Arsenal – Brighton 2:0 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 2:1 (kon.) | Fulham – Newcastle 0:2 (kon.)
Leeds – West Brom 3:1 (kon.) | Leicester – Tottenham 2:4 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 2:0 (kon.)
Manchester City – Everton 5:0 (kon.) | Sheffield Utd. – Burnley 1:0 (kon.) | West Ham – Southampton 3:0 (kon.)
Wolverhampton – Manchester Utd. 1:2 (kon.)
konec
Aston Villa FC
2:1 (1:0)
Chelsea FC
Neděle 23.05.2021, 17:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:12:36)
    Chelsea prohrála, přesto se kvalifikovala do příštího ročníku Ligy mistrů
     
    Chelsea obrovskou měrou pomohl městský rival Tottenham, jenž v souběžně hraném střetnutí zvítězil na stadiónu Leicesteru 4:2, a tím ponechal Lišky za zády The Blues. Svěřence kouče Tuchela naopak přeskočil Liverpool, který na Anfieldu nezaváhal a Crystal Palace porazil 2:0.
     
    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:11. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:12.
     
    Aston Villa se rozloučila s letošním ročníkem Premier League vítězstvím, po bojovném výkonu porazila Chelsea 2:1. Ani The Blues ovšem smutnit nemusí, protože i navzdory porážce skončili na čtvrté pozici a Liga mistrů je v příštím roce nemine.

    Domácí se ujali vedení na konci úvodního dějství, po dobře sehraném signálu z rohového kopu otevřel gólový účet střetnutí Bertrand Traoré. V úvodu druhé půle navýšil náskok Anwar El Ghazi, jenž proměnil pokutový kop po faulu Jorginha na Traorého. The Blues dokázali už jen snížit, po střele Bena Chilwella vytahoval Martínez balón až za brankovou čárou.

    Smithova družina obsadila v letošní sezóně Premier League jedenáctou příčku, Chelsea spadla na čtvrté místo za Liverpool.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Žlutou kartu za zdržování dostal i Kepa Arrizabalaga. Je vidět, že ani hosté již nikam nespěchají, evidentně dostali zprávu o výsledku zápasu v Leicesteru.
     
    90+5
    Poslední vteřiny střetnutí probíhají na obranné polovině hostujícího mužstva. Domácí ještě zaútočili, avšak Watkinse zastavil zdvižený praporek pomezního. Ofsajd.
     
    90+4
    Dlouhý odkop gólmana Martíneze zpracoval na dlouhou nohu Reece James. Před dotírajícím Grealishem zakopl kulatý nesmysl do autu.
     
    90+3
    Thomas Tuchel své svěřence uklidňuje. Určitě má informace, že Tottenham navýšil v Leicesteru vedení na 4:2, čímž zařídil městskému rivalovi účast v příštím ročníku Ligy mistrů.
     
    90+2
    Z velkého vápna si vyběhl i Kepa Arrizabalaga, jenž částečně zastupuje vyloučeného krajana. Jeho dlouhý nákop na Wernera odhlavičkoval mimo nebezpečí Konsa.
     
    90+1
    Brejk Aston Villy táhl levou stranou Jack Grealish. utekl osobnímu strážci v podobě Jamese, stříleným centrem však našel jenom kopačky Silvy.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Hosté budou dohrávat o deseti. Kapitán César Azpilicueta u lajny tvrdě zajel do jednoho ze soupeřů, načež si zblízka prohlédl kartu červené barvy.
     
    88
    Po dlouhé době navštívili hráči ve vínových dresech útočnou polovinu. Jen na chvíli, po špatném vhazování Grealishe odpálil balón Rüdiger.
     
    87
    Skvělý Emiliano Martínez drží naděje The Villans na tři body! Fantasticky se přemístil proti nahrávce na Chilwella, jeho ránu zastavil v pádu levou nohou.
     
    86
    Hráči The Blues si vyměňují míč v blízkosti pokutového území konkurenta. Centr či průniková nahrávka zatím nepřichází, domácí hrají pozičně skvěle.
     
    85
    Ben Chilwell útočil na druhý zásah v zápase, leč neúspěšně. Z voleje napálil míč levačkou, kulatý nesmysl prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    84
    Kvalifikace do Ligy mistrů Chelsea s největší pravděpodobností nemine! Tottenham otočil utkání s Leicesterem a i zde probíhá závěrečná desetiminutovka.

    Milan Huppert

    Branky: 43. B. Traoré (Targett), 52. El Ghazi (pen.) – 70. Chilwell (Pulisic)

    Karty:   65. J. McGinn (ASV), 74. Nakamba (ASV), 81. E. Martínez (ASV) – 45. Jorginho (CHE), 45+2. Werner (CHE), 49. Kovačić (CHE), 90+5. Arrizabalaga (CHE)   89. Azpilicueta (CHE)


    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 3:11. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 11:12.
    Aston Villa FC: E. Martínez – Konsa, Hause, Mings, Targett – J. McGinn, Nakamba – B. Traoré (73. Chukwuemeka), Grealish (C), El Ghazi (79. J. Ramsey) – Watkins.
    Náhradníci: Heaton – Davis, A. Almuhammadí, Chukwuemeka, Douglas Luiz, Philogene-Bidace, J. Ramsey, N. Taylor, Wesley.

    Chelsea FC: E. Mendy (46. Arrizabalaga) – R. James, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C), Kovačić (66. Havertz), Jorginho (60. Zíjáš), Chilwell – Pulisic, Mount – Werner.
    Náhradníci: Arrizabalaga – M. Alonso, Gilmour, Giroud, Havertz, Hudson-Odoi, Christensen, Zíjáš, K. Zouma.

    Rozhodčí: Attwell – Long, Davies

    Diváci: 10 000
    thejrc.org