Maďarsko – Portugalsko 0:3 (kon.) | Francie – Německo 1:0 (kon.)
konec
Francie
1:0 (1:0)
Německo
Úterý 15.06.2021, 21:00 • Fußball Arena München, Mnichov (GER) • Mistrovství Evropy • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    To už je z utkání Francie – Německo vše. Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek úterního večera. (23:05:17)
     
    Statistiky dnešního zápasu

    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:1.
    Střely mimo: 2:6.
    Rohy: 3:5.
    Ofsajdy: 4:2.
    Fauly: 7:10.
     
    Již za čtyři dny přivítají Němci znovu na mnichovském stadionu silné Portugalce, kteří dnes přehráli 3:0 Maďarsko. Pokud by výběr Joachima Löwa opět neuspěl, tak už by měl cestu do osmifinále velmi komplikovanou.

    Naopak úřadující mistři světa se mohou radovat z vydařeného vstupu do turnaje. Tým okolo brankáře Huga Llorise čeká právě maďarské družstvo.
     
    Hlavní arbitr Carlos Del Cerro Grande nakonec nastavil ve druhém poločase hned osm minut, ty jsou však pryč a Francouzi tak v mnichovské Allianz Areně vítězí nad domácím Německem 1:0!

    Utkání odstartovalo pozvolna. Až v 16. minutě naservíroval Griezmann centr od rohového praporku na hlavu Pogby, který v nadějné pozici branku těsně minul. O několik okamžiků později prověřil Manuela Neuera nebezpečnou ránou ze vzdálenější tyči Kylian Mbappé. Skóre se měnilo až ve 20. minutě, když po přenesení hry od Paula Pogby měl otevřený prosto ve vápně Hernández a jeho nahrávku na Mbappého si srazil do vlastní sítě Mats Hummels. Jediná slibnější šance Němců v prvním dějství přišla až těsně před přestávkou, ale Ilkay Gündogan se zalekl bránícího Pogby a zakončil mimo tři tyče.

    Po změně stran sice následoval mírný tlak Die Mannschaftu, ale Francouzi využívali rychlé protiútoky. V 53. minutě pláchl obraně Rabiot, ale v nouzi trefil pouze tyč. Následně zahrozili i domácí, ale po Gosensově přetaženém centru pálil z voleje Gnabry jen nad břevno. Po více než hodině hry sice Kylian Mbappé dokonalou ránu usměrnil parádně k tyči, ale to už byl zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Gól Francie nemohl být uznán ani v 85. minutě, kdy šla Pogbova nahrávka na Mbappého do ofsajdu a Benzemovo uklizení míče do odkryté sítě se nepočítalo.
    Vynikajícím výkonem se dnes prezentoval francouzský záložník Paul Pogba.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Šestá nastavená minuta sice vypršela, ale hlavní rozhodčí ještě přidává po ošetření Rabiota. Pogba dlouhý nákop nasměroval do prostoru, kde cítil Mbappého, ale o něco dříve byl u míče Neuer.
     
    90+6
    Francouzi natahují čas. Hernándezovi trvalo dobrých dvacet sekund než vhodil míč zpět do hry zpoza postranní lajny. Následně se ale k balonu prosadil pouze Rüdiger.
     
    90+5
    Jednu z posledních akcí zápasu rozehrál Joshua Kimmich. Vůdce Bayernu Mnichov chtěl najít Saného, který ale při zpracování podklouzl a míč mu utekl až za postranní lajnu.
     
    90+4
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Adrien Rabiot, přichází Ousmane Dembèlé.
     
    90+4
    Tentokrát to Kimmich zkusil kolem Hernándeze a dokázal se uvolnit. Nakonec cpal balon do nebezpečného prostoru ve vápně Müller, ale Werner ani Volland se k zakončení nepropracovali.
     
    90+3
    Zatímco se rozehrálo se Rabiot vrátil rychle na trávník. Němečtí fotbalisté e nemohou přesunout až do blízkosti francouzské branky. Ani souhra Kimmicha s Kroosem ovoce nepřinesla.
     
    90+2
    Adrien Rabiot zůstává na trávníku a notnou dávku nastavení ukrojí jeho ošetření. Záložník Juventusu musí za postranní lajnu.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase rovnou šest minut.
     
    90
    Toni Kroos kroutil míč od rohového praporku do vápna, ale centr zachytil ještě na první tyči Antoine Griezmann. Němci ještě zůstali natlačeni těsně před šestnáctkou, ale k zakončení se opět neprokousali.
     
    89
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Karim Benzema, přichází Corentin Tolisso.
     
    88
    Leroy Sané si připravil míč po ruce Rabiota na třicet metrů od branky Llorise. Tvrdou ránu však poslal přes zeď i nad břevno francouzské branky.
     
    88
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Robin Gosens, přichází Kevin Volland.
     
    88
    Střídání v týmu Německo: ze hřiště odchází Matthias Ginter, přichází Emre Can.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Vít Schück

    Branky: 20. Hummels (Lucas Hernández) (vla.)

    Karty:   7. Kimmich (GER)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:6. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 7:10.
    Francie: Lloris (C) – Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernández – Rabiot (90+4. O. Dembèlé), Kanté, P. Pogba – Griezmann – Benzema (89. Tolisso), Mbappé.
    Náhradníci: Mandanda, Maignan – Lenglet, Lemar, Giroud, O. Dembèlé, Tolisso, K. Zouma, Digne, Coman, Ben Yedder, Koundé.

    Německo: Neuer (C) – Ginter (88. Can), Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündoğan, Kroos, Gosens (88. Volland) – Havertz (74. Sané), Gnabry (74. Werner), T. Müller.
    Náhradníci: Leno, Trapp – Halstenberg, Volland, Werner, Süle, Klostermann, Neuhaus, Sané, Can, Koch, Günter.

    Rozhodčí: Del Cerro Grande (ESP) – Yuste (ESP), Fernández (ESP)

    Diváci: 13000
    bahis siteleri