Chorvatsko – Španělsko 3:5 (po pr.) | Francie – Švýcarsko 3:3 (4:5 po pen.)
po prodl.
Chorvatsko
3:5 (1:1)
Španělsko
Pondělí 28.06.2021, 18:00 • Parken Stadium, Kodaň (Dánsko) • Mistrovství Evropy • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    STATISTIKY

    Střely celkem: 12 – 23
    Střely na bránu: 6 – 10
    Střely mimo: 5 – 9
    Zablokované střely: 1 – 4

    Držení míče: 36% – 64%
    Rohové kopy: 1 – 8
    Ofsajdy: 6 – 3

    Fauly: 26 – 10
    Žluté karty: 2 – 0
    Červené karty: 0 – 0 (20:43:25)
    Hráčem zápasu byl vyhlášen Sergio Busquets.
     
    Chorvati se dostali do vedení bez vlastního přičínění, když si Pedriho přihrávku ze středu hřiště nedokázal zpracovat brankář Simón a inkasoval kuriózní vlastní branku. Španělsku se povedlo vyrovnat ještě do přestávky díky trefě Pabla Sarabii.

    Ve druhém poločase se Španělsko dostalo do dvoubrankového vedení po trefách Césara Azpilicuety a Ferrána Torrese, v závěru se ale Chorvati nadechli k náporu, který využili trefami střídajících hráčů Mislava Oršiće a Maria Pašaliće.

    Do prodloužení Chorvatsko vstoupilo aktivně, neproměnilo však dvě výrazné příležitosti a následně dvakrát inkasovalo, když se během čtyř minut po dvou asistencích bývalé opory Dinama Záhřeb Daniho Olma trefili Álvaro Morata a Mikel Oyarzábal. V úvodu druhé poloviny prodloužení neproměnil další obrovskou šanci Ante Budimir a Španělé pak už dohráli zápas s výrazným držením míče na svých kopačkách.
     
    Španělé zvládli strhující bitvu v Kodani a po výhře 5:3 v prodloužení postupují přes Chorvatsko do čtvrtfinále mistrovství Evropy. O jejich soupeři se rozhodne ve večerním duelu Francie se Švýcarskem.
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    120+1
    Při další španělské akci Álvaro Morata zakončoval z úhlu do boční sítě, k tomu mu je zpětně máván ofsajd.
    120. Oyarzabal měl na kopačce šestou trefu, jeho ránu zastavila tyčka
     
    120
    Španělé ještě mohli přidat šestou branku! Mikel Oyarzábal se uvolnil v pokutovém území, měl takřka stoprocentní příležitost, přihrával ale ještě Danimu Olmovi, ten svoji technickou střelu zakroutil do vzdálenější tyče a Španělům se pak už nepovedlo dorazit balón do sítě!
     
    119
    Po čase se k míči dostali Chorvati, Brekalův centr přeletěl naskakujícího Budimira, před dobíhajícím Oršićem pak ukryl míč do své náruče brankář Unai Simón.
     
    117
    Oyarzábala při průniku po útočné polovině fauloval Duje Ćaleta-Car, stále jsou u míče Španělé.
     
    117
    Dani Olmo rozehrál rohový kop nakrátko, Španělé se pak přesunuli do středu hřiště, což jim v tuto chvíli stačí.
    116. Morata druhý gól v nastavení nepřidal
     
    116
    Álvaro Morata se rozběhl za chorvatskou obranu, přesprintoval Ćaletu-Cara a Dominik Livaković vyrazil jeho střelu do boční sítě!
     
    115
    Dani Olmo se rozběhl do volného prostoru na pravé straně hřiště, pak ale zasekl míč a vrací se k pozvolné rozehrávce na spoluhráče.
     
    114
    Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Luka Modrić, přichází Luka Ivanušec.
     
    113
    Chorvatům nepomohlo ani zaváhání Pedriho, stále se hraje pod španělskou taktovkou.
     
    113
    I nadále trvá španělská nadvláda nad míčem, Chorvati se vůbec nemohou dostat k balónu.
     
    111
    Španělé postupně dostali míč až k Simónovi, přičemž u pokutového území bylo připraveno napadat až šest Chorvatů, ti se však k míči nedostali.
    Internetový obchod Marken.cz vám přináší legendární sortiment Fanklubu defenzivního fotbalu! Pořiďte si originální šálu nebo triko a zařaďte se do skupiny fanoušků, která ví, že nejdůležitější jsou body.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 20. Pedri (vla.), 85. Oršić, 90+2. Pašalić (Oršić) – 38. Sarabia (Gayá), 57. Azpilicueta (F. Torres), 77. F. Torres (P. Torres), 100. Morata (Olmo), 103. Oyarzabal (Olmo)

    Karty:   73. Brozović (CRO), 84. Ćaleta-Car (CRO)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 5:9. Rohy: 1:8. Ofsajdy: 6:3. Fauly: 26:10.
    Chorvatsko: Livaković – Juranović (73. Brekalo), D. Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol – Brozović – Modrić (C) (114. Ivanušec), Kovačić (79. Budimir) – Vlašić (79. Pašalić), B. Petković (46. Kramarić), Rebić (67. Oršić).
    Náhradníci: L. Kalinić, Sluga – D. Bradarić, Badelj, Brekalo, Ivanušec, Budimir, Kramarić, Oršić, Škorić, Pašalić, Vrsaljko.

    Španělsko: Simón – Azpilicueta, García (71. P. Torres), Laporte, Gayá (77. Alba) – Koke (77. Ruiz), S. Busquets (C) (102. Rodri), Pedri – F. Torres (88. Oyarzabal), Morata, Sarabia (71. Olmo).
    Náhradníci: de Gea, Sánchez – Alba, Th. Alcântara, M. Llorente, D. Llorente, G. Moreno, Olmo, Oyarzabal, Rodri, Ruiz, P. Torres.

    Rozhodčí: Çakır – Duran, Ongun (vš. Turecko)

    Diváci: 22 771
    bahis siteleri