Mladá Boleslav – Jablonec 3:0 (kon.) | Karviná – Hr. Králové 1:1 (kon.) | Olomouc – Pardubice 3:2 (kon.)
Liberec – Sparta 0:5 (kon.)
konec
FC Slovan Liberec
0:5 (0:1)
AC Sparta Praha
Sobota 31.07.2021, 19:00 • Stadion U Nisy, Liberec • FORTUNA:LIGA • 2. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec nabídlo vysoké vítězstvím pražské Sparty, která svého soupeře porazila výsledkem 5:0. Slovan Liberec si druhý poločas zkomplikoval hned v jeho úvodu, druhou žlutou kartu totiž vyfasoval Theodor Gebre Selassie. Po hodině hry navíc přišla na hrací plochu sparťanská dvojice Adam Karabec – Adam Hložek a oba hráči se po několika minutách hry dokázali prosadit. Pražané tak odskočili na rozdíl tří branek, po pár minutách se radovali počtvrté. Slovan se v závěru zápasu snažil nevyfasovat pátou branku, čehož se nakonec nevyvaroval. Prosadil se další střídající hráč, tentokráte to byl Filip Souček, který mířil mezi nohy brankáře. Pražané tak získávají tři body, navíc si připisují první čisté konto. (20:50:56)
     
    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:8.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Roh pro Liberec.
     
    90+2
    Dnešní utkání se spíše jen dohrává. Knobloch svým odkopem uvedl míč zpět do hry, na útočné polovině ovšem ve vzdušním souboji kraloval hostující Panák.
     
    90+1
    Centr z pravé strany si nakonec u opačné postranní lajny dokázal najít Polidar, kterému přispěchal na pomoc kolega Hancko.
     
    90
    Nastavují se tři minuty.
     
    89
    Krejčí si nabíhal za libereckou obranu, přičemž ještě sklepával do tandemu na Hložka, který se k míči nedostal. Podle pomezního se přesto jednalo o ofsajd.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. O vítězi tohoto zápasu je pochopitelně rozhodnuto, Sparta navazuje na fantastickou formu.
    86. Fukalova rána skončila na pozorném Nitovi
     
    86
    Karlsson se pokoušel překvapivě na pravém křídle najít Vindheima, který s tímto záměrem nepočítal. Na opačné straně zakončoval doprostřed branky Fukala.
     
    85
    Polidar si u postranní lajny nakonec pomohl nedovoleně, čehož si všiml také hlavní sudí zápasu. Rozehrávku z místa přestupku obstará brankář Knobloch.
     
    84
    Nita znovu vypomohl s rutinní rozehrávkou svého celku, po které se na útočnou polovinu natlačil také Hancko. Slovan Liberec zvolil spíše vyčkávací taktiku.
     
    83
    Aktivně hrající Krejčí si nabíhal za libereckou obranu, kde přeci jenom nedosáhl na prudkou nabídku. Za ním se ke snadné práci dostal brankář Knobloch.
     
    82
    Poměrně jednoduše se s míčem na druhou stranu dostal Hancko, který přesto nahrával svému obrannému kolegovi Panákovi, jenž dále přenášel hru.
     
    81
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Michal Faško, přichází Ondřej Lehoczki.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Liberec by rád vstřelil čestnou branku, nyní ale v bolestech skončil na zemi Faško, který bude střídat.
     
    80
    A znovu se do kombinace zapojil také rumunský brankář Nita. Pražané znovu přenášeli hru na levou stranu, kde se Polidarovi povedlo oklamat Nečase.
    79. Filip SOUČEK - 0:5

    David Suchý

    Branky: 25. Pešek (Wiesner), 62. Hložek (Karabec), 66. Karabec (pen.), 70. Ladislav Krejčí st. (Souček), 79. Souček (Ladislav Krejčí st.)

    Karty:   28. Gebre Selassie (LIB), 65. Chaluš (LIB)   52. Gebre Selassie (LIB)


    Držení míče: 23 % : 77 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 3:1. Rohy: 2:1. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 16:8.
    FC Slovan Liberec: Knobloch – Fukala, Chaluš, Purzitidis (74. Kranthove), Mikula (C) – Gebre Selassie, Michal – Koscelník (74. Nečas), Faško (81. Lehoczki), Jan Matoušek (56. Gembický) – Rondić (75. Mészáros).
    Náhradníci: Vliegen – Lehoczki, Mészáros, Rabušic, Kranthove, Gembický, Nečas.

    AC Sparta Praha: Nita – Wiesner (74. Vindheim), Panák, Hancko, Polidar – Sáček (54. Souček), Pavelka – Ladislav Krejčí st., Dočkal (C) (61. Karabec), Pešek (74. Moberg Karlsson) – Juliš (61. Hložek).
    Náhradníci: Holec – Hložek, Souček, Vitík, Vindheim, Moberg Karlsson, Karabec.

    Rozhodčí: Berka – Mokrusch, Vlček

    Diváci: 5000
    thejrc.org