Španělsko – Pobř. slonoviny 5:2 (po pr.) | Japonsko – Nový Zéland 0:0 (4:2 po pen.) | Brazílie – Egypt 1:0 (kon.)
Jižní Korea – Mexiko 3:6 (kon.)
konec
Brazílie
1:0 (1:0)
Egypt
Sobota 31.07.2021, 12:00 • Saitama Stadium 2002, Saitama • Olympijské hry - muži • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání čtvrtinále olympijského turnaje mezi Brazílií a Egyptem.
     
    Egypt

    Egypt neodehrál zcela povedený turnaj, ale přesto dokázal postoupit do vyřazovacích bojů. S tímto ziskem Egypt obsadil druhou pozici skupiny C za vítězným Španělskem. Egypt v prvním duelu remizoval se Španělskem, ale následně prohrál 0:1 s Argentinou. Postup do vyřazovacích bojů pak zachránil triumfem nad Austrálií.
     
    Brazílie

    Brazílie zatím na turnaji potvrzuje roli obrovského favorita na zlato. Brazilci na úvod díky skvělému výkonu Richarlisona porazili 4:2 Německo. Následně ale přišla bezbranková remíza s Pobřezí Slonoviny. V posledním duelu pak Brazílie zvítězila 3:1 mad Saúdskou Arábií.
     
    Úvodní sestavy:

    Brazílie: Santos – Dani Alves, Nino, Diego Carlos, Arana – Douglas Luiz, Bruno – Antony, Cunha, Claudinho – Richarlison.
    Náhradníci: Brenno – Malcom, Henrique, Menino, Paulinho, Graça, Reinier.

    Egypt: aš-Šanáví – al-Iráqí, Ghalál, Hegází, Hamdí, al-Futúh – Muhammad, Tawfíq, Hamdí, Subhí – Rajján.
    Náhradníci: Ghad – Ádil, Ášůr, Mansí, Máhir, Muhsin, Ramadán..
     
    Oba týmy už jsou na hřišti. Brazílie bude hrát ve žlutém, zatímco Egypt oblékne červenou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Brazílie obstarala výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hráči ve žlutém se ihned vydali do útoku, ale nákop skončil v autu. Vhazovat bude Egypt.
     
    2
    Brazílie je od úvodního výkopu mnohem aktivnějším týmem. Dani Alves dostal přihrávku na levou stranu, ale vnějším nártem spoluhráče nenašel.
     
    3
    Cunha si na polovině hřiště posunul míč příliš daleko před sebe a už jej nedohnal před napadajícím soupeřem. Egypt může zaútočit.
     
    4
    Ahmad Hegází na pravé straně udržel míč a poslal nákop na hranici velkého vápna. Jeho pobídku si ale pohlídal stoper Diego Carlos.
     
    5
    Richarlison si pohybem řekl o přihrávku za obranu soupeře, jenže stopeři Egypta stáli blízko u sebe a nepustili brazilského hráče do zakončení.
     
    6
    Antony na pravé straně vybojoval míč, prošel s ním do blízkosti velkého vápna, jenže nikdo ve žlutém dresu mu nedovolil odcentrovat.
     
    7
    Dani Alves se po pravé straně dostal do blízkosti velkého vápna a odcentroval do šestnáctky. Na jeho pobídku si nabíhal Richarlison, ale egyptský brankář míč vyboxoval.
     
    8
    Antony sice dostal přihrávku za egyptskou obranu, jenže si nepohlídal své postavení a byl lapen v ofsajdové pasti. Rozehrávat bude Egypt.
     
    9
    Guilherme Arana dostal přihrávku na levou stranu, potáhl míč do blízkosti velkého vápna, nicméně Brazilci stále čekají na své první zakončení.
     
    10
    Arana je v úvodních minutách prvního poločasu hodně aktivní. Brazilský fotbalista našel Richarlisona, který přízemním pokusem vybojoval rohový kop.
     
    11
    Brazílie zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na zadní tyč, odkud míč vrátil před branku Diego Carlos, ale číhající Richarlison se k míči nedostal.
     
    12
    Antony si pohybem řekl o přihrávku do pokutového území, jenže Amár Hamdí si dal na přihrávku pozor a ve skluzu odehrál míč do bezpečí.
     
    13
    Guilherme Arana si tentokrát musel splnit defenzivní povinnosti. Brazilský obránce si dal pozor na centr z levé strany a odhlavičkoval míč.
     
    14
    Dani Alves sprintoval za nákopem na pravou stranu, jenže míč se před ním po mokrém trávníku svezl do zámezí. Rozehrávat bude Egypt.
     
    15
    Táhir Muhammad se na levé straně otočil kolem Daniho Alvese, jenže si míč předkopl tak nešťastně, že mu balón utekl až do zámezí.
     
    16
    Antony se dostal do první šance! Rychlonohý Brazilec si navedl míč na hranici velkého vápna, ale levačkou poslal míč kousek nad břevno!
    16. Antony v první šanci
     
    17
    Ahmad Hegází si s obranou zatím moc neláme hlavu. Egyptský fotbalista před rozběhnutým soupeřem snad potřetí zakopl míč vysoko na tribunu.
     
    18
    Antony z pravé strany prošel do pokutového území, ale jeho další centr srazil Usáma Ghalál do rukavic egyptského brankáře.
     
    19
    Matheus Cunha výborně napadal egyptskou rozehrávku na polovině soupeře. Hráči v červených dresech získali míč a odehráli jej do bezpečí.
     
    20
    Brazilci stupňují svůj tlak a přibližují se k velkému vápnu. Pro další centr se znovu vydal brankář Muhammad aš-Šanáví, ale tentokrát jej vyboxoval jen se štěstím.
     
    21
    Matheus Cunha si výborně pokryl míč na polovině soupeře a byl faulován. Brazílie tak bude rozehrávat přímý kop v blízkosti velkého vápna.
     
    22
    Hra je přerušena! Egyptský brankář Muhammad aš-Šanáví si při předchozí akci přivodil nějaké zranění stehenního svalu a potřebuje ošetření.
     
    23
    Brazilci zahrávali další přímý kop. Jeho rozehrávky se ujal Dani Alves, který hledal Richarlisona, ale kolem brazilského střelce číhali hned tři zadáci.
     
    24
    Usáma Ghalál poslal přihrávku na pravou stranu, kde byl Amár Hamdí. Egypt se po delší době vydal do útoku, ale Brazilci soupeři nedovolili odcentrovat.
     
    26
    Douglas Luiz poslal přihrávku do pokutového území, jenže Richarlison jeho pobídku nepochopil. Brankář Muhammad aš-Šanáví si bez problémů došel pro míč.
     
    27
    Dani Alves si pohlídal nepřesnou přihrávku za obranu Brazílie a bez problémů rozehrál na stopery. Egypt je směrem vpřed bezzubý.
     
    28
    Santos si dal pozor na vysoký centr z levé strany. Do vápna spěchali hned tři Egypťané, ale brazilský brankář s přehledem schoval míč do rukavic.
     
    29
    Richarlison takovou nenápadnou střelou prověřil pozornost egyptského brankáře. Gólman Egyptu míč jen vyrazil. Navíc zůstává ležet a stěžuje si na další zranění.
     
    31
    Po krátkém ošetření se znovu pokračuje ve hře. Brazilci nadále zůstávají usazení poblíž velkého vápna soupeře a hledají si cestičku do zakončení.
     
    32
    Ramadán Subhí upadl po souboji na hranici velkého vápna a dožadoval se odpískání pokutového kopu. Sudí ale ukazuje, že se penalta pískat nebude.
     
    33
    Na světě je první žlutá karta. Za ostrý skluz na polovině hřiště ji dostává Antony.
     
    34
    Egypťané zahrávali přímý kop. Po krátkém centru se do míče položil Ahmad Abú al-Futúh, jehož rána levačkou proskákala daleko od branky.
     
    35
    Na opačné straně se do odraženého míče z rozběhu opřel Douglas Luis, jehož rána ze záklonu vyletěla příliš vysoko a skončila na tribuně za brankou.
     
    36
    Egypťané kombinují s míčem na kopačkách a číhají na skulinku v brazilské obraně. Hráči ve žlutém ale brání v kompaktním bloku.
     
    37
    Usáma Ghalál ostal přihrávku na levou stranu, prošel kolem Alvese na hranici velkého vápna, ale jeho slabou ránu zastavil blokující Diego Carlos.
     
    37
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Brazílie se ještě před přestávkou dostává do zaslouženého vedení! Po rychlé akci vedené po levé straně zapomněla obrana Egypta na osamoceného MATHEUSE CUNHU, který si naběhl na přihrávku do vápna a přízemní střelou uklidil míč k tyči!
    37. Matheus CUNHA - 1:0
     
    39
    Dani Alves uspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a poslal míč do prostoru, kde byli jen jeho spoluhráči. Brazilci mají vývoj duelu pod kontrolou.
     
    40
    Bruno uspěl v souboji na polovině hřiště a píchl míč do běhu Richarlisonovi. U druhého jmenovaného ale pozorně hlídkoval Usáma Ghalál.
     
    41
    Santos si pohlídal slabý centr z pravé strany, vyrazil na malé vápno a ukryl přízemní pobídku do rukavic. Defenziva Brazílie je zatím bezchybná.
     
    42
    Akram Tawfíq sestřelil Antonyho u rohového praporku a dostává žlutou kartu.
     
    43
    Brazílie následně zahrávala další přímý kop. Antony poslal do pokutového území nadýchaný centr, ale Muhammad aš-Šanáví ukryl míč do rukavic.
     
    44
    Brazílie i v závěru prvního poločasu pokračuje v aktivní hře a tlačí se do útoku. Hráči ve žlutém by ještě do přestávky rádi navýšili vedení a dostanou šanci, jelikož buou zahrávat přímý kop z blízkosti velkého vápna.
     
    45
    Nastavují se tři minuty!
     
    45+1
    Exekuce přímého kopu se ujal Douglas Luiz, který zkusil obstřel placírkou, ale jeho technický pokus skončil vedle branky.
     
    45+2
    Dani Alves hodně zariskoval přihrávkou na vlastní polovinu a málem nabídl míč soupeři. Ahmad Jásir Rajján se ale místo zisku míče dopustil faulu.
     
    45+3
    Brazilci kontrolují závěr prvního poločasu a s přehledem si hlídají své vedení. Hráči ve žlutých dresech Egypt prakticky k ničemu nepustili.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější Brazilci, kteří zatím naplňují roli favorita a vedou 1:0. První šanci měl Antony, ale technickou střelou ještě minul branku. Skóre se Brazilcům podařilo otevřít ve 37. minutě, kdy se po přihrávce Richarlisona trefil Matheus Cunha. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Brazílie obstarala výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Brazilci si v něm budou chtít pohlídat vytoužený postup do semifinále.
     
    47
    Claudinho si ve vápně zpracoval prudký centr z pravé strany, přehodil si míč na pravačku, ale vnějším nártem poslal míč vedle zadní tyčky.
     
    48
    Matheus Cunha mohl přidat druhou branku! Autor dosud jediné branky si naběhl na přihrávku za obranu, snažil se dloubnout míč přes brankáře, ale minul branku!
    48. Cunha v další šanci
     
    49
    Hra je přerušena! Egyptského brankáře v dnešním duelu trápí zdravotní problémy. Muhammad aš-Šanáví opět potřebuje ošetření.
     
    50
    Po dalším rohovém kopu se do zakončení tlačil Diego Carlos, ale podle rozhodčího si na malém vápně pomohl útočným faulem.
     
    51
    Matheus Cunha má problémy se stehenním svalem a zůstává ležet na trávníku. Uvidíme, zda bude schopen dnešní čtvrtfinále dohrát.
     
    52
    Mahmúd Hamdí potáhl míč vpřed po pravé straně a odcentroval. Ve vápně číhal Táhir Muhammad, ale Diego Carlos před ním míč přizvedl.
     
    54
    Usáma Ghalál poslal přihrávku do pokutového území, jenže jeho pobídku už spoluhráč nepochopil. Míč tak prosvištěl do autu.
     
    55
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Matheus Cunha, přichází Paulinho.
     
    56
    Mahmúd Hamdí dostal prostor na levé straně, nedokázal obejít soupeře, nicméně jeho následný centr si obrana pohlídala.
     
    57
    Na opačnou stranu se hnal střídající Paulinho, který místo zakončení ještě přihrál na levou stranu. Dobíhající Guilherme Arana už z úhlu nestačil zakončit.
     
    58
    Ahmad Jásir Rajján chtěl vyslat průnikovou přihrávku mezi brazilské stopery, ale pozorný Diego Carlos míč zastavil a odkopl jej do bezpečí.
     
    59
    Claudinho si na levé straně výborně pokryl míč tělem a byl faulován. Brazílie tak bude zahrávat přímý kop na polovině soupeře.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Brazílie stále drží těsné vedení. Egypt se po změně stran snaží hrát aktivně, ale nedostává se do velkého vápna.
     
    61
    Richarlison se ve vápně srazil s jedním ze soupeřů a zůstává ležet s bolestivou grimasou v obličeji. Uvidíme, zda dnešní duel dohraje.
     
    62
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Ahmad Jásir Rajján, přichází Saláh Muhsin.
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Karím al-Iráqí, přichází Imám Ášůr.
     
    63
    Antony rozjel celou akci přihrávkou na hranici velkého vápna, jenže nikdo z jeho spoluhráčů pobídku nepochopil. Egypt tak stále žije.
     
    64
    Saláh Muhsin se po levém křídle tlačil do pokutového území, ale Diego Carlos se mu položil pod nohy a odehrál míč do bezpečí.
     
    65
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Antony, přichází Malcom.
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Claudinho, přichází Reinier.
     
    66
    Egypťané se tlačí na polovinu Brazílie, jenže jejich kombinace je zatím hodně kostrbatá. Egypt se daleko nedostává.
     
    67
    Usáma Ghalál poslal prudkou přihrávku na polovinu soupeře, ale Guilherme Arana si míč pohlídal a včasným defenzivním zákrokem zastavil akci soupeře.
     
    68
    Paulinho se mohl stát brazilským hrdinou! Po další přihrávce do vápna se zjevil sám před brankářem, ale Muhammad aš-Šanáví jej skvěle vychytal!
     
    69
    Egyptský brankář poslal míč na pravou stranu, kde ale neměl nikoho ze spoluhráčů. Brazilci tak získali další míč bez větší námahy.
     
    70
    Do konce dnešního souboje zbývá posledních dvacet minut. Favorizovaná Brazílie stále drží těsný náskok. Po změně stran ale tempo lehce opadlo.
     
    71
    Dani Alves ukázal své zkušenosti v souboji na levé straně a vybojoval míč pro Brazílii. Krajní obránce následně rozehrál nákopem na polovinu soupeře.
     
    72
    Táhir Muhammad se dostal na hranici velkého vápna, kde si míč výborně prohodil na pravačku, ale jeho technický pokus zablokoval první soupeř.
     
    73
    Táhir Muhammad se zjevil v pokutovém území, ale pod tlakem napadajícího soupeře nedokázal zakončit dosti důrazně. Egypt ale vystrkuje růžky.
     
    75
    Richarlison si v dalším hlavičkovém souboji pomohl tělem a napadající soupeř jej musel faulovat. Brazílie tak zůstane u míče.
     
    76
    Guilherme Arana prošel na polovinu soupeře, ale nechtěl nic vymýšlet a raději rozehrál na spoluhráče z defenzivy. Brazilci kontrolují svůj náskok.
     
    77
    Usáma Ghalál dohrál ostrým zákrokem Richarlisona, ale nevysloužil si žlutou kartu. Brazilci ale budou rozehrávat přímý kop na polovině Egypta.
     
    78
    Richarlison se hnal za další průnikovou přihrávkou do šestnáctky, ale tentokrát byl u balónu rychleji jeden z obránců Egypta, který balón odkopl.
     
    79
    Malcom na pravé straně kouzlil nad míčem, přehodil si jej na levačku, ale centrem zasáhl jen prvního obránce v červeném dresu.
     
    80
    Deset minut před koncem se Brazilci usadili na polovině soupeře, jenže nikdo ve žlutém zrovna nehýří aktivitou. Nyní je to spíše takové tempo na udržení náskoku.
     
    81
    Egypt se vydal do útoku, jenže akce afrického celku nemohla pokračovat kvůli ofsajdu, ve kterém byl lapen Akram Tawfíq.
     
    82
    Reinie dostal kousk prostoru na levé straně, dloubl míč do vápna na Richarlisona, ale hvězda brazilského výběru si neporadila se zpracováním.
     
    83
    Douglas Luiz si na pravé straně poradil v souboji s Muhsinem a nenechal se obrat o míč. Hráči Brazílie pokračují v dominanci na trávníku.
     
    84
    Malcom zkoušel procedit míč do pokutového území, jenže jeho přihrávka byla příliš krátká. Obrana Egypta si bez problémů poradila.
     
    85
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Táhir Muhammad, přichází Násir Máhir.
    Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Amár Hamdí, přichází Násir Mansí.
     
    86
    Egypt zahrával další přímý kop. Jeho exekuce se ujal Usáma Ghalál, jehož centr přiletěl na značku pokutového kopu, kde kralovali Brazilci.
     
    87
    Další centr z pravé strany si pohlídal brankář Santos, který schoval míč do rukavic. Brankář Brazílie teď rozhodně nebude s rozehrávkou spěchat.
     
    88
    Paulinho dohnal přihrávku do pokutového území, kde se dobrým zpracováním zbavil obránce, ale už nedokázal zakončit. Brazilci však zůstávají u míče.
     
    89
    Saláh Muhsin chtěl po rychlém protiútoku zakončovat placírkou na vzdálenější tyč, ale výborně proti němu vystoupil Diego Carlos, který míč zablokoval.
     
    90
    Po nádherné kombinaci Brazilců kolem velkého vápna se do šestnáctky vřítil Richarlison, ale na poslední chvíli se mu pod nohy položil obětavý zadák.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Richarlison dnes bojuje jako lev! Brazilský útočník se opět vrhl po míči takovým způsobem, že má po skluzu celý obličej od trávy. Brazilci už jsou hodně blízko.
     
    90+3
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Richarlison, přichází Gabriel Menino.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Brazílie poráží Egypt 1:0 a postupuje do semifinále! První šanci měl Antony, ale technickou střelou ještě minul branku. Skóre se Brazilcům podařilo otevřít ve 37. minutě, kdy se po přihrávce Richarlisona trefil Matheus Cunha. Po změně stran mohl Cunha přidat druhou branku, ale dloubáčkem těsně minul zadní tyč. V 68. minutě mohl potvrdit brazilský postup Paulinho, ale Muhammad aš-Šanáví vytáhl skvělý zákrok. Egypt si už v závěru šanci nepřipravil a na turnaji končí.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:13.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (13:54:40)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 37. Cunha (Richarlison)

    Karty:   33. Antony (BRA) – 42. Tawfíq (EGY)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 4:1. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 10:13.
    Brazílie: Santos – Dani Alves, Nino, Diego Carlos, Arana – Douglas Luiz, Bruno – Antony (65. Malcom), Cunha (55. Paulinho), Claudinho (65. Reinier) – Richarlison (90+3. Menino).
    Náhradníci: Brenno – Malcom, Henrique, Menino, Paulinho, Graça, Reinier.

    Egypt: aš-Šanáví – al-Iráqí (62. Ášůr), Ghalál, Hegází, Hamdí, al-Futúh – Muhammad (85. Máhir), Tawfíq, Hamdí (85. Mansí), Subhí – Rajján (62. Muhsin).
    Náhradníci: Ghad – Ádil, Ášůr, Mansí, Máhir, Muhsin, Ramadán.
    thejrc.org