Španělsko – Pobř. slonoviny 5:2 (po pr.) | Japonsko – Nový Zéland 0:0 (4:2 po pen.) | Brazílie – Egypt 1:0 (kon.)
Jižní Korea – Mexiko 3:6 (kon.)
konec
Jižní Korea
3:6 (1:3)
Mexiko
Sobota 31.07.2021, 13:00 • International Stadium Yokohama, Jokohama (JPN) • Olympijské hry - muži • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Sledujte:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Mexiko se účastní letních olympijských her pošesté a rádo by zopakovalo svůj největší dosavadní úspěch z roku 2012, když ve Wembley porazilo Brazílii 2:1 a jeho fotbalisté se stali olympijskými vítězi. Dalším soupeřem Mexičanů bude ve čtvrtfinále Jižní Korea, která dosáhla největšího dosavadního úspěchu také v roce 2012 ve Velké Británii. Korejci tehdy porazili v souboji o bronz Japonsko a získali první a jedinou olympijskou medaili.
     
    JIŽNÍ KOREA

    Jižní Korea sice podlehla v úvodním střetnutí Novému Zélandu, další dva zápasy se jí ale povedly a po dvou výhrách za sebou si s přehledem zajistila postup mezi nejlepších osm týmů turnaje. Korejci dali zapomenout na porážku s Novým Zélandem pohodlnou výhrou nad Rumunskem 4:0 a poté zničili Honduras, když do jeho sítě nasázeli šest branek a podruhé udrželi čisté konto. Uijo Hwang zazářil hattrickem, zatímco Kangin Lee opět skóroval z pozice náhradníka a jeví se jako zlatý žolík.
     
    MEXIKO

    Fotbalisté Mexika vstoupili do turnaje hladkou výhrou 4:1 nad Francií, přičemž všech pět branek padlo ve druhém poločase, a po následné porážce s domácím Japonskem se vrátilo zpátky na vítěznou dráhu proti Jihoafrické republice. Největšími hvězdami týmu jsou Eduardo Aguirre, Alexis Vega a Diego Lainez, kterého zdobí obrovská kreativita. Alexis Vega je se dvěma góly a jednou asistencí nejproduktivnějším hráčem Mexika. Mexičané i Korejci promluvili do bojů o medaile jednou.
     
    Úvodní sestavy:

    Jižní Korea: Song Bum-keun – Seol Young-woo, Jeong Tae-wook (C), Jisu, Kang Yoon-sung – Lee Dong-jun, Kim Jin-kyu, Kim Dong-hyun, Kim Jin-ya – Lee Dong-gyeong – Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Ahn Joon-soo – Kim Jae-woo, Jeong Seung-won, Kwon Čang-hoon, Lee Kang-in, Won Du-jae, Um Won-sang.

    Mexiko: Ochoa (C) – Loroña, C. Montes, Vásquez, J. Sánchez – Romo, Esquivel, Córdova – Antuna, Martín, Vega.
    Náhradníci: Malagón – A. Angulo, D. Lainez, Eduardo Aguirre, R. Angulo, Beltrán, Alvarado.

    Rozhodčí: Orel Grinfeeld (ISR). Asistenti: Roy Hassan (ISR), Idan Yarkoni (ISR). Čtvrtý rozhodčí: Srdjan Jovanovic (SRB). VAR: Roi Reinshreiber (ISR). AVAR: Pawel Raczkowski (POL).
     
    Bývalý jihokorejský fotbalista Ju Sang-čchol (18. říjen 1971, Soul – 7. června 2021) zemřel po boji s rakovinou slinivky ve věku 49 let a hráči Jižní Koreje budou hrát dnes pro něj. V roce 2002 byl členem týmu, který na mistrovství světa dokráčel až do semifinále šampionátu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Henry Martín právě obstaral výkop zápasu a souboj o semifinále olympijského fotbalového turnaje mezi Jižní Koreou a Mexikem byl zahájen. Útok Mexiku nevyšel.
     
    2
    Mexiko vhazovalo na vlastní polovině hřiště, vzápětí se ovšem role obrátily, protože Korejci skvěle napadali.
     
    3
    Lee Dong-jun předvedl na pravém křídle skvělý průnik a v blízkosti šestnáctky byl faulován Jorgem Sánchezem. Jižní Korea má k dispozici standardní situaci z úhlu.
     
    4
    Jihokorejci poslali do pokutového území z ostrého úhlu velice nebezpečný a prudký centr, na přední tyči ovšem vyrostl jeden z Mexičanů a hlavou odvrátil míč pryč.
     
    6
    Kim Jin-ya vybojoval na levém křídle standardní situaci a k exekuci se postavil Kim Jin-kyu. Jeho centr byl ovšem na přední tyči odvrácen a Mexiko se ubránilo.
     
    7
    Jižní Korea vstoupila do zápasu velice dobře a je zatím výrazně lepším týmem. Tentokrát ale fotbalistům Jižní Koreje nevyšla finální přihrávka a kopalo se od brány.
     
    8
    Postup do semifinále fotbalového olympijského turnaje už si zajistili Španělé, kteří v závěru zápasu dokázali vyrovnat na 2:2 a po prodloužení vyhráli hladce 5:3.
     
    9
    Kim Jin-ya se sice dokázal prodrat uprostřed šestnáctky do zakončení, jenže pálil vysoko nad a navíc mu byl pískán faul. Soupeřem Španělů bylo Pobřeží Slonoviny.
     
    11
    V pokutovém území Jižní Koreje nyní vznikly obrovské zmatky a využít jich mohl Uriel Antuna, jeho rána ale byla zablokována. Jihokorejci přečkali horké okamžiky.
     
    12
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Luis Romo si naběhl na vzdálenější pravé tyči na přetažený centr Alexise Vegy z levé strany a hlavou poslal míč na hranici malého vápna, odkud se stejným způsobem prosadil HENRY MARTÍN! Mexiko vede. Asistence: Luis Romo.
    12. Henry MARTÍN - 0:1
     
    16
    Jižní Korea vstoupila do zápasu skvěle, jenže ze své územní převahy nedokázala vytěžit žádnou slibnou šanci a na opačné straně udeřili Mexičané. Mexiko vede 1:0.
     
    17
    César Montes nedokázal na přední tyči odvrátit přízemní centr Leeho Donga-juna a z blízkosti mohl skórovat Kim Jin-ya, z ostrého úhlu a blízkosti ale Guillerma Ochou nepropálil! Šance!
    17. Kim Jin-ya nedokázal z blízkosti a úhlu vyrovnat na 1:1!
     
    20
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    LEE DONG-GYEONG teď předvedl na ose hřiště nádherné zaseknutí míče a poté výstavní střelou zpoza šestnáctky vymetl pravý horní roh brány!
    20. Lee DONG-GYEONG - 1:1
     
    22
    Uriel Antuna využil volného prostoru na pravém křídle k tomu, aby zvedl hlavu a do šestnáctky poslal přesný centr, úmysl mu ovšem vůbec nevyšel. Velká škoda.
     
    25
    Zatím sledujeme fantastické utkání. Mexiko se sice ujalo brzkého vedení, jenže Jižní Korea ze svého tlaku vůbec nepolevila a zcela zaslouženě parádně vyrovnala – 1:1.
     
    26
    Lee Dong-gyeong hraje s obrovskou chutí a na konci šestnácté minuty napřáhl na levé straně vápna k technické střele, která vzápětí těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány Mexika!
     
    27
    Alexis Vega předvedl na levé straně šestnáctky drzí průnik a jeho zpětný přízemní centr si málem srazil do vlastní brány Jeong Tae-wook! Míč skončil těsně nad bránou. Málem vlastní gól!
     
    28
    Levá strana pokutového území hoří na obou stranách. Hwang Ui-jo si dobře navedl míč mezi dvojici protihráčů a napřáhl k přízemní střele, která minula pravou tyč.
     
    30
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Alexis Vega ukázal své fantastické vidění, když úžasným kolmým pasem téměř z poloviny hřiště našel v pokutovém území LUISE ROMA, který ve vzduchu neméně úžasně zpracoval míč a poté přízemní střelou zamířil k pravé tyči! Mexiko získalo ztracené vedení. Asistence: Alexis Vega.
    30. Luis ROMO - 1:2
     
    32
    Johan Vásquez se nyní postavil do cesty jednomu z unikajících protihráčů a za bodyček viděl žlutou kartu.
     
    34
    Jeong Tae-wook udeřil před rozehráním rohového kopu jednoho z hráčů Mexika a také on viděl žlutou kartu.
     
    35
    Jihokorejci rozehráli na levé straně hřiště s mírnou prodlevou rohový kop a na přední tyč poslali prudký přízemní centr, který byl na přední tyči odvrácen.
     
    37
    Hra je nyní z obou stran hodně nervózní a hra se odehrává mezi oběma šestnáctkami. Aktivnějším a živějším dojmem na mě ovšem působí hráči Mexika.
     
    38
    Kang Yoon-sung si pomohl v hlavičkovém souboji jasně rukama a fotbalisté Mexika tedy budou kopat penaltu!
     
    39
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Mexický SEBASTIÁN CÓRDOVA zamířil z penalty chladnokrevně k levé tyči brány a poslal Mexiko do dvoubrankového trháku! Jižní Korea na dně.
    39. Sebastián CÓRDOVA - 1:3
     
    42
    Pokud dnešní utkání sledujete společně s námi, musíte být nesmírně namlsaní, co se stane dále. Ještě neskončil první poločas a byli jsme svědky čtyř gólů. Kanonáda.
     
    44
    Jakmile mohou, vrhají se Mexičané okamžitě směrem dopředu. Centr z pravého křídla byl sice nebezpečný, Jižní Korea ho ale dokázala na přední tyči odvrátit.
     
    45
    Závěr prvního poločasu je hodně nervózní a José Joaquín Esquivel musel na koberec k rozhodčímu poté, co fauloval v blízkosti šestnáctky a ještě se oháněl.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    45+1
    Lee Dong-gyeong vypálil z volného přímého kopu a jeho nádherná rána málem zapadla do předního horního rohu, vzápětí se ale míč snesl na břevno!
    45+1. Lee Dong-gyeong trefil parádní střelou z přímáku břevno!
     
    45+2
    Guillermo Ochoa vytáhl v závěru poločasu dva dobré zákroky, když nejprve zneškodnil ránu z ostrého úhlu a poté vyrazil centr z rohového kopu snášející se těsně pod břevno! Mexiko vede 3:1.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Mexiko je dnes zatím výrazně produktivnější a nad Jižní Koreou vede rozdílem dvou gólů. Lee Dong-Gyeong sice odpověděl na úvodní gól Henryho Martína, jenže zanedlouho se v dresu Mexika prosadil Luis Romo a krátce před přestávkou navíc z penalty Sebastián Córdova. Skóre po poločase. Jižní Korea 1 Mexiko 3.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kim Dong-hyun, přichází Kwon Čang-hoon.
     
    46
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kang Yoon-sung, přichází Won Du-jae.
     
    46
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Kim Jin-kyu, přichází Um Won-sang.
     
    48
    Kwon Čang-hoon vypálil na ose hřiště prudce zpoza šestnáctky, jenže zamířil pouze doprostřed brány, kde byl připravený mexický brankář Guillermo Ochoa.
     
    49
    Sebastián Córdova unikal na pravém křídle a Won Du-jae ho zezadu jasně držel rukama, za což viděl kartu.
     
    51
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Kim Jin-ya odrazil míč na levé straně šestnáctky tak šťastně, že se do něj fantasticky opřel LEE DONG-GYEONG a jeho nádherná bomba šajtlí vymetla protilehlý pravý horní roh brány! Tým Jižní Koreje je zpět ve hře. Asistence: Kim Jin-ya.
    51. Lee DONG-GYEONG - 2:3
     
    54
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    HENRY MARTÍN si parádně naběhl na centr Sebastiána Córdovy ze standardní situace a hlavou zamířil k přední levé tyči brány! Mexičané rychle odpověděli. Asistence: Sebastián Córdova.
    54. Henry MARTÍN - 2:4
     
    56
    V akci byl VAR kvůli potencionálnímu ofsajdu, o ten se ale nakonec nejednalo a Mexiko vede 4:2.
     
    60
    Téměř hodina střetnutí už je za námi a už známe téměř kompletní složení semifinále. Španělsko porazilo Pobřeží Slonoviny po prodloužení 5:2, zatímco Japonsko po penaltách Nový Zéland. Brazílie udolala těsně 1:0 Egypt.
     
    63
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    SEBASTIÁN CÓRDOVA se teď postaral o další fantastický gól, když si v blízkosti šestnáctky zpracoval míč po zpětné přihrávce a vzápětí úžasnou technickou střelou vymetl vzdálenější levý horní roh brány! Míč se na cestě do sítě ještě odrazil od břevna! Asistence: Vladimir Loroña.
    63. Sebastián CÓRDOVA - 2:5
     
    64
    Těžko říci, zda se jednalo o centr nebo střelu, protože to bylo ohromně rychlé, mexického brankáře ale každopádně zachránilo břevno!
     
    67
    Jižní Korea výrazně ožila a snaží se se zápasem něco udělat, jenže její kombinace postrádají finální přihrávku.
     
    68
    Jižní Koreu a Mexiko spojuje hned několik faktů. Pouze v jednom případě promluvili do bojů o medaile, fotbalisté obou týmů je ale dokázali v Británii získat. Jižní Korea získala na LOH v roce 2012 bronz, zatímco Mexiko zlato.
     
    69
    Luis Romo se teď zamotal v pokutovém území a obrovské šanci do kliček a Song Bum-keun jeho ránu vyrazil! Skvělý zákrok korejského brankáře!
     
    72
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Uriel Antuna, přichází Diego Lainez.
     
    72
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Sebastián Córdova, přichází Fernando Beltrán.
     
    73
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Um Won-sang, přichází Lee Kang-in.
     
    76
    Lee Dong-jun vyhrál sprinterský souboj a Jorge Sánchez ho zezadu poslal k zemi. Následovala hned žlutá karta.
     
    77
    Střídající Lee Kang-in se uvedl nádhernou střelou z volného přímého kopu, která se stáčela ke vzdálenější levé tyči, Guillermo Ochoa ji vyrazil!
     
    77
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Alexis Vega, přichází Ricardo Angulo.
     
    78
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Henry Martín, přichází Eduardo Aguirre.
     
    79
    Ricardo Angulo se dostal ihned po příchodu na hřiště ke střele na levé straně šestnáctky, jenže pálil z ostrého úhlu a Song Bum-keun míč lapil!
     
    80
    Střídání v týmu Mexiko: ze hřiště odchází Johan Vásquez, přichází Alberto Angulo.
     
    81
    Po přestávce je hra často kouskována a na vině jsou několikanásobná střídání na obou stranách. Skóre 2:5.
     
    81
    Střídání v týmu Jižní Korea: ze hřiště odchází Park Jisu, přichází Kim Jae-woo.
     
    82
    Lee Kang-in si navedl míč na ose hřiště na levačku a ze střední vzdálenosti napřáhl k přízemní střele, která postrádala razanci a minula pravou tyč mexické brány.
     
    84
    Mexiko právě vstřelilo branku!
    Střídající Diego Lainez si povodil na pravé straně šestnáctky dvojici protihráčů a jeho fantastické práce poté využil EDUARDO AGUIRRE, který si uprostřed šestnáctky nejprve zpracoval míč a poté přízemní střelou z otočky zamířil k levé tyči! Fenomenální akce – 2:6! Asistence: Diego Lainez.
    84. Eduardo AGUIRRE - 2:6
     
    88
    Závěr zápasu přináší na obou stranách velice pohledné momenty! Jihokorejci v rozpětí tří minut dvakrát vypálili zpoza šestnáctky a obě střely mířily k levé tyči, Guillermo Ochoa ale obě dvě tygřím skokem vyrazil! Úžasné zákroky!
     
    89
    Fernando Beltrán využil otevřeného prostoru před sebou a zpoza šestnáctky vypálil vysoko nad. Skóre se nemění.
     
    90
    Alberto Angulo si pomohl ve vzdušném souboji loktem a rozhodčí mu okamžitě běžel ukázat žlutou kartu.
     
    90+1
    Jižní Korea právě vstřelila branku!
    Jižní Korea rozehrála na levé straně hřiště rohový kop a po prodloužení centru se na vzdálenější pravé tyči prosadil z blízkosti hlavou HWANG UI-JO! Sníženo na 3:6. Asistence: Jeong Tae-wook.
    90+1. Hwang UI-JO - 3:6
     
    90+2
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Fotbalisté Mexika přestříleli v nádherném čtvrtfinálovém zápase bohatém na góly Jižní Koreu a podruhé v historii si zahrají o medaile. V roce 2012 dokráčeli až ke zlatu, podaří se jim zlatá cesta zopakovat? Jihokorejci hráli dobře a měli několik šancí, jenže na rozdíl od Mexičanů nebyli tolik produktivní. Hladkou výhru Mexika režírovali dnes dvougóloví Sebastián Córdova a Henry Martín. Konečný výsledek čtvrtfinále. Jižní Korea 3 Mexiko 6. (14:57:04)

    Tomáš Reiner

    Branky: 20. Lee Dong-gyeong, 51. Lee Dong-gyeong (Kim Jin-ya), 90+1. Hwang Ui-jo (Jeong Tae-wook) – 12. Martín (Romo), 30. Romo (Vega), 39. Córdova (pen.), 54. Martín (Córdova), 63. Córdova (Loroña), 84. Eduardo Aguirre (D. Lainez)

    Karty:   34. Jeong Tae-wook (KOR), 38. Kang Yoon-sung (KOR), 49. Won Du-jae (KOR) – 32. Vásquez (MEX), 76. J. Sánchez (MEX), 90. A. Angulo (MEX)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:10. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:18.
    Jižní Korea: Song Bum-keun – Seol Young-woo, Jeong Tae-wook (C), Jisu (81. Kim Jae-woo), Kang Yoon-sung (46. Won Du-jae) – Lee Dong-jun, Kim Jin-kyu (46. Um Won-sang, 73. Lee Kang-in), Kim Dong-hyun (46. Kwon Čang-hoon), Kim Jin-ya – Lee Dong-gyeong – Hwang Ui-jo.
    Náhradníci: Ahn Joon-soo – Kim Jae-woo, Jeong Seung-won, Kwon Čang-hoon, Lee Kang-in, Won Du-jae, Um Won-sang.

    Mexiko: Ochoa (C) – Loroña, C. Montes, Vásquez (80. A. Angulo), J. Sánchez – Romo, Esquivel, Córdova (72. Beltrán) – Antuna (72. D. Lainez), Martín (78. Eduardo Aguirre), Vega (77. R. Angulo).
    Náhradníci: Malagón – A. Angulo, D. Lainez, Eduardo Aguirre, R. Angulo, Beltrán, Alvarado.

    Rozhodčí: Orel Grinfeeld (ISR). Asistenti: Roy Hassan (ISR), Idan Yarkoni (ISR). Čtvrtý rozhodčí: Srdjan Jovanovic (SRB). VAR: Roi Reinshreiber (ISR). AVAR: Pawel Raczkowski (POL)
    thejrc.org