Rusko – Finsko 5:2 (kon.) | Německo – Švédsko 3:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 3:0 (kon.)
Slovensko – USA 5:2 (kon.)
konec
Slovensko
5:2 (3:0, 1:2, 1:0)
USA
Pondělí 02.08.2021, 19:00 • ZŠ Piešťany - Easton Aréna • Hlinka Gretzky Cup • Skupina B
Partner:
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Slovenska, které svého soupeře porazilo výsledkem 5:2. Závěrečná perioda dopadla lépe pro Slovensko, které přidalo pátou branku a výrazně se tak uklidnilo. Po zbytek zápasu jsme sledovali vyrovnanou podívanou, ve které jsme se žádné další branky již nedočkali. Slovensku dnes hodně pomohly přesilové hry, dokázalo totiž využít hned tři z nich. Američané prospali úvod zápasu a velký brankový náskok nedokázali dohnat. (21:12:15)
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Již nám běží poslední minuta třetí periody, Slovensko kráčí za důležitým vítězstvím. Domácí se navíc drží v útočném pásmu.
     
    58:02
    Healey se s pukem dostal do útočného pásma, kde v tandemu ještě zkoušel najít Borgesiho. Tentokráte se americká reprezentace k zakončení nedostala.
     
    57:05
    Sýkora místo zakončení pouze nahrával o mantinel, což nepřineslo nic nebezpečného. Sám na sebe to poté vzal Petrovský, který ale nic nevymyslel.
     
    56:10
    Američané se přesto nevzdávají. Nyní se s kotoučem dostal do útočného pásma DeAngelo, kterému se povedlo prodloužit podél mantinelu.
     
    55:27
    Po rychlé souhře se do zakončení dostal hostující Abraham, který měl sice málo prostoru na střelecký pokus, přesto se mu povedlo zaměstnat brankáře Eliáše.
     
    54:12
    Nemec je dnes při chuti. Tentokráte se dostal k úprku po pravém křídle, místo zakončení však nahrával před branku, kde ale nikoho nedokázal oslovit.
     
    53:01
    Na opačné straně se puk dostal pod výstroj brankáře Eliáše, který rovněž hru přerušil. Tentokráte k žádné další strkanici nedošlo.
     
    52:16
    Sledovali jsme další hezké zakončení v podání Žlnky, který mířil pouze doprostřed branky. Szyszka si připsal snadný zákrok, hru tak dokázal přerušit.
     
    51:11
    Do protiútoku se dostával Nemec, který tak dlouho hledal volného spoluhráče, až přeci jenom dokázal nahrát. Szyszka tentokráte nemusel zasahaovat.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Američané se znovu směrem dopředu zlepšili, jenomže k vyloženým šancím to moc nevede.
     
    49:00
    Hayes si sjížděl před branku, kde se nakonec k puku nedostal. Mnohem lepší šanci poté měl Livanavage, který ovšem nedokázal vyzrát na brankáře Eliáše.
     
    48:20
    Žlnka převzal nahrávku a poté se pokoušel nahrát před branku, kam ovšem nahrávku nedokázal procpat. Slovenská obrana si následně dokázala poradit vzadu.
     
    47:02
    O rozehrávku se nyní pokoušel Štrbák, který ovšem chyboval a málem z toho byla šance pro USA. Jeden z napadajících hráčů ale rozehrávku nezpracoval.
     
    46:33
    Do protiútoku se pokoušel dostat Ali, jenomže se s pukem nedostal ani k modré čáře. Posléze u modré čáry nahazoval kotouč do pásma Abraham.
     
    45:12
    Na opačné straně nahrával pod sebe Ali, kterému se sice povedlo najít DeAngela. Rána druhého jmenovaného nakonec putovala vysoko nad branku.
     
    44:24
    Lundovi se povedlo uspět na vhazování, načež z velkého úhlu zkoušel zakončit Healey. Eliášovi se povedlo zakročit, posléze byla hra znovu přerušena.
    43:37 Dalibor DVORSKÝ - 5:2

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 1. Repčík (Slafkovský, Mešár), 2. Dvorský (Molnár), 4. Slafkovský, 22. Dvorský (Repčík, Nemec), 44. Dvorský (Repčík, Mešár) – 26. Plante (Borgesi), 35. Aegerter (Finley)


    Slovensko: Eliáš (Jurčák) – Moško, Nemec, Nátny, Štrbák, Kmec, Žabka, Krakovský, Nahálka – Mešár, Repčík, Slafkovský – Sýkora, Petrovský, Žlnka – Čiernik, Dvorský, Molnár – Kopecký, Suchý, Honzek.
    USA: Szyszka (McNicholas) – Livanavage, Brzustewicz, Borgesi, Healey, Dorrington, Bocharov, Rinzel, Ali – Hayes, Abraham, Plante – Aegerter, Lund, DeAngelo – Knuble, Clark, Laylin – Steenari, Finley.

    Rozhodčí: Baluška, Konc – Kacej, Synek
    ocianews.com