Šumperk – Vítkovice 4:5 (kon.) | Písek – Příbram 4:3 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
4:5 (2:1, 2:0, 0:4)
HC Vítkovice Ridera
Středa 04.08.2021, 17:00 • Škoda aréna, Šumperk • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Máme tu konec! Rozdíl mezi prvoligovým a extraligovým týmem dnes takřka nešel znát, i když musíme uznat, že třetí třetina byla jasně ve prospěch hostujícího celku a to nejen po výsledkové stránce. První dvě třetiny ale herně vynikal právě domácí Šumperk, který se po zásluze dostal do tříbrankového vedení!

    Gólový účet utkání otevřel v 9. minutě domácí Denis Kindl, který se tak ukázal jako velice dobrý přestupový tah majitele klubu. O chvílí později na něj navázal mladík v šumperském dresu Lukáš Kučera, který ale tímto zásahem svůj dnešní brankový účet nekončil. v prvním dějství měl ale poslední slovo hostující celek, za který dokázal snížit Karel Plášil.

    Začátek druhé třetiny si asi každý hokejový fanoušek představoval jako odčinění jednobrankového manka vítkovického celku. Představy ale rychle odvolal domácí Tomáš Vildumetz, který pár sekund po úvodním buly zvýšil na 3:1! Vítkovičtí se zdáli být hodně opařeni, načež přišla další rána z hokejky Lukáše Kučery, který tak připsal druhý puk za Stezkovy záda.

    Hosté tak přijížděli do třetího dějství s tříbrankovou ztrátou, kterou ale dokázali poměrně rychle odčinit. Obrat načal Marek Kalus, který dodal vítkovickým sílu. Rozhodující 47. a 48. minuta byla ale příliš krutá pro domácí celek. Nejprve na rozdíl jediné branky snížil Rostislav Marosz, na kterého vyrovnáním skóre navázal Rastislav Dej. Ten taky celé dílo Vítkovic dokonal v 52. minutě, kdy překonal Holíka podruhé.

    Na hostujících hráčích dnes byl jednoznačně vidět včerejší zápas s Pardubicemi, nicméně Šumperk minimálně v prvních dvou třetinách ukázal, že se jednoduše nebojí hrát tvrdou partii s každým. Z pohledu Šumperka se s tímhle určitě dá pracovat do nadcházející sezóny. Vítkovičtí se mohou pomalu připravovat na další utkání Letních hokejových her.

    Tímto se s Vámi loučím, přeji hezký zbytek večera a někdy příště, napočtenou. (19:30:29)
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Šumperk ještě v počtu 6 na 4 zahrozil pohlednou kombinací v útočném pásmu, Aleš Stezka si ale připsal asi nejdůležitější zákrok dnešního odpoledne.
     
    59:36
    24 vteřin do konce základní hrací doby, vhazování před brankou Vítkovic!
     
    59:36
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Dej – 2 min., napadení).
     
    59:36
    Tvrdá hra z obou stran a dva hráči na hrací ploše vyústila v krátkou bitku mezi hráči. Tak si dáme ještě na konci zápasu nějaké to vyloučení.
     
    59:05
    Poslední minuta třetí třetiny! Šumperk drží útočné pásmo, nicméně bez větší šance na ohrožení Aleše Stezky.
     
    58:45
    Začít ale budou muset Draci z vlastního obranného pásma.
     
    58:24
    Domácí branka otevřena! Šumperk se pokusí vstřelit branku v šesti lidech.
     
    58:24
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:15
    Rozběhly se nám poslední dvě minuty třetí třetiny, které zatím domácí hráči tráví v útočném pásmu. Kotouč ale pobíhá kolem mantinelů, neohrožujíc hostující branku.
     
    57:40
    Zatím to nevypadá, že by se domácí zmohli na nějaký souvislý tlak při hrozícím se konci utkání. Další akci nyní přerušil ofsajd Vítkovic.
     
    56:50
    Šumperk se teď vůbec nemůže dostat z vlastního obranného pásma, čehož se snaží vítkovičtí naplno využít.
     
    56:26
    Další přerušení po zákroku domácího brankáře. Následovat bude buly právě před Martinem Holíkem.
     
    55:39
    Obrovskou šanci na šestou branku v dnešním utkání měli na hokejkách hráči domácího celku, kteří využili souvislé plynutí hry a natřikrát ohrozili Martina Holíka! Ten se s tím ale za dopomocí svých spoluhráčů dokázal vypořádat.
     
    53:55
    Na tvrdosti přidali i hostující hráči, což ale nebránilo krásné individuální akci domácího Petra Antoníčka. Jeho střela ale minula branku o pořádný kus.
     
    52:59
    Radovan Bondra vedl po pravém křídle další útočnou akci Vítkovic a i přes dva dojíždějící spoluhráče se rozhodl vystřelit. Martin Holík tentokrát stál na správném místě.
     
    52:40
    A tohle bude ofsajd. Další útočný přechod Šumperka skončil pouze přerušením hry. Je vidět, že je domácí mužstvo opařeno horkou vodou po čtyřech takřka identických gólech soupeře.
     
    52:03
    Jeden z domácích borců skončil po ataku soupeře bez helmy, což ale zůstalo bez absolutního povšimnutí pruhovaných.

    Daniel Bertók

    Branky a nahrávky: 9. Kindl (Žálčík), 11. Kučera (Horký, Spratek), 21. Vildumetz (Kindl, Žálčík), 23. Kučera (Horký, Spratek) – 13. Plášil (Marosz), 42. Kalus (Kovář), 47. Marosz (Bukarts), 48. Dej (Kovář), 52. Dej (Fridrich)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Holík (Mokry) – Drtil, Pěnčík, Hrachovský (A), Rutar, Řezáč, Dudycha, Viktorin – Scheuter, Kindl, Žálčik, Vachutka, Vildumetz, Macuh (C), Kratochvíl (A), Kohút, Kučera, Antoníček, Spratek, Horký.
    HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – Gewiese, Plášil, Duda, Stehlík, Koch, Kovář – Bukarts, Hruška (C), Lehtonen, Bernovský, Marosz (A), Dej, Kalus, Flick, Bondra, Fridrich, Chlán, Lednický.

    Rozhodčí: Klapetek, Markovský – Kašpar, Kopečný.
    thejrc.org