Monaco – Nantes 1:1 (kon.)
konec
AS Monaco
1:1 (1:1)
FC Nantes
Pátek 06.08.2021, 21:00 • Stade Louis-II, Monaco • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1 a oba celky si tak rozdělí po bodu. Ve druhém dějství pochopitelně mělo více ze hry Monaco, kterému se ale nepovedlo ani jednou prolomit dobře fungující obranu soupeře. Ta domácí celek nepouštěla do vyložených šancí, proto brankář Lafont neměl zrovna moc práce. Monaco tak nevytěžilo z úvodního kola povinné tři body a poměrně překvapivě přichází o dva body. Nantes určitě bod bere, minimálně před zápasem by tomu tak bylo. (22:51:28)
     
    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:14.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Monaco znovu s míčem přešlo na opačnou polovinu, kde si do pokutového území dokázal seběhnout Fofana, který ovšem vracel pouze k Girottovi.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty.
     
    90
    Neskutečné! Po pasu do pokutového území se do zakončení dostal domácí Badiashile, který trefil pouze brankáře. Při druhé dorážce téhož hráče zakročil obránce na brankové čáře.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, stav je stále nerozhodný. Ještě ale rozhodně musíme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Nantes se v posledních vteřinách daří kouskovat hru, což mu pochopitelně vyhovuje. Po dalším osobním souboji pro změnu na zemi skončil domácí Aguilar.
     
    85
    Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany, o které se postaral domácí zadák Aguilar, kterému se velice přesně povedlo najít Jakobse.
     
    84
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Quentin Merlin.
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Fábio, přichází Charles Traoré.
     
    83
    Domácí celek pokračuje v aktivitě. Tentokráte to na sebe vzal střídající Fofana, který levou nohou trefil pouze před sebou postaveného protihráče.
     
    82
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Jean Lucas, přichází Djibril Sidibé.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Jakobs to nyní zkoušel vzdušnou nabídkou do pokutového území, s ní si ale poradil Pallois.
     
    80
    Monaco po další delší kombinaci proniklo s míčem na polovinu soupeře. Tam to Fofana zkoušel nabídkou na pravé křídlo, kde na míč nedosáhl Jakobs.
     
    79
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Marcus Coco.
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Renaud Emond.
     
    78
    Fábio měl před sebou doslova moře prostoru, jenomže si nevěřil na průnik podél autové lajny a naopak si počkal na podporu od spoluhráče Girotta.
     
    77
    Ben Yedder se s míčem stáhl hluboko do středu hrací plochy, kde svému celku pomohl s kombinací. Ta poté na pravém křídle putovala přes Jakobse.
     
    76
    Do hostujícího pokutového území nyní přiletěl další centr, který se ovšem snesl vedle branky a následovat tak bude další odkop z kopačky Lafonta.
     
    75
    Nantes se ani v tomto případě daleko s míčem nedostalo, avšak si vybojovalo standardní situaci, kterou Simon rozehrál přesně na hlavu soupeře.

    David Suchý

    Branky: 14. G. Martins (Caio Henrique) – 42. Castelletto (Simon)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 7:2. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:14.
    AS Monaco: Nübel – Caio Henrique (72. Jakobs), Badiashile, Disasi (C), Aguilar – Jean Lucas (82. Sidibé), Tchouaméni – G. Martins (72. Y. Fofana), Volland (59. Golovin), Diop – Boadu (59. Ben Yedder).
    Náhradníci: Majecki – Fàbregas, Ben Yedder, Sidibé, Pavlović, Matazo, Jakobs, Golovin, Y. Fofana.

    FC Nantes: Lafont (C) – D. Appiah, Girotto, Pallois, Fábio (84. Ch. Traoré) – Castelletto, Moutoussamy, Pereira De Sa (63. Corchia), Simon (84. Merlin) – Kolo Muani (79. Emond), Blas (79. Coco).
    Náhradníci: Descamps – Coco, Corchia, Merlin, Limbombe, Emond, Ch. Traoré, Sylla.

    Rozhodčí: Gautier – Rahmouni, Viala
    thejrc.org