Zvolen – Poruba 2011 5:2 (kon.) | Ústí n/L – Vrchlabí 2:4 (kon.) | Frýdek-M. – Třinec 0:4 (kon.)
Sparta – Pardubice 2:5 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 2:4 (kon.) | Kolín – Jihlava 1:2 (kon.)
Kladno – K. Vary 3:2 (po pr.) | Motor ČB – Plzeň 1:3 (kon.) | Zlín – Nitra 1:2 (kon.)
Příbram – Klatovy 0:0 (zruš.) | Žďár n/S – Havlíčkův Brod 3:3 (kon.) | Nová Paka – Jablonec n/N 1:3 (kon.)
Přerov – Havířov 5:2 (kon.) | Sokolov – Slavia 4:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 5:3 (kon.)
Vsetín – Prostějov 2:3 (kon.) | Znojmo – Třebíč 4:3 (kon.) | Bílina – Děčín 5:3 (kon.)
Cheb – Mostečtí Lvi 0:0 (zruš.) | HC Slovan – Skalica 2:1 (kon.) | Nový Jičín – Val. Meziříčí 1:4 (kon.)
Kopřivnice – Opava 3:0 (kon.) | Tábor – Velké Meziříčí B 11:1 (kon.) | Dvůr Králové n. L. – Chrudim 8:2 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
5:2 (1:0, 3:2, 1:0)
AZ Havířov
Úterý 17.08.2021, 18:00 • MEO Aréna, Přerov • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek z Přerova vše, přeji vám hezký zbytek dne. (20:50:50)
     
    Zápas ZUBR Cupu, který sledovalo 426 diváků, končí. Havířov se sice ve třetí části snažil s výsledkem něco udělat, skórovat se mu ale navzdory šancím nepovedlo. V poslední minutě řádné hrací doby se naopak popáté prosadili Přerovští, kteří tak zvítězili 5:2. O trefu číslo pět se postaral Matouš Kratochvil. Hanáci pak vyhráli i doplňkové nájezdy, v nichž na gól Doktora odpověděli Josef Hrabal a Matěj Svoboda.
     
    Konec zápasu.
     
    59:19
    Přerov právě vstřelil branku!
    Domácí přesilovka sice již skončila, Přerov se ale přesto prosazuje. Chroboček se ještě nestihl pořádně zapojit do hry a nemohl tak bránit MATOUŠE KRATOCHVILA. Vysoký útočník Zubrů zůstal u levé tyče osamocený a dokázal přehodit beton roztahujícího se Štipčáka. Asistence: Jakub Kubeš, Jan Svoboda.
     
    58:28
    Zubři si chtěli havířovskou obranu vykombinovat, přihrávku do slotu si ale Pšurný nedokázal zpracovat a Hanáci museli útočné pásmo vyklidit.
     
    58:26
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:01
    Nahození Černého od modré čáry minulo horní tyč branky Havířova.
     
    57:37
    O kotouč se zápolilo u modré čáry, Přerov nakonec útočné pásmo udržel.
     
    57:18
    Vyloučení v týmu AZ Heimstaden Havířov (Chroboček – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:48
    Obrovská možnost a v ní první lajna Zubrů. Zblízka byl nejprve blízko brance Doležal, který poté upadl a od modré čáry jej trefil obránce Hrabal. Puk se následně nadále potuloval blízko brankové čáry, hosté si ho do sítě v jednu chvíli málem srazili sami. Štipčák nicméně pro tuto chvíli zůstává nepřekonán. Doležal v předklonu a za pomoci spoluhráčů zamířil na střídačku. Schytat ránu od Josefa Hrabala, to nemůže být příjemný zážitek.
     
    55:35
    Přerov je kompletní.
     
    54:38
    K povedenému sólu nyní našlápl Bednář, jenž může zkompletovat hattrick. Kličkou se dokázal zbavit posledního protihráče, zároveň se tím ale dostal trochu do úhlu a Zubři jeho pokus stihli ztečovat do ochranné sítě. Po buly v útočném pásmu pak zprava střílel Hudeček, Petrásek kotouč ukryl ve své výstroji.
     
    54:10
    V pokračující havířovské početní převaze 5 na 4 se kotouče ve středním pásmu zmocnil Jakub Svoboda a bekhendem ho vyhodil ke Štipčákovi.
     
    53:36
    Havířov nejprve operoval v útočném pásmu. Pak ale předvedl odvážný průnik domácí Matěj Svoboda, který se atakovaný hráči soupeře hnal na Štipčáka. Hosté jej nakonec ve třech dokázali zastavit. Rozhodčí poté chtěli trestat opět Zubry, nakonec ale svůj verdikt změnili a signalizovaný trest nebude uložen.
     
    53:09
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Doležal – 2 min., faul loktem).
     
    52:28
    Přerované se snaží dostal puk co nejdále od své brány, proto usilují o to, aby se o černý kus gumy bojovalo hlavně v obranném pásmu Havířova.
     
    51:41
    U levé tyče dotíral Dostálek. Petrásek sice měl kotouč ve své moci, čárový rozhodčí stojící za bránou si ale dlouho nebyl jistý, kde se černá pryž vlastně nachází. Proto hru písknutím přerušil až po notné chvíli.
     
    51:04
    Matěj Svoboda s Kuchtou po dobré práci Ševčíka bojovali o kotouč v levém horním rohu útočného pásma. Proti třem Havířovanům ale neobstáli a puk tak popadli hosté.
     
    50:07
    S koncem přesilovky vyslal z levé strany tvrdou ránu příklepem Hrabal, křížný pokus ale branku Havířova minul. Hosté již hrají v plném počtu, Hamrlík je zpět ve hře.

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 17. Doležal (Pšurný, Hrabal), 27. Jan Svoboda (Jakub Svoboda), 32. Kubeš (Kratochvil, Jakub Svoboda), 34. Süss (Doležal), 60. Kratochvil (Kubeš, Jan Svoboda) – 38. Bednář (Pechanec), 40. Bednář (Pechanec, Veselý)


    HC ZUBR Přerov: Petrásek (Postava) – Hrabal, Černý, Hrdinka, Kubeš, Seemann, Ševčík, Gréč – Süss, Pšurný (A), Doležal (C) – Jakub Svoboda (A), Kratochvil, Jan Svoboda – M. Svoboda, Indrák, Kuchta – Fencl, Dobša, Štíbr
    AZ Havířov: Fučík (34. Štipčák) – Hlaváč, Chroboček, Mrowiec, Kabelka, Kočí, Hamrlík, Pastor – Veselý, Pechanec, Bednář – Dostálek, Hudeček, Doktor – Mrva, Becher, Stuchlík – Šoltys, Petriska, Vašenka

    Rozhodčí: Dědek, Grygera – Bezděk, Peluha

    Diváci: 426
    thejrc.org