Česko – Finsko 3:0 (kon.) | Rusko – Švédsko 4:1 (kon.)
konec
Česko
3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Finsko
Čtvrtek 26.08.2021, 16:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • Turnaj čtyř (U20)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (18:05:31)
     
    Střely na branku: 27 – 22
     
    Je dobojováno. Ve třetí třetině ještě český tým vsítil dva góly a nastartoval tak turnaj pěti na výbornou. Češi Finům nepovolili ani jednu branku a pomohli tak Nicku Malíkovi k čistému kontu. V utkání byli lepším týmem, Fini tahali za kratší konec a snažili se se zápasem něco udělat, ale nepovedlo se jim to.
     
    Konec zápasu.
    59:58 Pavel NOVÁK - 3:0
     
    59:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to vyšlo, u modré čáry vybojoval u hrazení kotouč PAVEL NOVÁK a poté ho nasměroval do zcela prázdné finské klece – 3:0. Pečetí tak výhru českého týmu. Bez asistence.
     
    59:43
    Ze středního pásma poslali Češi kotouč na branku Finů, ale o kousek ji minuli.
     
    59:21
    Povedená střela Joony Korhonena, jenž švihl do puku na hraně levého kruhu, ale připraven byl Nick Malík, jenž ukryl puk na svých betonech a přerušil hru.
     
    58:34
    Fini nadále operují před Malíkem a snaží se o kontaktní branku. Češi soupeře urputně brání a zatím jim nic takového nedovolují.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:55
    A nyní ji chtěl trefit Sebastián Malát, ale měl to z těžkého úhlu a ještě se soupeřem před ním.
     
    57:31
    Finská klec je prázdná!
     
    57:08
    Lukáš Stehlík na levém kruhu vyslal nebezpečnou střelu, kterou Markkanen pokryl. Hra je přerušena a oddechový čas si bere lavička finského týmu.
     
    56:18
    Češi drží dlouho útočné pásmo a nepouštějí soupeře ven. Hostům tak začíná velmi rychle ubíhat čas.
     
    54:57
    Češi tak mají blíže k první výhře na domácím turnaji. Finsko musí dohánět pět minut před koncem třetí třetiny dvougólové manko.
    53:17 Jakub KONEČNÝ - 2:0
     
    53:17
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak nyní se to už českému týmu povedlo a navyšuje své vedení. JAKUB KONEČNÝ u pravého kruhu vyslal táhlou střelu směrem na Markkanena, jenž na ni nedosáhl a puk končí podruhé v jeho síti – 2:0. Asistence: Lukáš Stehlík.
     
    51:32
    Od vlastní branky šli Finové do útočné akce, ale Stanislav Vrhel jim vypíchl puk a rodila se šance pro Čechy. Nakonec ale vše skončilo bez nebezpečné akce.
     
    50:46
    U zadního mantinelu v pásmu českého týmu vznikl souboj o kotouč. Jeden z hráčů ho přilepil k noži a nepustí. Nakonec ho vyškrábali Finové a hned jdou útočit.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 21. Svozil (Urban), 54. Konečný (Stehlík), 60. Novák


    Česko: Malík (Málek) – Krutil (A), Svozil, Šedivý, Jiříček (A), Hrádek, D. Moravec, Pinkas – Novák, Koláček, Myšák (C) – Urban, Ivan, Malát – Pajer, Vrhel, Kos – Stehlík, Gut, Konečný – Chlubna
    Finsko: Markkanen (Koskenvuo) – Häkkilä, Sedoff (C), Aho, Malinen, Paaso, Pärssinen, Vilén, Ervasti – Mäenpää (A), Kapanen, Jämsen – Korhonen, Määtä (A), Seppäla – Marjala, Myllymaa, Kemell – Säkkinen, Koskela, Niemi – Nyman

    Rozhodčí: Hejduk, Pešina – Lhotský, Svoboda
    ocianews.com