Frölunda – Zürich 4:3 (po pr.) | Třinec – Leksands IF cz 1:3 (kon.) | Zug – SønderjyskE 9:3 (kon.)
HC Slovan – Fribourg 0:2 (kon.) | IFK Helsinky – Mladá Boleslav cz 2:1 (kon.) | Mnichov – Rögle BK 2:1 (kon.)
Mannheim – Rauma 2:1 (1:0 po s.n.) | Lausanne – Cardiff 2:0 (kon.)
konec
IFK Helsinky
2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
BK Mladá Boleslav
Sobota 04.09.2021, 18:00 • Tukkurila Arena, Helsinky • Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji moc za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Hezký večer, na počtenou! (20:29:25)
     
    Máme dobojováno! Z velmi vyrovnaného duelu odchází spokojenější domácí hokejisté z Helsinek, kteří ve třetí třetině poprvé v utkání odskočili svému soupeři do vedení. Rozhodující branku si na své konto připsal Eero Teräväinen. Bruslaři v dalších minutách hry usilovali o vyrovnání, ale brankář Halonen už další kotouče za svá záda nepustil. Tři body si do tabulky připisují Helsinky, Boleslavští pojedou domů s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Kotouč v posledních vteřinách hry jen těsně minul odkrytou branku Mladé Boleslavi, o vítězi utkání je rozhodnuto. Bruslaři už vyrovnání nestihnou.
     
    59:45
    Bruslaři se usadili v útočném pásmu a Halonen musel zasahovat! Střela Pavla Pýchy byla hodně prudká, ale zaplula přesně do výstroje domácího brankáře.
     
    59:21
    Trenéři Mladé Boleslavi si ještě vzali oddechový čas na poradu, aby naordinovali svým svěřencům poslední pokyny do závěrečných minut zápasu.
     
    59:14
    Ondřej Najman byl zaparkovaný před brankou soupeře, ale gólman Halonen zkrotil kotouč na své hrudi a nedovolil Bruslařům případné dorážky.
     
    58:21
    Boleslavští hokejisté už hrají v plném počtu na ledové ploše, brankář Krošelj je už na střídačce. Hosté to zkouší v šesti bruslařích v poli!
     
    57:34
    Hosté nevyhráli vhazování v útočném pásmu a do útoku vyrazili domácí hráči. Krošelj však jejich snahu o další vstřelený gól brzdí svým zákrokem.
     
    57:23
    Mladá Boleslav bude mít ještě jednu šanci! Juha Jääskä (IFK) se před brankou soupeře provinil nedovoleným bráněním a už sedí na lavici hanby.
     
    56:49
    Domácí byli blízko třetímu vstřelenému gólu! Paajanen už uklízel kotouč do takřka prázdné branky, ale domácí útočník trestuhodně minul. Tlak pokračuje.
     
    56:15
    Domácí hokejisté vyhráli vhazování v útočném pásmu a útočí. Innala chtěl střílet z pravého kruhu pro vhazování, ale rána mu příliš nesedla. Krošelj odolává.
     
    55:39
    Situace pro Mladou Boleslav bude ještě horší. Na trestnou lavici odjíždí útočník Pavel Kousal (MBL) za nedovolené bránění. Domácí hrají přesilovku pět na tři.
     
    54:54
    Helsinky sice nehrají v útočném pásmu, ale snaží se pošetřit čas. Nyní se vydal útočit Sebastian Dyk, kterého ale včas zablokovali hostující obránci.
     
    53:57
    Domácí hokejisté se okamžitě zabydleli v útočném pásmu a brankář Krošelj musel vytáhnout další úspěšný zákrok. Nebezpečnou střelou se prezentoval Innala.
     
    53:18
    Velká komplikace pro Mladou Boleslav. Obránce Martin Pláněk (MBL) vyfasoval od rozhodčích čtyři trestné minuty za zásah do oblasti hlavy nebo krku.
     
    53:13
    Další práce pro Gašpera Krošelje. Obránce Miro Karjalainen vypálil prudce od modré čáry, ale slovinský brankář ve službách Boleslavi znovu zasáhl.
     
    53:08
    Olli Palola využil volného prostoru na pravé straně kluziště, ale poslední obránce Boleslavi včas zapracoval a nedovolil domácímu útočníkovi zakončit.
     
    52:29
    Bičevskis opět zvládl vhazování v útočném pásmu, ale přihrávka byla nepřesná. Mladá Boleslav musí začít další útok až ze svého obranného pásma.

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 37. Hede (Jääskä), 44. Teräväinen (Kotkansalo) – 24. Raška (Najman, Dufek)


    IFK Helsinky: Halonen (Garteig) – Kotkansalo, Teräväinen, Winberg, Luoto, Ahonen, M. Karjalainen, Von Gerdten – Tallberg, Hirvonen, Palola – Innala, Paajanen, Dyk – Jääskä, Väänänen, Teissala – Ruusunen, Asten, Hede.
    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Schwarz) – Pýcha, Jánošík, Moravec, Pláněk, Bernad, Fillman, Šidlík – Lunter, Zbořil, Polák – Flynn, Najman, Kousal – Kotala, Raška, Dufek – Eberle, Bičevskis, Stránský.

    Rozhodčí: Suominen, Vikman – Elonen, Hagerström
    thejrc.org