Magnitogorsk – Ufa 2:7 (kon.) | Jaroslavl – Minsk 3:4 (kon.) | N.Novgorod – Novosibirsk 0:3 (kon.)
konec
Metallurg Magnitogorsk
2:7 (0:1, 0:2, 2:4)
Salavat Julajev Ufa
Úterý 07.09.2021, 16:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč. (18:21:29)
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    25:32
    Zásahy brankářů: 25:23
    Vyhraná vhazování: 28:19
    Hity: 18:18
    Trestné minuty: 22:19
     
    Je konec. Ufa nakonec z tohoto zápasu bere dva body, vítězí totiž poměrem 7:2. Metallurg Magnitogorsk dokázal v krátkém časovém sledu vstřelit dvě branky, díky čemuž snížil na rozdíl dvou tref. Ufa ovšem rázem zapnula na vyšší stupeň aktivity a svého soupeře dokázala překonat ještě třikrát. Dnešní utkání tak nabídlo hned devět branek, což se moc často nestává.
     
    Konec zápasu.
    59:02 Alexandr KADĚJKIN - 2:7
     
    59:02
    Ufa právě vstřelila branku!
    Tady to zavání pořádným debaklem! Košečkin si s první šanci poradil, posléze si před branku sjel ALEXANDR KADĚJKIN, který švihem dokázal vyzrát na domácího brankáře. Asistence: Nikolai Kuljomin, Sergej Šmeljov.
     
    58:57
    Hostujícímu celku se povedlo s pukem dokráčet až na druhou stranu, jenomže se jednalo o zakázané uvolnění a hra se bude znovu stěhovat.
     
    58:20
    Posléze jsme sledovali další nepřesnou nahrávku, po které se do protiútoku dostával hostující Chafizullin, který ale neměl potřebnou podporu spoluhráčů.
     
    57:30
    Situaci u své branky dokázal vyčistit domácí Nikolajev, který se pokoušel o rozehrávku podél mantinelu, avšak k puku se dostal pouze Koledov.
     
    56:17
    Následně si u modré čáry našel puk domácí Minulin. Ten trefil pouze napadajícího protihráče, od kterého se hrací předmět odrazil do středního pásma.
     
    55:30
    Čibisov se dostal s pukem za branku soupeře, tam ho čistým způsobem dokázal zastavit Koledov, který se ale daleko se pukem nedostal.
     
    54:29
    O další útočnou akci se pro změnu staral hostující Chafizullin, který zkoušel odrazem o mantinel najít Hartikainena, před kterým zasahoval zadák Makljukov.
    53:52 Markus GRANLUND - 2:6
     
    53:52
    Ufa právě vstřelila branku!
    A je tu ještě jedna branka! Metallurg Magnitogorsk se znovu pouze bránil a po zakončení od Hartikainena se domácím nepovedlo vyvézt kotouč. Naopak se k němu dostal MARKUS GRANLUND, který zamířil přesně mezi betony.
     
    53:11
    Krátce po ní se nepovedlo kvalitně rozehrát domácím Jakovlevovi, který nahrávku poslal daleko mimo dosah Currieho a hra se stěhuje na druhou stranu.
     
    52:47
    Na řadu přichází poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
    51:38 Teemu HARTIKAINEN - 2:5
     
    51:38
    Ufa právě vstřelila branku!
    Hostující celek se dostává k pátému zásahu! TEEMU HARTIKAINEN si sjel na nahrávku k pravému kruhu, odkud příklepem dokázal prostřelit brankáře Košečkina, jenž se s lapačkou nedokázal ideálně natáhnout. Asistence: Markus Granlund, Sakari Manninen.
     
    51:07
    Hodně času na rozehrávku poté měl domácí Minulin, který na levém křídle dokázal najít svého kolegu Zernova, jenž se s pukem dostal na druhou stranu.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 45. Korosteljov (Hultström, Karpov), 48. Leipsic (Košelev, J. Jakovlev) – 7. N. Kuljomin (Koledov, Naumenkov), 26. Pustozjorov (Baškirov), 35. Pimenov (Baškirov), 45. Baškirov, 52. Hartikainen (M. Granlund, Manninen), 54. M. Granlund, 60. Kadějkin (N. Kuljomin, Šmeljov)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Olkinuora) – Zemčonok, J. Jakovlev (C), Hultström, Makljukov, Minulin, Pašnin (A), Nikolajev – Nikoncev (A), Currie, Čibisov – Korosteljov, Maillet, Goldobin – Karpov, Zernov, Leipsic – Akolzin, Několenko, Košelev – Jurov.
    Salavat Julajev Ufa: Šaryčenkov (Metsola) – Larsen, Chafizullin, Koledov, Naumenkov, Muchamadullin, Panin (C), J. Birjukov, Zubarev – M. Granlund, Manninen, Hartikainen (A) – N. Kuljomin, Kadějkin (A), Šmeljov – Baškirov, Pimenov, Pustozjorov – Platt, Alalykin, Sannikov.

    Rozhodčí: Soin, Judakov – Viljugin, Sadovnikov

    Diváci: 1000
    thejrc.org