Chabarovsk – Dynamo Moskva 2:6 (kon.) | Riga – Jaroslavl 0:4 (kon.) | N.Novgorod – Petrohrad 3:2 (kon.)
Viťaz – Jekatěrinburg 3:4 (0:2 po s.n.) | Minsk – Kazaň 5:2 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
5:2 (1:0, 0:2, 4:0)
Ak Bars Kazaň
Neděle 12.09.2021, 16:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Jakub Krejčík s Minskem slaví vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (18:40:56)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Jakub Krejčík (MIN) 0+0, 0 střel, 2 TM, čas na ledě 19:24
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 260 diváků.
     
    Utkání, které nabídlo několik zvratů, zvládlo lépe Dinamo! To šlo sice do poslední dvacetiminutovky s jednogólovým mankem, avšak zabral a čtyřmi góly znovu otočil stav na svou stranu. Obrat řídil především Vladimir Alistrov, který v rozhodujících momentech vsítil dvě branky, stejný počin v celém duelu zvládl také Malte Strömwall. Minsk porazil opravdu těžkého soupeře a zapsal do tabulky dva cenné body.

    Střely na branku: 21:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:6.
     
    Konec zápasu.
    59:32 Taylor BECK - 5:2
     
    59:32
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk přežil soupeřův tlak do branky! Nikolaj Kovalenko si najel mezi kruhy, odkud trefil brankáře. Následně se Kazaň pokoušela o dorážky, což ji nevyšlo. Po chvíli se hra otočila a TAYLOR BECK ze středního pásma zamířil do opuštěné klece! Asistence: Mario Kempe.
     
    58:48
    Igor Bobkov odjel na střídačku a pustil do hry šestého bruslaře Kazaně!
     
    57:52
    Do útočného pásma vletěl Vladimir Alistrov, jehož pokus z levého kruhu byl sražený do ochranné sítě. Kazani už moc času nezbývá a stále prohrává o dvě trefy.
     
    57:15
    Dinamo je pod tlakem a musí se bránit. Fanoušci svůj tým podporují, čímž mu velmi pomáhají!
     
    56:37
    Z pravé strany vystřelil Danis Zaripov, jehož pokus na dvakrát zastavil Alexej Kolosov. o dorážku se ještě pokoušel Dmitrij Voronkov, jenže nestihl to.
    55:32 Vladimir ALISTROV - 4:2
     
    55:32
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Myslím, že o vítězi je rozhodnuto! Dmitrij Judin nezvládl rozehrávku, když trefil napadajícího útočníka. Právě VLADIMIR ALISTROV tak ujížděl sám na brankáře, jemuž naznačil kličku do bekhendu, avšak strhl svůj směr do forhendu a zamířil podél betonu do branky. Bez asistence.
    54:45 Malte STRÖMWALL - 3:2
     
    54:45
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Krásná akce, po níž si Minsk bere vedení zpátky! Přihrávka od levého mantinelu zamířila na pravou stranu a k modré čáře, odkud kotouč před branku předal Lukas Bengtsson. poslední otázkou už bylo, zda se MALTE STRÖMWALL bude radovat z branky! A raduje, jelikož pohotově prostřelil bezmocného brankáře. Asistence: Lukas Bengtsson a Taylor Beck.
     
    54:26
    Domácí hráči ve dvou ujížděli na jediného obránce, který si počínal výborně a přihrávku zastavil.
     
    53:28
    Zpoza branky se mezi kruhy dostal trochu krkolomně Nikolaj Kovalenko, kterému v rozhodujícím momentu sjela černá guma z čepele hole.
     
    52:55
    Kazaň se znovu nacházela pod tlakem, proto vyhodila puk do středního pásma a odjela na střídačku.
     
    51:38
    Taylor Beck vybojoval kotouč a na levém kruhu jej nechal pro spoluhráče. Malte Strömwall si vzal velké sousto, když zamířil na střed, kde byla trojice soupeřů.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Strömwall (M. Kempe, L. Bengtsson), 47. Alistrov (Varfolomejev), 55. Strömwall (L. Bengtsson, T. Beck), 56. Alistrov, 60. T. Beck (M. Kempe) – 28. Burmistrov (Brovkin, M. Gluchov), 29. Kagarlickij (Kovalenko, Voronkov)


    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Šostak) – L. Bengtsson, Korobov (C), Jerjomenko, J. Krejčík, Šinkevič (A), Denisov, Děrjabin, Sapego – Strömwall, M. Kempe, T. Beck (A) – K. Voronin, Graovac, Tedenby – Varfolomejev, R. Gorbunov, Alistrov – Suvorov, Usov, Pinčuk.
    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (T. Biljalov) – Chenkel, Kampfer, Žuravljov, Judin, Rukavišnikov, Ljamkin, Mechovov – M. Gluchov (A), Burmistrov, Lukojanov (A) – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – K. Petrov, P. Lindholm, Paňukov – Zaripov (C), Safonov, Voronkov – Brovkin.

    Rozhodčí: Gofman, Morozov – Sadovnikov, Šalagin

    Diváci: 7 260
    thejrc.org