Novosibirsk – Dynamo Moskva 4:5 (kon.) | Ufa – Kunlun 5:1 (kon.) | Jokerit – N.Novgorod 5:4 (1:0 po s.n.)
Nižněkamsk – Čeljabinsk 1:3 (kon.) | Riga – Barys 3:2 (kon.) | Soči – Petrohrad 0:2 (kon.)
Spartak Moskva – CSKA Moskva 3:5 (kon.)
konec
Spartak Moskva
3:5 (0:0, 1:3, 2:2)
CSKA Moskva
Čtvrtek 16.09.2021, 18:30 • Megasport Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo nám utkání mezi Spartakem a CSKA. Branky začaly padat až od druhé třetiny, ale nudit jsme se dnes rozhodně nemohli. Hosté si v rozmezí 22. až 34. minuty vytvořili tříbrankové vedení, ale Spartak jej okamžitě smazal po dvou trefách Ilji Talalujeva a Alexandru Chochlačovovi. Poté se ale znovu připomnělo CSKA, rozdílovou trefu v 54. minutě měl na svědomí kapitán Sergej Andronov. V úplném závěru vstřelil branku na konečných 5:3 Sergej Plotnikov, jenž se dnes postaral o hattrick.

    Z mé strany je to vše. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dnešního večera. Na počtenou! (20:50:49)
     
    Československá stopa

    Jakub Jeřábek (SPM) 0+0, 5 střel na bránu, čas na ledě: 19:55
     
    Statistiky

    Střely na branku: 34 – 31
    Vyloučení: 1 – 4
    Góly v přesilovkách: 1 – 0
    Hity: 10 – 6
    Vhazování: 22 – 38
     
    Konec zápasu.
    59:47 Sergej PLOTNIKOV - 3:5
     
    59:47
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Čepice na led sice napadají, ale SERGEJ PLOTNIKOV by si je zasloužil. Dnes totiž vstřelil svou třetí branku v utkání, když se prosadil střelou do prázdné brány. Pečetí tak výhru CSKA. 3:5. Asistence: Konstantin Okulov a Nikita Nestěrov.
     
    59:33
    Heed odražený kotouč nedojel, na řadu tak přichází zakázané uvolnění CSKA. Sedmadvacet sekund před sirénou si bere domácí kouč Boris Mironov oddechový čas.
     
    59:02
    Nyní je to však jinak. Dansk je na střídačce a Spartak to zkouší se šesti hráči v poli.
     
    58:40
    Dansk musí stále ještě zůstávat v bráně, neboť hosté znovu odpálili touš do střední třetiny.
     
    58:02
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty třetí periody. Domácí stále nemají tolik potřebný tlak, tudíž o powerplay zatím řeč být nemůže.
     
    57:25
    CSKA dvakrát po sobě velmi dobře ubránilo vlastní třetinu. Dmitrij Višněvskij to několikrát zkoušel rychlými předávkami směrem dopředu.
     
    56:02
    Čas se domácím neúprosně blíží ke konci. V těchto minutách ztratili tempo, kterým se na začátku této periody mohli pyšnit.
     
    55:24
    To se však pokusil změnit Sergej Plotnikov, jehož snaha před brankovištěm soupeře byla zcela zřejmá. Dansk si ale spodní část brány pokryl.
     
    54:48
    Svěřenci Sergeje Fjodorova ale už opustili útočné pásmo a nyní se zřejmě budou soustředit hlavně na obranu.
     
    54:17
    CSKA se znovu usadilo v ofenzivních pozicích, jenže tentokrát jejich kombinace přesná nebyla. Vše zhatila finální přihrávka.
    53:03 Sergej ANDRONOV - 3:4
     
    53:03
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Hosté se znovu dostávají do vedení! Do brány šli doslova po hlavě, což pro ně přineslo ovoce. Jemná teč Guskova se od brankáře Danska odrazila k zadní tyči, kde velice důrazně operoval kapitán SERGEJ ANDRONOV. Ten už neměl problém s doražením puku do sítě. 3:4. Asistence: Matvej Guskov a Alexandr Popov.
     
    52:39
    Po vhazování v útočném pásmu se hosté před svatyní soupeře usadit nedokázali. Nicméně Širokov vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    51:50
    Nyní sledujeme boj o střední pásmo. Oba celky se za každou cenu chtějí usadit v ofenzivní zóně.

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 36. Talalujev, 42. Talalujev (D. Višněvskij, Heed), 50. Chochlačov (Kugryšev) – 22. S. Plotnikov (Gilmour, Okulov), 33. Wallmark (Alexandr Popov, Gilmour), 34. S. Plotnikov (Okulov), 54. Andronov (Guskov, Alexandr Popov), 60. S. Plotnikov (Okulov, N. Nestěrov)


    Spartak Moskva: Dansk (Krasikov) – D. Višněvskij (A), Nikišin, Heed, Jeřábek, Bryncev, Rylov, Ručkin – Kugryšev, Loktionov, Chochlačov – Talalujev, Širokov (C), Pettersson – Šaškov, Drozdov, Avcin – Soloduchin (A), I. Baranov, D. Kvartalnov – Ponomarjov.
    CSKA Moskva: Ivan Fedotov (Reideborn) – Blažijevskij, N. Nestěrov, Gilmour, Svedberg, Dahlbeck (A), Ar. Sergejev, Lugovjak – Guskov, Wallmark, Slepyšev (A) – Alexandr Popov, Sorkin, Mingačjov – Pankratov, S. Plotnikov, Okulov – Jurtajkin, Andronov (C), Sošnikov.

    Rozhodčí: Judakov, Sidorenko – Šalagin, Šišlo

    Diváci: 2 103
    ocianews.com