Kladno – Zlín 3:2 (po pr.) | Sparta – Kometa Brno 3:2 (po pr.) | Olomouc – Liberec 3:1 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 1:6 (kon.) | Mountfield HK – Pardubice 5:2 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:5 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 26.09.2021, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:35:22)
     
    Máme dobojováno! Sparťané zásluhou Filipa Chlapíka berou v utkání cenné dva body za výhru 3:2 v prodloužení nad Brnem, Kometa si domů odváží jeden bod.
     
    Konec zápasu.
    63:38 Filip CHLAPÍK - 3:2
     
    63:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto! Sparťané se zabydleli v útočném pásmu a šťastný projektil FILIPA CHLAPÍKA skončil až za zády brněnského brankáře. Sparta poráží Kometu v prodloužení. Asistence: David Kaše.
     
    63:29
    Další pokus z domácí strany! Klimeš byl však znovu připravený a přikryl kotouč pod svou lapačku. Za malou chvíli následuje vhazování po jeho levici.
     
    63:13
    Sparťané vyhráli vhazování v útočném pásmu a Thorell střílel z pravého kruhu! Střela končí ve výstroji brněnského brankáře Lukáše Klimeše.
     
    62:37
    Sparťanští trenéři si v témže čase berou oddechový čas na poradu, aby naordinovali pokyny svým svěřencům. Kometa se musí bránit.
     
    62:37
    Sparťané mají velkou šanci rozhodnout! Na trestnou lavici usedá útočník Alexandre Mallet (KOM), jenž dostává od sudích dvě minuty za podrážení.
     
    61:58
    Právě americký forvard Peter Mueller byl osamocen za brankou Sparty, ale k dalšímu ohrožení sparťanské branky se již nedostal. Bude se vylučovat.
     
    61:16
    Sparťané dlouho drželi kotouč na svých hokejkách, ale ve středním pásmu vypíchl domácímu obránci puk útočník Mueller. Kometa se chystá zaútočit.
     
    60:12
    Mikliš rozehrál útočnou akci svého celku zpoza branky a sparťané se podívali před brankáře Klimeše. Thorell vyslal střelu, se kterou si Klimeš poradil.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tři hráči na každé straně jsou připraveni, prodloužení začíná.
     
    Třetí třetina je minulostí, jdeme do prodloužení! Ve třetí části byly k vidění další šance, ale další branky jsme neviděli. Po krátké úpravě ledu bude následovat pětiminutové prodloužení tři na tři.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:49
    Po vhazování v útočném pásmu domácích se k puku dostal na modré čáře obránce Mikliš, ale sparťanský bek přes brněnskou clonu nemohl střílet.
     
    59:28
    Obrovská možnost pro Spartu v závěru třetí třetiny! Filip Chlapík obdržel přihrávku do tandemu, ale svou střelou těsně minul vzdálenější tyčku.
     
    58:40
    Obránce Mikliš poslal přihrávku Thorellovi, který byl ovšem u mantinelu neúspěšný a kotouč si vzápětí berou na své hokejky hostující hráči Komety.
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 14. Prymula (Buchtele), 40. R. Horák (Řepík, Tomáš Dvořák), 64. F. Chlapík (D. Kaše) – 9. Mueller (P. Holík, Roth), 26. L. Horký (Krištof)


    HC Sparta Praha: Salák (Neužil) – Moravčík, Mikliš, Němeček, Jurčina, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Jeřábek – E. Thorell, R. Horák, Řepík – Z. Doležal, D. Kaše, F. Chlapík – Buchtele, Zikmund, M. Forman – Konečný, Vitouch, Prymula.
    HC Kometa Brno: Klimeš (Tomek) – Ďaloga, Roth, Kučeřík, R. Holland, Gulaši, D. Mikyska, Bartejs – Zaťovič, P. Holík, Mueller – L. Horký, Krištof, Vincour – M. Haščák, Dočekal, R. Pavlík – Mallet, Rákos, Magee.

    Rozhodčí: Hradil, Šindel – Ondráček, Špůr

    Diváci: 8 862
    ocianews.com