Barys – Kazaň 3:6 (kon.) | Ufa – Petrohrad 0:5 (kon.)
konec
Barys Nur-Sultan
3:6 (1:2, 1:4, 1:0)
Ak Bars Kazaň
Neděle 10.10.2021, 13:00 • Barys Arena, Nur-Sultan • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to vše. Přeji pěkný den. (15:37:55)
     
    Československá stopa:

    Utkání se nezúčastnil ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    Statistiky:

    Střely na bránu: 16 – 29
    Vhazování: 39 – 36
    Vyloučení: 5 – 4
    Bloky: 9 – 20
    Hity: 18 – 15
     
    Devět gólů nám přinesl zápas mezi týmy Barys Nur-Sultan a Ak Bars Kazaň. Šest z nich padlo do brány domácího celku a Kazaň si tak po celkem jasném vítězství 6:3 odvezu domů všechny možné body. O své výhře rozhodla hlavně povedenou druhou třetině, kterou ovládla poměrem 4:1. Hosté byli oproti svému soupeři střelecky aktivnější a hlavně produktivnější a to rozhodlo, jinak byl totiž zápas opticky poměrně vyrovnaný.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ještě minimálně jedna práce pro gólmana Ortia. Lapil kotouč vystřelený z pravého kruhu a udržel jej ve své výstroji. Možná poslední vhazování bude po levé ruce domácího gólmana.
     
    59:35
    Naopak na opačné straně sice střela přišla, z pravého křídla ovšem minula bránu soupeře.
     
    59:00
    Hosté mohli přidat ještě jednu branku. Svou pohlednou akci ale až moc pozdrželi a překombinovali a zakončení tak nepřišlo.
     
    58:20
    Snaha o výpad hráče domácího týmu z levého křídla před bránu nevyšel, byl zahnán směrem do kouta a o kotouč poměrně rychle přišel.
     
    57:09
    Zápas už se víceméně dohrává. O vítězi je jasno a nám do konce zbývají už pouze poslední tři minuty.
     
    56:29
    Naopak Ortio na druhé straně kluziště měl práci i teď. Se střelou z levé strany si ale poradil.
     
    56:02
    To asi moc složité nebude. Barys se totiž stále v útočném pásmu neusadil a tenhle zápas je pro něj tak už nejspíš ztracený.
     
    55:30
    Kazaň už se trochu stáhla do obrany. Opravdu se totiž nemá kam hnát. Teď už stačí jen uhlídat svůj náskok v posledních několika minutách.
     
    54:30
    Nyní se Nur-Sultan na nějakou chvíli dostal do útočného pásma, kotouč ovšem brzy letěl obloučkem do neutrální zóny.
     
    54:00
    Už jen šest sekund zbývá do třetí sirény a poslední minuty tak utekly opravdu velmi rychle. Troufám si tvrdit, že o vítězi je rozhodnuto. V hokeji se však za takový čas může stát ještě mnoho.
     
    53:15
    Už dvě a půl minuty se hraje bez přerušení, čas tak rychle ubíhá a to pochopitelně více vyhovuje hráčům vedoucího celku.
     
    52:15
    I nadále si Kazaň hraje na puku a Biljalov neměl ve druhé třetině skoro žádnou práci. Spíš to vypadá, jako kdyby Barysu rychlý gól uškodil. e však pravda, žen ten náskok soupeře byla a stále je velký.
     
    51:30
    Hráčům Barysu také možná docházejí síly. Přece jen byli první třetinu možná lehce aktivnější, k ničemu to ale nevedlo a teď už možná tolik dechu nezbývá.
     
    50:46
    Domácí už asi budou trochu frustrovaní a nejsem si jist, jestli stále úplně věří obratu nebo alespoň vyrovnání. Jejich výkon je totiž poslední minuty takový bezkrevný.

    Filip Krůza

    Branky a nahrávky: 7. J. Berglund (Martinsson, Kunyk), 31. Orechov (Šestakov), 41. Šalapov (Valk, Michajlis) – 5. Chenkel (Zaripov, Burmistrov), 6. Kagarlickij (Arťom Galimov), 24. Kovalenko (Weal), 28. Paňukov (Arťom Galimov, Kovalenko), 32. Zaripov (Kampfer, Safonov), 39. Kagarlickij (Arťom Galimov, Kampfer)


    Barys Nur-Sultan: Ortio (Bojarkin) – D. Dietz, Martinsson, Šalapov, Alsing, Samat Danijar, Orechov – J. Berglund, Kunyk, Frattin – Michajlis, Valk, J. Lilja – R. Starčenko, Savickij, A. Zubov – Kaijržan, Petuchov, Šestakov – Musorov, Asetov.
    Ak Bars Kazaň: T. Biljalov (I. Bobkov) – Kampfer, Chenkel, Judin, D. Žuravljov, Adamčuk, Rukavišnikov, Jančevskij – Kovalenko, Kagarlickij, Arťom Galimov – Safonov, D. Voronkov, Zaripov – Paňukov, Weal, K. Petrov – A. Kvartalnov, M. Gluchov, Dyňak – Burmistrov.

    Rozhodčí: Romasko, Kulakov – Kučava, Novikov
    ocianews.com