Zlín – Slavia 1:2 (kon.) | Motor ČB – Plzeň 0:14 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
HC Slavia Praha
Úterý 12.10.2021, 17:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 1. kolo
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (19:09:57)
     
    O dnešním utkání by se nedalo říct, že by se jednalo zrovna o gólovou nadílku, akcí ale nabyté bylo a to hlavně v druhé půli. Již od začátku utkání byli aktivnější domácí což se i podepsalo na první brance. O tu se postaral půlminutu po začátku druhé třetiny Nábělek. Ten tak otevřel skóre utkání, které zůstalo dlouhou dobu nepozměněné. V průběhu tohoto dějství se začal celek z Prahy postupně více dostávat do hry, což ale jejich soupeř utnul pět minut před koncem, kdy započal jeho drtivý tlak, který ukončila až siréna zahajující přestávku. I začátek poslední třetiny byl příznivější spíše pro domácí, což se ale po dvou minutách změnilo a to zásadním způsobem. Během pouhých 11 vteřin se postarali o obrat Lukáš Strnad a Filip Štrombach. Na to i přes pozdější solidní výkon hledali ševci odpověď marně.
     
    Konec zápasu.
     
    59:12
    Tak toto může být ještě opravdu hodně velké drama. Jakub Hrdlička nezodpovědně oslabil svůj tým, čehož využívá soupeř odvoláním brankáře! Zatím to ale stačilo pouze k pár ne příliš nebezpečným střelám.
     
    58:39
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Hrdlička – 2 min., krosček).
     
    58:39
    Oddechový čas pro domácí.
     
    57:30
    Blíží se nám poslední dvě minuty a stav je stále příznivý pro celek z hlavního města. Domácí ale nejsou daleko od vyrovnání, jelikož v posledních minutách mají poměrně navrch.
     
    56:31
    Oba týmy se připravují na vhazování před Pittrovou svatyní. Po buly, kdy byli úspěšnější domácí, vypálil metelici od modré Tadeáš Talafa. Ani on ale nepropálil pražského brankáře.
     
    55:32
    Tak toto byla snad největší šance na vyrovnání jakou ševci měli. Lukáš Heš se při úniku dva na dva dostal do zakončení, kterému předcházelo objetí branky zezadu. Jeho pokus ale mířil mimo.
     
    54:33
    Pražský celek zatím předvádí v této početní výhodě mnohem lepší výkony, než v té poslední, kdy ještě prohrávali. Zákroky Synka za poslední dvě minuty se kupí.
     
    53:34
    Tak toto je velice nepříjemná situace pro Zlín. Po zcela zbytečném vyloučení, za příliš mnoho hráčů na ledě, což je dneska potkalo už podruhé, se připravují o dvě minuty z toho mála času, který mají na vyrovnání.
     
    52:35
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín (2 min. – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Ramert.
     
    51:24
    Pražané se po dalším vhazování dostali k puku, následná přihrávka byla ale tak nepřesná, že končí zakázaným uvolněním a buly se nám bude opakovat. I tentokrát však končí ve prospěch hostů.
     
    50:25
    Útok Slávie byl jeden z těch kratších, pokud se vůbec útokem nazývat dá. Na opačné straně se ale k zakončení dostává Talafa, ani on ale nepropálil brankáře svého soka.
     
    49:26
    Vhazování u svatyně hostů skončilo úspěšnější pro Berany, kteří ale u kotouče moc dlouho nezůstali. Ti se tak musí vrátit do obrany.
     
    48:27
    Po vyhraném buly před vlastní branou se do útočného pásma hrnou i ševci, kteří tak můžou opět zkusit vyrovnat. Hned první střela ale přerušuje hru, jelikož končí někde pod kontrolou Pittra.
     
    47:28
    Tak přece jenom se po pár minutkách dostává do útoku i pražský mančaft a je z toho rovnou zákrok Synka. Pro toho to ale nebyl žádný problém, jelikož výhled měl zcela rozkrytý.
     
    46:29
    Na ledě to začíná trochu vypadat, že se Pražané rozhodují pro taktiku zeď, jelikož už to je nějaká ta chvíle od jejich posledního opuštění obranného pásma.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 21. Nábělek (Chludil) – 43. Strnad (Matuška, Hrdlička), 43. Štrombach (Míšek)


    Berani Zlín: Synek (Šarman) – Kunst, Burian, Nábělek, Mikulík (A), Talafa, Riedl (C), Kráčalík – Ramert, Martinec, Horský – Masař, Heš, Frömel – Luža(A), Chludil, Čechmánek – Laciga
    HC Slavia Praha: Pittr (Volevecký) – Hrdlička, Stejskal, Němeček (A), Kluch, Klatt, Brotánek – Štrombach, Strnad, Matuška – Míšek, Borodenko, Hofmann – Labuzík (C), Tichý, Novák – Kvasnička, Jokl

    Rozhodčí: Vaněk – Gebauer, Kučera
    thejrc.org