Jekatěrinburg – Ufa 4:3 (po pr.) | Čeljabinsk – Soči 4:2 (kon.) | N.Novgorod – Chabarovsk 2:1 (po pr.)
Jokerit – Petrohrad 5:4 (po pr.) | CSKA Moskva – Vladivostok 2:1 (kon.) | Kunlun – Barys 1:2 (1:2 po s.n.)
konec
Traktor Čeljabinsk
4:2 (1:2, 0:0, 3:0)
HK Soči
Pátek 15.10.2021, 16:00 • Traktor arena, Čeljabinsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:27:15)
     
    Česká a slovenská stopa
    Roman Will (CLJ)
    – 28 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,3%
    Lukáš Sedlák (CLJ) – 0+1, 4 střely, TM 0, čas na ledě 20:57
    Tomáš Hyka (CLJ) – 2+1, 3 střely, TM 0, čas na ledě 20:33.
     
    Soči i po dnešku zůstane na poslední dvanácté příčce Západní konference. Čeljabinsk si na Východě upevnil druhé místo, disponuje stejným počtem bodů jako vedoucí Magnitogorsk.
     
    Střely na branku: 40 – 30 (16:11, 12:7, 12:12).
     
    Vesměs celých šedesát minut bylo o převaze Traktoru, který od šesté minuty vedl, jenže si pak přitížil dvěma inkasovanými góly v rozmezí několika desítek vteřin. Domácím se ztrátu dlouho nedařilo smazat. Hellberg zavřel krám a s jediným inkasovaným gólem na kontě vydržel až do třetí třetiny. To se podruhé v utkání trefil Tomáš Hyka, na kterého v čase 57:37 navázal i střelecky aktivní Pulkkinen. Hra bez brankáře už Soči nezachránila, Těrtyšnyj po dalším kanadském bodu Tomáše Hyky uzavřel stav na 4:2.
     
    Konec zápasu.
    59:38 Nikita TĚRTYŠNYJ - 4:2
     
    59:38
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tomáš Hyka si našel puk v mezikruží ve vlastním obranném pásmu. Konstruktivně ho rozehrál na NIKITU TĚRTYŠNÉHO a ten už se do nikým nehlídané klece z červené čáry trefil. Asistence: Tomáš Hyka.
     
    59:20
    Hyka střílel ze středního pásma mimo prázdnou branku. Hattrick to není, ale hlavní je, že Traktor nemusí řešit žádný tlak u Willa.
     
    59:03
    Masivní skrumáž po střele Jakse vyústila v hromadnou potyčku. Čároví rozhodčí mají plno ruce práce, aby nespřátelené strany od sebe odtrhli.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:56
    Zakázané uvolnění Traktoru. Vhodný okamžik pro Soči k odvolání Hellberga a hře v šesti proti pěti.
     
    58:15
    Will byl kvůli kontaktu s Feoktistovem v nehokejové pozici. Stihl se ale zvednout v pravý čas, protože na něj letěla střela Alexandrova.
     
    58:00
    Jurij Alexandrov nepřekvapil Wille z ostrého úhlu. Hostům moc času na odvrácení porážky nezbývá.
    57:37 Teemu PULKKINEN - 3:2
     
    57:37
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Dvě a půl minuty před koncem třetí části se Čeljabinsk poprvé raduje z vedoucí trefy! Alexej Byvalcev vyhrál vhazování za sebe. TEEMU PULKKINEN si povyjel do volnějšího prostoru a perfektním švihem zužitkoval snad desátou střelu na Hellbergovu branku. Asistence: Alexej Byvalcev.
     
    57:31
    Hosté v plném počtu.
     
    57:29
    Bailen moc dobře věděl o Pulkkinenovi, který byl zcela sám v levém kruhu. Ránu příklepem mu hostující strážce branky zlikvidoval efektním semaforem.
     
    57:06
    Teď už je to i na Sedlákovi s Hykou. Druhý z nich má políčeno na hattrick, nicméně pro puk teď jede až k vlastní brance.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. Hyka (Bailen, L. Sedlák), 46. Hyka, 58. Pulkkinen (Byvalcev), 60. Těrtyšnyj (Hyka) – 11. Garajev (Feoktistov), 12. Feoktistov (Jaks, Lipon)


    Traktor Čeljabinsk: Will (Garipov) – Jarullin (A), Pilut, Bailen, S. Tělegin, Kulik, Karpuchin, Kirpičnikov – Pulkkinen, Byvalcev, S. Kalinin (C) – Hyka, L. Sedlák (A), Těrtyšnyj – V. Abramov, V. A. Tkačov, Kapustin – Fatějev, Osnovin, Šabanov – Gorjunov-Rolgizer.
    HK Soči: Hellberg (Treťjak, Myšev) – J. Alexandrov, Rundblad (A), Valencov, Jaks, Kamalov, Miščenko, Zorkin – Feoktistov (C), Glotov, Lipon (A) – A. Nikolajev, Garajev, Bakanov – P. Šen, Jakimov, Peťkov – Babenko, Žabrejev, Kolgotin.

    Rozhodčí: Bělov, Gašilov – Osipov, Parikov

    Diváci: 2 287
    thejrc.org