Chabarovsk – CSKA Moskva 3:4 (1:2 po s.n.) | Vladivostok – Minsk 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Barys 4:3 (3:2 po s.n.)
Jekatěrinburg – Kazaň 2:3 (kon.) | Magnitogorsk – Čeljabinsk 3:2 (kon.) | Ufa – Čerepovec 2:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Jaroslavl 4:1 (kon.) | Kunlun – Nižněkamsk 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – N.Novgorod 5:3 (kon.)
Viťaz – Soči 1:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Úterý 26.10.2021, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Dynamo Moskva urvalo výhru doma proti Lokomotivu a upevňuje si příslušnost ke špičce Západní konference i divize Tarasova, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (21:27:42)
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-1
    Střely na branku: 20-31
    Zásahy gólmanů: 28-19
    Zblokované střely: 30-21
    Vyhraná buly: 29-29
    Hity: 11-10
    Vyloučení: 5-6
    Využití: 1-0
    V oslabení: 0-0.
     
    První třetina, prakticky jako celá první polovina zápasu, byla v režii Lokomotivu Jaroslavl. Jenže hosté doplatili na to, že nebyli schopní překonat Alexandra Jerjomenka v domácí brance. Ve 31. minutě pak jako blesk z čistého nebe Dynamo udeřilo, když se prosadil dorážkou Eric O'Dell. O půlminuty později vsítil nakonec vítěznou branku Stanislav Galijev, když se prosadil ránou z levého kruhu a na konci třetiny využil zbytečné vyloučení hostí Vjačeslav Vojnov střelou od modré do šibenice.

    Hosté sice na úvod třetí části snížili stav, když Denis Alexejev našel u pravé tyče puk vyražený Jerjomenkem a mířící za branku. Další šance ale už nevyužili a naopak v závěru se prosadil svým třináctým gólem sezony Vadim Šipačov, který trefil prázdnou klec – 4:1:
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    V závěru je zde ještě jedno buly před brankou Alexandrem Jerjomenkem, hrdinou domácích, po zakázaném uvolnění Dynama.
    58:45 Vadim ŠIPAČOV - 4:1
     
    58:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Podruhé to již vyšlo. VADIM ŠIPAČOV převzal na levé straně útočné modré dlouhou a hlavně přesnou přihrávku od Sergeje Bojkova, zpracoval puk a zamířil nekompromisně do prázdné klece, čímž pojišťuje výhru Dynama Moskva a v tabulce střelců svého týmu se dotahuje s třinácti brankami na Dmitrije Raševského. Asistence: Sergej Bojkov, Ivan Igumnov.
     
    58:18
    Je tomu tak, hostí hrají v šesti bez gólmana. A vyhození Šipačova hned po buly dojel před prázdnou brankou jeden z hráčů hostí.
     
    58:13
    Nyní ale Jaroslavl vybojovala buly před brankou Jerjomenka a kouč Nikitin si bere oddechový čas. Po něm zřejmě zůstane kanadský strážce svatyně hostí na střídačce.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Hosté zatím nezkouší hru v šesti bez gólmana Edwarda Pasquala.
     
    57:36
    Buly v obranném pásmu Lokomotivu zvládli lépe hosté a už si to zase kvapí na druhou stranu.
     
    56:54
    Dělovka Maxima Šalunova orazítkovala jen pravé rameno Alexandra Jerjomenka, který se i přes svou výstroj hůře zvedá z ledu. Na tomto místě jeho těla asi bude zítra pořádná modřina. Šalunov navíc při své pumelici nalomil hokejku.
     
    56:01
    Lokomotiv svírá svého soupeře před brankou Jerjomenka, čtveřice hráčů v modrém už je značně unavená.
     
    55:00
    Celá šarvátka vznikla tím, že Reid Broucher narazil na hrazení soupeře. Vzápětí vznikla ona šarvátka. V ní byl aktivní právě tento hráč a také Michail Fisenko, oba dva tak jdou na dvě minuty ven za hrubost a bude se pokračovat při hře pět na čtyři pro hosty.
     
    54:52
    Alexandr Jerjomenko v předbrankovém prostoru vytěsnil dorážku jednoho z hostí, což byl výborný zákrok. Vzápětí vznikla menší rozmíška mezi Fisenkem a Rafikovem.
     
    54:24
    Kanonýr Dynama Dmitrij Raševskij dnes na gól čeká a bude čekat další dvě minuty marně. A určitě si bude přát, aby to byly celé dvě minuty. Je vyloučen za podrážení.
     
    53:31
    Andrej Sergejev využil nedorozumění hostí, chopil se puku a ujel do zakončení. V poslední chvíli ho ještě rozhodili dva vracející se hráči Lokomotivu, přesto jen těsně neusměrnil puk pod horní tyčku!
     
    52:26
    I nadále domácí velmi dobře brání obranné pásmo a vystavují zde – až na jednu výjimku – ve třetí třetině poměrně neprostupnou zeď.
     
    52:06
    Necelých osm minut mají hosté na to, aby se zápasem něco udělali. Hra bude navázána po komerční přestávce.
    Střely na branku: 18-28.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 31. O'Dell (Raševskij), 32. Galijev (Šipačov), 38. Vojnov (Šipačov), 59. Šipačov (S. Bojkov, Igumnov) – 45. Denis Alexejev (A. Marčenko)


    Dynamo Moskva: A. Jerjomenko (I. Bočarov) – Vojnov, A. Mironov (A), S. Bojkov, Andrej Sergejev, Pribylskij, J. Zajcev, N. Novikov – Galijev, Šipačov (C), Raševskij – Klinkhammer, O'Dell (A), Wedin – Fisenko, Igumnov, Trinějev – V. Jefremov, Muranov, Petunin – V. Michajlov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – A. Marčenko (C), Rafikov, Jelesin, Barancev, M. Osipov (A), Čerepanov, Misjul – A. Anisimov (A), Boucher, Maxim Šalunov – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Georgij Ivanov, Kajumov, Denis Alexejev – Berjozkin, Perevalov, P. Kudrjavcev – Arťom Iljenko.

    Rozhodčí: Sergej Kulakov, Ivan Fatejev – Alexander Zacharenkov, Tornike Kučava
    ocianews.com