Vancouver – Colorado 2:4 (kon.) | Seattle – Chicago 2:4 (kon.) | Los Angeles – Washington 0:2 (kon.)
konec
Seattle Kraken
2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Chicago Blackhawks
Čtvrtek 18.11.2021, 04:15 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (06:51:52)
    Chicago zvítězilo počtvrté v řadě
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 19 | Přesilová hra: 1/2 – 0/1 | Trestné minuty: 7 – 9

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Philipp Grubauer (SEA) – 15 zákroků, 3 OG, úspěšnost 83,3%, odchytal 56:17
    Marc-Andre Fleury (CHI) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Dominik Kubalík (CHI) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:49

    Tři hvězdy utkání

    1. Marc-Andre Fleury (CHI) – 31 zákroků
    2. Jared McCann (SEA) – 1+0
    3. Patrick Kane (CHI) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 17 151 diváků.
     
    Chicago potvrdilo výbornou formu z předešlých zápasů. Seattle v jeho aréně porazilo 4:2 a zapsalo čtvrté vítězství v řadě, Krakeni naopak popáté za sebou padli.

    První dvě třetiny padaly puky pouze za záda Philippa Grubauera. V prvním dějství skóroval Seth Jones, ve druhém navýšil náskok Alex DeBrincat. Úvod třetí třetiny taktéž patřil Jestřábům, když na 3:0 zvýšil Patrick Kane, ale domácí zabojovali a trefami Jareda McCanna a Yanniho Gourdea se dostali znovu na kontakt. K vyrovnání ovšem nedošlo, naopak střelou do prázdné brány pečetil vítězství Blackhawks Jake McCabe.

    Svěřenci kouče Kinga díky vítězství poskočili v tabulce Západní konference na třináctou příčku před Vancouver, Seattle zůstává předposlední patnáctý.
     
    Konec zápasu.
    59:34 Jake MCCABE - 2:4
     
    59:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto. Bekhendovou nahrávku Eberleho zastavil mezi kruhy JAKE MCCABE, načež nabral hrací předmět na čepel hole a přes celé hřiště jej poslal neomylně do odkryté klece Seattlu. Bez asistence.
     
    59:19
    Vice Dunn je na ledě už tři minuty v kuse. Právě on byl tím, kdo střílel od modré čáry, skrze dva protihráče ovšem kotouč nepropasíroval až k brankáři.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:35
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:35
    Hra bez gólmana Krakenů pokračuje. Brandon Tanev si sjel na vrcholek levého kruhu a vypálil zápěstím, Fleury lapačkou vyrazil černou gumu na břevno.
    58:11 Yanni GOURDE - 2:3
     
    58:11
    Seattle právě vstřelil branku!
    Powerplay přináší kontaktní branku, můžeme se tedy těšit ještě na pořádně dramatické dvě minuty! Dunn našel svižnou nahrávkou v pravém kruhu YANNIHO GOURDEA, jehož střela na lapačku gólmana slavila úspěch. Asistence: Vince Dunn a Jordan Eberle.
     
    57:36
    Do prázdné brány mířil Jujhar Khaira. Neuspěl, protože se stihl vrátit Mark Giordano a černou gumu ztečoval vedle pravé tyče.
     
    57:09
    Z pravého kruhu střílel Alexander Wennberg, Fleury vyrazil. Možnost dorážky dostal Jaden Schwartz, jeho pokus schoval kanadský gólman do lapačky.
     
    56:47
    Marc-Andre Fleury drží dvoubrankový náskok Jestřábů! Včas srazil pravou ruku k tělu, aby zastavil střelu Oleksiaka, ale puk neudržel na hraně brankoviště se pak o něj strhla velká bitva. Pochvalu zaslouží Calvin de Haan, který jej nakonec chytře zastrčil pod pravý beton brankáře.
     
    56:25
    Domácí získali útočné pásmo a Philipp Grubauer odjíždí z brány na střídačku. Krakeni zkouší poweplay!

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 55. McCann (Schwartz, Geekie), 59. Gourde (Vince Dunn, Jordan Eberle) – 16. S. Jones (DeBrincat, P. Kane), 23. DeBrincat (Dach), 46. P. Kane (Kurashev, C. Murphy), 60. McCabe


    Seattle Kraken: Grubauer (Driedger) – Giordano (C), H. Fleury, Lauzon, Oleksiak, A. Larsson, Vince Dunn – Jordan Eberle (A), Wennberg, Schwartz – Järnkrok, McCann, Marcus Johansson – Blackwell, Gourde (A), B. Tanev – Donskoi, Geekie, Donato.
    Chicago Blackhawks: M.-A. Fleury (Lankinen) – S. Jones, de Haan, C. Murphy, McCabe, E. Gustafsson, R. Stillman, C. Jones – P. Kane (A), Dach, DeBrincat (A) – Khaira, J. Toews (C), D. Kubalík – Reese Johnson, D. Strome, Borgström – R. Carpenter, Kurashev.

    Rozhodčí: Nicholson, Anderson – Johnson, Nansen

    Diváci: 17 151
    thejrc.org