Zlín – Liberec 1:5 (kon.) | Kladno – Třinec 1:5 (kon.) | Pardubice – Salzburg 5:0 (kon.)
Mountfield HK – Motor ČB 5:3 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 6:5 (3:2 po s.n.) | Jihlava – Chomutov 4:2 (kon.)
Sparta – Havířov 3:1 (kon.) | Plzeň – Olomouc 7:2 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 2:3 (1:2 po s.n.)
Slavia – HC Litvínov 3:1 (kon.)
konec
Berani Zlín
1:5 (1:1, 0:3, 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 20.11.2021, 12:00 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • DHL Extraliga juniorů • 19. kolo
Partner:
     
    To už bude ode mě pro dnešek vše, já Vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání na shledanou. (14:11:04)
     
    V poslední třetině měli herně navrch jednoznačně ševci. I přesto ale jediná branka třetina padla právě do svatyně domácího celku, která tak zpečetila výraznou prohru 1:5 a konec dlouhé vítězné série Beranů. Postaral se o ní Lukáš Nezbeda, který opět potrestal vyloučení soupeře. I přes neustávající tlak domácích se skóre už nezměnilo a zápas tak skončil čtyřbrankovým rozdílem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Probíhá nám poslední minuta základní hrací doby a s největší pravděpodobností i dnešního zápasu. Ševci po prohraném buly u modré čáry přichází o kotouč a hrají už jenom tak na půl plynu.
     
    58:23
    Matyáš Dědek zkusil využít nastalého zlínského tlaku svou střelou od modré. Nemířil vůbec špatně, k jeho smůle si i tentokrát s jeho střelou Štěpán Vopravil poradil svou vyrážečkou.
     
    57:24
    Bílí Tygři hrají přesně to co potřebují a to, že výrazně tahají čas a hlídají si kotouč. Pro ševce je tak o to náročnější se vůbec dostat do útočného pásma, natož zakončit.
     
    56:25
    Blízko k prosazení se měl Jakub Masař. Ten ani přes nespočet dorážek nepřekonal Štěpána Vopravila, který v dnešním zápase chytá taky famózně.
     
    55:26
    Paradoxně nejvíce šancí během posledních několika minut měli hráči Liberce právě ve vlastním oslabení, což jim nepochybně hraje do karet.
     
    54:27
    Tak přece jenom ještě Beranům svitla naděje na vstřelení branky. Ani Tadeáš Talafa se však svou střelou od modré zatím neprosazuje.
     
    53:28
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Filip Kovář – 2 min., sekání).
     
    52:33
    Do konce základní hrací doby zbývá méně než osm minut a Zlínu už nezbývá moc času na vyrovnání. S největší pravděpodobností si tak nezapíšou desátou výhru v řadě.
     
    51:34
    Vypadá to, že i tentokrát se hráčům ve žlutomodrých dresech nepodaří využít početní výhody. Po ztrátě pásma se pokusili o návrat, ve kterém jim ale zabránil sudí odpískaným ofsajdem.
     
    50:35
    V tomto utkání se zatím podařilo ševcům prosadit jenom jednou a to právě v přesilovce. Blízko k dalšímu gólu měl opět Vojtěch Riedl. Po jeho metelici ale skončil puk pouze mezi nohama gólmana.
     
    49:36
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Adam Měchura – 2 min., sekání).
     
    47:49
    Berani mají v posledních minutách jasně navrch, základním kamenem úrazu jejich hry jsou ale nepřesné přihrávky, které často končí buď za ofsajdovou čárou nebo na holích soupeře.
     
    46:20
    Na vhazování před bránou Liberce byl úspěšnější domácí celek, díky čemuž se ihned dostal do zakončení od modré Vojtěch Riedl. Jeho střele ale chyběla potřebná razance, která by mohla překvapit brankáře.
     
    45:21
    Lukáš Chludil měl na své holi během desíti vteřin rovnou dvě gólové šance. V jednom případě se dostal do úniku jeden na nikoho, v tomto případě mu ale ujel kotouč. O pár chvil později zkusil zakončit z první do odkryté svatyně Vopravila. Tentokrát mu ale střela vůbec nesedla a skončila hodně mimo.
     
    44:22
    Ševci se ani přes velkou ztrátu nevzdávají a hrají seč jim síly stačí. Těch ale už nemají mnoho, jelikož pohyb jejich soupeře je opravdu dobrý a to hlavně v posledních minutách.
     
    43:23
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak nakonec i tentokrát se podařilo hráčům ze severu Čech využít přesilovku. V tomto případě vyloučení potrestal LUKÁŠ NEZBEDA, díky kterému mají jeho spoluhráči pohodlný náskok čtyř branek. Asistence: Jakub Zajíček.
    Marken.cz

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 14. Riedl (Chludil, Frömel) – 12. Měchura (Nezbeda, Zajíček), 22. Patzelt (Jenčovský), 28. Gajda (Měchura, Kovář), 36. Kovář (Měchura, Zajíček), 44. Nezbeda (Zajíček)


    Berani Zlín: Šarman (Synek) – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Tomeček, Handl (A), Martinec, Dědek, Masař, Frömel, Luža, Chludil, Čechmánek, Laciga
    Bílí Tygři Liberec: Vopravil (Krátký) – Kollert, Duschka, Starý, Kovář, Hladík, Patzelt, Culek – Nezbeda, Vyhlídko, Kříž, Měchura, Jenčovský, Leden, Zajíček, Gajda, Huňor

    Rozhodčí: Goňa – Kučera, Peluha

    Diváci: 76
    thejrc.org