Tampa – Philadelphia 4:0 (kon.) | Dallas – Edmonton 4:1 (kon.) | Calgary – Chicago 5:2 (kon.)
konec
Dallas Stars
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
Edmonton Oilers
Středa 24.11.2021, 02:35 • American Airlines Center, Dallas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Dallasem a Edmontonem.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Dallas Stars

    Dallas musí zabrat, pokud chce pomýšlet na postup do play-off. V dosavadních 16 zápasech totiž nasbíral 18 bodů, což v Západní konferenci stačí pouze na 12. místo. V Centrální divizi je potom šestý, přičemž na čtvrtý Nashville ztrácí už šest bodů, avšak odehrál o dvě utkání méně. Forma Stars z posledních utkání není vůbec špatná. V předešlých čtyřech střetnutích prohráli svěřenci kouče Bownesse pouze jednou, a sice v Minnesotě, naopak porazili Philadelphii, Detroit a St. Louis. Týmové produktivitě vévodí třináctibodový finský obránce Miro Heiskanen.
     
    Edmonton Oilers

    Connor McDavid a Leon Draisaitl táhnou Edmonton k výšinám. Olejáři jsou v Západní konferenci druzí se ziskem 26 bodů, jen o bod lepší jsou Plameny z Calgary. Na postup mají zaděláno solidně, protože v Pacifické divizi mají na páté San Jose k dobru sedm bodů, ačkoli mají odehráno o jedno utkání méně. Stejně jako Dallas, tak i Edmonton v předešlých čtyřech zápasech prohrál jen jednou, Tippettova družina nestačila na Winnipeg. Následnou odvetu s tímtéž soupeřem zvládla, zdolala i St. Louis a Chicago. Nejproduktivnějším hráčem týmu, i celé soutěže, je již zmíněný Leon Draisaitl s 35 body, Connor McDavid je o tři body pozadu.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    Andrej Sekera (DAL)
    Radek Faksa (DAL)
     
    Úvodní sestavy:

    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg, R. Suter, M. Heiskanen, Lindell (A), Hakanpää, Sekera – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Jamie Benn (C), M. Raffl – Glendening, Seguin (A), Kiviranta – A. Radulov, Faksa, Peterson.
    Trenér: Rick Bowness

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Koskinen) – Bouchard, Keith, Ceci, Broberg, Barrie, K. Russell – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Kassian, R. McLeod, Foegele – Turris, D. Ryan, Brendan Perlini.
    Trenér: Dave Tippett

    Rozhodčí: Dwyer, Chmielewski – O'Quinn, Galloway.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Dallasem a Edmontonem právě odstartoval! Vzhledem k tabulkovému postavení by měli být mírným favoritem Olejáři, Stars však mají výhodu domácího prostředí.
     
    00:41
    A byli to domácí, kteří jako první obsadili útočnou třetinu. Od modré čáry nahazoval Miro Heiskanen, pravou tyčku o kousek minul.
     
    01:19
    Za Edmonton zahrozil jiný Fin, a sice Jesse Puljujärvi. Vyvinul velkou rychlost, ale ztratil kontrolu nad pukem, takže Oettinger mohl zůstat klidným.
     
    01:53
    Domácí fanoušci hnali dopředu Michaela Raffla, ale i on nezvládl ideálně zpracování a černou gumu nechal za bruslemi.
     
    02:23
    Poprvé o sobě dal vědět Connor McDavid. Prosvištěl po mantinelu za branku soupeře, v tomto prostoru jej zpacifikoval krajan v dresu soupeře Ryan Suter.
     
    02:44
    Utkání probíhá v rychlém tempu, ještě se nepřerušovalo. Za vlastní bránu odjel zklidnit hru John Klingberg, jehož obtěžoval Kyle Turris.
     
    03:17
    Dlouhou nahrávku středem hřiště dostal Radek Faksa. Český forvard hrál z prvního doteku na Lukea Glendeninga, tomu nevyšla klička proti Ryanovi.
     
    03:51
    Jamie Benn v nájezdu před bránu Edmontonu skončil v ní, když jej lehce popostrčil Kris Russell. Stuart Skinner pád soka včas zaregistroval a stihl se střetu vyhnout, brána nicméně vypadla ze svého postavení, takže došlo k přerušení hry,
     
    04:22
    Útočnou akci Oilers zastavilo postavení mimo hru. Derek Ryan musel jít před modrou do kličky proti Klingbergovi, s čímž nepočítal spoluhráč Zach Hyman.
     
    04:49
    Nahození Robertsona ještě ze středního pásma splnilo účel. Stuart Skinner schoval touš do výstroje a na rozehrávku si netroufl.
     
    05:07
    Jake Oettinger povyjel proti ráně Evana Boucharda od modré, avšak zasahovat nemusel, práci za něj odvedl obětavě blokující kolega Jani Hakanpää.
     
    05:59
    Nejproduktivnější hráč soutěže Leon Draisaitl smutně odjel na střídačku. Najížděl do slibné příležitosti, ale z důvodu pádu Nugenta-Hopkinse do útočné třetiny mu byl odpískán ofsajd.
     
    06:31
    Tvrdou střelu Boucharda před brankou ještě lehce tečoval Warren Foegele. ake Oettinger předvedl výborný zákrok a pravým betonem si poradil i s bekhendovou dorážkou téhož hráče.
     
    06:47
    V permanenci musel být rovněž Stuart Skinner. Řešil ovšem o poznání snazší situaci, vysoký oblouček Heiskanena hravě schoval v lapačce.
     
    07:25
    Connor McDavid si v útočném pásmu udělal dvě kolečky, ani tak si nenašel dobrý prostor ke střele. Proto nabil na modrou Barriemu, jehož dělovku schytal Oettinger do výstroje.
     
    07:46
    Zpoza brány hledal Ryan Nugent-Hopkins na hranici brankoviště Hymana. nenašel, protože druhému jmenovanému šikovně zvedl hokejku John Klingberg.
     
    08:20
    Na druhou stranu rozjel útok Tyler Seguin. Objel bránu soupeře a forhendem pak zkusil zasunout puk k bližší tyči, na Skinnera nevyzrál.
     
    08:52
    Zdvojený Denis Gurjanov neměl šanci na úspěch. Bojoval statečně, ale Duncan Keith ve spolupráci s Codym Cecim soka udrželi na uzdě.
     
    09:12
    Jistý zákrok Jakea Oettingera lapačkou. Tento americký gólman chytá v letošní sezóně teprve potřetí, zápasové manko na něm ale zatím není nijak zvlášť poznat.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:37
    S tvrdým hitem si Miro Heiskanen dlouho těžkou hlavu nedělal. Přijal ho a ještě zůstal na ledové ploše, aby nakonec zastavil Hymanův průnik středem.
     
    10:00
    První přesilovou hru si zahraje domácí Dallas. Na trestnou lavici poslušně odjel Duncan Keith, jenž v rohu kluziště obranného pásma podrazil rozjetého Jacoba Petersona.
     
    10:31
    Jako první pokusil štěstí nejproduktivnější hráč Stars v dosavadním průběhu sezóny Miro Heiskanen. Střelu z pravého kruhu k levé tyči Skinner pokryl.
     
    10:59
    Dallas právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita, Dallas vede! Na modré čáře párkrát zakvedlal s pukem John Klingberg, načež nahodil na bránu, před níž došlo k teči dokonce dvakrát. Radulov sklepl kotouč do spoluhráče ROOPA HINTZE, který, zřejmě ani sám nevěděl jak, ztečoval černou gumu do protipohybu bezmocného Skinnera. Asistence: Alexandr Radulov a John Klingberg.
    10:59 Roope HINTZ - 1:0
     
    11:29
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Jesse Puljujärvi. Nabral velkou rychlost ve středném pásmu a prodral se do útočného, pod tlakem bránícího Sekery ovšem vypálil hodně nepřesně.
     
    12:03
    Dallas zatím předvádí velmi dobrý výkon, tabulkově výše postaveného soupeře se vůbec nezalekl. Výborně nyní zafungovala chemie mezi Heiskanenem a Lindellem, Finové ve spolupráci obrali Yamamota.
     
    12:36
    Warren Foegele na sebe natáhl dva hráče, čímž chtěl připravit více prostoru pro Hymana, aby si najel do dobré střelecké pozice. Pas na jeho osobu však vystihl Hakanpää.
     
    13:08
    Nelehký zákrok pro Stuarta Skinnera poté, co nahození Lindella lehce tečoval jeden z jeho spoluhráčů. Puk ovšem zvládl uschovat do lapačky.
     
    13:42
    V defenzivě Philip Broberg zafungoval na jedničku. Podržel na zádech Jamieho Benna a po mantinelu oslovil volného Barrieho.
     
    14:21
    Leon Draisaitl po mantinelu nahrál k modré čáře Codycemu Cecimu. Následovala poněkud překvapivá rána z první, tu Andrej Sekera zblokoval do ochranné sítě.
     
    14:48
    Do útočné třtiny najel s pukem Ryan Nugent-Hopkins. Proti přesile zvládl hru přenést doprava na Draisaitla, ten vypálil zápěstím vysoko nad břevno.
     
    15:12
    Chybné střídání může vyjít Edmonton hodně draho. V jednu chvíli bylo hokejistů v bílých dresech na hrací ploše šest, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Trest odpyká Ryan McLeod.
     
    15:36
    Štiplavou ránu Heiskanena od modré Sinner vyrazil těsně vedle levé tyčky, sám si nicméně mylně myslel, že puk drží. Stihl se včas zorientovat a je připraven čelit dalším pokusům.
     
    15:59
    Dallas právě vstřelil branku!
    Druhá přesilovková trefa Stars, domácí rázem disponují dvoubrankovým náskokem! Hintz přenesl hru z levého kruhu do pravého na JASONA ROBERTSONA, jenž rychle zamířil a vypálil zápěstím k bližší tyči, Skinnerovi kotouč propadl do sítě mezi lapačkou a betonem. Asistence: Roope Hintz a John Klingberg.
    15:59 Jason ROBERTSON - 2:0
     
    16:30
    S Edmontonem to nevypadá vůbec dobře. Času zbývá ještě dost, ale Olejáři zatím nepůsobí příliš dobrým dojmem, hrají bez chuti.
     
    17:21
    Ryan Suter naznačil střelu, aby ještě nahrál po modré čáře Tysonovi Barriemu. jeho pokus měl k úspěchu hodně daleko.
     
    17:49
    Tlak Edmontonu ještě pár vteřin pokračoval. Leon Draisaitl si vyměnil kotouč s Nugentem-Hopkinsem, načež pálil forhendem nad bránu.
     
    18:12
    Po ztrátě Boucharda vyrazil do protiútoku Jamie Benn. Nikdo ovšem domácího kapitána nepodpořil, ten tak jen nahodil za bránu a odjel vystřídat.
     
    18:54
    Výrazně zajímavější příležitost si vytvořil Jason Robertson. Sjel si mezi kruhy, kam dostal pas od Heiskanena, mezeru mezi betony si Skinner pohlídal.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:15
    Gól do šatny měl na holi Michael Raffl! Zničehonic vyplaval zcela volný za obranu, ale samostatný únik neproměnil, Skinner se blýskl povedeným zákrokem vyrážečkou.
     
    19:44
    Zaútočit ještě stihli i hosté. Jakea Oettingera ale neohrozili, neboť po Puljujärviho sklepnutí na modrou pálil Duncan Keith vysoko nad bránu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 6.
     
    Dvě využité přesilovky znamenají, že Dallas po úvodních dvaceti minutách vede nad Edmontonem dvoubrankovým rozdílem. Nejprve Stars udeřili v 11. minutě, kdy Klingbergovo nahození tečoval Radulov, a poté ještě Roope Hintz, bezmocný Skinner neměl šanci včas zareagovat. Druhá přesilovková trefa následovala o šest minut později, z pravého kruhu se prosadil pokusem mezi lapačku a beton gólmana Jason Robertson. Pochválit musíme i výbornou defenzivní práci Dallasu, který zatím hlavní ofenzivní hvězdy soupeře McDavida a Draisaitla k ničemu nepustil.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:33.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Ryan po vyhraném vhazování hrál na Scevioura, ten okamžitě po přejeté útočné čáry nahodil puk za bránu.
     
    20:31
    Kotouč dlouho v obranném pásmu Stars nepobyl. Miro Heiskanen totiž zvládl rychlostní souboj proti Hymanovi a po mantinelu dostal hru do stření třetiny.
     
    21:20
    Jistý zákrok Stuarta Skinnera po střele Michaela Raffla od levého mantinelu. Znemožnil případnou dorážku číhajícímu Bennovi.
     
    21:43
    Connor McDavid sice pěknou kličkou obelstil Klingberga, ale v momentě, kdy jel směrem k vlastní bráně. Posléze zklidnil hru pasem na Russella.
     
    22:01
    Jesse Puljujärvi nahrál k pravému mantinelu Cecimu. Ten zastavil nápřah a přenesl hru na Broberga, jeho pokus Luke Glendening přizvedl do ochranné sítě.
     
    22:37
    Domácí gólman Jake Oettinger na střelu Kassiana viděl, ale zasahovat nemusel, protože s povedeným blokem přispěchal Joel Kiviranta.
     
    23:09
    Za brankou Stars došlo k tvrdému střetu mezi Kassianem a Klingbergem. Oba hokejisté skončili na ledě, přičemž k žádné újmě na zdraví nedošlo.
     
    23:43
    Miro Heiskanen si věřil, na první kanadský bod v utkáni si ovšem ještě bude muset počkat. Pokus zápěstím zblokoval Kris Russell na domácí střídačku.
     
    24:06
    Za Keithem nahozeným kotoučem do útočného pásma vystartoval Connor McDavid. Velkou ztrátu na Sekeru ovšem nesmazal, slovenský zadák po mantinelu posunul hru na Pavelskiho.
     
    24:39
    Viditelná frustrace čišela z Leona Draisaitla, když jeho individuální akci čistým vypíchnutím puku zastavil Miro Heiskanen. Německý forvard za brankou soupeře hokejkou zlostně praštil do mantinelu.
     
    25:23
    Michael Raffl spálil i svou druhou velkou příležitost v utkání. V přečíslení jej vybídl ke skórování Heiskanen, rakouský útočník trefil pravou ruku výborně se přesunujícího Skinnera.
    25:23 Raffl v přečíslení neuspěl
     
    25:40
    Na druhé straně si musel dávat velký pozor Jake Oettinger, protože Barrieho nahození lehce zpomalil Peterson. Americký gólman našel kotouč v lapačce.
     
    26:18
    Když Connor McDavid pochopil, že individuálně neuspěje, nahrál k pravému mantinelu Hymanovi. Jeho nahození nedělalo Oettingerovi žádné větší starosti.
     
    26:45
    Lehký háček Andreji Sekerovi prošel. Pomohl si jím proti McDavidovi, jenž si protáhl střídání, kanadského útočníka dokonale vyhodil z rytmu a měl velký podíl na jeho nepřesném pasu před bránu.
     
    27:09
    Philip Broberg si povyjel blíže bráně a z levé strany střílel na zadní tyč. Pochvalu zaslouží Luke Glendening, jenž padl do střely a Oettinger tak vůbec nemusel zasahovat.
     
    27:23
    Dvě přesilovky Dallas využil, jak si poradí s třetí početní převahou? Menší dvouminutový trest vyfasoval Philip Broberg, jenž vysokou holí zasáhl do helmy Radulova.
     
    28:20
    Úvodní minuta hry proti čtyřem Dallasu příliš nevyšla. Sice většinu času strávili v útočné třetině, ale Skinner nemusel řešit žádnou složitější situaci.
     
    28:43
    V pravém kruhu si klepl o nahrávku Alexander Radulov. Od Klingberga ji dostal a vypálil na zadní tyč, hostující gólman zakročil vyrážečkou.
     
    29:23
    Hosté v plném počtu, poprvé dnes zvládli ve čtyřech ubránit kompletní dvě minuty. Tato skutečnost by jim mohla lehce dodat sebevědomí.
     
    29:27
    Dallas právě vstřelil branku!
    Oslabení Oilers sice zvládli, ale potřetí inkasují hned vzápětí! Obrovskou rychlost nabral DENIS GURJANOV. Ruský útočník převzal kotouč kousek za obrannou modrou a proháčkoval se až před bránu. Parádně zvládl i koncovku, když Skinnerovi udělal bekhendový blafák, načež mu černou gumu poslal neomylně mezi betony. Asistence: John Klingberg a Miro Heiskanen.
    29:27 Denis GURJANOV - 3:0
     
    30:35
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Olejáři bleskově odpovídají! Draisaitl sám mohl střílet, ale ještě si všiml u levé tyče dobře najetého RYANA MCLEODA, tomu nenadělalo moc práce nasměrovat hrací předmět za záda ležícího Oettingera. Asistence: Leon Draisaitl a Jesse Puljujärvi.
    30:35 Ryan MCLEOD - 3:1
     
    31:30
    Edmonton tak znovu ztrácí dva góly. Rychlou odpovědí zůstává ve hře o body, potřeboval by ovšem co nejrychleji vsítit i kontaktní branku.
     
    32:27
    Momentálně ale útočí hosté. Luke Glendening nabil na modrou čáru Klingbergovi, jenž zkusil ke třem asistencím přidat gól, zatím neúspěšně.
     
    32:58
    Zach Hyman na druhé straně rozjel po pravém mantinelu Connora McDavida. Technicky skvěle vybavený Kanaďan uspěl kličkou proti Heiskanenovi, nikoliv však proti Lindellovi.
     
    33:16
    Ryan Nugent-Hopkins udržel na zádech Benna a po mantinelu hrál na McLeoda, jeho druhému gólu zamezil Jake Oettinger lapačkou.
     
    33:45
    Útočný tlak Oilers pokračuje. Situaci dva na dva řešil Jesse Puljujärvi střelou zápěstím, cílové zařízení přestřelil o pořádný kus.
     
    34:24
    Naprosto nesmyslný zákrok předvedl v útočném pásmu Leon Draisaitl, který krosčekem poslal k ledu Radulova. Dvě minuty jsou v tomto případě neoddiskutovatelné.
     
    34:59
    Dlouho si domácí početní převahy neužili. Hostující protiútok sice Roope Hintz zastavil, ale jen za cenu nedovoleného bránění, jímž zabránil v jízdě Foegeleovi.
     
    35:30
    Hra ve čtyřech zatím příliš vzruchu nepřináší. za vlastní branku ujel před McDavidem Miro Heiskanen, konstruktivně pak rozehrál na Benna.
     
    35:57
    Útočné pásmo Oilers navštívil český útočník Radek Faksa. Dokonce zvládl s pukem nabruslit až před bránu, odtud touš nasměroval do výstroje pozorného Skinnera.
     
    36:25
    Trest Draisaitla vypršel a statuje zkrácení přesilovka Edmontonu. Německý útočník jako člen elitní lajny podle očekávání zůstává ve hře.
     
    36:42
    Výborně zapracoval John Klingberg. Pohlídal si Draisaitla, jedoucího s pukem po levém mantinelu, čistým hitem jej obral o puk ještě ve středním pásmu.
     
    37:10
    I domácí už hrají v plném počtu, zkrácené oslabení zvládl bez problémů. do ofenzivy okamžitě vystartoval Ryan Suter, leč zastavil ho Barrie.
     
    37:36
    Pěkná individuální akce v podání Warrena Foegeleho, který si bekhendem hodil puk na zadní mantinel a přebruslil hned dva protihráče. Klička proti Sekerovi už mu však nevyšla.
     
    38:19
    Kdo si na kličku netroufl, to byl Jamie Benn. Roli určitě sehrála i únava po delším střídání, domácí kapitán nahodil za bránu Edmontonu a odjel si odpočinout.
     
    38:48
    Po zblokovaném nahození Heiskanena proběhne vhazování po Skinnerově pravici. V posledních okamžicích druhé části má navrch Dallas.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:12
    Ale ani hokejisté Oilers nezapomínají útočit. Colton Sceviour dostal nahrávku do jízdy od Russella, avšak zbrzdilo jej delší zpracování, čehož využil Jani Hakanpää. Fin soka dobruslil a o puk připravil.
     
    39:44
    Frustrovaný Leon Draisaitl usedá na trestnou lavici podruhé během pár minut. Tentokráte je na vině podrážení, jímž zastavil v jízdě Klingberga.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 13.
     
    Prostřední dějství přineslo po jedné brance na každé straně. Domácí nejprve odskočili do tříbrankového vedení zásluhou parádní individuální akce Denise Gurjanova zakončenou střelou mezi betony gólmana, ale hosté bleskově odpověděli, po nesobecké nahrávce Draisaitla vrátil Edmonton na rozdíl dvou gólů Ryan McLeod. Více příležitostí si ovšem Olejáři nevypracovali, defenziva Stars dnes pracuje velmi dobře. Svěřenci kouče Bownesse mají blízko k vítězství, al nesmí usnout na vavřínech.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Dallas má před sebou ještě téměř kompletní přesilovku poté, co byl v závěru druhého dějství vyloučen Draisaitl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:39
    Od modré čáry si Alexandr Radulov povyjel blíže bráně a vypálil zápěstím. Stuart Skinner zasahovat nemusel, byl to totiž Derek Ryan, kdo touš zblokoval do ochranné sítě.
     
    41:21
    Proti Heiskanenovi už Skinner do akce musel. Na jeho střelu dobře viděl a vyrážečkou touš odrazil do rohu kluziště.
     
    41:46
    Ani druhý Draisaitlův trest domácí potrestat nedokázali. S koncem přesilovky vyprodukoval zajímavou střelu Luke Glendening, mezeru mezi betony brankáře ovšem nenašel.
     
    42:17
    Rychlou střelu švihem vyprodukoval z levého kruhu Brendan Perlini. Jake Oettinger reagoval opožděně, ale nemusel litovat, černá guma proletěla nad břevnem.
     
    42:44
    Connor McDavid s Leonem Draisaitlem již hrají pospolu. Kanaďan hledal německého spoluhráče za brankou, ten však na kotouč nedosáhl.
     
    43:00
    Pod tlakem si Cody Ceci poradil na jedničku. Věděl si rady s forčekujícím Gurjanovem, mezi bruslemi protivníka poslal touš ke spoluhráči McLeodovi.
     
    43:37
    Zdálo se, že by Zack Kassian mohl ujet do úniku, jenže ztratil rychlost a dostihl jej Miro Heiskanen, následným hitem získal černou gumu pro sebe.
     
    44:23
    Andrej Sekera cíl splnil. Obral Russella a vyhodil takovým způsobe, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění, pak mohl s klidným svědomím vystřídat.
     
    44:46
    Sám proti třem byla i taková hvězda, jakou je Leon Draisaitl, bez šance. Nejproduktivnější hráč soutěže bojoval statečně, ale podle očekávání o puk přišel.
     
    45:28
    Zpoza brány nahrával Connor McDavid mezi kruhy naslepo. Našel pouze hokejku protihráče Klingberga, ten hru přenesl do středního pásma.
     
    45:55
    Do brejku vystartoval Roope Hintz. Výsledkem je ovšem jen zakázané uvolnění, protože Kris Russell Fina odmítl tělem a k puku dojel za bránu jako první.
     
    46:31
    Leon Draisaitl nezvládl buly v útočném pásmu, následně vyhodil z obranné třetiny Jani Hakanpää. Dallas je pod tlakem, nicméně udržuje dvoubrankový náskok.
     
    46:59
    A to platí i po střele Coltona Scevioura, která přitom nebyla vůbec špatná. Člen čtvrtého útoku mířil do pravého růžku, ale těsně přestřelil.
     
    47:25
    Ve prospěch domácích hraje i fakt, že moc často nedochází k přerušení hry. Za vlastní bránou nyní zklidnil akci Stars Andrej Sekera.
     
    47:46
    Jistý zákrok v podání Stuarta Skinnera. Kanadský gólman si počkal na zakončení Tylera Seguina a touš skryl v lapačce.
     
    48:03
    Druhý zákrok pro hostujícího gólmana v krátkém časovém sledu. Tentokráte si poradil s tvrdým projektilem Esy Lindella od modré čáry.
     
    48:19
    Dallas právě vstřelil branku!
    Bownessova družina vstřelila čtvrtý gól a udělala důležitý krok směrem k vítězství! Kiviranta po vhazování nahrál na modrou čáru Suterovi, jehož nahození tečoval LUKE GLENDENING bekhendovou stranou hole nechytatelně k levé tyči. Asistence: Ryan Suter a Joel Kiviranta.
    48:19 Luke GLENDENING - 4:1
     
    49:11
    Pokud dnes Connor McDavid neboduje, tak přeruší svou sedmnáctizápasovou sérii, během nichž alespoň jednu asistenci či gól zapsal.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Dallas před malou chvílí navýšil náskok nad Edmontonem na tři góly a směřuje za cenným vítězstvím.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:35
    Definitivní razítko na vítězství Stars mohl dát Jacob Peterson. Nahrávku od Radulova však nedostal ideálně, v pokleku mířil forhendem příliš vysoko.
     
    51:21
    Individuální akci Philipa Broberga chybělo jediné, leč to nejdůležitější, gól. Obránce prokličkoval mezi třemi protihráči, střelu z levého kruhu však vyrazil Oettinger ramenem.
     
    51:46
    Evan Bouchard v defenzivě nezaváhal a těsně bráněný Seguinem zvládl po mantinelu rozehrát na Tysona Barrieho. Hosté opět míří do útoku.
     
    52:25
    Dvojice obránců v zelených desech zatlačila Leona Draisaitla za bránu. V tomto prostoru Němec nic nevymyslel, pas na McDavida postrádal přesnost.
     
    52:59
    Pochvalu za výborný forčekink zaslouží Luke Glendening. Střelec čtvrtého domácího gólu udržel puk v rohu kluziště dobrých patnáct vteřin, byť byl proti přesile dvou protihráčů.
     
    53:32
    Do pravého kruhu si povyjel obránce Tyson Barrie, ani tato skutečnost ovšem nevedla ke kýženému snížení. Jake Oettinger udržel touš ve výstroji.
     
    53:47
    Jamie Benn v obranném pásmu přetlačil Puljujärviho. Následně nevymýšlel žádné přehnané složitosti, prostě vyhodil do středního pásma.
     
    54:26
    Leon Draisaitl příliš dlouho váhal s rozehrávkou. Nakonec volil pas již na dávno obsazeného Ryana, černou gumu sebral Klingberg.
     
    54:40
    Dlouho netrvalo a hosté získali hrací předmět znovu do své moci. Od modré střílel Cody Ceci, trefil obětavě padajícího Sekeru.
     
    55:17
    Defenziva Stars nechybuje. Za bránou zastavil nahození protihráče Jani Hakanpää, kotouč pak prodloužil na volného spoluhráče Seguina.
     
    55:47
    Cíl snížit tříbrankové manko nesplnil ani Zack Kassian. Zajímavě zkusil obtočit bránu a zasunout kotouč k bližší tyči, jenže narazil na připravený betn brankáře.
     
    56:29
    Fanoušci vycítili, že jejich oblíbenci potřebují podpory. Hráči v zelených dresech bojují jako lvi, zuby nehty drží komfortní tříbrankový náskok.
     
    56:45
    Protože hra probíhá dlouhou dobu bez přerušení, tak si Dave Tippett nemůže ani vzít oddechový čas, aby se svými svěřenci probral taktiku na skvěle organizovanou hru Stars.
     
    57:11
    Jamie Benn zkusil vyslat do brejku Lukea Glendeninga. Spoluhráč zabral příliš pozdě, alespoň však kotouč protečoval a zrušil tak možnost icingu.
     
    57:53
    Puk na domácí střídačce. Dostal jej tam Miro Heiskanen, jehož záměr byl nejspíše vyhodit po mantinelu. Dění hry zůstane před Oettingerem.
     
    58:20
    Ani trojice hráčů v bílých dresech nedokázala vybojovat puk do svého držení. Byl to Miro Heiskanen, kdo po mantinelu dostal touš do střední třetiny.
     
    58:46
    Útok Oilers nastartoval Cody Ceci dlouhým pasem po pravém mantinelu na Ryana Nugenta-Hopkinse, tomu nevyšla klička proti Klingbergovi.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:21
    Hosté se již smířili s porážkou. Za vlastní bránou Kris Russell dlouho držel puk na holi a neměl se k rozehrávce, až pod tlakem forčekujícího Glendeninga zapojil do hry Barrieho.
     
    59:40
    V závěru ještě jedno vyloučení. Jason Robertson nestíhal McDavida, jemuž zabránil v pohybu až moc okatě, proti trestu vůbec neprotestoval.
     
    59:43
    Connora McDavida dělilo od prodloužení bodové série pár centimetrů! Z pravého kruhu napřáhl k tvrdé střele forhendem a Oettingera zachránilo břevno.
    59:43 McDavidova střela skončila na horní tyči
     
    Konec zápasu.
     
    Dallas předvedl v utkání proti Edmontonu skvělý výkon a po zásluze zvítězil 4:1.

    Na úspěch zadělali domácí už v první třetině, v níž skórovali Roope Hintz a Jason Robertson, zatímco Oilers střelecky mlčeli. V prostředním dějství navýšil náskok Denis Gurjanov, na tuto trefu ovšem dokázal zareagovat Ryan McLeod. Více ovšem hosté směrem dopředu nepředvedli. Snažili se o vstřelení kontaktní branky, ale na místo toho přišla pojistka vedení ze strany domácích, skvěle provedenou tečí střeleckou listinu rozšířil a na konečných 4:1 upravil Luke Glendening.

    Svěřenci kouče Bownesse zvítězili potřetí z posledních čtyř zápasů, v tabulce Centrální divize se z šestého místa přiblížili pátému Coloradu na jediný bod. Edmonton prohrál po dvou výhrách v řadě a v Pacifické divizi zůstává na druhé příčce.
     
    V Dallasu skončila bodová série Connora McDavida, která se zastavila na úctyhodném čísle 17. Domácí defenziva kanadského útočníka hlídala skvěle, přesto málem z jeho hole inkasovala, tvrdá forhendová střela z poslední minuty utkání ovšem skončila pouze na břevně.
     
    Utkání přihlíželo 18 532 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 33 – 22 | Přesilová hra: 2/5 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jake Oettinger (DAL) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,5%, odchytal 59:56
    Stuart Skinner (EDM) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radek Faksa (DAL) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 19:03
    Andrej Sekera (DAL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 9:59

    Tři hvězdy utkání

    1. John Klingberg (DAL) – 0+3
    2. Roope Hintz (DAL) – 1+1
    3. Miro Heiskanen (DAL) – 0+1
    Dallas potvrdil formu z posledních zápasů, Edmonton porazil 4:1
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:24:59)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 11. Hintz (A. Radulov, J. Klingberg), 16. J. Robertson (Hintz, J. Klingberg), 30. Gurjanov (J. Klingberg, M. Heiskanen), 49. Glendening (R. Suter, Kiviranta) – 31. R. McLeod (Draisaitl, Puljujärvi)


    Dallas Stars: Oettinger (Chudobin) – J. Klingberg, R. Suter, M. Heiskanen, Lindell (A), Hakanpää, Sekera – Pavelski, Hintz, J. Robertson – Gurjanov, Jamie Benn (C), M. Raffl – Glendening, Seguin (A), Kiviranta – A. Radulov, Faksa, Peterson.
    Trenér: Rick Bowness

    Edmonton Oilers: S. Skinner (Koskinen) – Bouchard, Keith, Ceci, Broberg, Barrie, K. Russell – Puljujärvi, McDavid (C), Hyman – Yamamoto, Draisaitl (A), Nugent-Hopkins (A) – Kassian, R. McLeod, Foegele – Sceviour, D. Ryan, Brendan Perlini.
    Trenér: Dave Tippett

    Rozhodčí: Dwyer, Chmielewski – O'Quinn, Galloway

    Diváci: 18 532
    thejrc.org