Pardubice – Olomouc 1:5 (kon.) | Č. Budějovice – Slovácko 3:2 (kon.) | Zlín – Ostrava 2:2 (kon.)
Plzeň – Bohemians 1905 6:0 (kon.)
konec
SK Dynamo Č. Budějovice
3:2 (0:1)
1.FC Slovácko
Sobota 27.11.2021, 15:00 • Fotbalový stadion Střelecký ostrov, České Budějovice • FORTUNA:LIGA • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Věřím, že pakliže jste fanoušci Dynama, musí ve vás obrat Budějovic vyvolávat úžasnou euforii, která vám zpříjemní celý den. Příznivci Slovácka ale nemusí truchlit. Jejich tým sice dnes prohrál, ale jinak předvádí celý podzim fantastický fotbal a s výjimkou závěrečných dvaceti minut hrál parádně i dnes.

    Já už se s vámi ale pro dnešek rozloučím, přeji pěkný a pokud možno klidný zbytek víkendu a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (17:21:43)
     
    Toto utkání sledovalo 822 diváků.
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích

    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:7.
    Střely mimo: 2:3.
    Rohy: 3:10.
    Ofsajdy: 3:3.
    Fauly: 13:9.
    Žluté karty pro hráče: 1:3.
    Červené karty: 1:0.
     
    Na Střeleckém ostrově jsme dnes byli svědky fantastického utkání mezi Dynamem a Slováckem, duel se nebojím označit za obrat podzimu, protože Jihočeši předvedli proti favoritovi v posledních dvaceti minutách něco naprosto úžasného!

    Po první pětačtyřicítce prohrávali svěřenci trenéra Horejše 0:1, v 52. minutě zvýšil na 2:0 pro Slovácko Lukáš Sadílek a když v 69. minutě viděl červenou kartu za šlápnutí na Jurečku Hora, zdálo se, že je zápas pro celek z Uherského Hradiště hotový. Následně se ale začaly dít věci! Nejprve centr od rohového praporku v podání Čoliće usměrnil hlavou do sítě Matěj Valenta, jenž dostal Dynamo na dostřel. A poté už přišly dvě velké chvíle Fortunea Basseyho. Ten nejprve v 82. minutě zužitkoval krásnou průnikovou přihrávku Valenty a srovnal na 2:2. O tři minuty později pak dokonal famózní obrat Budějovic, když další únik zakončil opět ranou k bližší tyči. Následně si ještě zákrok dne proti hlavičce Vechety připsal fantom prvního poločasu Vojtěch Vorel, který dnes podržel Jihočechy několika fantastickými zákroky, bez nichž by Budějovice byly dávno ze hry o body. Dynamo tak dokonale využilo pověstnou Csaplárovu past a vítězí nad Synotem 3:2!

    Jihočeši tak postupují v tabulce na 8. příčku, když mají stejně bodů jako 6. Olomouc, která dnes rozstřílela nebohé Pardubice 5:1 a 7. Hradec Králové, který má ale ještě zítřejší duel s Karvinou k dobru.

    Slovácko musí dnešní obrovské promarněné příležitosti strašně litovat a nebojím se tvrdit, že trenér Svědík bude mít v kabině ne právě filosofický projev ke svým hráčům. Celek z Uherského Hradiště ztratil možnost dotáhnout se na vedoucí Slavii a dnes večer, respektive zítra odpoledne ho dost možná čeká sešup až na 4. místo, pokud Sparta a Plzeň své zápasy zvládnou.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+7
    Ještě se samozřejmě musí hrát, Dynamo ale odvrátilo nákop Kadlece a Tolno centroval z pravé strany do vápna Slovácka, tam se jeho spoluhráči k zakončení tentokrát nedostali.
     
    90+7
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Fortune Bassey, přichází Petr Javorek.
     
    90+6
    Tolno pěkně odcentroval z pravé strany do velkého vápna Slovácka, kde měl šanci udělat krásnou tečku za zápasem Jonáš Vais, jenž ale svým střeleckým pokusem levou tyč svatyně Slovácka těsně minul!
     
    90+5
    Stále se ještě nehraje, sudí Ginzel drží míč, nyní dává merunu obráncům Dynama. Budějovice získaly autové vhazování a s balonem spěchá Tolno k rohovému praporku.
     
    90+5
    Žlutou kartu dostává Přibyl (trenér brankářů) (1.FC Slovácko).
     
    90+5
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice: ze hřiště odchází Benjamin Čolić, přichází Michal Škoda.
     
    90+4
    Benjamin Čolić stále leží na zemi a nechá se odnést zdravotníky. Závěr utkání se nám tak pochopitelně trochu protáhne.
     
    90+3
    Benjamin Čolić a Jan Navrátil svedli souboj na hranici šestnáctky Dynama. Čolić dal Navrátilovi loktem do hlavy. Navrátil obránce Budějovic nijak nefauloval, ten však přesto musí být ošetřen, na trávníku leží podstatně déle než jeho soupeř.
     
    90+2
    Mick Van Buren se snažil rychle protáhnout po levé straně, což se mu nepovedlo, Slovácko tak může ještě spěchat k bráně soupeře s finálním náporem.
     
    90+1
    Nastavuje se ještě pět minut nad rámec základní hrací doby. Brankář Vojtěch Vorel pochopitelně s rozehrávkou nijak nespěchá.
     
    90
    Daníček za svůj faul, kdy brankáři Vorlovi kopl do ruky, vidí žlutou kartu. Pravdou je, že zákrok nebyl tak strašný, jak by se na první pohled mohlo zdát, gólman Jihočechů tomu nyní trochu přidal, ale upřímně, kdo by se mu divil.
     
    89
    Zákrok večera pro Vojtěcha Vorla! Centr od levého rohového praporku přistál na čele Filipa Vechety, jenž hlavičkoval skvěle k pravé tyči, strážce budějovické svatyně však úžasnou robinsonádou vyrazil a udržel míč před čarou a následně mu do ruky kopl Daníček! To už je ale meruna v zámezí.
     
    89
    Slovácko posílá po levé lajně kupředu Jurečku, Martin Sladký však odkopává merunu do zámezí. Rohový kop pro Slovácko!
     
    88
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Petr Reinberk, přichází Filip Vecheta.
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Lukáš Sadílek, přichází Ondřej Šašinka.

    Petr Šatalík

    Branky: 72. M. Valenta (Čolić), 82. Bassey (M. Valenta), 85. Bassey (Sladký) – 19. Kalabiška (L. Sadílek), 52. L. Sadílek

    Karty:   76. M. Valenta (CEB), 83. Kohout (asistent trenéra) (CEB), 85. Horejš (hlavní trenér) (CEB) – 71. L. Sadílek (SLO), 77. Havlík (SLO), 90. V. Daníček (SLO), 90+5. Luboš Přibyl (trenér brankářů) (SLO)   69. Hora (CEB)

    Neproměněná penalta: 25. Jurečka (SLO), brankář Vorel zneškodnil


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 2:3. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:9.
    SK Dynamo Č. Budějovice: Vorel – Skovajsa, Sladký, Králik (C), Čolić (90+5. Michal Škoda) – Hora, Čavoš (64. M. Valenta) – Van Buren, Mihálik (64. Vais), Mršić (46. Tolno) – Bassey (90+7. Javorek).
    Náhradníci: Šípoš – Tolno, Michal Škoda, Vais, Javorek, M. Valenta, Brabec.

    Trenér: David Horejš.

    1.FC Slovácko: Nguyen – Reinberk (88. Vecheta), Mich. Kadlec (C), S. Hofmann, Kalabiška – Holzer (75. Tomič), Kohút (66. V. Daníček) – Havlík, L. Sadílek (88. O. Šašinka), M. Petržela (75. Navrátil) – Jurečka.
    Náhradníci: Bajza – V. Daníček, Tomič, Vecheta, O. Šašinka, Navrátil, Šimko.

    Trenér: Martin Svědík.

    Rozhodčí: Ginzel – Váňa, Novák – Szikszay. VAR: Petřík. AVAR: Hurych. DFA: Mikel. TD: Rampáček.

    Diváci: 822
    thejrc.org