Opava – SHK Hodonín 4:0 (kon.) | Hronov – Letňany 2:1 (po pr.) | Cheb – Havlíčkův Brod 2:6 (kon.)
Písek – Klatovy 8:3 (kon.) | Příbram – Kobra 0:3 (kon.) | Vel. Meziříčí – Nový Jičín 11:0 (kon.)
Mostečtí Lvi – Nová Paka 5:2 (kon.) | Kometa Brno B – Kopřivnice 4:3 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 5:4 (kon.)
Řisuty – Tábor 2:5 (kon.)
konec
HC Děčín
5:4 (0:1, 3:2, 2:1)
HC Vlci Jablonec nad Nisou
Sobota 27.11.2021, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • 2. liga skupina Sever (ČR) • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé stany už vše. Děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:54:28)
     
    Je dobojováno. V Děčíně to vypadalo, že se půjde do nastavené hrací doby. Opak byl však pravdou. Osmnáct vteřin před koncem řádné hrací doby nastavenou hrací dobu odmítl Roman Chlouba, který z nenápadné střely nakonec překvapil Jakuba Jelínka a rozhodl o tom, že Medvědi zapíší tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:42
    Děčín právě vstřelil branku!
    Tak tohle byla parádní hokejová akce. Jakub Chrpa vybojoval puk u mantinelu, nechal ho Kostourkovi a ten ho poslal na druhou stranu ROMANU CHLOUBOVI. Ten si pomalu najel okolo levého mantinelu až na levý kruh, odkud naznačil přihrávku, avšak nenápadně zakončil. Kotouč prošel za brankovou čáru a tím Jelínka dokonale zaskočil – 5:4. Nutno podotknout, že chomutovští hráči notně děčínský tým rozhýbali a jsou velkou pomocí. Asistence: Milan Kostourek a Michal Žižka.
     
    59:07
    Pavel Zajan na levé straně vyslal jedovatou střelu, kterou chytá Jakub Jelínek! Ten tak v závěru základní hrací doby předvedl parádní zákrok!
     
    58:28
    Zakázané uvolnění domácího celku a hra se stěhuje před Lukáše Lavingera, bude se vhazovat před jeho brankou.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    56:34
    Další dobrý zákrok předvedl Lukáš Lavinger, který v krátkém sledu po sobě zakročil a notně svůj tým podržel. Hra je přerušena, buly po jeho pravé ruce.
     
    55:31
    Martin Jursa zblízka přestřelil Lavingerovu klec. Domácí brankář si tak mohl oddychnout, neboť pokus soupeře byl z těsné blízkosti.
     
    55:08
    Chrpovu střelu dorážel před Jelínkem Roman Chlouba, ale hostující brankář vytasil další pohotový zákrok a neinkasoval.
     
    53:50
    Tomáš Jakubec z levé strany vyslal nebezpečnou střelu, kterou u své pravé tyče zastavil lapačkou Lukáš Lavinger. Na druhé straně hned střílel Jakub Chrpa, jeho pokus končí na obraně Jablonce.
     
    53:07
    Vhazuje se po pravé ruce Lukáše Lavingera, hosté si tak ještě prodlouží pobyt před jeho klecí.
     
    52:24
    Nepřesná kombinace Medvědů a puk v obranném pásmu získali hosté a derou se před Lukáše Lavingera.
     
    51:05
    Roman Chlouba do třetice. Zpoza něho střílel jeden z hostů, ale útočník Děčína mu v tom zabránil nohou a posílá puk do neutrální zóny.
     
    50:05
    Roman Chlouba vyšťoural puk u zadního mantinelu a hned si najel na levou stranu, kde vyslal nenápadnou střelu. Jakub Jelínek nakonec musel zasahovat lapačkou.
     
    48:21
    Roman Chlouba byl před malou chvílí v útoku a zapsal další střelu, hned na to šli hosté dopředu a útočník z Chomutova si připsal ještě i v krátkém sledu po sobě obranný zákrok.
     
    47:07
    Lukáš Abraham jedovkou poslal puk na Lukáše Lavingera, který proti němu vytasil efektní semafor a svůj tým podržel. Následně pak nechal hru přerušit.
     
    45:10
    Děčín právě vstřelil branku!
    Ale hned je zase srovnáno. Medvědi se rozjeli do útočného pásma, kde rozjeli sérii přihrávek a poté se k puku dostal ROMAN CHLOUBA, který přízemním pokusem dostal kotouč za záda Jakuba Jelínka – 4:4. Asistence: Jakub Chrpa a Michal Žižka.
     
    44:21
    Vlci právě vstřelili branku!
    Medvědi propadli v obraně, puk získal Tibor Hric a poslal ho do těsné blízkosti před Lavingera, kde se ho ujmul MATĚJ HÁJEK a svižnou ranou ho pověsil do sítě za děčínským brankářem – 3:4. Hosté tak opět vedou. Asistence: Tibor Hric.
     
    43:38
    Daniel Volráb se prodral do útočného pásma, poté poslal puk na modrou čáru pro Jakuba Loukotu, ale ten svůj pokus poslal jen vede hostující branky.
     
    41:54
    Děčín je v plném počtu.
     
    41:39
    Medvědi získali v obranném pásmu puk a hned ho vyhodili až před hostující branku. Šetří tak cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    41:05
    Hosté jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:54
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Lukáš Lavinger – 2 min., zdržování hry / brankář – hraní puku mimo lichoběžník). Trest odpyká Jan Smola.
     
    39:33
    Po přihrávce Jakuba Chrpy pálil z levého kruhu Jan Smola, jeho pumelice pak končí nad břevnem hostující branky.
     
    39:04
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (David Homolka – 2 min., hákování).
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:18
    Hosté nyní nechali vyniknout Lukáše Lavingera, který po střele Tomáše Brokeše z levé strany dostal puk pod kontrolu a hned nechal hru přerušit.
     
    36:44
    Skrumáž před hostující brankou, ve které se nejlépe zorientoval Jakub Jelínek a hned ukryl puk pod lapačku, následně pak hru přerušil.
     
    34:47
    Jakub Chrpa čekal na přihrávku od Milana Kostourka, ale do ní se vložili obránci Jablonce a náznak děčínské akce tak zmařili.
     
    33:05
    Jakub Chrpa hned z mezikruží vyslal další pokus, kterým orazítkoval beton hostujícího brankáře, o chvilku později se pak zjevil v jeho těsné blízkosti, ale opět na hattrick nedosáhl. Nicméně to byly velké chvíle děčínské třiadevadesátky.
     
    -31:55
    Další akce domácích končí na Jelínkovi a ten raději hru přerušuje. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    31:49
    Děčín právě vstřelil branku!
    A už to znovu neplatí. Medvědi okamžitě po buly pláchli do útočného pásma, kde roztočili kolotoč, který se zastavil až na přihrávce pro JAKUBA CHRPU, jenž poté zblízka překonal Jakuba Jelínka – 3:3. Chomutovský snajpr ve službách Děčína tak má zaděláno na hattrick. Asistence: Roman Chlouba a Michal Žižka.
     
    31:07
    Vlci právě vstřelili branku!
    Hosté opět strhávají vedení na svou stranu. Kryštof Bouřil uVolnil DAVIDA HOMOLKU, jenž tváří v tvář nedal Lukáši Lavingerovi vůbec žádnou šanci – 2:3. Asistence: Kryštof Bouřil a Tomáš Jakubec.
     
    30:11
    Oba celky jsou v plném počtu.
     
    29:53
    Roman Chlouba vzápětí nabral rychlost na levé straně, dojel až k Jelínkovi, na kterého vyslal jedovku, která ho štípla do betonu.
     
    29:12
    Milan Kostourek si obhodil protihráče a podél pravého mantinelu projel až před Jelínka, jeho pokus zblízka ale gólem nekončí.
     
    28:11
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Michal Žižka – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Tomáš Mrkvička – 2 min., hrubost).
     
    28:11
    Závar před Jakubem Jelínkem. Nadvakrát na něho střílel Tomáš Faigl, ale pokaždé hostující brankář uspěl. Děčínští mají nadále před jeho klecí tlak.
     
    27:27
    Děčín právě vstřelil branku!
    A znovu je srovnáno. Po hezky sehrané kombinaci v pásmu Jablonce se k puku dostal Tomáš Faigl a hned ho poslal na pravý kruh, kde se do střely pořádně opřel ONDŘEJ SÝKORA. Ten pak vymetl v síti hostů pavučiny a opět se začíná od nuly – 2:2. Asistence: Tomáš Faigl a Vojtěch Tůma.
     
    25:04
    Milan Kostourek se dostal do těsné blízkosti Jakuba Jelínka, ale jeho sklepnutí kotouče se zastavilo jen o jeho pravý beton.
     
    24:01
    Vlci právě vstřelili branku!
    Z vyrovnání se však domácí příliš dlouho neradovali. O chvilku později svůj útok přetavil znovu ve vedoucí branku TIBOR HRIC, který se natlačil před Lavingera a dostal puk za jeho záda – 1:2. Asistence: Tomáš Mrkvička a Tomáš Brokeš.
     
    23:31
    Děčín právě vstřelil branku!
    Také Medvědi využívají přesilovou hru a je vyrovnáno. Prsty v tom měla chomutovská lajna. Roman Chlouba našel přihrávkou na pravém kruhu volného JAKUBA CHRPU, který poté svižnou ranou prostřelil Jakuba Jelínka – 1:1. Začíná se znovu od začátku. Asistence: Roman Chlouba a Milan Kostourek.
     
    23:25
    Děčín je v plném počtu a začíná jeho zkrácená přesilová hra.
     
    22:56
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Martin Jursa.
     
    22:16
    Ve vlastním oslabení se Medvědi usadili v pásmu soupeře, kde střílel od modré čáry Daniel Volráb, ale jeho pokus šel jen vedle Jelínkovy branky.
     
    21:39
    Medvědi jsou ve čtyřech hráčích.
     
    21:25
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Michal Žižka – 2 min., sekání).
     
    20:50
    Pavel Zajan vypíchl puk a poté ho poslal až před jabloneckou klec. Medvědi se tak osvobozují a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    20:20
    Hosté dohrávají ještě klasickou přesilovou hru a začínají akci od svého brankáře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    První třetina je minulostí. V ní jsme dlouho čekali na úvodní branku a spíše to vypadalo, že se do kabin půjde za stavu takového, jaký na ukazateli skóre svítil před začátkem zápasu. Ovšem pět vteřin před koncem prvního dějství rozvlnil síť za Lavingerem Tomáš Mrkvička, jenž využil přesilovou hru pět na tři.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Vlci právě vstřelili branku!
    Hosté pět vteřin před koncem první třetiny využívají dvojnásobnou přesilovou hru a otevírají účet dnešního zápasu. Abrahamovu přihrávku zužitkoval před Lavingerem TOMÁŠ MRKVIČKA a domácí musejí dohánět jednobrankovou ztrátu – 0:1. Asistence: Lukáš Abraham a Tomáš Brokeš.
     
    19:39
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Dominik Kučera – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    19:34
    Hosté se roztáhli v pásmu Medvědů a na Lavingera šly dvě střely, s oběma si ale poradil. Následně pak domácí poslali puk do středního pásma.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    18:30
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Tomáš Faigl – 2 min., hákování).
     
    17:39
    Matyáš Kačírek sklepl puk před Lavingerem, než ho ale stačil zpracovat, sebral mu ho Jakub Loukota, který ho vyvezl až do útočného pásma.
     
    17:03
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    16:41
    Přesilovku mají k dispozici také domácí hráči a už se natlačili před hostující klec. Chlouba s Chrpou si prohodili puk a prvně jmenovaný hned střílel. Ale jen do obránce hostů. Ti se poté osvobozují.
     
    15:03
    Vyloučení v týmu HC Vlci Jablonec nad Nisou (Kryštof Bouřil – 2 min., podrážení).
     
    14:50
    Roman Chlouba nabruslil na pravý kruh a pohotovou střelou orazítkoval protější tyč! Podruhé to tedy za Jelínkem zacinkalo!
     
    13:38
    Domácí jeli dva na jednoho, akci pak na levé straně zakončoval Tomáš Faigl, ale s jeho pokusem si znovu poradil Jakub Jelínek a puk poslal do rohu obranného pásma.
     
    13:22
    Zakázané uvolnění Děčína stěhuje hru před Lukáše Lavingera, vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    12:29
    Daniel Volráb vybojoval u zadního mantinelu puk a poté ho poslal před branku, kde byl dobře postavený Jan Smola. Ale toho nakonec soupeř obehrál a o puk i připravil.
     
    11:50
    Petr Král se natlačil těsně před Lavingera a hned vystřelil, jeho pokus pak končí na betonech děčínského brankáře, který podržel svůj tým.
     
    11:08
    Pavel Zajan okamžitě po zisku puku vystřelil a Jakub Jelínek se ohlížel za sebe. Pak se uklidnil, když zjistil, že touš má někde skříplý mezi betony.
     
    10:39
    Ondřej Sýkora se vystavil ofsajdové pasti. To bylo posouzeno jako úmyslné postavení mimo hru a hra je vykázána dále od hostující klece.
     
    09:59
    Nyní si museli dávat pozor zase Medvědi, protože na ně mířila trojice hostů, ale Brokeš na pravém kruhu svou střelu poslal jen do betonu Lukáše Lavingera.
     
    08:33
    Další dobře sehraná akce domácích. Jakub Chrpa z první vystřelil na Jakuba Jelínka, ale jeho pokus nakonec zaletěl jen vedle jeho pravé tyče.
     
    07:12
    Ondřej Sýkora dostal nabito na pravý kruh a poté z jeho hrany vyslal pořádnou pumelici, která orazítkovala nejprve tyčku a poté i břevno Jelínkovy svatyně!
     
    06:33
    Zajan s Faiglem si vyměnili puk a druhý jmenovaný pak vystřelil, ale znovu zakročil Jelínek, jenž tak svůj tým podržel.
     
    04:50
    Martin Jursa se otočil těsně před Lavingerem, ale nakonec nezpracoval puk a i hosté ztratili slibnou šanci.
     
    04:06
    Roman Chlouba číhal u modré čáry a poté, co získal kotouč, se hned vydal před Jelínka, ale jeho přízemní pokus vytěsnil hostující brankář pravým betonem.
     
    03:02
    Pavel Zajan dostal přihrávku do mezikruží, ale bylo to na paty a nedokázal ji rychle zpracovat. Rázem tak skončil slibný náznak děčínské akce.
     
    02:20
    A nyní jsou už v plném počtu.
     
    01:58
    Po zisku puku se Medvědi osvobozují.
     
    01:38
    Vlci mají k dispozici hned v úvodu duelu přesilovou hru a na dlouho se usadili v pásmu Děčína. Nicméně zatím se jim nedaří ji využít.
     
    00:20
    Vyloučení v týmu HC Děčín (Pavel Zajan – 2 min., podrážení).
     
    00:12
    Jako první šli do útočné akce hned hosté, ale před Lavingerem nezakončili přesně, pomohla mu pozorná obrana. Následně pak domácí brankář raději jistil puk a hra je přerušena.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Loukota, Kučera, Žižka, Ferbas, Arnold, V. Tůma – Smola, Fojt, Chrpa – Chlouba, Zajan (A), Kostourek – Volráb (C), Sýkora, Horák – Žítek, Faigl (A)
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Krofta) – Pavlů (A), Charvát, Tržický, Abraham, Had, Mrkvička (C) – Král, Jursa, Kačírek – Brokeš, Jakubec, Hájek – Hric, Homolka (A), Bouřil
    Trenér: Tomáš Plíhal

    Rozhodčí: Hlinka – Gabriel, Beneš.
     
    Vzájemná utkání

    V probíhající sezóně se oba celky utkaly už dvakrát. A pokaždé vyhrál Jablonec. Děčín tak s tímto soupeřem ještě nezískal ani bod. Nejprve doma Medvědi padli 0:5, v Jablonci pak utrpěli debakl, když prohráli 3:11. Děčín tak má svému soupeři dnes co vracet. Bude potřetí v řadě bodovat a získá první body nad Vlky?
     
    HC Vlci Jablonec

    Dnešní domácí zápas proti jabloneckým Vlkům však pro děčínské hráče nebude jednoduchý. Hosté se nacházejí na třetím místě a dosud zapsali jednatřicet bodů, což je o dvacet víc, než získali Medvědi. Budou tedy plnit roli favorita a uvidíme, zda ji naplní. Vlci po prohře s Novou Pakou zabrali a nyní dvakrát po sobě plně bodovali. Na ledě mosteckých Lvů zvítězili po bláznivé přestřelce 8:7. Ve středu pak doma vyhráli těsně 3:2 nad Hronovem. A dnes by na tuto výhru rádi navázali.

    Nejproduktivnější hráči

    Michal Kapička 13+14
    Tomáš Plíhal 11+14
    Tomáš Brokeš 4+18
     
    HC Děčín

    Děčínští Medvědi se stále nacházejí na posledním osmém místě v tabulce ve skupině Sever, když nasbírali pouhých jedenáct bodů. Po posledních dvou duelech ale snížili ztrátu na sedmou Bílinu, která už je jen jednobodová. Minulý víkend získali cenný skalp, když porazili lídra tabulky, a sice Dvůr Králové na jeho ledě 4:3. Po osmi prohrách v řadě tak získali tři body. Ve středu pak zavítali do Letňan, kde vybojovali cenný bod po prohře 4:5 v prodloužení. V utkání se blýskly nové posily z Chomutova, které půl minuty před koncem třetí třetiny zařídily vyrovnání, a tedy i bodový zisk.

    Nejproduktivnější hráči

    Daniel Volráb 5+15
    Jan Smola 13+2
    Pavel Zajan 10+5
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je devatenácté kolo druhé hokejové ligy a my v jeho rámci budeme prostřednictvím tohoto textového online přenosu sledovat duel mezi týmy HC Děčín a HC Vlci Jablonec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 24. Chrpa (Chlouba, Kostourek), 28. Sýkora (Faigl, V. Tůma), 32. Chrpa (Chlouba, Žižka), 46. Chlouba (Chrpa, Žižka), 60. Chlouba (Kostourek, Žižka) – 20. Mrkvička (Abraham, Brokeš), 25. Hric (Mrkvička, Brokeš), 32. Homolka (Bouřil, Jakubec), 45. Hájek (Hric)


    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Loukota, Kučera, Žižka, Ferbas, Arnold, V. Tůma – Smola, Fojt, Chrpa – Chlouba, Zajan (A), Kostourek – Volráb (C), Sýkora, Horák – Žítek, Faigl (A)
    Trenér: Vladimír Kýhos

    HC Vlci Jablonec nad Nisou: Jelínek (Krofta) – Pavlů (A), Charvát, Tržický, Abraham, Had, Mrkvička (C) – Král, Jursa, Kačírek – Brokeš, Jakubec, Hájek – Hric, Homolka (A), Bouřil
    Trenér: Tomáš Plíhal

    Rozhodčí: Hlinka – Gabriel, Beneš

    Diváci: 252
    thejrc.org