Opava – SHK Hodonín 4:0 (kon.) | Hronov – Letňany 2:1 (po pr.) | Cheb – Havlíčkův Brod 2:6 (kon.)
Písek – Klatovy 8:3 (kon.) | Příbram – Kobra 0:3 (kon.) | Vel. Meziříčí – Nový Jičín 11:0 (kon.)
Mostečtí Lvi – Nová Paka 5:2 (kon.) | Kometa Brno B – Kopřivnice 4:3 (kon.) | Děčín – Jablonec n/N 5:4 (kon.)
Řisuty – Tábor 2:5 (kon.)
konec
HC Kometa Brno B
4:3 (2:2, 1:0, 1:1)
HC ISMM Kopřivnice
Sobota 27.11.2021, 18:00 • Winning Group Arena • 2. liga skupina Východ • 19. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    V sobotu se v 19. kole utkají B-tým Komety společně s Kopřivnicí. Souboj přinese střet mezi tabulkovými sousedy, takže se dá očekávat vyrovnaný zápas. Úvodní buly bude vhozeno v 18:00.
     
    HC Kometa Brno “B“

    Druholigovému týmu brněnské Komety se v listopadové části soutěže poměrně daří. Ze sedmi odehraných utkání vyhrálo modrobílé mužstvo čtyřikrát, což ho posunulo blíže k postupové pozici do play-off. V současnosti Brno ztrácí na místo zajišťující účast ve vyřazovací části dva body.

    V předešlých dvou duelech se Brňané utkali s nejlepším a nejhorším celkem skupiny. V sobotním souboji s prvním Novým Jičínem béčko prohrálo 3:6. Ve středečním duelu komeťáci srovnali síly s nejhorším Hodonínem, který deklasovali jednoznačně 5:0. V klání s Hodonínem se blýskli Robert Havlát (11+9), který vstřelil čtyři góly a připsal si jednu asistenci, a výpomoc z A-týmu obránce Dalimil Mikyska (1+3), který se trefil jednou a asistoval u tří dalších branek. Vzadu mužstvo podržel Zdeněk Slavíček, který vychytal premiérovou nulu v letošním ročníku.

    Nejproduktivnějším hráčem nejen béčka ale i celé východní skupiny třetí nejvyšší české ligy je zkušený kapitán celku Kamil Brabenec (6+16). Ve vrchních místech kanadského bodování mezi obránci se drží veterán Tomáš Malec (2+5), kterého dohnal odchovanec jihomoravského velkoklubu Jan Švejda (1+6).
     
    HC ISMM Kpřivnice

    Kopřivnici se v poslední době stejně jako Kometě daří a posunula se blíže k postupovým pozicím. Kromě rozdrcení Velkého Meziříčí 10:2 si tým Jaroslava Kofroně připsal výhry proti Opavě a Hodonínu. V posledním souboji se kopřivnický klub střetl s Valašským Meziříčím. Zápas s Valmezem rozhodl v prodloužení Rostislav Vaněk (5+5) a zařídil pro svůj oddíl těsné vítězství 2:1.

    Nejlépe bodujícím článkem sestavy je šestnáctibodový Patrik Gola (7+9), kterému sekunduje Jakub Mach (8+6), jenž vstřelil v dosavadní sezoně nejvíce kopřivnických branek. Produktivitu zadních řad Kopřivnice vedou Radim Štěpánek (1+6) s Filipem Krzkem (1+6), kteří prozatím získali shodně sedm bodů. Brankoviště pátého mužstva tabulky zažívá v současném ročníku velký kolotoč, jelikož se v kopřivnické bráně vystřídalo již pět gólmanů a tým nemá stabilní brankářské duo.
     
    Sestavy v posledním kole:¨

    HC Kometa Brno “B“: Slavíček – Kučera (A), Studený, Seemann, Švejda, Trnka, Mikyska – Moskal (A), Pigl, Říčka, Škvrně, Brabenec (C), Vašíček, Mokrohajský, Havlát, Krejčiřík, Krejčí

    HC ISSM Kopřivnice: Holík – Marek (A), Bail, Krzak, Fojtík, Vacula, Kyselý, Slavík – Brodek, Gola, Mach M., Vaněk, Pindel, Sluštík (A), Pokorný, Hrubý, Seidler, Indrst, Mach J., Pargáč, Häring
     
    Vzájemná utkání v sezoně 2021/2022:
    Oba celky se vzájemně letos utkaly již dvakrát. V prvním společném souboji zvítězila Kopřivnice, když strhla výsledný stav na svou stranu v prodloužení a zvítězila 4:3 a druhé klání ovládla Kometa jednoznačně třígólovým rozdílem 6:3.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno B: Slavíček (Šembera) – Š. Kučera (A), Studený, Seemann, Švejda, Jeřábek, Trnka – Vašíček, Havlát, Pigl, Škvrně, Kadlic, Moskal (A), Brabenec (C), Říčka, Mokrohajský, Krejčí, Krejčiřík
    Trenér: Jan Konečný

    HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (M. Kučera) – T. Fojtík, Slavík, Vacula, Marek (A), Krzak – Indrst, Gola, Vaněk, Seidler, M. Mach, Pindel, J. Mach (C), Pokorný, Pargáč, F. Fojtík
    Trenér: Jaroslav Kofroň

    Rozhodčí: Pokorný – Čelechovský, Zapletal.
     
    Hráči domácího celku nastupují v dresech modrých. Hosté z Kopřivnice obléknou dresy žluté.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Brabenec vyhrál buly a Kometa může založit první útočnou akci.
     
    00:52
    Kučer přejel modrou čáru a nahodil puk na Kubáňe, který kotouč zachytil do lapačky a přerušil hru.
     
    01:17
    Kopřivnice má puk na holi a snaží založit protiútok. Brněnští hráči dobře forcheckují a brzdí rozjezd Kopřivnického útoku.
     
    01:56
    Studený zachytil špatnou rozehrávku hostů. Následně nepřesně nahrával a puk se dostal přes všechny čáry. Rozhodčí prvně odpískali icing, ale po dohodě se vhazuje ve středovém kruhu.
     
    02:27
    Vašíček vypálil z pravého kruhu do bočního oblouku Kubáňovi brány.
     
    03:04
    Brabenec se po špatné rozehrávce kopřivnického gólmana dostal k puku, který ztratil, jelikož byl těsně bráněn hostující obranou.
     
    03:36
    Kopřivnice dělá chyby v rozehrávce, díky tomu se brněnský tým drží v útočném pásmu. Škvrně držel dlouho puk v rohu. Kopřivnice kotouč získala a posunula ho do středního pásma.
     
    04:50
    Indrst projel středním pásmem a prověřil Slavíčkův beton. Hosté mohli pokračovat v útočném pásmu, ale po špatné nahrávce bylo na puku domácí Brno.
     
    05:55
    Vacula nahazoval puk od modrá na Slavíčka, před kterým střelu ztečoval Pragáč nad brněnskou bránu.
     
    06:35
    Škvrně se dostal k puku, který posunul na Krejčíříka. Brněnská devadesátka hledala na druhé straně Moskala, kterému puk ujel.
     
    07:21
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Vašíček si projel po pravém mantinelu a předložil kotouč RÓBERTU MOKROHAJSKÉMU, který neměl problém puk poslat do ploodkryté kasy – 1:0. Asistence: Dominick Vašíček, Tomáš Pigl.
     
    07:58
    Brno nepřesně rozehrálo, píská se icing.
     
    08:24
    Vacula se prodral přes modrou čáru a chtěl hrozit Slavíčka střelou z nápřahu. Jeho ránu zblokovala domácí obrana.
     
    09:10
    Škvrně nahodil puk, který se odrazil k Vojtěchu Krejčiříkovi, který kopřivnického brankáře nepřekonal.
     
    10:15
    Seemann dostal puk do útočného pásma. Poté černou gumu poslal na Vašíčka, který kotouč v rohu ztratil.
     
    10:36
    Havlát protečoval puk do útočného pásma, kde ho dojel Krejčí, který hledal před bránou právě Havláta, který trefil Kubáňeho z úhlu do betonu.
     
    11:43
    Škvrně sebral za bránou zapomenutý puk. Jeho nahrávka zpoza brány byla sražena a skončila vedle gólmanova betonu, kde se snažil procpat puk za Kubáňeho záda brněnský útočník. Kubáňe puk za brankovou čáru nepustil.
     
    12:18
    Seidler prvně vystřelil a následně hledal před bránou spoluhráče.
     
    12:29
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Hosté z Kopřivnice vyrovnávají! MIROSLAV MAREK nahodil puk na Slavíčka, který měl zakrytý výhled, proto nezvládl na Markův pokus zareagovat – 1:1. Asistence: Patrik Gola, Petr Seidler.
     
    13:16
    Havlát ztratil puk ve středním pásmu. Ke kotouči se dostal hráči Kopřivnice, kteří poslali puk na zakázané uvolnění.
     
    13:26
    Kučera nahodil puk Kubáňěho, který puk vykryl betonem. K odraženmu puk se dostali hosté, kteří se dostali do útočného pásma. Pokorný se snažil z úhlu Slavíčka překonat, ale brněnský brankář si přední tyč pokryl.
     
    14:39
    Trnka nahodil puk do pásmu. Brněnští vybojovali za bránou puk, který se dostal k Piglovi, který střelou od modré lajny provětral lapačku kopřivnického brankáře.
     
    15:07
    Seemann střílel od modré čáry. Brankář Kubáně střelu zachytil a zastavil hru.
     
    15:35
    Seemann dostal puk na rozjetého Havláta, který z dobré pozice přestřelil hostující kasu.
     
    15:52
    Hru zastavilo postavení mimo hru domácích hráčů.
     
    16:03
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Jakub Mach se proháčkoval přes brněnskou obranu a vystřelil na Slavíčka, který puk vyrazil betonem pouze na bekhend DOMINIKA POKORNÉHO, který kotouč poslal do poloprázdné brány – 1:2. Asistence: Jakub Mach, Jiří Pargáč.
     
    17:17
    Jakub Mach pálil z mezikruží na Slavíčka, který puk přidržel mezi rukou a tělem.
     
    17:17
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Seemann – 2 min., krosček).
     
    17:40
    Brněnští vybojovali puk a poslali ho do bezpečné zóny.
     
    18:26
    Gola hledal vybízel své spoluhráče střelou k teči. Hostujíc hráč puk sice tečoval, ale pouze nad horní břevno domácí kasy.
     
    19:18
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice (M. Mach – 2 min., hákování).
     
    19:36
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Brno zvládlo přesilovku využít velmi rychle ROBERT HAVLÁT dostal nabito na levý kruh, odkud nejlepší střelec B- týmu Komety nekompromisně napálil puk do horního rohu brány – 2:2. Asistence: Viktor Seemann, Kamil Brabenec.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:46.
     
    V první třetině sice herně dominovala Kometa, ale stav utkání je po první části hry vyrovnaný. První trefu utkání vsítil Róbert Mokrohajský. Na jeho gól odpověděla Kopřivnice v třinácté minutě zásluhou Miroslava Marka. Hosté zvýšili čtyři minuty po vyrovnávacím gólu, když sít rozvlnil Dominik Pokorný. Kometa stihla vyrovnat 24 sekund před posledním hvizdem úvodní části hry, když se v přesilovce trefil hráč s číslem 24 Robert Havlát. Před druhou třetinou na kostce svítí průběžný stav 2:2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    vacula chtěl nahodit na Slavíčka, jeho pokus zblokoval Krejčí.
     
    21:05
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice (T. Fojtík – 2 min., držení).
     
    21:29
    Kometa se snažila vytvořit si šanci, přišla špatná nahrávka a Slavík puk zachytil a vyhodil do bezpečí.
     
    22:28
    Hezká kombinace Komety. Krejčí poslal puk za bránu na Havláta, který okamžitě nahrával na Brabence, který číhal před Kubáňem. Brabencův pokus kopřivnický gólman vyrazil ramenem.
     
    23:22
    Seeman nezpracoval nahrávku od Moskala. Ke kotouči se dostal Pokorný, který byl následně faulován.
     
    23:24
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Švejda – 2 min., sekání).
     
    23:57
    Krejčí si sebral zapomenutý puk a zahrozil v oslabení, když se probruslil až před Kubáněho, kterého střelou mezi betony nepřekonal.
     
    24:44
    Vacula střílel po otočce z mezikruží. Jeho střelu domácí zblokovali a puk vyhodili.
     
    25:12
    Krzak střílel od modré příklepem, jeho střela skončila v Slavíčkově náruči.
     
    25:24
    Domácí v plném počtu.
     
    26:06
    Hra teď byla velmi rozhádaná. Po sérii nepřesných přihrávek mohl překonat Slavíčka v samostatném úniku hráč Kopřivnice, který ale svou velkou šanci nevyužil.
     
    26:30
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Kometa jde do vedení! Klasické nedáš, dostaneš se opět potvrdilo. TOMÁŠ PIGL jel sám vstříc brankáři a kopřivnického gólmana překonal – 3:2. Asistence: Róbert Mokrohajský, Dominick Vašíček.
     
    28:12
    Vašíček vybojoval puk v útočném pásmu a posunul ho na Studeného, který puk nahodil na Kubáněho. Před kopřivnickým gólman střelu nebezpečně ztečoval domácí hráč. Gólman Kopřivnice puk do sítě nepustil a proti Studeného tečované střele obstál.
     
    29:15
    Brabenec získal puk na zadním mantinelu a hledal před bránou Krejčího, který puk netrefil dobře. Brněnský kapitán se poté dostal opět k puku, tentokrát se pokusil vyjet zpoza brány a vystřelit. Kubáně Brabencův pokus chytil.
     
    30:12
    Škvrně pálil z mezikruží bekhendem mimo kopřivnickou klec.
     
    30:54
    Brno sice Kopřivnici dusí v útočném pásmu, ale nedaří se mu vytvořit gólovou šanci.
     
    31:35
    Kopřivnice se dostala do postavení mimo hru, hra je přerušena.
     
    32:19
    Marek nahazoval kotouč od modré, jeho pokus šel vysoko nad Slavíčkovu kasu.
     
    32:23
    Okamžitě po buly prozkoušel Slavíčkovu pozornost Vojtěch Pindel. Brněnský gólman obstál a přerušil hru.
     
    33:03
    Hostující Slavík vyvezl puk z obranného pásma a nahrál na Vaňka, který ještě hledal dalšího spoluhráče, kterého ale nenašel. Na druhé straně kluziště pálil Pigl do Kubáněho výstroje.
     
    33:31
    Hra se teď dlouho držela na pravém mantinelu, kde celky bojovaly o kotouč. Puk nakonec získali brněnští hokejisté, kteří vyhodili puk na icing.
     
    34:03
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice (Krzak – 2 min., podrážení).
     
    34:18
    Moskal úřadoval z pukem na pravé straně, poslal přihrávku na Seemann, který zmátl hostujícího obránce a vystřelil na Kubáněho. Hostujíc brankář střelu vykryl.
     
    35:11
    Havlát si sjel na levý kruh a z dobré pozice orazítkoval spojnici kasy Andrease Kubáně!
     
    36:09
    Hosté po návratu Krzaka upalovali 2 na 1. Pindel puk předložil navrátilci z trestné lavice Krzakovi, který Slavíčka v dobré šanci nepřekonal.
     
    37:18
    Slavíček vykryl dvě rány Indrsta z mezikruží v krátkém časovém sledu.
     
    37:46
    Hosté puk poslali na zakázané uvolnění.
     
    37:55
    Havlát přihrál před bránu na dobře postaveného Krejčíříka, který trefil beton hostujícího brankáře.
     
    38:34
    Kopřivnický hráč přejel čáru rychleji než jeho spoluhráč s kotoučem, píská se offside.
     
    38:56
    Kopřivnice se snaží ještě vyrovnat, ale Komety dobře brání.
     
    39:25
    Vašíček vzal na sebe protiútok dvou proti jednomu. Z dobré pozice Kubáněho ani nadvakrát nepřekonal.
     
    39:36
    Štěpán Kučera střílel tvrdě od modré čáry pouze do výstroje kopřivnického gólmana.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:34.
     
    Druhá část hry je u konce. Brno vstřelilo vedoucí branku a odchází do šatny jako vedoucí tým. Gól na 3:2 vsítil Tomáš Pigl v dvacáté sedmé minutě. Kopřivnice si vytvořila málo šanci, a proto branku nevstřelila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Kopřivnice se snaží vytvořit šanci na vyrovnání, Brno důsledně brání.
     
    41:52
    Moskal objel bránu hostů a pokusil se vypálit bekhendem, jeho pokus byl zblokován.
     
    42:14
    Škvrně našel křižným pasem Moskal, který ze skvělé pozice trefil pouze gólmana!
     
    42:45
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice (F. Fojtík – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:09
    Brno točilo Kopřivnice v obranném pásmu. Po sérii přihrávek vypálil obránce Seemann, který provětral lapačku brankáře.
     
    43:38
    Kopřivnice vyhodila puk přes všechny čáry. Následně Brňané nepřesně rozehráli na icing. Vhazuje se v obranném pásmu Brna.
     
    44:28
    Seidler vyvezl puk d o bezpečí a osvobodil své mužstvo.
     
    44:46
    Hosté v plném počtu.
     
    45:10
    Jakub Mach nahazoval do útočné třetiny kotouč, který se odrazil nečekaně před Slavíčka od zadního mantinelu. Brněnský gólman stihl zareagovat včas a kotouč přikryl.
     
    45:50
    Brno vyhodilo puk na zakázané uvolnění.
     
    45:59
    Seidler se nejlépe zorientoval v chumlu před bránou a nebezpečně vypálil. Slavíček puk ukryl do lapačky.
     
    46:27
    Tým Kometa Brno B právě vstřelil branku!
    Kometa navyšuje vedení. Vojtěch Krejčířík sklepl puk na PATRIKA MOSKALA, který propálil brankáře Kopřivnice. Asistence: Vojtěch Krejčířík, Adam Studený.
     
    47:05
    Gola se dostal před Slavíčkem k odraženému puku a z ideální pozice označkoval pravou tyč brněnské kasy!
     
    47:23
    Hru přerušil kopřivnický offside.
     
    47:49
    Kopřivnice právě vstřelila branku!
    Kopřivnice snižuje! JAKUB MACH jel sám na Slavíčka, si ho položil a následně přehodil jeho beton – 4:3. Asistence: Miroslav Marek.
     
    48:08
    Totožná šance na opačné straně ledové plochy! Moskal upaloval sám vstříc Kubáněmu, kterého brněnská devítka v slibné šanci nepřekonala.
     
    49:24
    Vyloučení v týmu HC ISMM Kopřivnice (Krzak – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:30
    Seemann vypálil na Kubáněho, jeho pokus byl zblokován před bránou, kde se ke kotouči dostal Krejčí, který nestihl vypálit.
     
    50:25
    Seemann ohrozil Kubáněho od modré čáry, jeho střela ale skončila mimo.
     
    51:25
    Hosté v plném počtu.
     
    51:36
    Škvrně se snažil po průniku propasírovat kotouč přes beton Kubáněho, který tlak ustál a přerušil hru.
     
    51:48
    Mokrohajský dostal nabito do mezikruží, odkud napálil pravou tyč hostující klece.
     
    52:06
    Slavík se dostal přes střední pásmo a vyslal ránu na Slavíčka, který střelu ztlumil na hrudi a zastavil hru.
     
    52:45
    Slavík střílel od modré, hráč Kopřivnice srazil Slavíčka k ledu, píska se postavení hráče v brankovišti. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    54:09
    Vašíček vpádu trefil rameno Kubáněho.
     
    54:47
    Hra se nám ke konci zápasu vyostřuje. Několik fyzických i slovních potyček doprovází průběh utkání.
     
    55:28
    Krzak nepřesně nahrával, píská se icing.
     
    55:50
    Seemann nahodil puk na Kubáněho, v brankovišti stál Krejčířík, píská se postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    56:05
    Slavíkovo nahození zblokoval Pigl. Kopřivnice opět získala puk. Na modré čáře ho opět ztratil Fojtík a Havlát mohl založit protiútok.
     
    57:04
    Vít Seemann získal pro své mužstvo vhazování v útočném pásmu.
     
    57:37
    Nebezpečně střílel Seidler, který se dostal k puku v mezikruží. Jistý Slavíček střelu vyrazil betonem.
     
    58:37
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno B (Pigl – 2 min., hákování).
     
    58:37
    Kopřivnice si vyžádala oddechový čas.
     
    58:50
    Seemann osvobodil svůj celek.
     
    59:24
    Kopřivnice má velký tlak. Střely Marka s Krzakem zblokovala obrana o zbytek se postaral Slavíček.
     
    59:50
    Puk je ve středním pásmu, Kopřivnice pravděpodobně odjede s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    Kometa po většinu času v zápase dominovala a určovala tempo hry. Třetí třetina byla sice vyrovnaná ale Kometa vstřelila vedoucí trefu a zvítězila 4:3. To je pro dnešek ode mne vše a budu se na vás těšit u dalších přenosů. (20:20:08)

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 8. Mokrohajský (Vašíček, Pigl), 20. Havlát (Seemann, Brabenec), 27. Pigl (Mokrohajský, Vašíček), 47. Moskal (Krejčířík, Studený) – 13. Marek (Gola, Seidler), 17. Pokorný (J. Mach, Pargáč), 48. J. Mach (Marek)


    HC Kometa Brno B: Slavíček (Šembera) – Š. Kučera (A), Studený, Seemann, Švejda, Jeřábek, Trnka – Vašíček, Havlát, Pigl, Škvrně, Kadlic, Moskal (A), Brabenec (C), Říčka, Mokrohajský, Krejčí, Krejčiřík
    Trenér: Jan Konečný

    HC ISMM Kopřivnice: Kubáň (M. Kučera) – T. Fojtík, Slavík, Vacula, Marek (A), Krzak – Indrst, Gola, Vaněk, Seidler, M. Mach, Pindel, J. Mach (C), Pokorný, Pargáč, F. Fojtík
    Trenér: Jaroslav Kofroň

    Rozhodčí: Pokorný – Čelechovský, Zapletal
    thejrc.org