Chabarovsk – Ufa 2:1 (kon.) | Vladivostok – Soči 2:8 (kon.) | Novosibirsk – Jekatěrinburg 3:1 (kon.)
Spartak Moskva – Dynamo Moskva 4:1 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 2:0 (kon.) | Nižněkamsk – Kazaň 2:3 (2:3 po s.n.)
Minsk – Čeljabinsk 2:1 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 2:3 (kon.) | Kunlun – Magnitogorsk 1:5 (kon.)
konec
Dinamo Riga
2:3 (1:1, 0:0, 1:2)
CSKA Moskva
Neděle 28.11.2021, 16:00 • Arena Riga • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká a slovenská stopa

    Július Hudáček (RIG) – úspěšnost zákroků 88.46%, 3 inkasované góly
    Lukáš Radil (RIG) – 1+0, 1 střela, čas na ledě 20:19
    Rudolf Červený (RIG) – 0+0, 4 střely, čas na ledě 18:38 (18:36:00)
     
    Lotyšskou misi CSKA splnilo s odřenýma ušima

    V opatrném začátku překvapil Hudáčka citlivou tečí Arťom Blažijevskij a hráči CSKA se už ve 3. minutě ujali vedení. To jim vydrželo přes deset minut, než se do úspěšného úniku dostal Lukáš Radil. Čáslavský rodák pak během pauzy ochotně odpovídal na dotazy místního reportéra v anglicky vedeném rozhovoru.

    Ve druhé třetině se skóre nepohnulo. CSKA bylo patnáct minut lepší, ale Hudáček všem pokusům odolal. S blížícím se koncem periody se jeho tým začal zvedat a vzrůstajícímu tlaku pak čelil Adam Reideborn. Ze strany moskevského klubu to však možná byla uspávací taktika. Při jednom z brejků totiž před Světlakovem zívala poloprázdná branka, kterou ale kvůli špatnému zpracování z úhlu přestřelil. A tak i po druhé části drželo Dinamo s velkým favoritem krok.

    Hned zkraje závěrečné periody měl šanci Rudolf Červený, jeho žádost o obrat ale švédský gólman odmítl. Nervozita v kádru CSKA Moskva s blížícím se koncem stoupala. Teprve v 54. minutě dostal loňského finalistu zpátky do vedení Nikita Nestěrov, jen o minutu později zvýšil náskok přesilovkovým gólem vyhlášený střelec Michail Grigorenko. V tu chvíli se zdálo, že hosté zápas v pohodě dovedou do vítězného konce, jejich plány ovšem při hře bez gólmana narušil Reece Scarlett. Zbývajících osmadvacet vteřin však na srovnání nestačilo, Riga se tak po bojovném výkonu musela před soupeřem poklonit.
     
    Střely na branku: 16:26 (4:9, 6:8, 6:9).
     
    Utkání přihlíželo 445 diváků (omezená kapacita).
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Hudáček je opět venku z branky.
    59:32 Reece SCARLETT - 2:3
     
    59:32
    Riga právě vstřelila branku!
    Ještě nás čeká drama! Lorito vyhrál buly pro REECE SCARLETTA, ten si z pozice levého beka nabruslil směrem ke středu a z vylepšeného postavení prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Dobrou práci přitom odvedl Čukste, který brankáři clonil ve výhledu. Dinamo má osmadvacet vteřin na srovnání. Asistence: Matthew Lorito.
     
    59:29
    První pokus trefit prázdnou branku nevyšel.
     
    59:19
    Július Hudáček opouští brankoviště!
     
    59:19
    Scarlettovu střelu tečoval na Reideborna Lauris Darzinš. Ten to potom ještě dostal ke zpětné přihrávce, na kterou měl políčeno Emile Poirier, jenže Adam Reideborn přikoval svůj beton k tyči.
     
    58:23
    Šikula Guskov si v souboji "sedmiček" obhodil Zileho a ušetřil cenné vteřiny v rohu kluziště.
     
    58:00
    Hlasatel ohlásil poslední dvě minuty.
     
    57:03
    Jenže v útoku to pokulhává. Svědomí může zpytovat Lauris Darzinš, který u střídaček tak dlouhou zpracovával puk, až ho soupeř stihl dobruslit.
     
    55:45
    Domácí hokejisté ještě neskládají zbraně a snaží se dostat zpátky na dostřel.
    54:18 Michail GRIGORENKO - 1:3
     
    54:18
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Rychle využitá přesilovka zřejmě pohřbila lotyšské šance na body! Po vyhraném buly a sérii přihrávek hosté přenesli hru doprava, MICHAIL GRIGORENKO při průniku před brankoviště natlačil své tělo před Červeného a pověst kanonýra potvrdil střelou zápěstím do vzdálenější šibenice. Nádherná samostatná akce, které se sluší zatleskat. Asistence: Nikita Nestěrov a Konstantin Okulov.
     
    54:06
    Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Matthew Lorito – 2 min., vysoká hůl).
    53:19 Nikita NESTĚROV - 1:2

    Lukáš Jasoněk

    Branky a nahrávky: 15. Radil, 60. Scarlett (Lorito) – 3. Blažijevskij (M. Guskov, Mingačjov), 54. N. Nestěrov (Dahlbeck, Kameněv), 55. Grigorenko (N. Nestěrov, Okulov)


    Dinamo Riga: J. Hudáček (Vitols) – Scarlett, Cibulskis (A), Čukste, Zile, Sotnieks, Freibergs, Ozolš, Southorn – Radil, Červený, J. Karjalainen – E. Poirier, Lorito, L. Darzinš (C) – Meija (A), Tiivola, Švanenbergs – Buncis, Berzinš, Vilmans.
    Trenér: Valerijs Kulibaba

    CSKA Moskva: Reideborn (Ivan Fedotov) – N. Nestěrov (A), Dahlbeck, Arťom Sergejev, Blažijevskij, Gilmour, Kiselevič, V. Svedberg, Grudinin – Grigorenko (A), P. Karnauchov, Slepyšev (C) – S. Plotnikov, Světlakov, Okulov – Sorkin, Kameněv, Nordström – M. Guskov, Mingačjov, Pankratov.
    Trenér: Sergej Fjodorov

    Rozhodčí: Birin, Ravodin – Viljugin, Lazarev

    Diváci: 445
    thejrc.org