Montreal – Colorado 1:4 (kon.) | Tampa – St. Louis 4:2 (kon.) | Washington – Chicago 3:4 (0:1 po s.n.)
Carolina – Ottawa 2:3 (kon.) | Florida – Buffalo 7:4 (kon.) | NY Islanders – San Jose 1:2 (po pr.)
Minnesota – New Jersey 5:2 (kon.) | Nashville – Boston 0:2 (kon.) | Dallas – Columbus 3:2 (kon.)
Los Angeles – Calgary 2:3 (kon.)
konec
Nashville Predators
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Boston Bruins
Pátek 03.12.2021, 02:08 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Nashvillem a Bostonem.
     
    Nashville Predators

    Hokejisté Nashvillu v nelehké Centrální divizi rozhodně nehrají druhé housle. V odehraných 22 zápasech nasbírali 25 bodů a aktuálně okupují postupovou třetí příčku, na pátý Winnipeg ovšem mají k dobru jediný bod. Predátoři už po šest utkání střídají vítězství s porážkami. Pokud by tato série měla pokračovat, je na řadě prohra, protože naposledy svěřenci kouče Hynese na domácím stadiónu deklasovali 6:0 Columbus. Týmové produktivitě vévodí finský útočník Mikael Granlund s 25 body.
     
    Boston Bruins

    Od Medvědů z Bostonu se, na rozdíl od dnešního konkurenta, postup do play-off očekává. Avšak nebudou to mít vůbec jednoduché. V Atlantické divizi jsou dokonce v současné chvíli na první nepostupové páté pozici, když na neustále se zlepšující Detroit ztrácí pět bodů, nicméně odehráli o pět zápasů méně. Formu Cassidyho družiny lze hodnotit jako průměrnou, v předešlých pěti střetnutích dvakrát zvítězili a třikrát prohráli. Boston se v dnešním a ještě příštím utkání proti Tampě bude muset obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Brada Marchanda (9+15), jenž dostal třízápasový distanc za zákrok na Ekmana-Larssona z Vancouveru. Na střídačce pak bude chybět trenér Cassidy, ten se nakazil koronavirem.
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Rittich (NSH)
    Jakub Zbořil (BOS)
    Tomáš Nosek (BOS)
    David Pastrňák (BOS)
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Kunin, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, Novak, Cousins.
    Trenér: John Hynes

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), Forbort, Carlo, Grzelcyk, J. Zbořil, M. Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), T. Hall – Craig Smith (A), Coyle, Haula – Kuhlman, Frederic, T. Nosek – Lazar, N. Foligno, DeBrusk.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: Dunning, McCauley – Marquis, Cherrey.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Nashvillem a Bostonem odstartoval! utkání, jež nemá favorita, může rozhodovat každá drobnost, a to lidně ta z úvodu střetnutí.
     
    00:52
    Sarose už v první minutě podržela branková konstrukce! Finský gólman nedosáhl na bekhendovou ránu krajana Hauly, zachránilo jej břevno!
    00:52 Haula zvedl puk příliš vysoko
     
    01:28
    Tlak hostů pokračuje. Po přejetí útočné čáry střílel zápěstím David Pastrňák, ne příliš dobře umístěnou střelu nejistý Saros jen vyrazil.
     
    01:55
    Predátoři mají velký problém dostat se z po tlaku. Rozjetého Foligna zastavil kapitán Roman Josi až na poslední chvíli, pomohl si tělem.
     
    02:21
    Philip Tomasino vyhodil Carolovo nahození po mantinelu. Následně nahrál mezi kruhy Sissonsovi, jehož pokus na dlouhou hokejku vykopl Swayman pravým betonem.
     
    02:44
    Další zákrok musel gólman Medvědů předvést proti dělovce od modré čáry v podání Josiho, v tomto případě zazářil levým betonem.
     
    03:27
    Nyní jsou to domácí, kteří zamkli konkurent do vlastního obranného pásma. Mattias Ekholm střílel zápěstím o kousek vedle levé tyče.
     
    03:58
    Český útočník David Pastrňák naznačil střelu, aby nakonec přenesl hru do pravého kruhu na Halla, ten z jedničky mířil nepřesně.
     
    04:20
    Nahození Marka Borowieckiho splnilo cíl. Jeremy Swayman zachytil hrací předmět do lapačky a na rozehrávku si netroufl.
     
    04:46
    Z velkého úhlu střílel Thomas Novak. I s jeho pokusem si Swayman vědě rady, mezeru mezi levou rukou a tělem včas zakryl.
     
    05:26
    Obránce Dante Fabbro zvedl hlavu a před brankou viděl volného Ryana Johansena. Adresoval mu nahrávku, avšak švédský forvard si neporadil s jejím zpracováním.
     
    05:50
    Povedený zákrok Sarose proti DeBruskovi. Finský strážce svatyně zmenšil soupeři střelecký úhel a jeho bekhendové zakončení skryl v lapačce.
     
    06:06
    Juuse Saros si dnes postavil tyčky na jedničku! Tentokráte za jeho zády zvonila levá tyčka, kterou tvrdou forhendovou střelou z první orazítkoval David Pastrňák.
     
    06:33
    Pod tlakem Jakov Trenin bez rozmýšlení vyhodil na zakázané uvolnění. Luke Kunin ještě zabojoval, ale velké manko na Carla nesmazal.
     
    07:21
    Patrice Bergeron se odpoutal od osobního strážce, načež najel do pravého kruhu a vystřelil zápěstím, Saros zasáhl vyrážečkou.
     
    07:50
    Domácím hokejistům vypomohl s rozehrávkou Saros. Za brankou zastavil nahození Foligna a před Lazarem nahrál osamocenému Cousinsovi.
     
    08:23
    Zahrál si i gólman Jeremy Swayman. Ten musel řešit nelehký zákrok po střele Forsberga od levého mantinelu. Důležitý úkol splnil, puk udržel ve výstroji a nepustil jej.
     
    08:44
    Okamžitě po vhazování střílel Matt Benning. Hostující strážce svatyně zůstal v pozoru a levým betonem vykopl touš do rohu kluziště.
     
    09:19
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Eeli Tolvanen. V koncovce vyprodukoval v plném sprintu prudkou střelu pod břevno, Swayman i lehce se štěstím vyhlavičkoval pokus nad břevno.
     
    09:41
    Patrice Bergeron zadovkou přenechal touš v levém kruhu Davidu Pastrňákovi. Český forvard neváhal a střílel k bližší tyči, bránu minul.
     
    10:20
    Dvojice obránců ve složení Mike Reilly, Derek Forbort za brankou úspěšně obtěžovala Filipa Forsberga, švédského útočníka donutila ke špatné nahrávce.
     
    10:45
    Dlouho netrvalo a Predátoři získalo útočnou třtinu zpět. Alexandre Carrier nabil mezi kruhy Sissonsovi, jenž z první těsně přestřelil.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:21
    Souboj v rohu kluziště útočného pásma Nashvillu dopadl vítězně pro Forsberga. Švéd po mantinelu posunul hru na Duchenea, jehož svižné nahození Swaymana nezaskočilo.
     
    11:55
    Tlak domácího mužstva neměl dlouhého trvání. Nick Cousins viděl mezi kruhy najíždějícího Trenina, avšak pas na jeho osobu vystihl pozorný McAvoy.
     
    12:08
    Zatímco Medvědům se nedaří na delší dobu udržet útočné třetinu, tak Predátoři s tím takový problém nemají. Tomasino zavezl puk do pásma, posunul na modrou Ekholmovi a jeho střelu Swayman podržel ve výstroji.
     
    12:25
    Philip Tomasino si prodloužil střídání. Po kontaktu s Coylem skončil na ledě, nicméně píšťalka rozhodčích zůstala němá, Foligno si dle jeho soudu počínal povoleným způsobem.
     
    12:39
    Nyní už se vylučovat bude a přesilovou hru si zahraje Boston. Vše odstartoval Treninovo nedovolené bránění Frederica, po němž hostující útočník rychle vstal na brusle a chtěl si s protihráčem celou situaci vyříkat, ale narazil na Borowieckiho, s nímž se chytil do klinče, oba vyfasovali dvě minuty za hrubost.
     
    13:21
    Úvod oslabení zvládají domácí na jedničku. Po vhazování nejprve vyhodil Roman Josi, na nějž o chvilku později navázal Ekholm.
     
    13:53
    A opět švýcarský kapitán v dresu Preds. Zastavil nahrávku Bergerona na Pastrňáka a černou gumu odpálil až ke Swaymanovi.
     
    14:38
    Bruins právě vstřelili branku!
    Medvědi využili přesilovou hru vteřinu před návratem Trenina! Smith naznačil střelu, načež nápřah zrušil a do levého kruhu nahrál JAKEU DEBRUSKOVI, jenž měl dost času na zamíření, zápěstím zacílil nechytatelně do pravé šibenice. Asistence: Craig Smith a Charlie Coyle.
    14:38 Jake DEBRUSK - 0:1
     
    15:30
    Velká rána pro domácí, kteří byli v dosavadním průběhu jasně lepším týmem, ale po premiérovém oslabení rázem musí dotahovat jednogólové manko.
     
    16:27
    Eeli Tolvanen nahodil za bránu soupeře a odjel střídat. Philip Tomasino podstoupil souboj s dvojicí obránců, podle očekávání puk nezískal.
     
    16:59
    Na druhé straně chtěl navýšit náskok Craig Smith. Mezi kruhy si klepl o přihrávku a dostal ji od Coylea, z první přestřelil.
     
    17:22
    Rychle znovu před Swaymana. Americký gólman udržel stoprocentní úspěšnost i po zakončení Ekholma, to vyrazil vyrážečkou nad břevno.
     
    17:59
    Curtis Lazar očekával, že Roman Josi přenese hru po mantinelu na Benninga. K puku dojel jako první a přenesl hru do střední třetiny.
     
    18:23
    Přečíslení dvou na jednoho vyřešil Charlie Coyle pozastavením pohybu. nechal projet bránícího Boowieckiho za bránu, avšak pokusem ze zápěstí na Sarose nevyzrál.
     
    18:42
    O poznání jednodušší zákrok zaznamenal Fin při střele Taylora Halla, jehož nahození bez větších problémů ukryl do lapačky.
     
    19:21
    V defenzivě příkladně zabojoval Charlie McAvoy. Tolvanenovi nedal ani centimetr volného ledu, aby jej nakonec čistým způsobem i o kotouč připravil.
     
    19:32
    Právě McAvoy otočil hru a výsledkem byla nepřehledná situace v Sarosově brankovišti. Vyřešil ji gólman, když lapačkou sebral puk ležící u pravé brusle Bergerona.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 15.
     
    První třetina zápasu mezi Nashvillem a Bostonem nabídla jeden gól. Vstřelili ho hosté, kteří využili doposud jedinou přesilovou hru, vteřinu před koncem Treninova trestu se povedenou ránou do pravé šibenice prezentoval Jake DeBrusk. K vidění je vyrovnané střetnutí, v němž měl zprvu více ze hry domácí tým, ale s přesilovou hrou se role obrátily a bylo zřejmé, že vedoucí gól Medvědy pořádně nakopl. Další zásah do Sarosovy sítě však před odchodem do kabin přidat nestihli.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:04.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly opanoval Mikael Granlund, do útočného pásma vzápětí nahodil Matt Duchene.
     
    20:30
    Bruins právě vstřelili branku!
    Ale jsou to hosté, kteří v úvodu druhé dvacetiminutovky navyšují vedení! Fabbro nevyhodil a Haula posunul bekhendem puk na BRANDONA CARLA, který si vyjel k pravému kruhu a křižnou střelou propálil Sarose mezi vyrážečkou a betonem. Asistence: Erik Haula.
    20:30 Brandon CARLO - 0:2
     
    21:11
    Do brejku směřoval David Pastrňák. Nezvládl však ideálně zpracování, načež jej čistým způsobem o černou gumu připravil Benning.
     
    21:47
    Přes obránce vyprodukoval zajímavý projektil Filip Forsberg. Z levého kruhu mířil na zadní tyč, cílové zařízení jen těsně minul.
     
    22:22
    Nahození Halla do útočné třetiny zastavil Juuse Saros. Následně ukázal velký přehled ve hře, když po posunul touš za sebe na volného Kunina.
     
    22:48
    Jeremy Swayman si bez větších problémů poradil s tvrdou ránou Borowieckiho. Měl štěstí, že mířila přímo do něj, touš podržel mezi betony.
     
    23:14
    Hostující brankář ukázal, že i on umí hrát vyrážečkou. Zastavil nahrávku Granlunda a přenesl hru na nikým neatakovaného Carla.
     
    23:47
    Příliš pozdě si Charlie Coyle všiml, že v pravém kruhu číhá úplně volný Craig Smith. Pas na jeho osobu zblokoval Benning bruslí.
     
    24:25
    Tvrdou ránu z levého kruhu v podání Filipa Forsberga vytáhl Swayman koncem lapačky vedle levé tyče. Nyní měl brankář i notnou porci štěstí.
     
    24:58
    Zaváhání si neodpustil Roman Josi, když na modré čáře nezvládl zdánlivě jednoduché zpracování Cousinsovy nahrávky. Domácí tak musí začínat ze středního pásma.
     
    25:24
    Rozhodčí raději přerušili hru poté, co Tanner Jeannot narazil na mantinel Jakuba Zbořila. Český zadák zůstal v pokleku na ledě.
     
    25:24
    To není dobré. Zbořil za podpory dvou protiháčů zamířil na střídačku a zřejmě odjede rovnou do kabiny. Podle prvních záběrů nemůže došlápnout na pravou nohu.
     
    25:24
    Na znovuobnovení hry si ještě musíme chvíli počkat. Ještě před střetem mezi Jeannotem a Zbořilem došlo ke kontaktu mezi Cousinsem a Carlem, po němý nastal problém s tvrzeným sklem.
     
    25:40
    Utkání může pokračovat. Mikael Granlund vyhrál vhazování na Filipa Forsberga, jemuž zabránil v zakončení čistým vypíchnutím touše Mike Reilly.
     
    26:19
    Po levém mantinelu rozjetého Haulu zastavil čistým způsobem Roman Josi. Domácí kapitán soupeře ukázkovým způsobem přišpendlil na mantinel.
     
    26:55
    S projektilem Lukeho Kunina z levého kruhu neměl Jeremy Swayman moc starostí, Puk směřoval přímo do něj a Američan ho z výstroje nepustil.
     
    27:28
    Domácí vyrazili o přečíslení tří proti dvěma. Mattias Ekholm si vyměnil kotouč s Trenine, aby ve finále vypálil forhendem z levého kruhu křižně těsně vedle levé tyče.
     
    27:47
    Cousins nabil na modrou čáru Fabbrovi. Ten si rozmyslel zakončení a volil střílený pas na Tolvanena, jenž s touto variantou vůbec nepočítal.
     
    28:20
    Zakázané uvolnění vrací hru před Swaymana. Curtis Lazar nepříjemně dotíral na Matta Benninga, obránce zvládl udržel soka za zády.
     
    28:44
    Charlie Coyle prosvištěl kolem Josiho jako blesk. Za bránou soupeře ovšem nic zajímavého nevymyslel, protože se mu nedostalo podpory od spoluhráčů.
     
    29:18
    Na bránu nahazoval od modré čáry Brandon Carlo. Svůj druhý úspěch v utkání nepřidal, úspěšným blokem se prezentoval Mattias Ekholm.
     
    29:39
    Ryan Johansen pěknou kličkou na střed vyřadil ze hry Pastrňáka, ale pak si posunul touš až moc před sebe, čehož využil k zisku kotouče McAvoy.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Boston navýšil vedení na rozdíl dvou gólů a směřuje za vítězstvím i bez svého nejproduktivnějšího hráče Marchanda.
     
    30:37
    Parádní individuální akci Davida Pastrňáka chyběla jen zdařilá koncovka. Český útočník obtočil bránu, načež forhendem vystřelil jen do bočního oblouku brány.
     
    31:11
    Zasloužený potlesk fanoušků si zasloužil Dante Fabbro. Sám proti dvěma totiž správně očekával nahrávku Lazara na Pastrňáka a v pádu pas vystihl hokejkou.
     
    31:45
    Hru zklidnil Roman Josi. Odjel a vlastní bránu, kde počkal na vystřídání spoluhráčů, pak vyslal oblouček do středního pásma.
     
    32:09
    Velkou rychlost po pravém kruhu nabral Curtis Lazar. Až do útočného pásma ovšem nedojel, narazil totiž na strom jménem Colton Sissons.
     
    32:37
    V posledních chvílích dochází k častému kouskování hry. Další přerušení způsobil Mark Borowiecki, střelu Foligna zblokoval do ochranné sítě.
     
    33:00
    Juuse Saros zastavil černou gumu pro Danteho Fabbra. Zadák Predators zachoval chladnou hlavu a po mantinelu ostal hru aspoň do střední třetiny.
     
    33:31
    Hokejisté Nashvillu se nemohu dostat ke své hře. Dobře fungující obrana Bruins má obranné pásmo pokryté na jedničku, většina akcí hráčů ve žlutých dresech tak končí ještě před ním.
     
    34:12
    Patrice Bergeron zvedl hlavu a od pravého mantinelu zkusil před bránou najít ofenzivu podpořivšího Reillyho, tomu v poslední chvíli zablokoval hokejku Trenin.
     
    34:39
    Před Swaymana si najel Eeli Tolvanen a dostal do hokejky parádní nahrávku od Josiho. Se zakončením šlo určitě naložit lépe, Fin trefil pravý beton Swaymana.
     
    35:09
    S nahozením Charlieho Coylea z velkého úhlu neměl Saros žádné větší starosti, černou gumu uschoval v lapačce.
     
    35:40
    Finský gólman znovu v akci, a to když povyjel z brány, aby zabránil v úniku Lazarovi, sám pak rozehrál na volného Fabbra.
     
    36:22
    Před bránu Nashvillu najížděl Brandon Carlo. Se zpracováním těžké Bergeronovy žabičky si neporadil, dokonce úplně promáchl.
     
    36:44
    Domácí útok Preds táhl švýcarský zadák Roman Josi. Po levém mantinelu nabruslil blíže k bráně a před ní hledal Trenina, jeho ránu z první vychytal Swayman levým betonem.
     
    37:25
    V závěru druhé třetiny se nic moc zajímavého neděje. Boston brání dvoubrankový náskok bez větších problémů a domácí marně buší do pevné defenzivy Medvědů.
     
    37:48
    Jeremy Swayman kontroloval střelu, kterou na něj od modré čáry vyslal Mattias Ekholm, vyrážečkou kotouč odpálil do rohu kluziště.
     
    38:12
    Situaci dvou proti dvěma nevyřešil Hall s Patrňákem dobře. Akci překombinovali, takže vůbec nedošlo k zakončení.
     
    38:45
    Za Nashville znovu Roman Josi, který dostává na ledě velkou porci minut. Ani v tomto případě však nevymyslel nic světoborného, nahrávku k mantinelu naopak vystihl Lazar.
     
    39:08
    Ofenzivní snahy hráčů ve žlutém pokračují. Philip Tomasino kličkou do středu obelstil Carla, ale hned musel řešit střet s Frederice, po němž o kotouč přišel.
     
    39:40
    Koncovku druhého dějství okořenil Mattias Ekholm. Domácím fanouškům ale radost neudělal, protože na obranné modré porazil Kuhlmana a poslal Predátory do čtyř.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 24.
     
    Také druhá třetina přinesla jeden gól, o nějž se opět postaralo domácí mužstvo. Jmenovitě Brandon Carlo, jenž dostal nahrávku k pravému kruhu od Smithe a tvrdou křižnou forhendovou střelou vyzrál na Sarose. Predátorům nelze upřít snaha. Mají více ze hry, ale zároveň se jim nedaří udržet po delší dobu v útočném pásmu, osobní obrana Bruins Hynesově družině dělá obrovské problémy. Do třetí části je potřeba něco změnit, jinak mohou na bodový zisk zapomenout.
     
    Další třetina začne přibližně v 4:07.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí dějství začalo a Boston má výhodu přesilové hry, neboť krátce před koncem druhé části byl za podrážení vyloučen Mattias Ekholm.
     
    40:44
    Od levého mantinelu si až mezi kruhy sjel Patrie Bergeron. Následně mířil k pravé tyči, kterou o kousek minul.
     
    41:08
    Tlak Bruins pokračoval. Od modré střílel po ledě Charlie McAvoy a Juuse Saros koncem pravého betonu vykopl černou gumu do bezpečí.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    41:45
    Domácí v plném počtu. Oslabení Predátoři přestáli bez úhony a mohou tak začít střádat plány na smazání dvoubrankové ztráty.
     
    42:23
    Matt Grzelcyk na sebe navázal dva protihráče, načež rozjel po levém mantinelu Tomáše Noska, jemuž nevyšla klička proti Fabbrovi.
     
    42:49
    Švýcarský obránce a kapitán Nashvillu Roman Josi vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Pod tlakem Kuhlmana konstruktivní rozehrávku neriskoval.
     
    43:28
    Tomasino si stáhl puk více na střed a střílel zápěstím do horních pater brány, Jeremy Swayman udržel čisté konto za pomoci vyrážečky.
     
    43:50
    Hosté hrají více do defenzivy, což se očekávalo. Skvěle zafungovala spolupráce mezi Carlem a McAvoyem, společnými silami obrali o puk Granlunda.
     
    44:11
    S pokusem Filipa Forsberga od levého mantinelu neměl Jeremy Swayman větší problémy. Střelec zmenšil střelecký úhel a touš udržel ve výstroji.
     
    44:44
    Okamžitě po vyhraném vhazování Granlunda střílel od modré Matt Benning. Swayman zasahovat nemusel, situaci za něj vyřešil obětavě blokující Reilly.
     
    45:20
    Roman Josi cíleně nahazoval na teč. Nick Cousins byl tím, kdo měl změnit směr letu puku, avšak netrefil jej, ten tak narazil do zadního mantinelu.
     
    45:39
    Novak efektivní zadovkou nahrál na modrou Fabbrovi. Střele beka elitní lajny měla daleko k úspěchu, puk trefil prvního blokujícího soka.
     
    45:58
    Finský útočník Erik Haula mohl dát definitivní razítko na vítězství Bostonu, ale nestalo se! V úniku vystřelil zápěstím do pravé tyče a Saros měl velké štěstí, že si odražený puk nesrazil za brankovou čáru sám.
     
    46:04
    Nashville přestál velkou příležitost a nyní si zahraje přesilovou hru. Na lavici hanby odjel Charlie Coyle, jenž na obranné modré dohrál Cousinse dávno po odehrání puku.
     
    46:34
    Josi naznačil střelu, aby vzápětí ještě vylepšil palebnou pozici pro Matta Duchenea, křižnou střelu Kanaďana vykopl Swayman betonem.
     
    46:47
    Patrice Bergeron měl obrovské štěstí, vyhození totiž lehce tečovalo tvrzené sklo, až poté puk vyletěl mimo hru. Nashville tak bude pokračovat v klasické přesilovce.
     
    47:22
    Hostující gólman Jeremy Swayman chvíli nevěděl, kde je puk, nicméně včas se zorientoval, aby vyrážečkou zastavil tvrdý projektil vypálený z hole Mikaela Granlunda.
     
    47:58
    Swayman přivádí domácí střelce k šílenství. Nevyzrál na něj ani Filip Forsberg, švédský forvard neuspěl s forhendovým pokusem po ledě.
     
    48:31
    A čisté konto brankáře Bruins nezlomil ani Mattias Ekholm. Střílel přes Tomáše Noska od modré čáry, kotouč skončil v lapačce Swaymana.
     
    48:55
    Roztržku mezi Cousinsem a Fredericem rozhodčí včas vyřešili. Hráči si navíc dali říct po prvním upozornění, takže ani nedošlo k vyloučení.
     
    49:23
    Patrice Bergeron z velkého úhlu nestřílel, mezi kruhy nabil Davidu Pastrňákovi. Český útočník z otočky minul prostor u levé tyče.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:47
    Juuse Saros vleže zabránil ve skórování Hallovi. V nekomfortní pozici dokonce pustil vyrážečku a pokus soka zastavil pod levým betonem.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Boston udržuje dvoubrankový náskok a je každým momentem blíže vítězství, domácí ale ještě neřekli poslední slovo.
     
    50:18
    Predátoři se ovšem budou muset v nejbližších dvou minutách zaměřit na defenzivní činnost, protože útočník Filip Forsberg ve střední třetině přidržel Smithe, což muži v pruhovaném postřehli.
     
    51:21
    S nepříjemně tečovanou střelou Taylora Halla si Saros poradil. Finský gólman vyrážečkou odpálil kotouč mimo nebezpečí.
     
    51:49
    Hokejisté ve žlutých dresech zvládají oslabení bez problémů. Je ovšem zřejmé, že soupeř spíše šetří čas, než by plýtval síly v ofenzivě.
     
    52:02
    Naprosto zbytečný zákrok znamená další vyloučení na domácí straně. Po přerušení hry Mark Borowiecki zvedl hokejku do obličeje Hauly, i v tomto případě jsou dvě minuty neoddiskutovatelné.
     
    52:30
    Výhody dvou hráčů na ledě hosté nevyužili. Filip Forsberg už naskočil na led, pokračuje tedy klasická početní převaha Bruins.
     
    53:27
    Taylor Hall si rozmyslel zakončení, zadovkou nahrál na modrou čáru McAvoyovi. Jeho tvrdou ránu obětavě zblokoval Roman Josi.
     
    53:55
    Zpoza vlastní brány rozjel další útočnou akci Medvědů Erik Haula. Projel až do útočného pásma, aby nahrál mezi kruhy Smithovi, střelu zápěstím zvedl Fabbro nad bránu.
     
    54:15
    Nashville v plném počtu. Čtyři minuty v oslabení zase o něco snížili šance na bodový zisk, nicméně naděje stále existuje.
     
    54:39
    To by ovšem hráči ve žlutých dresech museli hrát v útočném pásmu. Výborně zapracoval Tomáš Nosek, český útočník vystihl dlouhou nahrávku Granlunda na Duchenea.
     
    55:24
    Jeremy Swayman oplývá obrovskou jistotou. Pravým betonem si věděl rady s dělovkou Fabrra, aby následně touš přikryl lapačkou.
     
    55:48
    Až před bránu zkusil vybruslit Philip Tomasino. Stopku mu vystavil Mike Reilly, černou gumu soupeři odebral povoleným způsobem.
     
    56:31
    Švýcarský bek Roman Josi cíleně nahazoval na teč. Matt Duchene nasměroval kotouč na bránu, ale Swayman ani v tomto případě nekapituloval. Vleže ztratil puk z dohledu, nicméně výborně zapracoval Carlo, který touš vrátil pod tělo gólmana.
     
    56:52
    Colton Sissons ztratil stabilitu, spolu s tím i kontrolu nad pukem. Derek Forbort této skutečnosti využil k přenesení hry do středního pásma.
     
    57:05
    Domácí zadák Dante Fabbro nahodil hrací předmět do útočného pásma a Juuse Saros opustil bránu. Predátoři zkouší powerplay!
     
    57:31
    Po sérii nahrávek na sebe vzal zodpovědnost Mikael Granlund. Pochvalu zaslouží Brandon Carlo, jenž do střely padl a puk odrazil až do ochranné sítě.
     
    58:20
    S nahozením Ekholma si Swayman poradil bez větších problémů. Počkal, až se Duchene nebezpečně přiblíží, posléze touš přikryl lapačkou.
     
    58:20
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:49
    Do pravého kruhu si povyjel Roman Josi, kam dostal nahrávku od Duchenea. Pálil z první na zadní tyč, tu o kousek minul.
     
    59:18
    Třetí gól Bostonu měl na holi Charlie Coyle. Ze středního pásma mířil do odkryté svatyně, avšak trefil pouze její pravou tyčku!
     
    59:34
    Aktivní Josi zastavil nápřah a místo tvrdé rána na bránu nahodil. Swayman si poradil i s lehkou tečí Tomasina a nadvakrát získal plnou kontrolu nad pukem.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání mezi Nashvillem a Bostonem nabídlo dramatickou podívanou, které k nelibosti většiny fanoušků na stadiónu dopadlo vítězstvím 2:0 pro Bruins.

    Hlavním hrdinou večera byl Jeremy Swayman. Třiadvacetiletý gólman Bostonu působil mezi tyčemi neprůstřelným dojmem a střelce soupeře místy přiváděl k šílenství. Přestože čelil 42 střelám, tak nepustil za záda jediný puk a právem získal cenu pro nejlepšího hráče utkání. Ofenzivě Medvědů stačily k vítězství dva góly, o které se v průběhu první a druhé třetiny postarali Jake DeBrusk a Brandon Carlo. Hosté si dokázali, že lze vyhrávat i bez nejproduktivnějšího hráče sezóny Marchanda, jenž si odpykává třízápasový distanc.

    Svěřenci kouče Cassidyho zůstávají i přes vítězství v tabulce Atlantické divize na pátém místě, nicméně se přiblížili Detroitu na rozdíl tří bodů. Nashville spadl v Centrální divizi na pátou příčku za Dallas a Colorado, tyto dva týmy totiž zvládly svá utkání vítězně.
     
    Utkání přihlíželo 17 159 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 42 – 33 | Přesilová hra: 0/1 – 1/4 | Trestné minuty: 10 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Juuse Saros (NSH) – 31 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,9%, odchytal 57:12
    Jeremy Swayman (BOS) – 42 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 59:18

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Zbořil (BOS) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 5:28
    Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 14:03
    David Pastrňák (BOS) – 0+0, 0 účast, 5 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 22:03

    Tři hvězdy utkání

    1. Jeremy Swayman (BOS) – 42 zákroků
    2. Brandon Carlo (BOS) – 1+0
    3. Juuse Saros (NSH) – 31 zákroků
    Boston hlavně zásluhou výborné defenzivní činnosti porazil Nashville 2:0
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (05:01:54)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 15. DeBrusk (Craig Smith, Coyle), 21. Carlo (Haula)


    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Fabbro, Josi (C), A. Carrier, Ekholm (A), Benning, Borowiecki – Duchene, Mikael Granlund (A), F. Forsberg – Kunin, Johansen, Tolvanen – Jeannot, Sissons, Trenin – Tomasino, Novak, Cousins.
    Trenér: John Hynes

    Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), Forbort, Carlo, Grzelcyk, J. Zbořil, M. Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), T. Hall – Craig Smith (A), Coyle, Haula – Kuhlman, Frederic, T. Nosek – Lazar, N. Foligno, DeBrusk.
    Trenér: Bruce Cassidy

    Rozhodčí: Dunning, McCauley – Marquis, Cherrey

    Diváci: 17 159
    bahis siteleri