Detroit – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Washington – Columbus 3:1 (kon.) | Boston – Tampa 2:3 (po pr.)
Ottawa – Colorado 6:5 (po pr.) | Nashville – Montreal 4:3 (po pr.) | Minnesota – Toronto 4:3 (2:1 po s.n.)
Carolina – Buffalo 6:2 (kon.) | NY Rangers – Chicago 3:2 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 1:4 (kon.)
po prodl.
Detroit Red Wings
4:3 (2:1, 1:1, 0:1 - 1:0)
New York Islanders
Neděle 05.12.2021, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítám vás u online přenosu z NHL, nejlepší hokejové ligy na světě. Zaměříme se na duel, který se hraje v Little Caesars Areně od 01:00. Domácí Detroit Red Wings změří síly s New York Islanders. Přeji příjemnou zábavu!
     
    NEW YORK ISLANDERS
    Hosté do sezóny vstoupili dvěma vysokými porážkami na ledě Caroliny (3:6) a Floridy (1:5). Následně se ovšem Ostrovanům povedlo pětkrát vyhrát ze sedmi duelů. Islanders během těchto zápasů dokonce třikrát udrželi čisté konto a vypadalo to, že budou tabulkou kráčet pouze nahoru. To se nestalo, protože vinou zranění, COVIDu a dalších okolností mají momentálně Newyorčané na kontě devět porážek v řadě. Právě kvůli onemocnění coronavirem, které se v kabině rozšířilo na více hráčů, musela NHL odložit dva duely Islanders. Ti tedy od 27. listopadu hráli pouze jednou, konkrétně proti San Jose Sharks v pátek ráno našeho času. Pohled na tabulku je pro Ostrovany tristní, svěřenci zkušeného trenéra Barryho Trotze mají na svém kontě po 18 zápasech pouhých 13 bodů, patří jim poslední příčka v Metropolitní divizi, ve Východní konferenci jsou předposlední.

    Posledních pět utkání
    21. listopadu | Islanders – Flames 2:5
    22. listopadu | Islanders – Maple Leafs 0:3
    25. listopadu | Islanders – Rangers 1:4
    27. listopadu | Islanders – Penguins 0:1
    3. prosince | Islanders – Sharks 1:2p

    Nejproduktivnější hráči týmu
    1. Brock Nelson | 15 zápasů, 11 bodů (9+2)
    2. Mathew Barzal | 18 zápasů, 9 bodů (5+4)
    3. Anthony Beauvillier | 17 zápasů, 7 bodů (3+4)
    4. Kyle Palmieri | 18 zápasů, 7 bodů (1+6)
    5. Josh Bailey | 13 zápasů, 6 bodů (1+5)
     
    DETROIT RED WINGS
    Pro fanoušky Detroitu je tento ročník obrovským zadostiučiněním za sledování předchozích let zmaru. Jistě, celky v přestavbě hrají ve spodních patrech tabulky, nicméně hráči Hockeytownu schytávali řadu debaklů. Tohle je pryč, nový počátek Red Wings je tady. Mužstvu dal impuls příchod prospektů, kteří se ihned dokázali etablovat do sestavy. Obránce Moritz Seider a útočník Lucas Raymond společně s jádrem mužstva táhnout slavnou organizaci za lepšími zítřky. Svěřenci trenéra Jeffa Blahilla získávají body ve vlnách, což je způsobeno zejména jistou nezkušeností. Detroit by potřeboval větší vyrovnanost výkonů, aby se mohl řadit k celkům mířícím do play off, jenže vyřazovací boje stále nejsou pro Hockeytown priorita. Přesto jsou momentálně hokejisté Rudých křídel na hraně, nacházejí se totiž na divoké kartě. Ve 24 zápasech se jim povedlo posbírat 27 bodů, momentálně táhnou sérii čtyř vítězství v řadě. Přidají proti zdecimovanému kádru Ostrovanů pátou?

    Posledních pět utkání
    21. listopadu | Coyotes – Red Wings 2:1p
    25. listopadu | Red Wings – Blues 4:2
    28. listopadu | Red Wings – Sabres 3:2p
    1. prosince | Bruins – Red Wings 1:2
    2. prosince | Red Wings – Kraken 4:3sn

    Nejproduktivnější hráči týmu
    1. Lucas Raymond | 24 zápasů, 22 bodů (10+12)
    2. Dylan Larkin | 20 zápasů, 21 bodů (10+11)
    3. Tyler Bertuzzi | 20 zápasů, 18 bodů (9+9)
    4. Moritz Seider | 24 zápasů, 16 bodů (2+14)
    5. Vladislav Naměstnikov | 24 zápasů, 13 bodů (8+5)
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY
    Minulost hovoří jasně pro Islanders. Z posledních deseti zápasů slavili Ostrovani hned osmkrát a byli z toho poměrně jasné výhry včetně debaklu 8:2. Hokejisté Detroitu zvítězili v této sérii 20. prosince 2017 a 16. března 2019, což jsou celkem vousaté zisky bodů.

    Poslední střetnutí těchto celků se hrálo v únoru 2020, žádnou vypovídající hodnotu ovšem nemá. Byl z toho již zmíněný debakl 2:8, jenže 11 hráčů z tehdejšího kádru již v Detroitu není. Takový fičák v kabině Red Wings proběhl.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    DOMA, VENKU
    Detroit na svém ledě letos sehrál 12 utkání, osmkrát zvítězil, připsal si dvě porážky a stejný počet po prodloužení či nájezdech. Bodový zisk je na čísle 18, což je velmi solidní číslo.

    Naopak Ostrovanům se zatím daří lépe venku, což je ale zapříčiněno zejména tím, že zde odehráli prvních 13 zápasů v sezóně. Bilance 5-6-2 není k zahození.
     
    BUDOU CHYBĚT
    Detroit nemůže do utkání počítat s produktivním útočníkem Tylerem Bertuzzim. Kanaďan je na COVID protokolu poté, co onemocněl coronavirem.

    Situace Newyorčanů je komplikovanější, mimo hru je stále pětice Zdeno Chára, Ryan Pulock, Casey Cizikas, Kieffer Bellows a zejména nejproduktivnější hráč týmu Brock Nelson.
     
    PRAVDĚPODOBNÉ SESTAVY
    Takto oba celky naposledy trénovaly:

    Red Wings: Seider, DeKeyser/Oesterle, Hronek, Leddy, Lindström, Staal – Raymond, Larkin, Fabbri – Zadina, Suter, Veleno – Erne, Rasmussen, Naměstnikov – Gagner, Rowney, Smith.

    Islanders: Mayfield, Pelech, Dobson, Greene, Hutton, Aho – Bayile, Barzal, Lee – Palmieri, Pageau, Parise – Wahlstrom, Koivula, Beauvillier – Clutterbuck, Andreoff, Martin.

    V brance Detroitu by měl nastoupit Alex Nedeljkovic, na druhé straně pravděpodobně Ilja Sorokin.
     
    Úvodní sestavy:

    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, Oesterle, Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal – L. Raymond, Dylan Larkin, Fabbri – Zadina, P. Suter, Veleno – Erne, M. Rasmussen, Naměstnikov – Gagner, Rowney, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill

    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Greene, Aho, Chára – Bailey, Barzal, A. Lee – Palmieri, Pageau, Bellows – Wahlstrom, Czarnik, Beauvillier – Clutterbuck, Parise, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz

    Rozhodčí: Wes McCauley, Dan O'Rourke – Tyson Baker, Devin Berg.
     
    Jak už je v zámoří zvykem, utkání začne s drobným zpožděním.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    První větší vzrušení hned zkraje utkání. Palmieri dosti nevybíravě narazil Leddyho na mantinel, přesto se nebude vylučovat.
     
    00:53
    Domácí dostali kotouč do útočného pásma, ale měli k němu dál, proto jsou s pukem na hokejkách opět hosté.
     
    01:15
    Nyní už se bude jistě vylučovat, Lee zezadu poslal na mantinel Seidera a rozhodčí jej vylučují na dvě minuty za krosček. Red Wings si zahrají první přesilovku.
     
    01:45
    Domácí si vyměnili kotouč po stranách, byl to Raymond, kdo vpravo přihrál Larkinovi. Jeho pohotovou střelu Sorokin vyrazil, následně prostor vyčistili obránci Islanders.
     
    01:54
    Po vyhraném vhazování přistrčil Larkin kotouč Seiderovi, jeho střelu od modré čáry Sorokin viděl a připisuje si další zákrok.
     
    02:06
    Kotouč je až u Nedeljkovice, kam jej hosté dostali. Ti se tak osvobodili ze sevření Detroitu.
     
    02:33
    Nyní to byl samotný kapitán Detroitu, kdo zakončoval. Suter zpoza branky přihrával na levý kruh, Larkinovu střelu švihem Sorokin vyrazil ramenem.
     
    02:45
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hosté se dostávají do vedení. Ostrované vyhráli vhazování v obranném pásmu a následně se vydali kupředu, CAL CLUTTERBUCK využil špatného bránění od Zadiny, obehrál jej a následně překonal i překvapeného Nedeljkovice – 0:1! Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Adam Pelech.
    02:45 Cal CLUTTERBUCK - 0:1
     
    03:15
    Hosté v plném počtu.
     
    03:59
    Rowney zavezl kotouč do útočného pásma, čtvrtá formace Detroitu v něm nenadělala příliš vzruchu. Gagner přihrával nepřesně před branku.
     
    04:35
    Naměstnikov pouze nahodil puk do útočného pásma a následně zamířil na střídačku.
     
    04:57
    Veleno si nabruslil do útočného pásma, jeho střela švihem byla sražená mimo. Pokračují domácí.
     
    05:13
    Hra se rychle přesunula zpět do pásma Islanders. Zadinova střela byla taktéž sražená, takže Sorokin nemusel zasahovat.
     
    05:18
    Detroit právě vstřelil branku!
    Máme srovnáno, Little Caesars Arena bouří. Čeští fanoušci NHL mohou slavit, protože to byl FILIP HRONEK, kdo po vyhraném vhazování od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě, v Detroitu máme opět vyrovnáno – 1:1! Asistence: Adam Erne, Michael Rasmussen.
    05:18 Filip HRONEK - 1:1
     
    05:50
    Čtvrtá formace Detroitu se rychle dostala do útočného pásma, před dojíždějícím Smithem musel Gagnerovo nahození Sorokin ukrýt do lapačky. Vhazuje se v obranném pásmu New Yorku.
     
    06:17
    Kotouč se dostal do středního pásma, ale drží ho hokejisté Detroitu. Na ledě je momentálně první formace.
     
    06:38
    Od modré čáry střílel švihem Hronek, tentokrát si na Sorokina nepřišel. Brankář Islanders puk vyrazil do rohu kluziště.
     
    07:01
    Clutterbuck nyní držel dlouho puk u mantinelu, takže rozhodčí pískají. Po komerční přestávce nás za vyrovnaného stavu 1:1 čeká vhazování ve pásmu Detroitu.
     
    07:10
    Takřka po vhazování schytal tvrdou střelu od modré Smith. Obětavý zákrok domácím velmi pomohl.
     
    07:37
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí vývoj utkání. Tak tohle si brankář Sorokin za rámeček nedá, Smith postrčil puk za brankou doleva, tam byl SAM GAGNER, který z nulového úhlu o brankáře Islanders posílá kotouč do branky – 2:1! Asistence: Givani Smith, Carter Rowney.
    07:37 Sam GAGNER - 2:1
     
    07:59
    Otřesení hosté takovýto obrat jistě nečekali, momentálně drží puk za vlastní brankou.
     
    08:31
    Bellows mohl rychle zareagovat, ale těsné vedení Detroitu zůstává. Mladíček hostů střílel po najetí do útočného pásma, jeho rána byla sražená mimo.
     
    09:03
    Hronek nahozením od modré čáry chtěl oslovit Larkina, který tečoval do Sorokina. Hosté se následně osvobozují pouze za cenu zakázaného uvolnění.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:07
    Ihned po vhazování tu máme další tvrdou střelu, kterou poslal na branku soupeře Staal. Puk byl sražený mimo.
     
    09:32
    Martin nahodil puk do rohu kluziště, kde o něj momentálně oba celky bojují.
     
    10:19
    A máme tu bitku po ostrém hitu ve středním pásmu!
     
    10:19
    Erne ve středním pásmu tvrdým a čistým hitem poslal k zemi Beauvilliera, kterého se okamžitě zastal Wahlstrom, který shodil rukavice a po krátké přetahované položil soupeře na zem.
     
    10:19
    Chvilku před tímto zákrokem málem rukavice u střídaček shodili i Martin a Smith. Tohle utkání bude ještě divoké!
     
    10:19
    Tresty se mají následovně: Erne z Detroitu inkasoval pět minut za bitku, jeho protějšek Wahlstrom rovněž pět minut za bitku a navíc dvouminutový trest za vyvolání rvačky a desetiminutový osobní trest za nesportovní chování. Detroit má přesilovku.
     
    11:02
    Tak pozor, Mayfield je taktéž vyloučen, protože vyhodil kotouč mimo hřiště z vlastního pásma. Detroit bude hrát minutu a 17 sekund pět na tři!
     
    11:23
    Larkin z levé strany chtěl přihrávat přes brankoviště na Raymonda, jenže Pelech tento úmysl vystihl a puk poslal o mantinel mimo. Tentokrát se vylučovat nebude.
     
    11:27
    Ihned po vhazování se dostal puk na Seidera, který švihem těsně minul branku. Detroit pokračuje v kombinaci v útočném pásmu.
     
    12:09
    Nyní to byl Larkin, kdo střílel nebezpečně z pravého kruhu, jenže Sorokin vyráží mimo.
     
    12:19
    Prvně vyloučený hráč je ve hře, Islanders hrají ve čtyřech.
     
    13:02
    Tohle bylo pro hosty důležité, neboť přežili dlouhé oslabení pěti proti třem a neinkasovali ani v pěti proti čtyřem. Nyní pokračují v plném počtu.
     
    13:29
    Red Wings se ještě udrželi v útočném pásmu, Suter chtěl oslovit Zadinu na levém kruhu, jenže jeho pas byl sražený mimo.
     
    14:10
    Třetí útočná pětka Detroitu se snažila napadat rozehrávku soupeře, hosté puk dokázali udržet a míří s ním do útočného pásma.
     
    14:41
    Zde mnoho škody Islanders nenadělali. Zmohli se na jednu střelu od modré čáry, která byla zblokovaná.
     
    15:00
    Důležitý zákrok Sorokina, který nyní vychytal Smitha v obrovské šanci! Mladý útočník domácích výborně před brankářem Islanders tečoval Rowneyho střelu z pravého kruhu.
     
    15:36
    Hosté se nějakou dobu drželi v útočném pásmu, jenže Nedeljkovic na nahození od modré čáry reagovat nemusel, bylo totiž nepřesné.
     
    16:01
    Teď už musel brankář Red Wings vytasit pořádný zákrok po střele Barzala z pravého kruhu. Domácí gólman si s jeho ránou i následnou dorážkou poradil.
     
    16:40
    Oesterle drží puk ve vlastní třetině a čeká na dostřídání spoluhráčů.
     
    18:00
    Raymond měl kotouč na pravém kruhu, odkud se pokusil vystřelit. Jeho rána byla sražená mimo.
     
    18:22
    Raymond ještě přihrával za branku Larkinovi, který ovšem o puk přišel.
     
    18:38
    Hosté se nakonec osvobozují jen za cenu vyhození puku přes všechny čáry, kromě té poslední. Lindström musí puk dobruslit, zakázané uvolnění to nebude.
     
    19:04
    Bellows byl aktivní v útočném pásmu, kde se mu povedlo získat na krátkou chvilku puk. Žádná střela na Nedeljkovice z toho nebyla.
     
    19:33
    Domácí drží kotouč ve vlastní třetině, vypadá to, že už nikam nespěchají.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní třetina, po které míří do kabin spokojenější domácí. Není se co divit, první dvacetiminutovka jim vyšla. Přestože se dostali do trablů, když ve třetí minutě ve vlastním oslabení otevřel skóre Cal Clatterbuck, dokázali otočit. Nejprve Filip Hronek propálil vše, co mu stálo v cestě a krátce po něm Sam Gagner dostal kotouč do sítě o brankáře Sorokina. Velká pomoc pro Detroit je dnešní nedisciplinovanost soupeře.

    Střely: 12 – 3
     
    Další třetina začne přibližně v 02:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Hosté začali ve druhém dějství aktivně, od modré čáry to nepřesně zkoušel Dobson.
     
    20:58
    A další rána, tentokrát z levého kruhu pálil Bellows. Jeho pokus srazil Oesterle.
     
    21:27
    Domácí museli vyklidit pásmo, protože sudí signalizoval ofsajd. Hrát tak mohou znovu hokejisté Islanders.
     
    22:04
    Sorokin za brankou nepřesně přihrával. Po návratu do branky jej chtěl střelou z pravého kruhu překvapit Rasmussen, který střelu schoval za obránce. Útočník Red Wings nemířil přesně.
     
    22:32
    Sorokin si připisuje další zákrok po střele od modré čáry od Lindströma, následně na brankáře New Yorku strčil Chára Rasmussena. Vylučovat se nebude.
     
    23:01
    Lindström musel spěchat dozadu pro kotouč, rozhodčí totiž jasně vyřkl, že zakázané uvolnění se pískat nebude. Naštěstí pro domácí mladému bekovi pomohl brankář Nedeljkovic.
     
    23:36
    A opět se brankář Detroitu zapojil do týmové rozehrávky.
     
    24:07
    Raymond si nabruslil do útočného pásma, kde předal puk Fabbrimu, ten o něj ovšem velmi rychle přišel.
     
    24:31
    Důležitý zákrok Nedeljkovice. Brankář Red Wings dokázal vychytat střelu Palmieriho z brankoviště.
     
    25:27
    Seider nejprve oslovil na modré čáře Zadinu, jehož střela byla zblokovaná. K další ráně došlo od Oesterleho, jenže kotouč byl sražen do jízdy Beauvillierovi, jenž v samostatném úniku nepřekonal Nedeljkovice, brankáře Detroitu trefil do hokejky.
     
    25:49
    Domácí se drali do pásma, leč neúspěšně. S pukem pokračují hosté.
     
    26:19
    Nyní to byl Czarnik, kdo mířil vstříc útočnému pásmu. Tísněn zadákem Detroitu ale nedokázal bekhendem forvard Islanders zakončit přesně.
     
    26:35
    A po další zblokované střele, proti které nemusel Nedeljkovic zasahovat, tu máme komerční přestávku. Po ní se bude vhazovat v obranném pásmu domácích.
     
    26:52
    Barzal se dostal ke střele z prostoru mezi kruhy, šlo o ztečovaný pokus mimo. Vhazování v obranném pásmu Red Wings.
     
    27:40
    Pelech nyní nahodil puk do útočného pásma, jenže blíže k němu měli domácí.
     
    27:55
    Tak tohle je obrovská smůla. Hosté vystihli rozehrávku Red Wings a dostali se do přečíslení tří na dva. Zakončení z toho nebylo, protože při přechodu do útočného pásma porušili ofsajdové pravidlo.
     
    28:11
    Další Barzalova nebezpečná střela, tentokrát z pravého kruhu. Jeho rána mířila vedle.
     
    28:57
    Nedeljkovic zapisuje další důležitý zákrok. Barzal přihrával v útočném pásmu pod sebe mezi kruhy, tam byl Bailey, jehož střelu musel brankář Detroitu vykopnout betonem.
     
    29:44
    Ve druhé třetině sledujeme úplně jiný obrázek, domácí se nemohou dostat do útočného pásma, zato hosté v něm jsou jako doma.
     
    30:11
    Máme tu další vyloučení. Tentokrát míří na trestnou lavici Gagner za hákování, hosté budou mít první početní výhodu v tomto zápase.
     
    30:49
    Islanders právě vstřelili branku!
    Máme srovnáno. Barzal přihrál na modrou čáru, kde puk Dobson přistrčil vpravo, tam byl OLIVER WAHLSTROM, jemuž se povedlo všechno prostřelit, jeho pokus zastavila až síť branky – 2:2! Asistence: Noah Dobson, Mathew Barzal.
    30:49 Oliver WAHLSTROM - 2:2
     
    31:17
    Hosté se okamžitě dostali do útočného pásma, kde pomýšlí na další ohrožení branky, kterou hájí Nedeljkovic.
     
    31:42
    Vypadalo to, že bude od modré čáry střílet Mayfield, ale rozmyslel si to. Puk posunul Greenemu, jehož rána mířila vedle.
     
    31:56
    Sorokin si připsal důležitý zákrok po střele Erneho z pravého kruhu, okamžitě potom z prostoru mezi kruhy pálil i Naměstnikov, jehož projektil brankář Islanders také kryje!
     
    32:36
    Nepřesná rozehrávka Red Wings. Puk překonal všechny čáry, je z toho zakázané uvolnění.
     
    33:03
    Czarnik dostal dobrou přihrávku mezi kruhy, ale tísněn soupeřem se ke střele nedostal. Poté to od modré čáry zkoušel Chára, jeho nahození Nedeljkovic skryl v lapačce.
     
    33:19
    Detroit právě vstřelil branku!
    Domácí se rychle vrací do vedení! GIVANI SMITH to udělal naprosto fantasticky, když z vlastní třetiny dojel až do útočné, z levého kruhu se rozhodl vystřelit na vzdálenější tyč a mířil přesně – 3:2! Bez asistence.
    33:19 Givani SMITH - 3:2
     
    33:57
    A domácí se mohli rychle dostat do dvoubrankového vedení! Erne byl na konci pohledné akce, jenže jeho střelu do polo odkryté branky srazil mimo Rasmussen.
     
    34:36
    Oesterle počkal s pukem za brankou, než mu dostřídají spoluhráči.
     
    35:08
    Veleno přihrával na modrou čáru na Oesterleho, jehož ránu Sorokin dokázal vyrazit. Z následného protiútoku nic nebylo, protože se prvně jmenovaný dokázal vrátit.
     
    35:27
    Domácí nahodili puk do útočného pásma, kde o něj druhá formace bojovala, leč neúspěšně. Kotouč mají hosté.
     
    36:17
    Výborně to provedl Raymond, který na pravém mantinelu viděl na druhé straně najíždějícího Larkina, jemuž také puk předal. Kapitán Red Wings mířil vedle.
     
    36:52
    Chára vybojoval svou dlouhou hokejkou puk, následně na branku Detroitu vyslal bekhendové nahození. To nikdo z jeho spoluhráčů za záda Nedeljkovice tečovat nedokázal.
     
    37:38
    Hosté na chvilku uzamkli svého soupeře v jeho třetině, ale nedostali se k žádné nebezpečné střele. Obránci Detroitu prostor před svým brankářem dobře vyčistili.
     
    38:18
    Erne se snažil vyhodit puk do útočného pásma soupeře, ale přehnal to s razancí, je z toho zakázané uvolnění. Vhazuje se před Nedeljkovicem.
     
    38:46
    Lee dostal dobrou přihrávku do útočného pásma do jízdy, stojícího Hronka by přebruslil, jenže český zadák mu puk dokázal vypíchnout.
     
    39:12
    Před brankou byl na teč připravený Smith, kotouč se k němu ovšem nedostal. Staalova pobídka byla sražená mimo ledovou plochu.
     
    39:35
    Larkin udělal obrovskou chybu při rozehrávce, dokázal jej ovšem zastoupit Fabbri, který puk soupeři vypíchl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou čtyřicet minut, po kterých míří do kabin spokojenější domácí. Ti sice v polovině utkání inkasovali v oslabení, když početní výhodu Ostrovanů využil Oliver Wahlstrom, jenže krátce po něm se nádhernou individuální akcí blýskl Givani Smith, ten svému celku navrátil vedení. Detroit může mrzet ztráta obránce Lindströma, který pro zranění ve spodní části těla ze zápasu odstoupil.
     
    Střely: 18 – 13
    Střely ve druhé třetině: 6 – 10
     
    Další třetina začne přibližně v 02:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:28
    Erne nahodil kotouč do útočného pásma, ale dál se třetí útočná formace Red Wings nedostala.
     
    40:52
    Veleno si nabruslil do útočného pásma a od levého mantinelu střílel na Sorokina, který si s pokusem domácího benjamínka poradil.
     
    41:40
    Hosté napadali domácí při jejich rozehrávce, ke kotouči se v pásmu Red Wings ale nedostali.
     
    41:55
    Fabbri dostal přihrávku na útočnou modrou čáru, přejel přes ní a následně z pravého kruhu trefil Sorokina.
     
    42:31
    Domácí nyní drželi puk v útočném pásmu, po zajímavé kombinaci se ke střele nedostali.
     
    43:15
    Leddy přihrál na Gagnera, který po přejetí modré čáry švihem střílel na branku. Sorokin puk vyrazil betonem.
     
    43:57
    Greene střílel od modré čáry, jeho rána se od mantinelu odrazila před Wahlstroma, který to ovšem nečekal, takže nedokázal přesně dorážet.
     
    44:09
    Nepříjemnost pro domácí. Smith obdržel za hru vysokou holí trest na dvě minuty. Přesilovka pro Islanders.
     
    44:16
    Hosté se zkraje přesilové hry sami vykazují díky ofsajdu z útočného pásma, vhazuje se ve středním.
     
    45:00
    Domácí se osvobodili vyhozením puku až za branku soupeře.
     
    45:33
    Další vyhození, tentokrát se o něho postaral Suter, který puk posunul do pásma New Yorku.
     
    45:53
    Rowney obtěžoval Beauvilliera při zakládání útoku, takže se hostům nedaří dostat do útočného pásma.
     
    46:09
    Domácí v plném počtu.
     
    46:38
    Larkin pálil od modré čáry, branku ovšem přestřelil. O teč se ještě pokoušel Fabbri, ten ale na puk nedosáhl.
     
    47:26
    Staal zkazil ve vlastním pásmu rozehrávku, hosté z toho ale nic nevytěžili. V situaci tři na dva obdržel špatný pas i Pelech, takže z první zakončovat na pravém kruhu nemohl.
     
    48:01
    Chytře to udělal v útočném pásmu Naměstnikov, který se nijak nerozpakoval a z prostoru mezi kruhy vystřelil do chumlu těl. Jeho rána neprošla.
     
    48:20
    Další střela Detroitu, tentokrát pálil Suter. Jeho střelu z levého kruhu přikryl do lapačky pozorný Sorokin. Po komerční pauze se bude vhazovat v obranném pásmu Islanders.
     
    48:27
    Tohle byla branková příležitost. Leddy našel na levém kruhu Zadinu, který z první vyprášil betony Sorokina!
     
    48:58
    Na druhé straně si připsal zákrok i Nedeljkovic, který do rohu kluziště vykopl střelu Mayfielda.
     
    50:18
    Barzal kroužil v útočném pásmu, poté puk předal na modrou čáru, odkud Pelech tvrdou střelou mířil na branku. Nedeljkovic kotouč dokázal lapačkou chytit.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:52
    Domácí nyní dostali puk alespoň do střední třetiny, čímž trochu narušili snahu hostů o přechod do útoku.
     
    51:11
    Brankář hostů míří na střídačku, Islanders hrají v šesti. Bude se vylučovat.
     
    51:29
    Perné chvilky čekají domácí, na trestnou lavici usedl za sekání Rasmussen. Hosté budou mít dobrou možnost srovnat skóre.
     
    51:42
    Domácí dostali puk až za branku soupeře, tam se nyní vydává Dobson, aby založil další útočnou akci Islanders.
     
    52:08
    Opět se domácí dokázali osvobodit, Sorokin ale velmi rychle rozehrál.
     
    52:33
    Islanders právě vstřelili branku!
    Máme srovnáno. Hosté si znovu pomáhají přesilovou hrou. Krásnou přihrávku na levý kruh obdržel OLIVER WAHLSTROM, který následně vypustil nechytatelný projektil, kterým překonal Nedeljkovice – 3:3! Asistence: Mathew Barzal, Zach Parise.
    52:33 Oliver WAHLSTROM - 3:3
     
    53:18
    Do útočného pásma se dral Czarnik, jenže špatně přihrál spoluhráči a puk míří opět do střední třetiny.
     
    53:53
    Od modré čáry to zkoušel Chára. Pokus slovenského obra mířil na mantinel, nicméně s pukem na hokejkách pokračují hosté.
     
    54:40
    Na branku uháněl Parise, Staal mu byl v patách a výborným defenzivním zákrokem překazil střelu útočníka hostů.
     
    55:17
    Detroitu s rozehrávkou opět vypomohl Nedeljkovic, který je ve hře s hokejkou velmi dobrý a dnes to bylo znát.
     
    55:42
    Fabbri z levého kruhu přihrával na modrou čáru, kde byl Raymond, jehož tvrdou ránu dokázal chytit Sorokin. Larkin stál mimo, brankáři Islanders ve výhledu nestínil.
     
    55:54
    Hronek předvedl v obranném pásmu příšernou ztrátu puku, kterou ale Clutterbuck nevyužil. Útočník Islanders mířil z pravého kruhu úplně mimo.
     
    56:33
    Nepřesná rozehrávka Detroitu znamená zakázané uvolnění. Hra se stěhuje před Nedeljkovice.
     
    56:56
    Erne si najel do útočného pásma a ihned vystřelil. Jeho pokus byl sražený, Rasmussen poté bojoval o puk, ale neúspěšně.
     
    57:33
    Zakázaným uvolněním se provinili i hosté. Vhazuje se poblíž Sorokina. Dokáže některý z týmů rozhodnout do konce hrací doby?
     
    57:57
    Veleno přišel ve středním pásmu o kotouč, ale mrzet ho to nemusí. Hosté ěpatně rozehráli, takže tu máme další zakázané uvolnění.
     
    58:19
    Palmieri uháněl po pravé straně, pokud by obehrál Leddyho, měli by domácí vážný problém. Zkušený zadák si ovšem se situací poradil.
     
    58:39
    Do dobré střelecké příležitosti se na pravém kruhu dostal Fabbri, jeho dělovka mířila vedle, takže Sorokin nemusel zasahovat.
     
    59:20
    V závěru utkání míří domácí kupředu, Smithova střela z pravého kruhu skončila na mantinelu.
     
    59:52
    Chára drží kotouč za vlastní brankou, už se nic nestane. Čeká nás prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Je za námi šedesát minut, vítěze neznáme. Hostům se povedlo v 52. minutě díky přesilové hře srovnat na 3:3, prosadil se Oliver Whlastrom. Míříme tedy do prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Hosté se do první příležitosti tlačili jako první, jenže Parise nezakončoval dobře.
     
    60:47
    Na druhé straně si připsal zákrok Sorokin po střele Seidera z prostoru mezi kruhy.
     
    60:52
    Další zákrok brankáře Islanders. Po vhazování to zkoušel Leddy, trefil pouze lapačku.
     
    61:10
    Raymond si skvěle najel před branku, kde tečoval Larkinovu pobídku. Pozorný Sorokin puk vyrazil betonem!
     
    61:41
    Kapitán Red Wings nyní v útočném pásmu oslovil ke střele Hronka, jeho projektil mířil vedle, takže Sorokin nemusel zasahovat.
     
    62:18
    Nyní se blýskl Nedeljkovic! Puk se po souboji v rohu kluziště odrazil do ideální pozice mezi kruhy Ahovi, zadák Islanders puk napálil do lapačky brankáře Red Wings.
     
    62:46
    Nyní si střelu mezi kruhy nachytal Palmieri, který se s pukem dostal do útočného pásma. Bohužel pro hosty mířil vedle.
     
    63:20
    Stejná situace se stala i na druhé straně, to pálil Suter.
     
    63:33
    Detroit právě vstřelil branku!
    Gól! Domácí zapisují páté vítězství v řadě! Sorokin byl celé prodloužení výborný, ale na tohle nemohl dosáhnout. Suter přihrál na levý kruh, kde byl připravený MORITZ SEIDER, jehož dělovka zamířila do pravého rohu branky – 4:3! Asistence: Pius Suter, Filip Zadina.
    63:33 Moritz SEIDER - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Domácí slaví, jde o jejich páté vítězství v řadě, naopak série proher Ostrovanů pokračuje číslovkou deset, naprosto hrozivé číslo. Pro hosty se vše začalo odvíjet dobře, v oslabení otevřel skóre Cal Clutterbuck. Domácím se ovšem během pěti minut povedlo otočit, trefil se Filip Hronek a Sam Gagner. Ve druhém dějství Islanders znovu srovnali, postaral se o to Oliver Wahlstrom. Na jeho trefu reagoval Givani Smith. Gól tohoto útočníka vítězný nebyl, znovu se totiž trefil Wahlstrom, který poslal zápas do prodloužení. V něm rozhodl dělovkou z levého kruhu Moritz Seider.
     
    Statistiky
    Střely: 30 – 23
    Vhazování: 42 % – 58 %
    Přesilové hry: 0/3 – 2/3
    Trestné minuty: 11 – 21
    Hity: 7 – 25
    Zblokované střely: 20 – 17
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    • Alex Nedeljkovic (DET) – 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87 %, odchytal 63:33
    • Ilja Sorokin (NYI) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7 %, odchytal 63:15
     
    Československá stopa v utkání
    • Filip Hronek (DET) – 1+0, 0 účast, 2 střely na bránu, 1 zblokovaná střela, TM 0, čas na ledě 24:16
    • Filip Zadina (DET) – 0+1, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 13:40
    • Zdeno Chára (NYI) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, 1 hit, 1 zblokovaná střela, TM 0, čas na ledě 16:39
     
    Tři hvězdy utkání
    1. Oliver Wahlstrom (NYI) – 2+0
    2. Givani Smith (DET) – 1+1
    3. Moritz Seider (DET) – 1+0
     
    Já se s vámi loučím, děkuji za pozornost a přeji hezkou neděli! (03:58:36)

    Milan Šplíchal

    Branky a nahrávky: 6. Hronek (Erne, M. Rasmussen), 8. Gagner (Givani Smith, Rowney), 34. Givani Smith, 64. Seider (P. Suter, Zadina) – 3. Clutterbuck (Pageau, Pelech), 31. Wahlstrom (Dobson, Barzal), 53. Wahlstrom (Barzal, Parise)


    Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, Oesterle, Hronek, Leddy, G. Lindström, M. Staal – L. Raymond, Dylan Larkin, Fabbri – Zadina, P. Suter, Veleno – Erne, M. Rasmussen, Naměstnikov – Gagner, Rowney, Givani Smith.
    Trenér: Jeff Blashill

    New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Greene, Aho, Chára – Bailey, Barzal, A. Lee – Palmieri, Pageau, Bellows – Wahlstrom, Czarnik, Beauvillier – Clutterbuck, Parise, M. Martin.
    Trenér: Barry Trotz

    Rozhodčí: Wes McCauley, Dan O'Rourke – Tyson Baker, Devin Berg
    thejrc.org