Montreal – Tampa 2:3 (kon.) | Ottawa – NY Islanders 3:5 (kon.) | Toronto – Columbus 5:4 (kon.)
Detroit – Nashville 2:5 (kon.) | Buffalo – Anaheim 0:2 (kon.) | Winnipeg – Carolina 2:4 (kon.)
St. Louis – Florida 4:3 (po pr.) | Chicago – NY Rangers 2:6 (kon.) | Edmonton – Minnesota 1:4 (kon.)
San Jose – Calgary 5:3 (kon.)
konec
Winnipeg Jets
2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Carolina Hurricanes
Středa 08.12.2021, 02:08 • Canada Life Centre, Winnipeg • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:47:00)
    Carolina zvítězila podruhé v řadě, Winnipeg porazila 4:2
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 18 – 34 | Přesilová hra: 1/5 – 2/3 | Trestné minuty: 6 – 23

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Connor Hellebuyck (WPG) – 30 zákroků, 4 OG, úspěšnost 88,2%, odchytal 56:55
    Frederik Andersen (CAR) – 16 zákroků, 2 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:51

    Tři hvězdy utkání

    1. Sebastian Aho (CAR) – 1+1
    2. Jaccob Slavin (CAR) – 1+1
    3. Nino Niederreiter (CAR) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 13 761 diváků.
     
    Carolina navázala na výborný výkon proti Buffalu a zvládla střetnutí i na ledě Winnipegu, jemuž uštědřila porážku 4:2.

    Důležitý krok k vítězství udělali Hurikáni už v první třetině, v níž jako jediný skóroval Slavin. Aho navýšil vedení v počátku druhého dějství, ale Ehlers s Duboisem se zasloužili o vyrovnání. Vítězný gól vstřelil krátce před koncem druhé části Martin Nečas v přesilové hře, v početní převaze vsítil branku i ve třetí třetině Trocheck. Domácím následně nepomohlo ani pětiminutové vyloučení Colea, ani powerplay ze závěru střetnutí, skóre 2:4 již zůstalo nezměněno až do závěrečné sirény.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zůstávají i přes vítězství v Metropolitní divizi na třetím místě, na vedoucí Washington už ovšem ztrácí jen tři body. Winnipeg je v Centrální divizi nadále šestý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Paul Stastny našel mezi kruhy najetého Kylea Connora, který neotálel a střílel z první, černou gumu napálil vysoko nad horní tyč.
     
    59:21
    Střela Slavina již s největší pravděpodobností mezi tři tyče mířila, ale v tomto případě zase ukázal velkou šikovnost Wheeler, když ze vzduchu zpracoval puk na hokejku.
     
    58:44
    Hostům zkrátka není přáno prázdnou bránu trefit. Andrej Svečnikov našel u pravého mantinelu ve středním pásmu Fasta, ale i on minul.
     
    58:20
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:20
    Výrazně více času měl na zakončení Sebastian Aho. Ani on ovšem nedal definitivní razítko na vítězství Canes, kotouč nasměroval o kousek vedle levé tyčky.
     
    57:40
    Už to vypadalo, že do prázdné brány bude zakončovat Steven Lorentz. Také se tak stalo, ale na poslední chvíli k protihráči přispěchal Josh Morrissey a puk ztečoval mimo svatyni.
     
    57:18
    Winnipeg se usadil v útočném pásmu, což byl signál pro Connora Helleybuycka k opuštění brány. Stíhačky zkouší powerplay!
     
    56:48
    Ethan Bear ujel před forčekujícím za vlastní bránu. Následně mu vůbec nevyšla dlouhá nahrávka na Dereka Stepana, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    56:17
    Smithovi se vyhození zpoza vlastní brány moc nevydařilo, ale volný puk sebral Niederreiter, který dokončil práci za kolegu.
     
    55:55
    Další ofenzivní akci Hurikánů obstarala dvojice Finů. Teuvo Terävänen nabil Ahovi, jenž z první minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    55:23
    Zaútočili si i Hurikáni. Jmenovitě Andrej Svečnikov, jenž přenesl hru do útočného pásma a zápěstím vypálil těsně nad břevno.
     
    54:49
    Hra probíhá bez přehnaného zdržování, k přerušení dochází jen minimálně. Martin Nečas nyní obětavě zblokoval střelu Coppa.
     
    54:25
    Se střelou Lorentze z velkého úhlu neměl Connor Hellebuyck starosti. Touš vyrazil k Nathanu Beaulieuovi, jenž pod tlakem pouze vyhodil do střední třetiny.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 23. Ehlers (P. Stastny, N. Schmidt), 37. Dubois (Wheeler, Scheifele) – 1. Slavin, 22. Aho (Chatfield, Niederreiter), 40. M. Nečas (Jarvis, Niederreiter), 44. Trocheck (Aho, Slavin)


    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – N. Schmidt, Morrissey (A), Stanley, Dillon, DeMelo, Beaulieu – Wheeler (C), Scheifele (A), Connor – Ehlers, Dubois, Copp – Vesalainen, Lowry, P. Stastny – J. Svečnikov, Toninato, Harkins.
    Trenér: Paul Maurice

    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Cole, Slavin (A), Chatfield, Skjei, Bear, Brendan Smith – T. Teräväinen, Aho (A), Niederreiter – Fast, J. Staal (C), A. Svečnikov – M. Nečas, Trocheck, Jarvis – Lorentz, Kotkaniemi, Stepan.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Rozhodčí: L'Ecuyer, Anderson – Cormier, Toomey

    Diváci: 13 761
    thejrc.org