Finsko – Kanada 4:1 (kon.) | Rusko – Česko cz 5:2 (kon.)
konec
Finsko
4:1 (2:0, 0:1, 2:0)
Kanada
Sobota 18.12.2021, 09:00 • VTB Ice Palace, Moskva • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nejlepšími hráči tohoto utkání byli zvoleni Jere Karjalainen a Landon Ferraro. Touto informací se s vámi loučím, ale nezapomeňte, že už od 13:30 se střetnou reprezentace Ruska a Česka. Na počtenou! (11:17:49)
     
    První sobotní utkání Channel One Cupu skončilo vítězstvím Finska nad Kanadou 4:1. V repríze posledních dvou finále MS dnes uspěli hokejisté Suomi, za které se hned na začátku dvakrát prosadil Jere Karjalainen. Další branka padla v prostřední třetině, kdy se trefil Landon Ferraro. Kanada sice ve druhé periodě ožila, ale její snažení nakonec vyšlo vniveč. Ve 49. minutě zvýšil Markus Granlund a pojistku Finů přidal gólem do prázdné klece Markus Nenonen. Finové tedy po dvou zápasech turnaje mají na kontě 4 body, Kanada Channel One Cup končí se třemi body a momentálně je třetí.

    Střely na bránu: 21 – 22
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Zápas se dohrává v obranné třetině Kanady. Kotouče se ještě ujímá Ben Street.
     
    59:25
    Další branku mohl od modré čáry přidat Ville Pokka, jehož dělovku z voleje ale zastavila lapačka Justina Poggeho.
     
    58:54
    Morgan Ellis předvedl ostrý zákrok u mantinelu, po kterém se vylučovat nebude. Rozhodčí už zřejmě nechtějí do závěru zápasu zasahovat.
     
    58:06
    Kouč Julien to už bez brankáře nezkusí, Kanadě zbývá strašně málo času. Justin Pogge navíc musel znovu zasahovat.
    57:40 Markus NENONEN - 4:1
     
    57:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové dnešní utkání vyhrají, dávají totiž gól do opuštěné klece! MARKUS NENONEN zastavil střelu Kanady od modré čáry a poté poslal ze střední třetiny kotouč do sítě. 4:1. Bez asistence.
     
    57:02
    Kanada už hraje v šesti! Justin Pogge je na střídačce.
     
    56:52
    Je rozhodně sympatické, že i obránce Charles Genoway pravidelně pomáhá ofenzívě. Znovu odvedl dobrou práci, ale jeho spoluhráči snížení nevytěžili.
     
    56:09
    Tyler Graovac střílel od modré čáry, rána se mu však vůbec nepovedla. Následně touš získali Finové.
     
    55:30
    Anton Levtchi si situaci ve vlastní třetině nekomplikoval, hrací předmět poslal na zakázané uvolnění, takže za chvíli se bude vhazovat před Heljankem.
     
    54:45
    Finsko dobře brání vlastní modrou čáru. Hokejisté Kanady se do jeho třetiny dostávají velmi složitě.
     
    54:24
    Po akci Charlese Genowaye se puk odrazil na brankoviště. Tam znovu zapracoval pozorný Christian Heljanko.
     
    53:41
    Ben Street si stáhl kotouč a následně pálil zápěstím. Heljanko zasahovat nemusel, kotouč mezi tři tyče nemířil.
     
    53:09
    Waltteri Merelä vyslal střílené nahození, které ale orazítkovalo jen a pouze zadní mantinel. Nicméně Finům i tyto střely v tuto chvíli stačí, dvougólový náskok je pro ně komfortní.
     
    52:39
    Znovu to vypadalo, že by Seveřané mohli zahrozit na pravém křídle. Markus Nenonen ale neprotlačil kotouč před kanadské brankoviště.
     
    52:12
    Kanadský útočník Eric Fehr dostal kotouč do mezikruží na bekhend. Zakončovat však nemohl, hned tři Finové jej rychle dostoupili.
    Marken.cz

    Daniel Fekets

    Branky a nahrávky: 1. J. Karjalainen (Kemiläinen, Levtchi), 5. J. Karjalainen (Kemiläinen, Ojamäki), 49. Markus Granlund, 58. Nenonen – 30. L. Ferraro (Ch. Genoway)


    Finsko: Heljanko (Halonen) – Kaski, Pokka, Kemiläinen, P. Seppälä, Hietanen (A), Pelli, M. Seppälä – Markus Granlund, S. Manninen (A), Hartikainen – Levtchi, Joonas Nättinen, J. Karjalainen – Nenonen, Pärssinen, Ojamäki – L. Komarov (C), Tiivola, Merelä.
    Trenér: Jukka Jalonen

    Kanada: Pogge (Pasquale) – Gormley, Scarlett, Gilmour, M. Robinson, Demers, M. Ellis (A), Ch. Genoway – Maillet, Weal, Tambellini – Street, C. Knight, Currie – Audette, Spooner, Fehr – Graovac, O'Dell, L. Ferraro (A) – Kunyk.
    Trenér: Claude Julien

    Rozhodčí: R. Hoffmann (RUS), M. Fraňo (CZE)
    thejrc.org