Finsko – Kanada 4:1 (kon.) | Rusko – Česko cz 5:2 (kon.)
konec
Rusko
5:2 (3:1, 2:0, 0:1)
Česko
Sobota 18.12.2021, 13:30 • CSKA Aréna, Moskva. • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě pro dnešek vše, s přáním hezkého zbytku sobotního odpoledne se s vámi z CSKA arény loučím. Mějte se fajn. (16:23:43)
     
    Statistiky dnešního duelu:

    Střely na branku: 22 – 29, Vyloučení: 4 – 3, Góly v přesilovce: 1 – 1, Vhazování: 30 – 23
     
    Čeští hokejisté prohráli i ve svém druhém vystoupení na Channel One Cupu. Tentokrát nestačili na Rusy poměrem 2:5. Sborná měla skvělý vstup do utkání, neboť už v 15. minutě vedla po brankách Gricjuka, Vovčenka a Grigorenka o tři góly. Na konci první periody sice snížil Jan Kovář, ale poté už znovu stříleli Rusové. Na konci druhého dějství podruhé skóroval Grigorenko a o chvíli později tečoval Anisimov ránu Jelesina. Ve 48. minutě Češi zmírnili svou ztrátu. Rusko je v tomto turnaji na devíti bodech, Češi mají bod jeden a zítra je čeká bitva se Švédskem.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Češi bojují za brankou Samonova, v tomto zápase už se ale nic nestane.
     
    59:18
    Michael Frolík napřáhl ve středním pásmu, jeho sražená rána končí daleko mezi diváky. Jeden z nich si tak domů odnese hezký suvenýr.
     
    58:30
    Utkání pomalu míří do svého finále. Puk létá z hokejky na hokejku, ani jeden tým se nemůže usadit v útočném pásmu.
     
    58:01
    Začaly poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:10
    Lukáš Klok špatně rozehrál od své branky, domácí hráči zachytili jeho pas, jenomže Nikita Gusev posléze zakončit nedokázal.
     
    56:14
    Libor Šulák se snažil zrychlit hru rychlým pasem, ten ovšem nikdo z jeho spoluhráčů nepochopil. Vhazovat se bude po zakázaném uvolnění po pravici Hrubce.
     
    55:54
    Vladimír Sobotka dostal přihrávku na levou stranu, člen druhé útočné formace českého týmu poté pálil střelou zápěstím k bližší tyči, Samonov připraven.
     
    55:16
    Dnešní utkání sleduje 8445 diváků.
     
    54:20
    Jakub Jeřábek našel v rychlosti Jana Kováře. Český hráč, který má bohaté zkušenosti s ruským hokejem ovšem pálil těsně vedle.
     
    53:54
    Nikita Gusev se dostal ke střele u pravé tyčky, jeho sraženou ránu dokázal Hrubec vytlačit.
     
    52:25
    David Musil se následně natlačil před branku, spoluhráči mu tam adresovali přihrávku, obránce třineckých Ocelářů ovšem záhy poslal puk bekhendem mimo tři tyče.
     
    52:07
    Na modré čáře napřáhl David Musil. Jeho ránu, jenž mířila k pravé tyči, zastavil Samonov svým levým betonem.
     
    51:25
    Vladislav Kameněv už se netlačil do zakončeni. Domácí hráč dojel pouze k modré čáře a následně kotouč nahodil za brankáře Hrubce. Tohle domácím přesně stačí.
     
    50:45
    Lukáš Klok se dostal do zakončeni po přihrávce Lukáše Sedláka, který se hnal za kotoučem. Český obránce nakonec zakončoval ze slotu přímo do hrudi brankáře Ruska.
    Marken.cz

    Jakub Štěrba

    Branky a nahrávky: 1. Gricjuk, 8. Vovčenko (Korškov, A. Anisimov), 15. Grigorenko (Šipačov, N. Gusev), 38. Grigorenko (Šipačov, N. Gusev), 40. A. Anisimov (Jelesin, A. Marčenko) – 19. Jan Kovář (Klok, Frolík), 48. Gulaš (Michael Špaček, J. Jeřábek)


    Rusko: T. Biljalov (41. Samonov) – Nikišin, Čisťakov, J. Jakovlev, Minulin, S. Tělegin, A. Marčenko, Jelesin, Kajumov – Grigorenko, Šipačov, N. Gusev – Gricjuk, Kadějkin, Kameněv – Korškov, A. Anisimov, Vovčenko – V. A. Tkačov, Ivan Morozov, Arťom Galimov.
    Trenér: Sergej Fedorov.

    Česko: Will (21. Š. Hrubec) – Šulák, J. Jeřábek (A), Ščotka, D. Musil, J. Krejčík, Klok, Pyrochta – Gulaš (A), Jan Kovář (C), Frolík – M. Řepík, Michael Špaček, Sobotka – Hyka, L. Sedlák, A. Nestrašil – Blümel, Jašek, Flek.
    Trenér: Filip Pešán.

    Rozhodčí: Romasko, Sidorenko – Goljak, Šišlo.

    Diváci: 8445
    thejrc.org