Martin – Trnava 5:3 (kon.) | Levice – Pov. Bystrica 3:2 (po pr.) | Topoľčany – Dubnica 0:0 (odl.)
Humenné – Vlci Žilina 1:2 (kon.) | Žiar nad Hronom – Skalica 5:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
HK Gladiators Trnava
sk Středa 22.12.2021, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 27. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Martin Baran (tréner HK Gladiators Trnava): "Ešte za stavu 1:2 môžeme povedať, že sme hrali to, čo sme chceli. Zbytočne sme nedržali puk v našom pásme, hrali sme rýchly hokej a podarilo sa nám aj využiť dve presilové hry. V prostrednej časti sme ale doplatili opäť na našu chybu. Namiesto toho, aby sme hrali účelne, sme dovolili súperovi chytiť sa. V tejto časti boli domáci lepším tímom, prestrieľali nás a zaslúžene viedli. V tretej tretine sme strelili kontaktný gól, power-play je ale vždy vabank a dnes to nevyšlo. Zápas ale rozhodla ešte druhá tretina, víťazstvo súpera je zaslúžené. Pre náš tím slabší súperi neexistujú. Ak berieme body, tak skôr silnejším tímom. S tabuľkovo nižšie postavenými tímami sa nám hrá horšie. V týchto zápasoch musíme tvoriť hru, veríme však, že v závere roka získame šesť bodov, dostaneme sa do hernej pohody a naštartujeme sa na ďalší rok, ktorý bude náročný. Práve v jeho úvode sa bude o všetkom rozhodovať."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Prvá tretina nebola z nášho pohľadu ideálna. Treba povedať, že Trnava mala oveľa lepší pohyb ako my. Všade sme boli o pol kroka neskôr. V hlavách sme mali možno fakt, že je to posledný zápas pred Vianocami a chalani si možno vraveli, že poďme odohrať tento duel a potom sa uvidí. Inkasovali sme gól v našom oslabení, vyrovnali sme na 1:1 a v šatni si povedali niektoré veci. V druhej tretine sme dokázali Trnavu prestrieľať v pomere 26:6 a vyhrať v nej 3:1. Obrat nastal najmä v tom, že sme začali hrať fyzickejšie, chalani zo štvrtej formácie mali striedania, kedy dohrávali hráčov súpera a zápas sa začal otáčať na našu stranu. Začali sme dominovať v držaní puku, nasťahovali sme sa do útočného pásma. Podarilo sa nám využiť presilovú hru o dvoch hráčov, čo bolo z pohľadu skóre dôležité. V tretej tretine sme sa začali báť o výsledok, Trnava viditeľne pridala. Aj v Topoľčanoch jej hráči dvakrát otáčali skóre, čo dokazuje, že niektorí skúsení hráči dokážu povzbudiť ostatných. Súper znížil na 4:3, čo nás dostalo pod tlak. Power-play súpera sme ale zvládli, zvýšili sme na 5:3. Prišlo však z našej strany k zbytočnému vylúčeniu, v takýchto momentoch si musíme udržať nervy na uzde. Stretnutie sme si zbytočne zdramatizovali, obetavým výkonom sme ho ale doviedli do víťazného konca. Najbližšie nás čaká stretnutie v Žiline, ktorá kraľuje súťaži. Má pred ostatnými istý náskok, čo znamená, že nás čaká ťažký zápas. Po Vianociach je to náročné, i z toho pohľadu, že človek predsa len niečo zje. Rovnakú záťaž bude mať ale aj Žilina. Záležať bude na tom, ako sa ktorý tím s týmto vyrovná. 26. decembra trénujeme, samozrejme aj 23. decembra, aby sme mali len prijateľnú pauzu a nevypadli z hry. Nielen fanúšikom, ale všetkým ľuďom prajem, aby boli šťastní. V tejto chvíli je ale najdôležitejším zdravie, ktoré je na prvom mieste. Nielen nás to tu kvári už viac ako rok. Boli by sme radi, ak by sme mohli hrať pred fanúšikmi, ktorí by postupne začali chodiť a chalanov by to ešte viac vyburcovalo. Vo chvíľach, kedy to najviac potrebujeme, to verím, že zvládneme a diváci sa vrátia na tribúny."

    Jakub Ružek (útočník HK Gladiators Trnava): "Hra ma bavila. V tejto sezóne je to už môj piaty gól. Zápas sa z našej strany vyvíjal celkom dobre. Po úvodnom dejstve bol stav nerozhodný. Do druhého dejstva sme chceli vstúpiť gólom, čo sa nám podarilo. Žiaľ, následne sme inkasovali tri góly, z tohto pohľadu nám táto tretina vôbec nevyšla. V tretej tretine sme chceli duel zdramatizovať a zvrátiť výsledok. Strelili sme kontaktný gól a pokúsili sa o hru so šiestimi hráčmi. Do záveru sa nám ale nepodarilo vyrovnať, čo mrzí. Po Vianociach nás čakajú dva zápasy za dva dni. Doma odohráme duel so Žiarom nad Hronom a potom nás čakajú na svojom ľade Levice. Na zápasy sa treba pripraviť, čakajú nás tri dni voľna, do stretnutí ale chceme vstúpiť naplno. Určite si chceme dať pozor na prostrednú časť. Aj k práve odohranému duelu je potrebné pripraviť si analýzu a rozobrať si jednotlivé chyby."

    Marek Pacalaj (obranca HK VITAR Martin): "Úvod nebol z našej strany najlepší. Inkasovali sme ako prví, potom sa nám podarilo vyrovnať. Druhá tretina bola z našej strany lepšia, súperovi sme dokázali odskočiť na rozdiel dvoch gólov. Strelili sme gól z presilovej hry, čo je pozitívne. Tretiu tretinu sme si skomplikovali inkasovaným tretím gólom, nakoniec sme stretnutie ubránili a strelili gól počas power-play súpera. Zvíťazili sme a to je pre nás najdôležitejšie. V tretej tretine sme celkom dobre bránili, najmä v strednom pásme. Súpera sme nepúšťali do príležitostí. Gól sme inkasovali práve po jednej z akcií, kedy hosťujúci hráč prešiel celým klziskom a zakončil. Pomerne smolný gól, stretnutie sme ale napokon ubránili. Strelili sme gól do prázdnej bránky a zvíťazili. Čaká nás derby stretnutie pred ktorým si musíme dať hlavne pozor na to, že bude tesne po sviatkoch. Nesmieme to prehnať s jedlom, 26. a 27. decembra potrénovať a 28. decembra na ľade odovzdať najlepší možný výkon. Už o ďalšie dva dni nás doma čaká ďalší náročný súper, čo sa týka tabuľkového postavenia, a to Dubnica. Určite sa ale musíme najskôr pripraviť na Žilinu a Dubnicu riešiť po tomto stretnutí." (22:43:37)
     
    Martin si v napínavom súboji vybojoval víťazstvo 5:3 nad Trnavou. Góly: 13. Burzík (Fafrák, Tiainen), 27. Tiainen (Huhtela), 31. Huhtela (Dvořák, Fafrák), 37. Dírer (Pacalaj, Toma), 59. Toma (Fafrák) – 11. Ružek (Kupka, Jurák), 21. Okoličány (Jurák, Holovič), 54. Miklík (Ejem, Schmidt).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Fafrák z rohu pred bránku na Tomu. Posledná akcia v zápase.
     
    59:11
    Huhtela späť na Juščáka. Zápas sa už len dohráva.
     
    58:45
    Martin dal gól!
    Gól do prázdnej bránky. Po uvoľnení sa Miloša Fafráka triafa voľný priestor LUKÁŠ TOMA.
     
    58:31
    Pacalaj vyhadzuje puk. Domáci sa oslobodzujú.
     
    58:19
    Juščák za bránkou. Okamžite nasleduje súboj.
     
    58:01
    Murček oproti Kukumbergovi. Jurák získava puk a strieľa.
     
    57:36
    Trnava sa uchýlila k power-play. Nagy opustil bránku.
     
    57:36
    Oddychový čas hostí.
     
    57:11
    Kukumberg nahodil puk do masky Glosára. Hra je prerušená.
     
    56:47
    Huhtela za bránkou. Vyčkáva na spoluhráčov.
     
    56:14
    Dírer popri mantineli. Odovzdáva puk Burzíkovi.
     
    55:46
    Šandor poslal pridlhú prihrávku do útočného pásma. Puk zastavil pri brankárovi.
     
    55:06
    Antonov pred bránkou. Vytláčaný Pacalajom.
     
    54:32
    Murček na Burzíka. Ten odovzdáva puk Babkovi.
     
    54:01
    Fafrák na útočnom výlete. Napokon preletel cez hokejku Klimenta.
     
    53:38
    Trnava dala gól!
    Vymietnutý ľavý roh domácej bránky zásluhou MICHELA MIKLÍKA po asistencii Marca Ejema. Druhú asistenciu si pripisuje Dávid Schmidt.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 13. Burzík (Fafrák, Tiainen), 27. Tiainen (Huhtela), 31. Huhtela (Dvořák, Fafrák), 37. Dírer (Pacalaj, Toma), 59. Toma (Fafrák) – 11. Ružek (Kupka, Jurák), 21. Okoličány (Jurák, Holovič), 54. Miklík (Ejem, Schmidt)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Pacalaj – Burzík, Bartoš A. – Thomka, Smidžár – Tiainen, Huhtela, Fafrák – Toma, Dírer, Paulíny – Novák, Murček, Poliaček – Juščák, Babka, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    HK Gladiators Trnava: Rekoš (Nagy) – Ejem, Kliment – Hajda, Rašin – Poldruhák, Vuorijärvi – Sliva – Jurák, Holovič, Okoličány – Miklík, Schmidt, Kukumberg – Ružek, Kupka, Antonov – Šandor, Adamčík, Mrava
    Trenér: Martin Baran

    Rozhodčí: Valachovič M., Valachovič T. – Homola, Číž
    thejrc.org