Manchester City – Leicester 6:3 (kon.) | Norwich – Arsenal 0:5 (kon.) | Tottenham – Crystal Palace 3:0 (kon.)
West Ham – Southampton 2:3 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 1:3 (kon.) | Brighton – Brentford 2:0 (kon.)
konec
Norwich City
0:5 (0:2)
Arsenal FC
Neděle 26.12.2021, 16:00 • Carrow Road, Norwich • Anglická Premier League • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:17:20)
     
    Statistiky utkání z pohledu domácích:

    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:6.
    Střely mimo: 1:4.
    Rohy: 3:4.
    Ofsajdy: 3:2.
    Fauly: 13:7.
     
    Norwich tak schytal v zápase s Arsenalem debakl 0:5. Hráči pod vedením Mikela Artety byli po celý zápas o třídu lepším celkem, což hlasitě deklaruje i finální skóre. Do druhé půle vstupovali za stavu 2:0. V 67. minutě se tvrdou přízemní střelou a druhou trefou v utkání prosadil Bukayo Saka, na kterého v 84. minutě navázal z penalty Alexandre Lacazette. V nastaveném čase pak finální skóre pohodlně upravil Emile Smith-Rowe. Fandové Gunners tak dneska musí slavit, vysoká výhra jejich celku je určitě musela potěšit.

    Norwich tak zůstane přišpendlený na dně ligové tabulky a bude se třást, aby někdo z jeho konkurentů v boji o záchranu nebodoval. Například Newcastle hraje s Manchesterem United už zítra...

    Arsenal snížil náskok Chelsea na 3. místě na 3 body. Blues ale budou svůj dnešní zápas s Aston Villou teprve hrát. West Ham prohrál 2:3 se Southamptonem a na 5. příčce jej střídá Tottenham, který porazil Crystal Palace 3:0 a nyní je nejbližším pronásledovatelem Gunners s šestibodovým odstupem.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Kanárci ještě vhazují na levé straně u středové čáry, nejspíš už se ale příliš dlouho hrát nebude, sudí Scott dal pouze dvě minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Gól se ještě musí přezkoumat VARem, Emile Smith-Rowe stál v době přihrávky Pépého na hranici ofsajdového postavení. Gól je ale uznán, fandové Arsenalu slaví.
    90+1. Emile SMITH-ROWE - 0:5
     
    90+1
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Kanonýři dokonali potupného bůra a poráží Norwich 5:0! Nicolas Pépé poslal centr z pravé strany, který lehce tečoval Ozan Kabak, balon se na zadní tyči dostal k EMILU SMITHI-ROWEOVI, jenž ho už poměrně pohodlně uklidil do sítě! Arsenal vede 5:0!
     
    90
    Z rohového kopu už Arsenal nic zajímavého nevytěžil, v jeho pokutovém území musí naopak rozehrávat pro své obránce Aaron Ramsdale.
     
    89
    Byl to Martin Ödegaard, kdo kopl standardní situaci, jeho ránu lehce přizvedl hlavou ve zdi Adam Idah a balon proletěl kousek nad břevnem svatyně Norwiche.
     
    88
    U balónu stojí Alexandre Lacazette, Martin Ödegaard a nejspíš také Nicolas Pépé. Uvidíme, kdo z nich si vezme exekuci standardky na starost. Sudí Scott ještě upravuje postavení zdi.
     
    87
    Ben Gibson má míč na kopačce u půlící čáry, jeho rozehrávka ale nebyla dobrá a po faulu na Ödergaarda bude mít Arsenal ještě skvělou šanci z výborné pozice pro standardku.
     
    86
    Rob Holding nyní opět dobře uhlídal Pukkiho a odkopl balon daleko od své klece, útočník Norwiche ho nedokázal dostat pod větší tlak.
     
    85
    Fotbalisté Arsenalu by rádi dokonali potupného bůra, nyní se snažili prosadit po pravé straně, ale jejich prudký pas kupředu nebyl přesný.
    84. Alexandre LACAZETTE - 0:4
     
    84
    Arsenal právě vstřelil branku!
    ALEXANDRE LACAZETTE si vzal penaltu osobně na starost a přízemní ranou k pravé tyči překonal Gunna! Brankář Norwiche sice vykročil na správnou stranu, poté ale skočil do protipohybu a tím zmařil své šance střelu zneškodnit. 4:0 pro Arsenal.
    83. Penaltový zákrok
     
    83
    Kanonýři zatím kontrolují závěr hrací doby, nyní se snažil po přihrávce Emila Smithe-Rowa probít v šestnáctce Norwiche Alexandre Lacazette a byl faulován Kabakem! Je to penalta pro Arsenal!

    Petr Šatalík

    Branky: 6. Saka (Ödegaard), 44. Tierney (Ödegaard), 67. Saka (A. Lacazette), 84. A. Lacazette (pen.), 90+1. Smith-Rowe

    Karty:   41. Płacheta (NRW) – 39. Xhaka (ARS), 62. Partey (ARS)


    Držení míče: 35 % : 65 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 1:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 13:7.
    Norwich City: Gunn – B. Williams, B. Gibson (C), Kabak, M. Aarons – McLean, Gilmour, Dowell (66. Lees-Melou) – Sargent (72. Idah), Pukki, Płacheta (75. Tzolis).
    Náhradníci: McGovern – Byram, Mumba, D. Giannoulis, Cantwell, Lees-Melou, Tzolis, Idah.

    Trenér: Dean Smith.

    Arsenal FC: Ramsdale – Tierney, Gabriel, Holding, White – Xhaka, Partey (75. Alnaní) – Martinelli (82. Smith-Rowe), Ödegaard, Saka (78. Pépé) – A. Lacazette (C).
    Náhradníci: Leno – N. Tavares, Marí, Smith-Rowe, Lokonga, Pépé, Alnaní, Nketiah, Patino.

    Trenér: Mikel Arteta.

    Rozhodčí: Scott – West, Eaton – Whitestone. VAR: Mason, Long.

    Diváci: 27 137
    bahis siteleri