Brentford – Aston Villa 2:1 (kon.) | Everton – Brighton 2:3 (kon.) | Leeds – Burnley 3:1 (kon.)
Chelsea – Liverpool 2:2 (kon.)
konec
Chelsea FC
2:2 (2:2)
Liverpool FC
Neděle 02.01.2022, 17:30 • Stamford Bridge, Londýn • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:32:52)
    Chelsea stáhla dvoubrankové manko a proti Liverpoolu vyválčila alespoň bod
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 5:13.
     
    Šlágr 21. kola anglické Premier League mezi Chelsea a Liverpoolem skončil nerozhodným výsledkem 2:2. Všechny čtyři góly padly v prvním poločase, ale to rozhodně neznamená, že by ten druhý byl nezáživný. Poté, co The Blues v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky stáhli dvoubrankové manko, tak The Reds v první čtvrt hodině druhého dějství zahrozili Salahem a Maném, obě tyto šance ovšem pokryl pozorný Mendy. Jednu příležitost k dokonání obratu si vypracovala i Chelsea, avšak pokus Pulisice z halfvoleje Kelleher zvládl vyrazit do bezpečí.

    Remíza nejvíce vyhovuje Manchesteru City, který si na čele Premier League vybudoval už desetibodový náskok. Chelsea dnešního soupeře udržela o bod za zády. Čtvrtý Arsenal ztrácí na dvojici týmů před sebou sedm, resp. osm bodů.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hostující kapitán Jordan Henderson neudržel balón ve hře, a to je zřejmě to poslední, co parádní zápas nabídl. Odkopávat od brány bude Mendy.
     
    90+3
    Kostas Tsimikas vybojoval rohový kop, který následně sám rozehrál. Centr na přední tyč sebejistě odhlavičkoval pryč z vápna Antonio Rüdiger.
     
    90+2
    Alex Oxlade-Chamberlain se zorientoval na malém prostoru a přihrál Jordanu Hendersonovi, jenž si na střelu z dvaceti metrů nevěřil, posunul míč k lajně na Alexandera-Arnolda.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Sadio Mané, přichází Curtis Jones.
     
    89
    Alonsem tradičně kroucený centr na přední tyč hostující defenziva přestála. Ibrahima Konaté byl tím, kdo hrací předmět odvrátil do bezpečí.
     
    88
    Hrotový útočník po dnešní utkání Christian Pulisic podkopl balón, hledal Masona Mounta. Dobře zapracoval Henderson, kapitán The Reds srazil balón na roh.
     
    87
    Antonio Rüdiger si odběhl od soupeřovy brány a hlavou se opřel do centru Mounta, byť byl těsně bráněný van Dijkem a Konatém. Kulatý nesmysl nasměroval těsně vedle levé tyče.
     
    86
    Zpracování ve vápně soupeře i klička Fabinhovi vyšla Kantému dokonale, totéž nelze říci o následné nahrávce, kterou poslal mimo dosah Mounta.
     
    85
    Rozběhnutý Mason Mount zapojil po pravé lajně sprintujícího Christiana Pulisice. Ten celou akci ve finále zpomalil a nahrávku nepropasíroval k nohám Jorginha.
     
    84
    Marcos Alonso pálil z velkého úhlu na bránu. Kellehera nezaskočil, protože dal balónu malou razanci, hostující gólman si připsal zákrok z kategorie jednodušších.
     
    83
    Žlutý trest si vysloužil Ibrahima Konaté za faul na Hudsona-Odoie. Nebýt něj, směřoval by mladý Angličan z úhlu sám na bránu.
     
    82
    Exekuce volného přímého kopu se chopil Mason Mount. Napoprvé trefil zeď a napodruhé už mířil mezi tři tyče, skákavý balón směřující k pravé tyči schoval Kelleher v rukavicích.
     
    81
    Povedená individuální akce Matea Kovačiće končí faulem a zajímavou standardkou pro The Blues. Chorvata dva metry za šestnáctkou podrazil Keita.

    Milan Huppert

    Branky: 42. Kovačić, 45+1. Pulisic (Kanté) – 9. Mané, 26. M. Salah (Alexander-Arnold)

    Karty:   17. Pulisic (CHE) – 1. Mané (LIV), 83. Konaté (LIV)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 5:2. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 5:13.
    Chelsea FC: E. Mendy – T. Chalobah (70. Jorginho), Silva, Rüdiger – Azpilicueta (C), Kanté, Kovačić, M. Alonso – Mount, Havertz (79. Hudson-Odoi) – Pulisic.
    Náhradníci: Arrizabalaga – Zíjáš, Jorginho, Hudson-Odoi, Saúl, Barkley, M. Sarr, Vale, Hall.

    Trenér: Thomas Tuchel

    Liverpool FC: Kelleher – Alexander-Arnold, V. van Dijk, Konaté, Tsimikas – J. Henderson (C), Fabinho, Milner (69. Keïta) – M. Salah, Diogo Jota (69. Oxlade-Chamberlain), Mané (90. Jones).
    Náhradníci: Adrián, Pitaluga – Oxlade-Chamberlain, N. Williams, Keïta, Joe Gomez, Beck, Morton, Jones.

    Trenér: Jürgen Klopp

    Rozhodčí: Taylor – Beswick, Nunn
    bahis siteleri