Brentford – Aston Villa 2:1 (kon.) | Everton – Brighton 2:3 (kon.) | Leeds – Burnley 3:1 (kon.)
Chelsea – Liverpool 2:2 (kon.)
konec
Leeds United
3:1 (1:0)
Burnley FC
Neděle 02.01.2022, 15:00Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:7. (16:55:53)
     
    Je konec! Leeds United nakonec poráží Burnley 3:1 a získává cenné tři body. Leeds byl v první půli mnohem aktivnějším týmem. První šance měl Raphinha, ale hostující brankář držel Burnley ve hře. Až ve 39. minutě otevřel stav dnešního souboje Jack Harrison. Krátce po změně stran ale krásnou střelou z přímého kopu vrátil Burnley do hry Maxwel Cornet. Domácí však zařadili vyšší rychlost a Stuart Dallas krásnou střelou uklidil míč k tyči. V nastavení navíc podtrhl domácí triumf Daniel James.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Cornet ještě zkusil zakončení placírkou zpoza velkého vápna, ale míč se mu svezl po kopačce a skončil vysoko nad břevnem.
    90+2. Daniel JAMES - 3:1
     
    90+2
    Leeds právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí celek totiž v nastavení přidává třetí branku! Burnley už hrálo na risk, což domácí dokázali potrestat. Na centr si v pokutovém území naběhl DANIEL JAMES, jehož razantní hlavičku nedokázal Wayne Hennessey udržet před brankovou čárou!
     
    90+2
    Matěj Vydra se hnal za vysokým nákopem na polovinu soupeře, ale jeho náběh si pohlídal Luke Ayling, který hlavou zahrál do rukavic brankáře.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut!
     
    90
    Stuart Dallas prošel do pokutového území, kde měl hodně těžkou pozici, ale v souboji s Benem Mee vybojoval pro domácí celek rohový kop a cenné sekundy k dobru.
     
    89
    Luke Ayling si dal pozor na napadajícího soupeře a jednoduše odkopl míč na polovinu Burnley. Hosté už vrhají prakticky všechny síly do útoku.
     
    88
    Joe Gelhardt upadl po souboji v pokutovém území, ale penalta se pískat nebude. Asistent rozhodčího totiž odmával domácímu hráči ofsajd.
     
    87
    Raphinha sice získal míč na levé straně, ale podle rozhodčího už míč celým objemem opustil hrací plochu.
     
    86
    Jay Rodriguez při napadání rozehrávky domácího celku poslal k zemi Kocha a může být rád, že nevyfasoval žlutou kartu.
     
    85
    Domácí se znovu dostali na polovinu soupeře, kde budou chtít nasbírat nějaké sekundy k dobru. Spoustu černé práce odvádí Stuart Dallas.
     
    84
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Chris Wood, přichází Matěj Vydra.
     
    84
    Ashley Westwood upadl po souboji v blízkosti velkého vápna a získal pro Burnley přímý kop ze skvělé pozice. Rýsuje se další možnost pro Corneta.
     
    83
    Ilan Meslier předvedl skvělé čtení hry, vystartoval ven z branky a pádem pod nohy rozběhnutého soupeře schoval míč do svých rukavic.
     
    82
    Jack Cork získal na polovině hřiště míč pro hostující Burnley, ale jeho rozehrávka na levou stranu byla nepřesná. Leeds bude vhazovat.
     
    81
    Domácí měli k dispozici rozehrávku přímého kopu na vlastní polovině. Koch to ale při nákopu přehnal s jeho délkou a odevzdal míč brankáři soupeře.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 39. Harrison, 77. Dallas (Klich), 90+2. D. James (Gelhardt) – 54. Cornet

    Karty:   10. T. Roberts (LDS), 53. D. Llorente (LDS) – 28. Tarkowski (BLY)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 11:7.
    Leeds United: Meslier – Ayling, D. Llorente, Koch, Firpo – Dallas, Forshaw – Raphinha, Klich, Harrison (62. D. James) – T. Roberts (58. Gelhardt).
    Náhradníci: Klaesson – Bate, Hjelde, Gelhardt, S. Greenwood, D. James, Jenkins, Summerville, Moore.

    Burnley FC: Hennessey – Ch. Taylor, Mee, Tarkowski, Lowton – Gudmundsson (46. Cornet), Cork, A. Westwood, McNeil – Wood (84. Vydra), Lennon (80. Jay Rodriguez).
    Náhradníci: Norris – Bardsley, Collins, Cornet, K. Long, Pieters, Jay Rodriguez, D. Stephens, Vydra.
    bahis siteleri