Chabarovsk – Spartak Moskva 3:2 (po pr.) | Vladivostok – Kazaň 4:2 (kon.) | CSKA Moskva – Viťaz 3:4 (po pr.)
Magnitogorsk – Jaroslavl 3:1 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 3:0 (kon.) | Soči – Nižněkamsk 4:1 (kon.)
Omsk – Minsk 3:0 (kon.) | Riga – Jekatěrinburg 0:0 (odl.)
po prodl.
Amur Chabarovsk
3:2 (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Spartak Moskva
Pátek 07.01.2022, 08:00 • Platinum Arena, Chabarovsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že vítězství Chabarovsku vystřelil Radan Lenc, se loučím a přeji vám příjemný zbytek pátečního dne. (10:23:54)
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Radan Lenc (CHA) 1+0, 3 střely, čas na ledě 19:01
    David Tomášek (CHA) 0+1, 1 střela, čas na ledě 19:16

    Jakub Jeřábek (SPM) 0+0, 0 střel, čas na ledě 16:48
     
    Vyrovnané střetnutí došlo do prodloužení, které po Tomáškově přihrávce rozhodl Radan Lenc. Chabarovsk ale ve třetí třetině byl střelecky aktivnější, a tak si možná bonusový bod zasloužil o trochu více. Amur nutně potřeboval dnes zvítězit, jelikož stále bojuje o příčky, které by mu zaručily postup do play-off. Tomu se zatím přiblížil na jediný bodík.

    Střely na branku: 29:25.
     
    Konec zápasu.
    60:38 Radan LENC - 3:2
     
    60:38
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    České duo rozhoduje dnešní střetnutí a Amur vítězí! David Tomášek prohodil obránce, čímž našel před brankou osamoceného spoluhráče. RADAN LENC naznačil kličku do forhendu, ale rychle si puk hodil do bekhendu a zakončil pod horní tyčku! Asistence: David Tomášek a Ruslan Pedan.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve vyrovnaném zápase uvidíme také prodloužení, jelikož o vyrovnávací trefu se ve třetí části postaral Ruslan Pedan.

    Střely na branku: 28:25.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:12
    Na druhé straně se zakončením od modré čáry prezentoval Sergej Těreščenko, jehož pokus brankáři vypadl. Ovšem Alexej Krasikov byl dostatečně rychlý, aby zamezil dorážce Vladimira Butuzova.
     
    58:56
    Na pravé straně měl velkou rychlost Vladimir Galuzin, který trefil soupeře do nohy. Chabarovsk tak může otočit kormidlem hry!
     
    58:13
    Přihrávka z modré čáry mířila mezi kruhy, kde hůl nastavil Alexandr Chochlačov. Jeho snažení ale poslalo černou gumu vedle pravé tyče.
     
    57:00
    Jdeme do koncovky normální hrací doby. Najdeme v ní ještě vítěze? Aktuálně se s pukem za vlastní brankou nachází Dmitrij Višněvskij a oba celky střídají.
     
    55:36
    Na pravý kruh si najel Artur Gizdatullin, jenž se prezentoval nepříjemnou střelou přes obránce. Jeho pokus ale vyrážečkou vytěsnil Alexej Krasikov.
     
    55:15
    Spartak si chtěl vzít vedení rychle zpátky, ale z této útočné akce to nebude. Jelikož Alexandr Chochlačov si najel do ofsajdu, a tak je hra vykázaná do neutrální části.
     
    54:23
    Už po druhé třetině jsem psal, že sledujeme vyrovnanou partii, což se aktuálně potvrdilo také na skóre. Oba celky by si bod zasloužily, ale ještě máme trochu času.
    53:37 Ruslan PEDAN - 2:2
     
    53:37
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    Je znovu srovnáno a velkou zásluhu na gólu má Danil Fajzullin, který velmi dobře clonil brankáři! Ale pojďme po stopách akce! Gleb Zyrjanov přihrál na modrou čáru, kde se do puku z jedné opřel RUSLAN PEDAN, který zamířil do zadní části branky – 2:2. Asistence: Gleb Zyrjanov.
     
    52:57
    Tentokrát se před branku hnal Vladimir Butuzov, jemuž byl puk vypíchnout k zadnímu mantinelu. Domácí hráč byl u něj první, ale zadovkou před brankou spoluhráče nenašel.

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 27. V. Butuzov (Nikolišin, S. Těreščenko), 54. R. Pedan (Zyrjanov), 61. Lenc (Tomášek, R. Pedan) – 5. Drozdov (M. Cyplakov), 30. Chochlačov (Heed, Širokov)


    Amur Chabarovsk: Alikin (Bartošák) – S. Těreščenko, R. Pedan, Baldajev, Volgin (A), Znacharenko, Pivcakin, Byčkov – Lenc, Grebenščikov, Tomášek – Nikolišin, V. Butuzov (A), A. Gorškov – Ljubimov, Šarov, Fajzullin (C) – Zyrjanov, Gizdatullin, Archipov.
    Trenér: Michail Kravec

    Spartak Moskva: Krasikov (Skovronskij) – Nikišin, Heed, Ručkin, D. Višněvskij (A), J. Jeřábek, Bryncev, Mamkin, Savikov – Lehterä (A), Širokov (C), Chochlačov – Emil Pettersson, Kugryšev, Drozdov – M. Cyplakov, Galuzin, Jake Virtanen – Soloduchin, D. Kvartalnov, Čebykin.
    Trenér: Boris Mironov

    Rozhodčí: Olenin, Fatejev – Ivanov, Šeljanin

    Diváci: 500
    ocianews.com