Boston – Minnesota 2:3 (kon.) | Buffalo – San Jose 2:3 (kon.) | Tampa – Calgary 4:1 (kon.)
New Jersey – Columbus 3:1 (kon.) | Philadelphia – Pittsburgh 2:6 (kon.) | Dallas – Florida 6:5 (2:0 po s.n.)
Colorado – Winnipeg 7:1 (kon.) | Arizona – Chicago 6:4 (kon.) | Vegas – NY Rangers 5:1 (kon.)
Seattle – Ottawa 0:0 (odl.) | Los Angeles – Nashville 2:4 (kon.)
konec
New Jersey Devils
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Columbus Blue Jackets
Pátek 07.01.2022, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a přeji pěkný den. Mějte se krásně a někdy příště, na počtenou. (03:47:43)
     
    Utkání sledovalo 11 523 diváků.
     
    Tři hvězdy utkání

    Jack Hughes (NJD) – 1+2
    Jesper Bratt (NJD) – 1+1
    Mackenzie Blackwood (NJD) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96, 9 %, odchytal 60:00
     
    Kdo se postavil do brankoviště

    Mackenzie Blackwood (NJD) – 31 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96, 9 %, odchytal 60:00
    Joonas Korpisalo (CBJ) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6 %, odchytal 58:08
     
    Československá stopa v utkání:

    Marián Studenič (NJD) – 0+0, -1 účast, 0 střel na branku, 0 TM, čas na ledě 06:04
    Christián Jaroš (NJD) – 0+0, 0 účast, 0 střel na branku, 2 TM, čas na ledě 09:26
    Tomáš Tatar (NJD) – 1+1, +2 účast, 3 střely na branku, 0 TM, čas na ledě 14:57
    Jakub Voráček (CBJ) – 0+0, 0 účast, 1 střela na branku, 0 TM, čas na ledě 20:26
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    New Jersey Devils – 11 (28)
    Columbus Blue Jackets – 8 (32)
     
    Utkání mezi New Jersey a Columbusem tak končí výhrou Devils v poměru 3:1! Klíčovým okamžikem celého zápasu se stala 42. minuta, kdy po přihrávce Jacka Hughese skóroval Jesper Bratt, který poslal Ďábly do těsného vedení, které domácí drželi až do závěru. V něm přidal Jack Hughes ještě pojistku v podobě trefy do prázdné brány přes celé kluziště. New Jersey tak vítězí v přímém duelu o 11. příčku Východní konference.

    Devils tak poskočili rovnou na 10. pozici ve Východní konferenci a stále ještě mohou snít sen o play-off.

    Blue Jackets naopak padají z 11. místa na 12. příčku Východní konference a představa vyřazovacích bojů se jim zase ještě více vzdálila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Patrik Laine to ještě zkoušel z levého kruhu, odkud ale minul a ještě může vystřelit Oliver Bjorkstrand, jenž ale z bezprostřední blízkosti napálil jen Mackenzieho Blackwooda.
     
    59:10
    Columbus to zkouší ještě jednou se šesti bruslaři v poli, jenže průnikovou přihrávku na levý kruh zachytil Michael McLeod a spěchá na opačný konec kluziště.
    58:40 Jack HUGHES - 3:1
     
    58:40
    Devils právě vstřelili branku!
    Max Domi se snažil na pravé straně vystřelit, jeho pokus zblokoval Tatar. Následně se na kotouč dostal JACK HUGHES, jenž ho poslal přes celé hřiště vysokým obloukem do odkryté klece Blue Jackets. Devils vedou 3:1 a tenhle zápas vyhrají! Asistence: Tomáš Tatar, Ryan Graves.
     
    58:27
    Colubmus hraje se šesti bruslaři v poli, hráči Blue Jackets zatím kombinují podél hrazení a hledají vhodný palebný prostor pro ránu.
     
    57:58
    Cole Sillinger spěchá po levém křídle kupředu, jeho přízemní ránu z kruhu dokázal Mackenzie Blackwood vykopnout betony před sebe, o zbytek se postarali jeho beci.
     
    57:23
    Blue Jackets se snaží rychle rozehrát z obranného pásma, Cole Sillinger spěchá po levém křídle za nahozeným kotoučem, který se mu ovšem získat nepovedlo.
     
    56:35
    P. K. Subban měl poté, co Hughes obkroužil klec Columbusu a poslal zpětný pas na pravý kruh, obrovskou příležitost. Pálil do bližšího horního rohu, jenže téměř položený Korpisalo zvládl do jeho rány vložit lapačku a vyškrábl puk na tyč! Fantastický zákrok brankáře Columbusu!
     
    56:26
    Blue Jackets se po pravé straně rychle dostali kupředu, Patrik Laine to však na útočné modré přehnal s kličkami a ztrácí hrací předmět.
     
    55:59
    Vhazování před strážcem svatyně Blue Jackets skončilo úspěchem Columbusu a Vladislav Gavrikov posílá bekhendem puk za sebe pro Jakea Beana.
     
    55:28
    Přesilovka byla ztrátou času pro Columbus, Jesper Boqvist je zpět na ledě. Do úniku se nyní hnal Jesper Bratt, jemuž však puk v klíčovém okamžiku utekl a Joonas Korpisalo jej rychle schoval pod lapačku.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 1. Tatar (Bratt, J. Hughes), 42. Bratt (J. Hughes, Bastian), 59. J. Hughes (Tatar, Graves) – 5. Domi (Gavrikov, Sillinger)


    New Jersey Devils: Blackwood (A. Schmid) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban (A), Graves, Ch. Jaroš, Ty Smith – Bratt, J. Hughes (A), Tatar – N. Hischier, J. Boqvist, Studenič – Mercer, Kuokkanen, Bastian – M. McLeod, Vesey, N. Foote.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Columbus Blue Jackets: Korpisalo (Bérubé) – Bean, Gavrikov, A. Boqvist, Kukan, Peeke, Christiansen – Nyquist (A), Jenner (C), Laine – O. Bjorkstrand (A), Sillinger, J. Voráček – Domi, Kuraly, Činachov – Bemström, Roslovic, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen.

    Rozhodčí: Morton, Luxmore – Baker, Smith.

    Diváci: 11 523
    bahis siteleri