Boston – Philadelphia 3:2 (kon.) | Tampa – Vancouver 4:2 (kon.) | Carolina – Columbus 0:6 (kon.)
Detroit – Winnipeg 0:3 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 3:2 (kon.) | St. Louis – Seattle 2:1 (kon.)
Nashville – Buffalo 1:4 (kon.) | Chicago – Montreal 3:2 (po pr.) | Calgary – Ottawa 1:4 (kon.)
Los Angeles – Pittsburgh 6:2 (kon.) | San Jose – NY Rangers 0:3 (kon.)
konec
Nashville Predators
1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Buffalo Sabres
Pátek 14.01.2022, 02:07 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:46 Vinnie HINOSTROZA - 1:4
     
    58:46
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo střílí gól do prázdné klece a vede 4:1! V prostoru před svou bránou se dostal ke kotouči VINNIE HINOSTROZA, jenž poslal ránu přes celé kluziště, kterou trefil opuštěnou svatyni Predators. Sabres tohle utkání vyhrají. Asistence: Robert Hägg, Kyle Okposo.
     
    57:05
    Nashville se pokouší o hru bez brankáře, Juuse Saros už je na střídačce a kotouč má na útočné modré Roman Josi.
     
    52:02
    Tanner Jeannot za svůj nájezd do brankáře Buffala pochopitelně dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    47:59 Jeff SKINNER - 1:3
     
    47:59
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo zvyšuje na 3:1! JEFF SKINNER dostal kotouč už ve středním pásmu, kde předvedl šikovnou otočku. Následně šel do úniku a v mezikruží volil ránu k vzdálenější tyči, kterou trefil tvrdě a přesně, Saros neměl šanci zasáhnout! Sabres zdvojnásobují své vedení. Asistence: Alex Tuch.
     
    46:05
    Mikael Granlund se dokázal vymotat od zadního mantinelu a z bezprostřední blízkosti chtěl Della propálit na přední tyči. Brankář Sabres ji měl dobře pokrytou.
     
    43:47
    Michael McCarron v obranném pásmu naprosto zbytečně podrazil Marka Jankowskiho a Sabres mají k dispozici početní výhodu.
     
    43:05
    Philip Tomasino dostával střílený pas z pravého hrazení do předbrankového prostoru, kde však nedokázal prudký puk usměrnit za Dellova záda, chyběl mu krok.
     
    39:55
    Matt Duchene dostal kotouč od levého hrazení do mezikruží a ostrou ranou poslal puk na klec soupeře, Aaron Dell však chytá i jeho ránu.
     
    39:36
    Brankář Aaron Dell se vydal z branky a ostrým hitem zastavil u hrazení Josiho, který ale nebyl v držení puku, gólman Buffala tak dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
    38:18 Jeff SKINNER - 1:2
     
    38:18
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo využívá početní výhodu a vede 2:1, brzy si tak bere vedení zpět! Rána Cozense z levého kruhu trefila před brankou stojícího JEFFA SKINNERA, jenž se nerozpakoval, nabral puk na hůl a rychle ho poslal za záda Sarose, jenž reagoval na první střelu. Sabres znovu odskakují do trháku! Asistence: Dylan Cozens, Kyle Okposo.
     
    36:42
    Znovu se bude vylučovat. Colton Sissons si nyní před klecí soupeře počínal hodně nešikovně a trefil jednoho z obránců Sabres vysokou holí. Dostává za to dvě minuty. Přesilovka pro Buffalo.
     
    36:09
    Jeff Skinner se dostal ke střele z vrcholu levého kruhu a jeho tvrdá přízemní rána nadělala vrásky Sarosovi, jenž ji musel vykopnout koncem betonu!
     
    34:45
    Predators se drží v útočném pásmu, Mikael Granlund vypálil z vrcholu kruhů, Aaron Dell jeho ránu zastavil vyrážečkou jen s velkými problémy!
    33:12 Matt DUCHENE - 1:1
     
    33:12
    Nashville právě vstřelil branku!
    Predators využívají početní výhodu a mažou své manko na Sabres! Roman Josi vystřelil z pravého kruhu, Dell vyrazil jeho ránu jen před sebe, kde Ryan Johansen přisunul puk na hůl MATTA DUCHENEA, jenž díky své pohotové reakci a rychlé střele srovnává na 1:1! Asistence: Ryan Johansen, Roman Josi.
     
    32:27
    Nashville je kompletní a pro změnu si zahraje přesilovou hru. Vyloučen je Cody Eakin, který u své střídačky strhl k zemi Cousinse, se kterým byl předtím v osobním souboji. Dvě minuty za hrubost.
     
    30:41
    Alex Tuch zaváží kotouč do třetiny soupeře, následně vymyslel pěknou přihrávku na osu hřiště, kde Rasmus Asplund předal doleva na Kylea Okposa, jeho tvrdou ránu z kruhu tlumí Saros ve své náruči!
     
    29:44
    Buffalo si zahraje první přesilovou hru, Matt Benning srazil v obranném pásmu k zemi Marka Jankowskiho a dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    29:05
    Cole Smith dostal kotouč od zadního mantinelu do předbrankového prostoru, rychlou přízemní ranou však Della neprostřelil.
     
    20:42
    Branka Nashvilleu neplatí! Buffalo se rozhodlo pro trenérskou výzvu, která odhalila ofsajd Nashvilleu na začátku akce. Místo toho je vyloučen Jeff Skinner, jenž dnes zatím jako jediný usedl na trestnou lavici. Sám tam jde už podruhé, tentokrát míří za katr za hákování.
     
    20:42
    Nashville právě vstřelil branku!
    Nashville na začátku druhé třetiny dotahuje manko! COLTON SISSONS dostal kotouč na vrchol levého kruhu a ostrou ranou z nápřahu propálil brankáře Della, srovnává tak na 1:1!
     
    19:15
    Cole Smith poslal šikovnou zadovkou puk od zadního hrazení do brankoviště, kde dorážel Michael McCarron. Aaron Dell se však z bezprostřední blízkosti prostřelit nenechal.
     
    15:44
    Přesilovka pro Predators. Jeff Skinner dostal svou hůl mezi nohy Mattiase Ekholma, který o hokejku soupeře za svou klecí zakopl a upadl. Dvě minuty pro Skinnera za podrážení.
     
    15:37
    Jeff Skinner byl v první velké příležitosti utkání, sám se dostal ke střele z bezprostřední blízkosti na ose hřiště v předbrankovém prostoru. Svým projektilem však trefil jen Sarosovo rameno!
    05:30 Mark JANKOWSKI - 0:1
     
    05:30
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo z úvodního tlaku vytěžilo překvapivou první branku a otevírá skóre utkání! MARK JANKOWSKI vystřelil z pravé strany od modré čáry, Juuse Saros vyrazil kotouč jen před sebe do bránícího Matta Benninga, jenž si nešťastně srazil touš do vlastní sítě! Sabres vedou 1:0! Asistence: Mark Pysyk.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 34. Duchene (Johansen, Josi) – 6. Jankowski (Pysyk), 39. J. Skinner (Cozens, Okposo), 48. J. Skinner (Tuch), 59. Hinostroza (Hägg, Okposo)


    Nashville Predators: Saros (Rittich) – Josi (C), Fabbro, A. Carrier, Ekholm (A), Benning, P. Myers – Duchene, Mikael Granlund (A), Tolvanen – Kunin, Johansen, Cousins – Jeannot, Sissons, Luff – Tomasino, McCarron, Cole Smith.
    Trenér: John Hynes.

    Buffalo Sabres: Dell (Houser) – Jokiharju, Dahlin, C. Miller, Hägg, Pysyk, Bryson – Tuch, Cozens, J. Skinner – V. Olofsson, Jankowski, R. Asplund – Okposo (A), Girgensons (A), Hinostroza – Hayden, Eakin, Bjork.
    Trenér: Don Granato.

    Rozhodčí: Walsh, Chmielewski – Mills, Rody.

    Diváci: 17 159
    thejrc.org