Florida – Dallas 7:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 7:3 (kon.) | Colorado – Arizona 4:3 (1:0 po s.n.)
Boston – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Vancouver 4:1 (kon.) | NY Islanders – Washington 0:2 (kon.)
konec
Minnesota Wild
7:3 (3:1, 0:0, 4:2)
Anaheim Ducks
Sobota 15.01.2022, 02:00 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:47 Matt DUMBA - 7:3
     
    51:47
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild ukázali trpělivost a ani Lukáš Dostál neudrží čisté konto. Za bránou nezastihl kotouč Josh Manson, takže MATT DUMBA se dostal do výhodné palebné pozice. Trefil se navíc přes obránce a rovnou do růžku, takže Lukáš Dostál byl už prakticky bez šance. Sedmý gól Minnesoty by měl znamenat definitivní rozhodnutí, čtyřgólový náskok už Anaheim nestáhne. Asistence: Ryan Hartman.
    46:06 Trevor ZEGRAS - 6:3
     
    46:06
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Anaheim se prosazuje i podruhé a šance rázem žije mnohem výrazněji. Desátý gól v sezoně přidal po teči TREVOR ZEGRAS, částečně mu pomohl také domácí zadák Dakota Mermis, který se kotouče dotkl taktéž. Od levého mantinelu zvolil jednoduché řešení přihrávající Fowler a jak vidno, Ducks se potřebují tlačit do brány, aby vytvářeli nebezpečné příležitosti. Asistence: Cam Fowler a Maxime Comtois.
    44:39 Derek GRANT - 6:2
     
    44:39
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Hosté vykřesávají malou, ale přece nějakou naději. Do brankoviště se nastěhoval DEREK GRANT a s pomocí hole i brusle dokázal tečovat na místo určení přihrávku Jamieho Drysdaleho. Ducks potřebovali takový gól jako sůl, ještě mohou živit naději na obrovský zázrak ve třetí části. Asistence: Jamie Drysdale a Ryan Getzlaf.
    42:05 Victor RASK - 6:1
     
    42:05
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Nalomený Anthony Stolarz inkasuje znovu. Marcus Foligno vedl kotouč po levé straně a v pravý čas vyhledal na středu postaveného VICTORA RASKA. Jeho střela sice nebyla dokonalá, ale Stolarz už musel mít rozhozenou hlavu. Trenéři ho zcela nepochopitelně nestáhli ze hry dříve a český mladík Lukáš Dostál se do branky podívá až nyní. To byla školácká chyba lavičky Anaheimu. Asistence: Marcus Foligno.
    40:34 Mats ZUCCARELLO - 5:1
     
    40:34
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Čtyři vteřiny dělí poslední dvě branky, to by snad mohl být i nějaký ten rekord. Maxime Comtois podcenil souboj ve středním pásmu, MATS ZUCCARELLO ho okamžitě po vhazování okradl a svižnou ranou navíc překvapil Anthonyho Stolarze, který inkasuje podruhé v krátkém čase. Bez asistence.
    40:30 Matthew BOLDY - 4:1
     
    40:30
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild zvládli buly v útočném pásmu prostřednictvím Frédéricka Gaudreaua a od mantinelu nahodil kotouč do brankoviště MATTHEW BOLDY. Měl štěstí na odraz od obránce a dostává kotouč do branky. Anthony Stolarz tak okamžitě po výměně nože brusle inkasuje. Asistence: Frédérick Gaudreau.
    14:59 Mats ZUCCARELLO - 3:1
     
    14:59
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Další nechytatelná střela letěla na Anthonyho Stolarze. Souboj v rohu ustál Kirill Kaprizov, dokázal předat kotouč do středu a znovu ukázal, že jeho chemie s MATSEM ZUCCARELLEM prostě funguje. Norský snajpr namířil kotouč do pravého horního růžku ranou z první, puk letěl jako dobře natažená gumička na vlasy. Stolarz i po třetím gólu zůstane na svém místě. Asistence: Kirill Kaprizov.
    11:39 Maxime COMTOIS - 2:1
     
    11:39
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ukázkovou studii střelby předvedl MAXIME COMTOIS, ani Anaheim nenechal přečíslení dva na jednoho ležet ladem. Poté, co předvedl obranný zákrok Kevin Shattenkirk, předal puk Trevor Zegras. Pak už bylo vše v režii Comtoise, který vtrhnul do útoku a neskutečnou bombou tahem našel prostor na levé tyči, o níž puk ještě opřel. Moc hezký gól a hlavně důležité snížení. Asistence: Trevor Zegras a Kevin Shattenkirk.
    08:52 Ryan HARTMAN - 2:0
     
    08:52
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Dokonale využili hybridního icingu domácí. Už Kirill Kaprizov měl obrovskou šanci, ale puk minul. Wild se tak podruhé v krátkém čase prosazují až zásluhou RYANA HARTMANA. Střela ruského torpéda šla vedle, ovšem odražený puk nasměroval před branku Mats Zuccarello. Na hraně brankoviště bojující Hartman zvládl bleskové zakončení a Stolarz se musel smířit s další kapitulací. Asistence: Mats Zuccarello a Kirill Kaprizov.
    07:25 Kevin FIALA - 1:0
     
    07:25
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Přečíslení dva na jednoho Wild parádně využívají. Na střed strhnul pozornost Matthew Boldy a KEVIN FIALA tak mohl vyplavat osamocený na pravé straně. Ve správný čas inkasoval přihrávku, zvládl rychlou kličku do forhendu i následné zakončení a domácí tým se zaslouženě ujímá vedení. Útočník s českými kořeny ukazuje směrem k asistentovi a dává mu kredit. Asistence: Matthew Boldy a Nico Sturm.

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 8. K. Fiala (Boldy, N. Sturm), 9. Hartman (Zuccarello, Kaprizov), 15. Zuccarello (Kaprizov), 41. Boldy (F. Gaudreau), 41. Zuccarello, 43. V. Rask (M. Foligno), 52. Dumba (Hartman) – 12. Comtois (Zegras, Shattenkirk), 45. D. Grant (Drysdale, Getzlaf), 47. Zegras (Fowler, Comtois)


    Minnesota Wild: Kähkönen (A. Hammond) – Jordie Benn, Dumba (A), Merrill, D. Kulikov, Mermis, Addison – Kaprizov, Hartman, Zuccarello – Greenway, V. Rask, M. Foligno (A) – K. Fiala, F. Gaudreau, Boldy – Dewar, N. Sturm, Duhaime.
    Trenér: Dean Evason

    Anaheim Ducks: Stolarz (43. Dostál) – Fowler, Manson (A), H. Lindholm, Drysdale, Jacob Larsson, Shattenkirk – Milano, Getzlaf (C), S. Carrick – Comtois, Zegras, Rakell – D. Grant, Lundeström, Silfverberg (A) – Deslauriers, Steel, B. Robinson.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Dunning, Morton – Johnson, Flemington

    Diváci: 18 300
    thejrc.org