Florida – Dallas 7:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 7:3 (kon.) | Colorado – Arizona 4:3 (1:0 po s.n.)
Boston – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Vancouver 4:1 (kon.) | NY Islanders – Washington 0:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Sobota 15.01.2022, 19:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    50:00
    Po rychlém kontru hostí přistrčil Ian Cole na svého brankáře Boa Horvata nedovoleně, a proto se podívá dnes již podruhé na trestnou lavici.
     
    36:12
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Bo Horvat – 2 min., hrubost).
     
    31:13
    Juho Lammikko si při zámku od domácích pomohl zbytečným zákrok úplně mimo hru, za nějž je po zásluze vyloučen na dvě minuty. Tímto dává svůj tým opět do úzkých.
     
    27:49
    Do dobré šance se dostal Conor Garland, kterého na hranici brankoviště podrazil svou hokejkou Ian Cole, jenž podruhé v utkání zamíří na trestnou lavici, a to konkrétně po komerční přestávce.
     
    17:09
    Domácí se teď po chybě ve střídaní ocitli na ledové ploše v šesti hráčích, a proto tedy budou opět hrát v početní nevýhodě.
     
    08:38
    Po rychlém průniku hostí do útočného pásma se dopustil zbytečného faulu Joey Keane, který tedy se tedy díky tomu přemísťuje na trestnou lavici.
     
    07:39
    Andrei Svečnikov si teď vypracoval po uvolnění prostor k zakončení, zde byl ale poslán k zemi Tylerem Myersem, který je tedy po zásluze vyloučen.
     
    04:49
    Bo Horvat se teď dostal do dobré příležitosti, ovšem ke střele se nedostal, jelikož ho za dnes přidržel Brett Pesce, který si jde po zásluze sednout na trestnou lavici.

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 9. Aho (T. Teräväinen, A. DeAngelo), 22. Trocheck (A. Svečnikov, M. Nečas), 25. M. Nečas (A. Svečnikov, Trocheck), 45. Lorentz (Skjei, Pesce) – 14. Horvat (L. Schenn)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (LaFontaine) – Pesce, Skjei, A. DeAngelo, Cole, Keane, Brendan Smith – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck (A), A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Martinook, Kotkaniemi, Niederreiter.
    Trenér: Rod Amour

    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Poolman, B. Hunt – Boeser, J. T. Miller (A), Pearson – Garland, Horvat (C), Elias Pettersson – Höglander, Dickinson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: McIsaac (CAN), Halkidis (CAN) – Mills (CAN), Pancich (USA)
    thejrc.org