Florida – Dallas 7:1 (kon.) | Minnesota – Anaheim 7:3 (kon.) | Colorado – Arizona 4:3 (1:0 po s.n.)
Boston – Nashville 4:3 (po pr.) | Carolina – Vancouver 4:1 (kon.) | NY Islanders – Washington 0:2 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Sobota 15.01.2022, 19:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    50:00
    Po rychlém kontru hostí přistrčil Ian Cole na svého brankáře Boa Horvata nedovoleně, a proto se podívá dnes již podruhé na trestnou lavici.
     
    47:51
    Martin Nečas měl po kombinaci s Andrejem Svečnikovem úplně prázdnou svatyni hostí, kterou ale po špatném zpracování nedokázala trefil a promrhal tak šancí na dvougólový večer.
    44:09 Steven LORENTZ - 4:1
     
    44:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domáí z ničeho nic dávají další branku, což už je pro hosty trochu kruté! Po nahození od se totiž dostal k teči STEVEN LORENTZ, který puk pohotově usměrnil za záda Thatchra Demka. Asistence: Brady Skjei, Brett Pesce.
     
    42:54
    Frederik Andersen předvedl neuvěřitelný zákrok! Proti střele Conora Garlanda totiž hodil svou hůl, jenž puk dokázala neuvěřitelně zachránit před brankovou čarou!
     
    38:22
    Seth Jarvis teď mohl naopak skóre navýšit, ovšem při samostatném úniku trefil pouze tyč hostující branky, která tedy zazvonila velmi hlasitě!
     
    37:55
    Nils Höglander promhral obrovskou šancí na snížení skóre! Po přebrání a kličce měl totiž před sebou odkrytou branku, kterou ale opravdu trestuhodně netrefil!
     
    36:12
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Andrej Svečnikov – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Bo Horvat – 2 min., hrubost).
     
    33:33
    Thatcher Demko se teď vyznamenal proti střele Iana Cola, když předvedl parádní přesun z jedné strany na druhou, za který by s určitě nestyděl například ani slavný Dominik Hašek.
     
    31:13
    Juho Lammikko si při zámku od domácích pomohl zbytečným zákrok úplně mimo hru, za nějž je po zásluze vyloučen na dvě minuty. Tímto dává svůj tým opět do úzkých.
     
    29:19
    Elias Pettersson teď utržil ránu holí od Jordana Staala, která ale potrestaná nebude, jelikož si tohoto incidentu nevšiml žádný z arbitrů. Aktuálně je na své střídačce, kde si ránu přidržuje.
     
    28:20
    Vincent Trocheck se dostal v oslabení do samostatného úniku, ovšem trochu ho zlobili brusle, které v celkovém součtu zabránili zakončení na brankáře Thatchera Demka.
     
    27:49
    Do dobré šance se dostal Conor Garland, kterého na hranici brankoviště podrazil svou hokejkou Ian Cole, jenž podruhé v utkání zamíří na trestnou lavici, a to konkrétně po komerční přestávce.
    24:49 Martin NEČAS - 3:1
     
    24:49
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hurricanes poprvé v utkání odskakují do dvougólového vedení! Po pěkné kličce od Andreie Svečnikova se dostal ke střele zpoza pravého kruhu český mladík MARTIN NEČAS, jenž poslal puk přesně nad lapačku amerického brankáře v barvách Canucsk 3-1! Asistence: Andrej Svečnikov, Vincent Trocheck.
    21:02 Vincent TROCHECK - 2:1
     
    21:02
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí se velmi brzy po začátku druhé části dostávají do vedení! Po vyhrané buly vyslal Martin Nečas velmi dobrou nahrávku před branku, kde se po lehkém přiťuknutí od Andreie Svečnikova nejlépe zorientoval VINCENT TROCHECK, jenž puk zamířil přesně nad lapačku Thatchera Demka 2-1! Asistence: Andrei Svečnikov, Martin Nečas.
     
    17:09
    Domácí se teď po chybě ve střídaní ocitli na ledové ploše v šesti hráčích, a proto tedy budou opět hrát v početní nevýhodě.
     
    16:56
    Conor Garland měl na hokejce vedoucí branku, ale při samostatném úniku trefil pouze levý beton Frederika Nielsena, který tak velmi důležitě podržel svůj celek.
    13:24 Bo HORVAT - 1:1
     
    13:24
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Hosté se z ničeho nic prosazují a skóre je tedy vyrovnáno. Po rychlém kontru se k puku dostal BO HORVAT, jenž nenápadnou střelou zamířil přesně do horního rohu branky Frederika Nielsena 1-1! Asistence: Luke Schenn
     
    09:12
    Domácí teď promrhali obrovskou šancí na zvýšení vedení! Po chybě hostí se dostal do samostatného úniku Nino Niederreiter, ten ale trefil pouze nachystanou lapačku Thatchera Demka.
     
    08:38
    Po rychlém průniku hostí do útočného pásma se dopustil zbytečného faulu Joey Keane, který tedy se tedy díky tomu přemísťuje na trestnou lavici.
    08:17 Sebastian AHO - 1:0
     
    08:17
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí svou početní výhodu přeci jen velmi rychle proměňují! Po krátké kombinaci v útočném pásmu se dostal ke střele SEBASTIAN AHO, jenž z otočky trefil puk pod lapačku Thatchera Demka 1-0! Asistence: Teuvo Teräväinen, Anthony DeAngelo.
     
    07:39
    Andrei Svečnikov si teď vypracoval po uvolnění prostor k zakončení, zde byl ale poslán k zemi Tylerem Myersem, který je tedy po zásluze vyloučen.
     
    04:49
    Bo Horvat se teď dostal do dobré příležitosti, ovšem ke střele se nedostal, jelikož ho za dnes přidržel Brett Pesce, který si jde po zásluze sednout na trestnou lavici.

    Adam Sedlák

    Branky a nahrávky: 9. Aho (T. Teräväinen, A. DeAngelo), 22. Trocheck (A. Svečnikov, M. Nečas), 25. M. Nečas (A. Svečnikov, Trocheck), 45. Lorentz (Skjei, Pesce) – 14. Horvat (L. Schenn)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (LaFontaine) – Pesce, Skjei, A. DeAngelo, Cole, Keane, Brendan Smith – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck (A), A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Martinook, Kotkaniemi, Niederreiter.
    Trenér: Rod Amour

    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – T. Myers, Ekman-Larsson (A), L. Schenn, Q. Hughes, Poolman, B. Hunt – Boeser, J. T. Miller (A), Pearson – Garland, Horvat (C), Elias Pettersson – Höglander, Dickinson, Podkolzin – Highmore, Lammikko, Motte.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: McIsaac (CAN), Halkidis (CAN) – Mills (CAN), Pancich (USA)
    thejrc.org