New Jersey – Carolina 7:4 (kon.) | NY Rangers – Arizona 7:3 (kon.) | NY Islanders – Toronto 1:3 (kon.)
Colorado – Montreal 3:2 (po pr.) | Washington – Ottawa 3:2 (po pr.) | Nashville – Detroit 4:1 (kon.)
Minnesota – Chicago 4:3 (po pr.) | Edmonton – Calgary 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 1:7 (kon.)
Pittsburgh – Winnipeg 3:2 (1:0 po s.n.)
konec
New Jersey Devils
7:4 (2:2, 3:2, 2:0)
Carolina Hurricanes
Neděle 23.01.2022, 01:00 • Prudential Center, Newark • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    53:55 Pavel ZACHA - 7:4
     
    53:55
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí přidávají sedmý gól a zřejmě tenhle zápas vyhrají! Andreas Johnsson poslal krásnou přihrávkou do šance Dawsona Mercera. Ten z pravé strany orazítkoval bližší tyčku, odražený puk si však našel PAVEL ZACHA a ten ho poslal do odkryté klece – 7:4. Asistence: Dawson Mercer a Andreas Johnsson.
    52:51 Jack HUGHES - 6:4
     
    52:51
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí přesilovku využívají! JACK HUGHES si vyměnil puk s Damonem Seversonem, dojel s ním na levý kruh a švihem vymetl vzdálenější horní růžek nad lapačkou LaFontaina. Asistence: Damon Severson a Nico Hischier.
    38:19 Jesper BRATT - 5:4
     
    38:19
    Devils právě vstřelili branku!
    Přestřelka pokračuje! Domácí vedou 5:4. P. K. Subban odvedl dobrou práci na modré čáře, když pro domácí udržel útočné pásmo. Po nahození Ryana Gravese pak před brankou čekající Jegor Šarangovič protečoval puk k JESPEROVI BRATTOVI, který ho z pravého kruhu okamžitě nastřelil na LaFontaina a našel mezírku mezi jeho betony. Asistence: Jegor Šarangovič a Ryan Graves.
    35:34 Brady SKJEI - 4:4
     
    35:34
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté srovnávají! Hráčům Caroliny se povedlo přečíslit obranu soupeře. Situaci ještě z druhé vlny doplnil obránce BRADY SKJEI, kterého si Derek Stepan pro přihrávku také vybral a zadák Canes se z levé strany trefil nad lapačku Gilliese – 4:4. Asistence: Derek Stepan a Joshua Leivo.
    31:16 Andreas JOHNSSON - 4:3
     
    31:16
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí poprvé v zápase vedou! Pavel Zacha vyvezl puk z obranného až do útočného pásma. Tam ho předal doprava Dawsonovi Mercerovi a ten oslovil krosem ANDREASE JOHNSSONA. Švédský útočník se trefil k pravé tyčce z pohledu brankáře LaFontaina a strhl vedení na stranu Devils – 4:3. Asistence: Dawson Mercer a Pavel Zacha.
    28:48 Michael MCLEOD - 3:3
     
    28:48
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí vyrovnávají až při hře 5 na 5! Na levé straně útočné třetiny se dostal k puku Andreas Johnsson. Ten vystřelil z vrcholu kruhu pro vhazování, LaFontaine vyrazil kotouč jen před sebe a dorážka MICHAELA MCLEODA skončila za jeho zády. Asistence: Andreas Johnsson a P. K. Subban.
    23:27 Joshua LEIVO - 2:3
     
    23:27
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté si berou zpátky vedení, které ztratili v závěru první třetiny! JOSHUA LEIVO na pravé straně přebruslil Christiána Jaroše, dostal se až před branku a pověsil puk pod horní tyčku Gilliesovy svatyně – 2:3. Asistence: Anthony DeAngelo a Jaccob Slavin.
    19:06 Nathan BASTIAN - 2:2
     
    19:06
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí v závěru třetiny dorovnávají dvoubrankové manko! Michael McLeod nabil na modrou čáru Ryanovi Gravesovi, který puk napálil na branku. Před ní ještě clonil NATHAN BASTIAN, po jehož jemné teči kotouč zapadl za záda brankáře LaFontaina – 2:2. Asistence: Ryan Graves a Michael McLeod.
    17:33 Nathan BASTIAN - 1:2
     
    17:33
    Devils právě vstřelili branku!
    Domácí v posledních několika střídáních zatlačili svého soupeře a jsou odměněni snížením! Po ráně Ryana Gravese se puk odrazil zpátky před brankoviště. NATHAN BASTIAN ho pohotově zasáhl ze vzduchu a nasměroval ho pod horní tyč nad pravé rameno brankáře LaFontaina – 1:2. Asistence: Ryan Graves a Janne Kuokkanen.
    05:46 Ian COLE - 0:2
     
    05:46
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté vedou o dva góly! Martin Nečas nejprve v přečíslení 3 na 2 servíroval puk na osu Derekovi Stepanovi, který z jedničky rozezvučel tyčku Gilliesovy branky. Domácí však poté nedokázali kotouč odklidit z obranné třetiny. Ten se po krátké kombinaci hráčů Caroliny dostal na levou stranu k IANOVI COLEOVI a ten z pozice kousek za kruhem propálil gólmana New Jersey. Asistence: Martin Nečas a Andrej Svečnikov.
    02:20 Andrej SVEČNIKOV - 0:1
     
    02:20
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hosté se rychle ujímají vedení! Vincent Trocheck na levé straně útočného pásma vybojoval puk pro ANDREJE SVEČNIKOVA. Ten na nic nečekal, vypálil od mantinelu a kotouč k překvapení všech skončil v brance Ďáblů. Gillies šel totiž rychle do kolen a puk mu nad pravým ramenem zapadl do bližšího horního růžku jeho svatyně. Asistence: Vincent Trocheck a Brendan Smith.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 18. Bastian (Graves, Kuokkanen), 20. Bastian (Graves, M. McLeod), 29. M. McLeod (A. Johnsson, P. K. Subban), 32. A. Johnsson (Mercer, Zacha), 39. Bratt (Šarangovič, Graves), 53. J. Hughes (Severson, N. Hischier), 54. Zacha (Mercer, A. Johnsson) – 3. A. Svečnikov (Trocheck, Brendan Smith), 6. Cole (M. Nečas, A. Svečnikov), 24. Leivo (A. DeAngelo, Slavin), 36. Skjei (Stepan, Leivo)


    New Jersey Devils: J. Gillies (Blackwood) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Graves, Ch. Jaroš, Colton White – Tatar, N. Hischier (C), Zacha – Bratt, J. Hughes (A), Šarangovič – Kuokkanen, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod, Vesey.
    Carolina Hurricanes: LaFontaine (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Brendan Smith, Cole – Jarvis, Aho (A), Niederreiter – M. Nečas, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Lorentz – Stepan, Kotkaniemi, Leivo.

    Rozhodčí: Pochmara, Hebert – O’Quinn, Brisebois

    Diváci: 13 657
    thejrc.org