HC UP Olomouc – Akademici Plzeň 4:1 (kon.) | Riders Univerzita Pardubice – UK Kings Prague 2:5 (kon.)
konec
Riders Univerzita Pardubice
2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
UK Kings Prague
Pondělí 31.01.2022, 19:00 • Enteria Aréna Pardubice • Univerzitní liga ledního hokeje • 14. kolo
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost, doufám že jste si dnešní zápas užili a budu se zase někdy těšit.

    Hezký zbytek večera. (21:29:54)
     
    Je konec!

    Pro Riders se jistě jedná o velkou škodu, vstup do třetí třetiny se Východočechům ale krutě nepovedl, hrálo se v podstatě na jedinou branku, chvíli se svým odhodláním ještě drželi, pak se jim však hra v rozmezí jediné minuty rozsypala dvěma důležitými a mimochodem i pohlednými góly Dominka Havelky a Viktora Martínka.

    Jezdci byli jako opaření a přesilovka na kterou se dříve mohli stoprocentně spolehnout se jim nepovedla a s návratem do zápasu byl amen! I když nechybělo mnoho a toto své tvrzení jsem musel odvolat. Závěr zápasu se totiž Pardubicím povedl a ještě výrazně hrozili směrem ke dramatizaci utkání. Už ale bylo příliš pozdě, i kdyby se Riders nakrásně trefili na vyrovnání by to už asi nebylo...

    A červeno – bílí přitom do závěrečné periody vstupovali ve velmi dobré startovní pozici.- Stav 2:3 byl určitě hratelný. Není to poprvé co Východočeši ztratili slibně rozehraný zápas, i když musím konstatovat, že tentokrát to dobře vypadalo skutečně dlouho a to i přes to že otěže jednoznačně pevně držela Univerzita Karlova.

    Východočeši se tak nemají za co stydět, přeci jen přijel lídr soutěže. Sen o definitivním zařazení do středu tabulky a v neposlední řadě postupu do play off však dnes reálnějších obrysů nenabyde a Riders zůstanou osmí.

    To UK může slavit! Upevnila si pozici prvního mančaftu, využila zápasu k dobru a Black Dogs Budweis se vzdálila už na o poznání lepší čtyři body!

    Pochvalu dnes jednoznačně zaslouží i fanoušci v Enteria Aréně, kteří skutečně neúnavně hnali svůj tým kupředu. Je skvělé vidět, že Univerzitní liga láká i nějaké ty diváky, věřme, že jich bude víc a víc...

    No a na závěr poslední (a velmi zásadní) informace: Riders vs UK Prague 2:5!
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    Lukáš Bezděk ač obránce ještě v posledních vteřinách ukázal jak šikovné ruce má, z pár soků si udělal kužely a nakonec i vypálil. Bohužel pro Pardubice nad.
     
    59:41
    Dělovka od modré míjí pražskou klec.
     
    59:13
    Už je hotovo, Riders se sice snaží a útočí, na dramatizaci zápasu to už ale stačit nebude.
     
    58:48
    Jiří Halbrštát zcela osamocen u pravé tyče promáchl.
     
    58:19
    Kotouč už si potřebuje dát pauzu a tak se odstěhoval mimo hrací plochu. Do akce jde jeden z jeho kolegů.
     
    56:59
    Lukáš Hebek nejdříve sroloval jednoho ze soupeřů na modré čímž vytvořil akci 2 na 1, následně kopnul do vrtule a jel do brankoviště, málem dostal přihrávku, tu ale v rozhodujícím okamžiku vypíchl vzorně bekčekující obránce UK.
     
    55:43
    To je dobrá pasáž Pardubic! Lukáš Bezděk si dlouho klepal o přihrávku, jeho defenzivní parťák si ho ale nevybral a sám vypálil. David Mašek udrží puk ve výstroji.
     
    55:26
    Matěj Kmoníček objel bránu hostů a pokusil se zasunout puk do sítě, dorážet se ještě vydal Daniel Králíček, ale gólman Pražanů si poradil. Na ledě se nám ještě budí vášně, vše se ale obejde bez většího konfliktu.
     
    55:15
    Vojtěch Faltys vyslal ostrou střelu z pravého kruhu, do brankoviště ještě aktivně šel Rudolf Klíma, David Mašek si ale se vším poradil.
     
    54:32
    Tak tohle byla první početní výhoda, která se Riders nepovedla. Zdá se, že nepříznivý vývoj třetí třetiny se na Východočeších podepsal a s nějakým odporem je možná amen. V hokeji ale nikdy neříkej nikdy.
     
    52:38
    David Jindra v samostatném úniku ve vlastním oslabení! Šikovný útočník zkusil dlouhou kličku do forhendu, brankář Sodomka, ale tento úmysl vystihl a měl beton na svém místě! Enteria arénou se vyvolává jméno muže v masce a bílo červeném dresu.
     
    52:31
    Vyloučení v týmu UK Hockey Prague (Filip Čmejla – 2 min., nedovolené bránění).
     
    50:11
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Ou, tak to je škoda pro Riders, Pražané během ani ne minuty odskakují do pohodlného vedení! Oliver Glitta adresoval famózní pas na VIKTORA MARTÍNKA, hostující lídr se hnal do samostatného úniku a parádní finesou s hokejkou mezi nohama dává pátý gól svého týmu. Petr Sodomka znovu neměl šanci. Asistence: Oliver Glitta a David Jindra.
     
    49:28
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Kaboom! Hosté drtili soupeře v pásmu, David Volf přenesl hru z poza brány na sjíždějícího DOMINIKA HAVELKU, ten napřáhl a vyslal ze své hole raketu! Kotouč se zastavil až v síti, Petr Sodomka neměl nárok. UK vede 4:2. Asistence: David Volf.
     
    49:27
    David Volf číhal u pravé tyčky, tam se ale tygřím skokem vrhnul Petr Sodomka a problémům zamezil.
     
    49:04
    Až teď se Pražané usadili v pásmu.
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 19. Stolín (Lenoch), 29. Maršík (Hebek, Faltys) – 6. Novák (Halberštát, Šimanský), 14. Jindra (Novák), 22. Martínek (Glitta, Havelka), 50. Havelka (Volf), 51. Martínek (Glitta, Jindra)


    Riders Univerzita Pardubice: Sodomka (Vaněk) – Vacek, Obr, Lenoch, Bezděk, Faltýs, Pražák – Klíma, Maršík, Bureš, Ladman, Stolín, Hejný, Kmoníček, Skála, Králíček, Šrámek, Hebek, Topolská
    UK Kings Prague: Mašek – Piskač, Novák, Málek, Vávra – Halbrštát, Martínek, Velas, Glitta, Sola, Jindra, Rudolph, Čmejla, Bořík, Šimanský
    thejrc.org