Levice – Skalica 3:8 (kon.) | Žiar nad Hronom – Trnava 3:1 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 1:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Středa 02.02.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Stanislav Škorvánek st. (tréner Vlci Žilina): "Výborné stretnutie z oboch strán. Typické derby stretnutie, pričom je len dobré, že ho mohli sledovať aj diváci. Atmosféra bola o to lepšia. Určite z nášho pohľadu cenné víťazstvo. Oba tímy sa prezentovali dobrým výkonom, sme preto radi, že sme zápas zvládli. Z nášho pohľadu sme zápasy neodkladali, samozrejme, museli sme reagovať na nepriaznivú situáciu z pohľadu súpera. Uvidíme, ako to bude vyzerať neskôr, čo sa týka nášho tímu, my ideme ďalej, vplyv pandémie na ostatných zatiaľ nemôžem hodnotiť. Samozrejme, isté problémy v zostave sa nevyhli ani nám. Dnes hral napríklad Jakub Jakubík, stabilný center, v obrane. Zvládol to veľmi dobre, gólman takisto pochytal, čo mohol. Z tohto pohľadu sme preto s hrou maximálne spokojní, víťazstvo si určite ceníme. Čo sa týka nášho postavenia v tabuľke, prvé miesto ešte nemáme isté. Teoretický je ohroziteľné, pripravujeme sa však najmä na záver sezóny, pričom si myslím, že sa ešte dokážeme zlepšiť."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "V úvodnej tretine sme mali ako tím viac z hry. Žilinu sme prestrieľali 17 ku 7. Vynútili sme si niekoľko presilových hier, nedokázali sme z nich ale čokoľvek vyťažiť, a to vrátane situácií o dvoch hráčov. Hostia hrali v obrane veľmi dobre, čo rozhodlo o výsledku. Presilové hry sme nehrali tak, ako by sme ich mali hrať. Bolo to z našej strany príliš tesné, nedokázali sme sa roztiahnuť a puky sme skúšali strkať tam, kde nebolo miesto. Takisto sme sa nevyznačovali početnosťou streľby, zbytočne sme sa ponúkali. Súperovi sme po vedúcom góle nedokázali odskočiť, a to i napriek viacerým príležitostiam. Žiaľ, Žilina je také mužstvo, ktoré sa dokáže fyzickou hrou dostať do zápasu. Podarilo sa jej vyrovnať z presilovej hry, následne streliť osem minút pred koncom tretieho dejstva druhý gól. Po vhadzovaní sme trošku zaváhali, situáciu sme mohli riešiť oveľa jednoduchšie. V závere sme sa ešte pokúsili odvolať brankára, zatlačiť súpera. Mali sme viacero dobrých príležitostí, rovnako tak aj Žilina. V tretej tretine Glosár zlikvidoval tri čisté gólové príležitosti práve hosťujúcim hráčom. Môžeme povedať, že ozdobou dnešného stretnutia boli brankári. Bojovnosť na našej strane bola, hráčom sme povedali, že ak budeme takto hrať, môžeme niečo dokázať. Je ale potrebné posúvať sa ďalej. Je škoda, že sme stratili Jakuba Burzíka, ktorý má prerezenú achilovku a bude nám chýbať približne pol roka. Stalo sa to v súboji s protihráčom, kedy bol nešťastne zasiahnutý práve do citlivého miesta. Jakubovi sa otvoril chránič, ktorý nezabránil vniknutiu korčule súpera. Aj to sa žiaľ v hokeji stáva. Pre Jakuba je to veľmi kruté, pre nás takisto, stratili sme obrancu. Čaká nás náročný program. V nedeľu však nehráme, prišlo k posunu. Najbližšie hráme v piatok, následne v pondelok a v utorok. Následne by sme mali hrať v piatok a v nedeľu. Uvidíme, čo to s nami urobí, nemôžeme sa však vyhovárať. Musíme si dobre rozložiť sily a so situáciou sa popasovať."

    Matej Macek (útočník Vlci Žilina): "Dnešný zápas mal všetko, čo by mal dobrý zápas mať. Podľa môjho názoru play-off stretnutie, plné napätia pri ktorom museli byť spokojní aj diváci, ktorí si ho prišli pozrieť. Určite výborné stretnutie. Vynútená prestávka v podobe odkladania zápasov na našom tíme neponechala stopy, a to z dôvodu kvalitných tréningov, ktoré sme ako tím absolvovali. Z tempa žiadny z hráčov nevypadol, naďalej na sebe drel. Dnes sme prečkali viacero oslabení o dvoch hráčov. Pri ich zvládaní sa ukázala sila kolektívu, spoločným úsilím sme dnes podobné situácie dokázali prečkať. Samozrejme, teší nás postavenie v tabuľke. Do play-off ale máme určite čo robiť. Dnešné stretnutie nám určite pomohlo. Dobilo nám energiu a výborne nás pripravilo na ďalšie stretnutia."

    Lukáš Toma (útočník HK VITAR Martin): "Jeden gól na víťazstvo nestačí. Mali sme množstvo presilových hier, ktoré sme nevyužili, v tejto činnosti sme dnes zlyhali. Takisto nám nevyšlo ani prvé stretnutie, ktoré sme po koronavírusovej prestávke v nedeľu odohrali. V hre chýbalo prakticky všetko. Nešli nám nohy, chýbali nám emócie. Nebol to určite Martin, aký by sme chceli vidieť. Dnes to bolo o poznanie lepšie. Bojovali sme, hrali do tela. Prezentovali sme sa silovým hokejom i emóciami. S jedným streleným gólom sa ale ťažko vyhráva. Musíme sa poďakovať divákom, ktorí prišli vo veľkom počte, čo nás teší. Veríme, že budú chodiť vo vysokom počte aj na ďalšie zápasy. Čaká nás mimoriadne bohatý program, keďže máme naplánované viaceré dohrávky. Je to ale naša práca, máme za sebou prestávku, pričom to, čo sme nestihli, musíme dohnať a vyladiť formu na play-off. Nemáme veľmi na výber, ako tím musíme vzniknutú situáciu zvládnuť. Samozrejme, čaká nás niekoľko stretnutí pred začiatkom play-off, počas ktorých sa môžeme venovať niektorým oblastiam. Napríklad presilových hrám, ktoré ako sme videli aj dnes, nám veľmi nevychádzajú. Snáď dokážeme práve presilové hry do začiatku play-off nacvičiť." (22:08:35)
     
    Martin podľahol Žiline 1:2. Góly: 2. Toma (Poliaček) – 38. Markovič (Safaraleyev, Koyš), 53. Macek (Petráš, Petran).
     
    Koniec zápasu.
     
    60:00
    Marek Pacalaj (MAR) inkasuje dve minúty za nešportové správanie.
     
    59:44
    Cloniaci Dírer pred bránkou. Do strely sa ešte hodil Koyš.
     
    59:12
    Pacalajova tvrdá strela. Nad bránku.
     
    58:59
    Glosárovi sa zatiaľ nepodarilo dostať sa von z bránky, až teraz. Domáci so šiestimi hráčmi.
     
    58:30
    Oddychový čas domácich.
     
    58:30
    Šimon Petráš (ŽILINA) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    57:50
    Nastrelený puk do útočného pásma. Je však z toho iba zakázané uvoľnenie z pohľadu domáceho tímu.
     
    57:24
    Pacalajov teplomer, ktorý ale zostal pod pazuchou brankára. Opäť sa bude vhadzovať pred hosťujúcou bránkou.
     
    56:51
    Charvátom nastrelený puk smerom na hosťujúcu bránku. Škorvánek prerušil hru.
     
    56:21
    Avizovaný trest pre striedačku hostí za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche sa ruší. K nespokojnosti domácich tribún.
     
    55:46
    Halama na modrej čiare. Hostia držia puk čo najďalej od svojej bránky.
     
    55:22
    Tiainen z ľavej strany. Nastrelil brániaceho hráča.
     
    54:56
    Huhtela odstavený od puku zásluhou Šmídu. Pozorná defenzíva hostí.
     
    54:16
    Ďalekonosný pokus Nauša. Domáci to skúšaj aj takýmto spôsobom.
     
    53:44
    Koyš z pravej strany. Hostia hrajúci vo veľkej pohode.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 2. Toma (Poliaček) – 38. Markovič (Safaraleyev, Koyš), 53. Macek (Petráš, Petran)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Charvát, Dvořák – Lavička, Pacalaj – Nátny, Burzík – Belica, Bartoš J. – Tiainen, Murček, Fafrák – Toma, Dírer, Poliaček – Thomka, Huhtela, Nauš – Juščák, Babka, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    DOXXbet Vlci Žilina: Škorvánek (Mikoláš) – Petran, Nahálka – Myšiak, Drtina – Jakubík, Pišoja – Kocúr, Mrázik – Macek, Halama, Petráš – Safaraleyev, Šmída, Vybíral – Mikula, Markovič, Koyš – Cíger, Rehák, Lopušan
    Trenér: Stanislav Škorvánek

    Rozhodčí: Smerek, Tornay – Wolf, Homola, Gajan (inštruktor)

    Diváci: 533
    thejrc.org