Ottawa – Carolina 4:3 (kon.) | Boston – Pittsburgh 2:4 (kon.) | Montreal – New Jersey 1:7 (kon.)
Washington – Columbus 4:5 (kon.) | Winnipeg – Minnesota 2:0 (kon.) | Edmonton – Vegas 0:4 (kon.)
Vancouver – Arizona 5:1 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
1:7 (0:2, 1:3, 0:2)
New Jersey Devils
Středa 09.02.2022, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:45:54)
    New Jersey osmou porážku v řadě nepřipustilo
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 31 – 34 | Přesilová hra: 0/3 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Cayden Primeau (MTL) – 27 zákroků, 7 OG, úspěšnost 79,4%, odchytal 60:00
    Jon Gillies (NJD) – 30 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,8%, odchytal 59:50

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Tomáš Tatar (NJD) – 1+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:26
    Pavel Zacha (NJD) – 1+1, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:30

    Tři hvězdy utkání

    1. Dawson Mercer (NJD) – 1+1
    2. Michael McLeod (NJD) – 2+1
    3. Ryan Graves (NJD) – 0+2
     
    Utkání přihlíželo 500 diváků.
     
    New Jersey v souboji dvou trápících se týmů deklasovalo Montreal na jeho vlastním ledě 7:1.

    Hosté od prvních minut ukazovali, kdo bude tahat za delší konec provazu. V první třetině vstřelili dva góly, načež se nenechali rozhodit snížením a dalšími třemi trefami v průběhu druhého dějství prakticky rozhodli o svém vítězství. Závěrečná dvacetiminutovka už se hrála víceméně jenom z povinnosti, přesto se v ní ještě zvládli trefit Pavel Zacha a Tomáš Tatar.

    Svěřenci kouče Ruffa přerušili sérii sedmi porážek v řadě ve velkém stylu a v tabulce Východní konference se přiblížili dvanácté Philadelphii na jediný bod. Montreal zůstává beznadějně poslední s propastným dvanáctibodovým odstupem na Buffalo.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    A ještě jednou Gillies. Tentokrát si dovolil parádičku, když za bránou počkal na Lehkonena, aby se těsně před ním otočil a vyrážečkou kolem něj posunul puk k volnému spoluhráči Smithovi.
     
    59:22
    Hostující brankář Jon Gillies dnes chytá bezchybně. Poradil si i s projektilem Tylera Toffoliho, hrací předmět schoval do lapačky.
     
    58:47
    Ben Chiarot od pravého mantinelu přenesl hru doleva na Poehlinga. Po rychlém zpracování následovala nepovedená rána nad břevno.
     
    58:20
    Spoluhráčům výrazně pomohl gólman Cayden Primeau, který vyrazil daleko z brány, aby zabránil v úniku Mercerovi. Uspěl, odrazem o mantinel navíc nahrál spoluhráči Caufieldovi.
     
    57:54
    Pěknou individuální akcí se blýskl Brendan Gallagher. Od levého mantinelu si vyjel mezi kruhy a střílel k levé tyčce, tu o kousek minul.
     
    57:22
    Přestože byl Kale Clague zdvojen, tak zvládl mezi protihráči posunout puk na Andersona. Toho zradilo zpracování, touš přisunul jen k protihráč Veseymu.
     
    56:45
    Jesper Boqvist v rychlostním souboji předčil Andersona a mezi kruhy nabil Šarangovičovi. Bělorus vypálil z první do výstroje domácího gólmana.
     
    56:07
    Krátce po vhazování střílel od modré čáry Ryan Graves. Primeau nepřipustil zaváhání ani v tomto případě, pravým betonem touš vykopl do rohu kluziště.
     
    55:59
    Zákrok z kategorie jednodušších pro Caydena Primeaua. Domácí gólman velmi dobře viděl na střelu Nica Hischiera, vyrážečkou odpálil puk do ochranné sítě.
     
    55:30
    Svěřenci kouče Lindyho Ruffa zvítězí, o tom už není pochyb. Jimmy Vesey zkusil rozšířit střeleckou listinu, ale forhendem trefil jen vnější stranu tyče.
     
    54:52
    Ve středním pásmu došlo k menší potyčce mezi Nathanem Bastianem a Chrisem Widemanem. K pěstnímu souboji nedošlo, vylučovat se tedy nebude.
     
    54:25
    Situaci dva na dva řešil Michael McLeod střelou, což je pochopitelné, chtěl hattrick. Ze zápěstí vypálil o kousek nad břevno, vzápětí smutně zvedl hlavu ke stropu arény.
     
    53:59
    Další zákrok pro Caydena Primeaua, tentokráte dochází k přerušení hry. Domácí gólman si povyjel proti Tomáši Tatarovi a jeho ránu ukryl mezi betony.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 26. Kulak (Armia, Poehling) – 5. M. McLeod (Graves, Colton White), 16. Mercer (J. Boqvist, Ty Smith), 30. N. Hischier (Mercer, Šarangovič), 39. J. Boqvist (Severson, A. Johnsson), 40. M. McLeod (Graves, Ty Smith), 44. Zacha (Severson, Bratt), 50. Tatar (Zacha)


    Montreal Canadiens: Primeau (Montembeault) – Chiarot, A. Romanov, Petry, Kulak, Ch. Wideman, Clague – Toffoli, Suzuki (A), Lehkonen – Josh Anderson, Evans, Byron (A) – B. Gallagher (A), Dauphin, M. Hoffman – Caufield, Poehling, Armia.
    Trenér: Dominique Ducharme

    New Jersey Devils: J. Gillies (Daws) – Severson (A), Siegenthaler, P. K. Subban, Ty Smith, Graves, Colton White, Geertsen – Bratt, N. Hischier (C), Šarangovič – Vesey, Zacha, J. Boqvist – Tatar, Mercer, A. Johnsson – Bastian, M. McLeod.
    Trenér: Lindy Ruff

    Rozhodčí: Rehman, Pollock – Kovachik, Daisy

    Diváci: 500
    ocianews.com