K. Vary – Zlín 5:1 (kon.) | Litvínov – Sparta 0:5 (kon.) | Kladno – Kometa Brno 6:4 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 4:1 (kon.) | Vítkovice – Mladá Boleslav 3:0 (kon.) | Třinec – Pardubice 3:2 (kon.)
konec
Rytíři Kladno
6:4 (2:2, 1:1, 3:1)
HC Kometa Brno
Neděle 13.02.2022, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Tipsport extraliga • 44. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Tomáš Plekanec rozhodl vítěznou brankou, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního večera. (18:39:34)
     
    V bláznivém střetnutí se z vítězství raduje Kladno, které bere tři body a téměř se dotahuje na Litvínov. Sledovali jsme souboj, v němž každý chvilku – tahal pilku. Předčasné oslavy padesátých narozenin Jaromíra Jágra vyšly na výbornou.

    Střely na branku: 42:32.
     
    Konec zápasu.
    59:45 Jake DOTCHIN - 6:4
     
    59:45
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Je definitivně rozhodnuto! JAKE DOTCHIN od vlastní branky vyhodil tak šťastně, že se kotouč sotva doplazil za brankovou čárou. Ještě se ho snažil zachytit Tomáš Bartejs, který to nestihl, a tak rozlámal hokejku o břevno! Bez asistence.
     
    59:25
    Ladislav Zikmund získal kotouč, který vyvezl až k červené čáře, kde o něj přišel.
     
    59:11
    Jakub Sedláček zůstává na střídačce, a tak v útočném pásmu je šest bruslařů Brna! Kladno se bude bránit a doufat, že dnes vyhraje za tři body, čímž by se dotáhl bod za Litvínov.
     
    59:10
    Spíše propagační pokus od pravého mantinelu zamířil do výstroje kanadského brankáře. Kometa získala pásmo, čímž na řadu přichází oddechový čas!
     
    58:24
    Nicolas Hlava neměl rychlost, a tak posunul puk na modrou čáru. Jakub Suchánek vyslal tvrdou ránu, kterou chytil Jakub Sedláček.
     
    56:42
    Tomáš Plekanec byl na levé straně natlačen až k zadnímu mantinelu, odkud se mu podařilo přihrát před branku. Ovšem Adam Kubík puk netrefil a Hlavovi už nedošel.
     
    56:17
    Jeden z obránců neudržel kotouč na modré čáře, ale poslal ho zpátky do útočného pásma, kde Kometa pokračovala ve hře – pro ofsajd se znovu přerušuje.
     
    55:49
    Před vlastní brankou hrají Středočeši jednoduše, tentokrát vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    55:14
    Od modré čáry se do puku opřel Marek Baránek, který zamířil vysoko nad branku. Kladno pak podstupovalo souboj u mantinelu, kde Kometa ztratila další cenné vteřiny.
     
    54:29
    Jake Dotchin zachytil puk a snažil se vyslat do útoku Nicolase Hlavu, jenž se nacházel mezi obránci. Jenomže puk zamířil až k hostujícímu brankáři, který rychle rozehrál.
     
    53:55
    Kometa se snažila přejít do útoku, avšak Daniel Rákos přihrál spoluhráči rukou, proto se znovu hra přerušuje.
     
    53:23
    Mezi kruhy se nacházel Otakar Šik, jenž zamířil do brankářovy lapačky. Landon Bow puk neudržel, a tak po chvíli do bránícího hráče ještě zamířil Tomáš Bartejs.
    52:25 Tomáš PLEKANEC - 5:4
     
    52:25
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Do třetice už domácí kapitán využil přesilovou hru! Znovu z levého kruhu vypálil TOMÁŠ PLEKANEC, který využil clony Nicolase Hlavy a Jakubu Sedláčkovi propadl puk až za brankovou čáru – 5:4. Asistence: Marek Baránek a Adam Kubík.
    Marken.cz

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 4. Plekanec (M. Indrák, Hlava), 14. Zikmund (Melka, Pytlík), 35. A. Kubík (Plekanec, Baránek), 47. Ticháček (A. Kubík), 53. Plekanec (Baránek, A. Kubík), 60. Dotchin – 19. Tansey, 20. Gulaši (Malý), 30. Šalé, 42. A. Zbořil (R. Pavlík, Bartejs)


    Rytíři Kladno: Bow (Janus) – Dotchin (A), Arzamascev, K. Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek (A), Donaghey – Hlava, Plekanec (C), A. Kubík – Pytlík, Zikmund, Melka – M. Indrák, Filip, M. Beran – Jágr, Kuťák, Babka.
    Trenér: David Čermák.

    HC Kometa Brno: Jakub Sedláček (Čiliak) – Roth, Bartejs, Tansey, Kučeřík, L. Doudera, Gulaši (A) – Kollár, P. Holík, Zaťovič (C) – Šalé, A. Zbořil, R. Pavlík – Šik, Střondala, Meluzín – Ostřížek, Rákos, Dočekal – Malý.
    Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Horák, Pražák – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 1 000
    ocianews.com