Singapur – Írán 2:5 (kon.)
konec
Singapur
2:5 (0:3, 1:0, 1:2)
Írán
Pátek 04.03.2022, 14:00 • Gorodskoj Katok, Biškek • Mistrovství světa - IV. Divize
Partner:
     
    To už je z mé strany vše. Děkuji, že jste spolu s námi sledovali tuto dávku hokejové exotiky a někdy se těším zase na počtenou! (17:07:51)
     
    Utkání oficiálně sledovalo 104 diváků.

    Střely na branku – 21:41 (5:20, 10:5, 6:16)
    Trestné minuty – 32:26
     
    Další porce zápasů šampionátu IV. Divize nás čeká zítra. V pravé poledne nastoupí Singapur proti Kuvajtu. V 15:00 pak domácí Kyrgyzstán hostí Malajsii.
     
    Hokejisté Íránu porážejí Singapur 5:2 a připisují si tak historicky první výhru na úrovni světových šampionátů! Vítěze přiblížil k úspěchu závěr první třetiny, v němž zlomili bezgólový stav hned třemi zásahy. Maziar Ghorbani dvakrát přesně cílil v přesilovce a dokonce v oslabení se pak trefil Farzad Houshidari. Ve druhé části se dočkal gólu i Singapur, když po parádní individuální akci snížil na 1:3 Joshua Chan. V závěrečné dvacetiminutovce se nadále vesele vylučovalo. Ve 46. minutě vrátil Íráncům tříbrankový náskok v početní výhodě Jalal Keyhanfar. Domácí rychle odpověděli druhým zásahem Joshuy Chana, ovšem to už bylo z jejich strany vše. Skóre duelu zpečetil v čase 58:19 při power-play soupeře Forshad Moghadasi.
     
    Konec zápasu.
     
    59:06
    Běží už poslední minuta tohoto utkání. Írán směřuje k premiérovému vítězství na světovém šampionátu.
    58:19 Farshad MOGHADASI - 2:5
     
    58:19
    Írán právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Maziar Ghorbani posílal z vlastního obranného pásma puk na prázdnou branku soupeře. Trefil jen tyčku, ovšem hrací předmět zůstal stát v brankovišti, kam nejrychleji dobruslil FARSHAD MOGHADASI, který to už měl velmi jednoduché – 2:5. Asistence: Maziar Ghorbani.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, Singapur to zkouší bez brankáře!
     
    57:09
    Rozhodčí pískal Singapuru zřejmě úmyslný ofsajd. Hráči v červených dresech se vracejí do obranného pásma.
     
    56:27
    Kotouč vypadl z hrací plochy, z čehož hbitě využil jeden z malých příznivců v hledišti. Ten si odnese domů cenný suvenýr.
     
    55:58
    Singapur hraje v plném počtu.
     
    54:56
    Dva Íránci najížděli sami na brankáře Leeho! Nima Mehraban vzal vše na sebe, šel do bekhendového blafáku, ovšem puk poslal jen do připravené lapačky gólmana Singapuru! Farshad Moghadasi, který jel s ním, se možná zlobí, že nedostal přihrávku.
     
    53:57
    Vyloučení v týmu Singapur (Ryan Goh – 2 min., podrážení).
     
    52:42
    Joshua Lee si pohlídal střelu z pravé strany útočného pásma z pohledu Íránců. Gólman Singapuru se narodil v roce 2005, je tedy ještě hodně mladý.
     
    52:05
    Oba týmy v plném počtu.
     
    51:16
    Předchozí vyloučení nakonec bylo oboustranné. Hraje se tedy ve čtyřech.
     
    50:28
    Právě Redden zaměstnal brankáře Hassanzadeha a donutil ho přerušit hru.
     
    50:16
    Dobře to udělal Ethan Redden, který vyvezl kotouč a počkal, až na led skočí z trestné lavice Christopher Wong.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 35. Chan (Chew), 46. Chan (Goh) – 16. Ghorbani (Houshidari), 17. Keyhanfar (Moghadasi), 17. Houshidari, 46. Keyhanfar (Houshidari), 59. Moghadasi (Ghorbani)


    Singapur: J. Lee (Liang) – Hamnett, Chew (C), Chua, Huang, Ch. Redden – E. Redden, Wong, B. Lee – Goh, Tan (A), Chan – Lam (A), H. Lee, Kok – Low, Muthukumar.
    Trenér: Martini

    Írán: Hassanzadeh (Mahdavishahri) – Houshidari (C), Moghadasi, Ghorbani (A), Ghafoori, Dehghanimohammadabadi, Abdollahi – Bahriyekta, Keyhanfar, Mehraban – Bagheri, Aghamohammadi, Heidari (A) – Korehei, Sheikhjafari, Ghaharzadehmahabadi – Mahdiyoun, Sarooghi.
    Trenér: Sedghi

    Rozhodčí: Suslov (KAZ) – Abdykaljov (KGZ), Kučava (GEO)

    Diváci: 104
    thejrc.org