Pittsburgh – Vegas 5:2 (kon.) | Columbus – Minnesota 3:2 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – Winnipeg 5:2 (kon.)
Vancouver – Washington 3:4 (po pr.) | Nashville – St. Louis 4:7 (kon.) | Carolina – Philadelphia 3:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Philadelphia Flyers
Sobota 12.03.2022, 21:15 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:57:47)
    Byly to nervy, ale fanoušci si nakonec s hráči mohli užít tradiční děkovačku
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 36 – 29 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (CAR) – 28 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,6%, odchytal 60:00
    Martin Jones (PHI) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3%, odchytal 57:39

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:19

    Tři hvězdy utkání

    1. Jordan Martinook (CAR) – 1+0
    2. Derek Stepan (CAR) – 0+1
    3. Frederik Andersen (CAR) – 28 zákroků
     
    Utkání přihlíželo 18 680 diváků.
     
    Carolina potvrdila roli favorita a v domácí PNC Areně porazila Letce z Philadelphie výsledkem 3:1.

    Týmy vstupovaly do závěrečné dvacetiminutovky za vyrovnaného stavu 1:1. Rozhodující moment střetnutí přišel v 57. minutě, kdy po nepovedeném vyhození Ristolainena nahodil Trocheck a Jordan Martinook tečoval puk mimo dosah Jonese. Hosté rychle reagovali a vrátit stav do vyrovnané podoby zkusili v powerplay. Neuspěli, naopak inkasovali třetí gól z hokejky Sebastiana Aha.

    Svěřenci kouče Brind'Amoura zvítězili počtvrté v řadě a v čele Východní konference odskočili Floridě na rozdíl dvou bodů. Philadelphia zůstává čtrnáctá s velkým odstupem na příčky zajišťující postup do play-off.
     
    Konec zápasu.
    59:39 Sebastian AHO - 3:1
     
    59:39
    Carolina právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto. Na obranné modré získal kus černé gumy Svečnikov a posunul ho na SEBASTIANA AHA. Nejproduktivnější hráč Caroliny v sezóně dojel do útočné třetiny a s ledový klidem zacílil do opuštěné klece, obránce padl do střely příliš pozdě. Asistence: Andrej Svečnikov.
     
    58:42
    Skvělou práci odvedl v útočné třetině Nino Niederreiter. V rohu kluziště puk zašlápl a udržel jej v tomto prostoru dobrých patnáct vteřin, dokud neztratil stabilitu po kontaktu se Sanheimem.
     
    58:22
    Po přejeté červené čáry mířil do odkryté svatyně soupeř Andrej Svečnikov. Mířil přesně, ale Rasmus Ristolainen zabojoval a zabránil puku v cestě za brankovou čáru.
     
    57:59
    Kombinace probíhala dlouho, ale dobře dostupující hráči Canes nedovolili zakončení. Nakonec se o něj hosté připravili sami, Provorovovi na modré přeskočil touš přes čepel hole.
     
    57:23
    Hostující trenér Mike Yeo na nic nečeká a v momentě, kdy hokejisté Philadelphie získali pevné postavení v útočném pásmu, odvolal Jonese na střídačku!
    56:10 Jordan MARTINOOK - 2:1
     
    56:10
    Carolina právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Brind'Amoura střílí gól v době, kdy už příliš mnoho času do konce základní hrací doby nezbývá! Ristolainenovi se po mantinelu vyhodit nepodařilo. Trocheck dlouho neváhal, nahodil puk na bránu a byl to JORDAN MARTINOOK, kdo tečí zvedl puk pod břevno, Jones vyrážečkou reagoval pozdě. Asistence: Vincent Trocheck a Ian Cole.
     
    55:55
    Skrytou střelu Bretta Pesceho Martin Jones zpozoroval v poslední chvíli. Stihl vytasit vyrážečku, skóre tak i nadále zůstává nerozhodné.
     
    55:03
    Carolina obsadila útočné pásmo, vedoucího gólu se nedočkala. Andrej Svečnikov vypálil z velkého úhlu, cílové zařízení o poměrně velký kus minul.
     
    54:26
    Ve středném pásmu připravený Derick Brassard zastavil pas Kotkaniemiho na Lorentze. Pod tlakem musel jednat rychle, volil vysoké nahození do útočného pásma.
     
    53:49
    Od levého mantinelu Ian Cole posunul kotouč za bránu na Teuva Teräväinena. Tomu obtočení kolem brány nevyšlo, narazil na strom jménem Morgan Frost.
     
    53:16
    Překvapivě na modré čáře se zjevil Jesper Fast. Z tohoto prostoru si troufl na zakončení, Martinu Jonesovi hrací předmět z výstroje nevypadl.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 29. Lorentz (Stepan, Chatfield), 57. Martinook (Trocheck, Cole), 60. Aho (A. Svečnikov) – 37. Brassard (Atkinson, Ristolainen)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – Bear, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Cole – M. Nečas, Aho, T. Teräväinen – Martinook (A), Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Philadelphia Flyers: M. Jones (Hart) – Braun, Provorov, Ristolainen, Sanheim, York, Yandle – Atkinson, Brassard, Giroux (C) – J. van Riemsdyk, K. Hayes, Farabee – Konecny, Frost, Lindblom – MacEwen, P. Brown, Mayhew.
    Trenér: Mike Yeo

    Rozhodčí: St. Laurent, McCauley – MacPherson, Pancich

    Diváci: 18 680
    thejrc.org