Calgary – Detroit 3:0 (kon.) | Boston – Arizona 3:2 (kon.) | New Jersey – Anaheim 2:1 (2:0 po s.n.)
Ottawa – Chicago 3:6 (kon.) | Montreal – Seattle 3:4 (0:1 po s.n.) | Dallas – NY Rangers 4:7 (kon.)
San Jose – Los Angeles 5:0 (kon.) | Edmonton – Tampa 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Carolina 4:2 (kon.)
Buffalo – Toronto 5:2 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
5:2 (0:0, 2:2, 3:0)
Toronto Maple Leafs
Neděle 13.03.2022, 21:20 • Tim Hortons Field, Hamilton • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (00:13:24)
    Buffalo letos nepatří k nejlepším týmům, proto si výhru ve Winter Classic proti Torontu užilo o to víc
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 38 – 36 | Přesilová hra: 0/4 – 0/3 | Trestné minuty: 30 – 32

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Craig Anderson (BUF) – 34 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,4%, odchytal 60:00
    Petr Mrázek (TOR) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 58:29

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Petr Mrázek (TOR) – 33 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,2%, odchytal 58:29
    David Kämpf (TOR) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:15
    Ondřej Kaše (TOR) – 1+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 15:02

    Tři hvězdy utkání

    1. Peyton Krebs (BUF) – 2+0
    2. Vinnie Hinostroza (BUF) – 2+1
    3. Ondřej Kaše (TOR) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo sleduje 26 119 diváků.
     
    Winter Classic rozhodně nenudilo. Jako domácí tým vedené Buffalo předvedlo bojovný výkon a favorizované Toronto porazilo výsledkem 5:2.

    Celky nastupovaly do závěrečné dvacetiminutovky za nerozhodného stavu 2:2. Důležitý krok směrem k vítězství Sabres udělal ve 46. minutě Vinnie Hinostroza, jenž nahozením z velkého úhlu dokonale zaskočil Mrázka. Navýšit náskok se povedlo v 54. minutě Peytonu Krebsovi, který sice skóroval do posunuté brány, což ovšem pravidla NHL povolují, takže gól platil. V závěru Toronto zkusilo hru vabank, tedy bez gólmana, ale nedočkalo se ani snížení, výhru Buffala naopak pečetil trefou do prázdné brány Tage Thompson.

    Svěřenci kouče Granata zvítězili podruhé v řadě a v tabulce východní konference se posunuli na třináctou příčku před Ottawu a Philadelphii. Toronto zůstává páté s odstupem jednoho bodu na Tampu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Ještě se zdálo, že z levého kruhu pokusí štěstí Cody Eakin. K zakončení ovšem nedošlo, protože Justin Holl nataženou hokejkou zastavil puk ještě před protihráčem.
     
    59:17
    Šestý gól Sabres chtěl přidat Rasmus Dahlin. Od mantinelu si vyjel do pravého kruhu, odkud mířil na přední tyč, Petr Mrázek včas vykopl levý beton.
     
    58:44
    Alex Tuch kontroluje kotouč v obranném pásmu. Forčekink ze strany protihráčů je nulový, hokejisté Toronta si jsou vědomi, že z utkání odjedou s prázdnou.
     
    58:17
    Další mela, kterou odstartoval Dylan Cozens parádním čistým hitem na Matthewse. Mstít spoluhráče se vydal Michael Bunting, který chtěl přimět konkurenta k bitce, ale proti byli rozhodčí, každý si vzal na starosti jednoho hráče.

    Ke shození rukavic nedošlo, menší dvouminutový trest za hrubost udělili pouze Buntingovi. Nicméně pokřikování bylo hodně, navíc se oba hlavní aktéři okamžiku chtěli vyprostit z rukou rozhodčích a jít si problém vyřídit z očí do očí, neúspěšně. Cozens s Buntingem tedy ještě dostali navíc deset minut za nesportovní chování a stejný trest potkal i Tagea Thompsona s Iljou Michejevem, kteří po přerušení hry vytvořili druhou dvojičku, ale rozhodně ne tak aktivní.
    57:35 Tage THOMPSON - 5:2
     
    57:35
    Sabres právě vstřelili branku!
    Je rozhodnuto. Nejprve udělal velkou chybu Nylander před čtvrtým inkasovaným gólem, teď i před pátým. Chtěl udržet touš v útočném pásmu. To se mu stejně nepovedlo a místo toho umožnil hrát TAGEOVI THOMPSONOVI. Nejproduktivnější hráč Sabres v sezóně dojel k útočné modré čáře, odkud bez problémů zacílil do odkryté svatyně. Bez asistence.
     
    57:03
    Na led naskočili Dahlin s Matthewsem. Pokračuje tedy přesilovka Toronta šesti proti čtyřem, Petr Mrázek nadále zůstává na střídačce.
     
    56:41
    Šance pro Maple Leafs, hosté budou hrát přesilovku pěti proti třem! Vyloučeným hokejistou je Kyle Okposo, v levém kruhu obranného pásma podrazil Buntinga.
     
    56:07
    Jason Spezza vyhrál vhazování v útočné třetině, což byl signál pro Petra Mrázka k opuštění brány. Toronto nemá nač čekat a zkouší powerplay!
     
    55:52
    Domácí podle očekávání nikam nespěchají. Mattias Samuelsson odjel za vlastní bránu, odkud mu nevyšla rozehrávka, způsobil zakázané uvolnění.
     
    55:20
    Hra ve čtyřech přináší více volného prostoru, samozřejmě pro obě strany. Lépe bruslařky vypadají hosté, nicméně to nemusí nic znamenat.
     
    54:55
    Před brankou Sabres došlo k potyčce mezi Rasmusem Dahlinem a Austonem Matthewsem. Rozhodčí poslali obě horké hlavy na trestnou lavici, oba za krosček.
     
    54:45
    Střeleckou listinu chtěl rozšířit Henri Jokiharju. Od modré vypálil křižně do pravého horního růžku, Petr Mrázek vykouzlil povedený zákrok vyrážečkou.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 22. Krebs (Hinostroza, Hägg), 31. Hinostroza (Tage Thompson, M. Samuelsson), 46. Hinostroza, 54. Krebs (Cozens, Okposo), 58. Tage Thompson – 21. O. Kaše (W. Nylander, Tavares), 23. Matthews (Kerfoot, Brodie)


    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin (A), Bryson, M. Samuelsson, Pysyk (A), Hägg – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Okposo (A), Mittelstadt, V. Olofsson – Hinostroza, Cozens, Krebs – Hayden, Eakin, R. Asplund.
    Trenér: Don Granato

    Toronto Maple Leafs: P. Mrázek (Kallgren) – Liljegren, Rielly (A), Ljubuškin, R. Sandin, Holl, Brodie – Marner, Matthews (A), Bunting – W. Nylander, Tavares (C), O. Kaše – Engvall, Kämpf, I. Michejev – Simmonds, Spezza, Kerfoot.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Rozhodčí: Sutherland, Luxmore – Berg, Shewchyk

    Diváci: 26 119
    thejrc.org